Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   380 / 586
(#) botesz válasza mindenes hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Na már csak az hiányzik.....kiváló választás ha át akarod rendezni a fürdőszobát: Bővebben: Link
(#) botesz válasza Kipuke hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Nem 2 részes a betét?
(#) attila1 hozzászólása Okt 29, 2015 /

Sziasztok! Hú,de sokan válaszoltatok,köszönöm mindenkinek!! Hát,ami azt illeti,az a gép,amit lecserélni szándékozom,az egy elöltöltős Indesit WGD 1236TX mosó-szárító gép. A borítása már eléggé gáz.Megsárgult,rozsdafoltos. 16éves! Eddig semmi baja nem volt,az utóbbi 3-4 évben a szivattyújával kinlódtam,jó néhányszor állt alatta a víz. Eddig megtudtam reparálni egy 1/2 collos golyóscsap javítókészletben található kicsi ,,O" gyűrüvel,de a belseje már annyira elkopott,hogy teljesen cserére érett a szivattyú.A lengéscsillapító villája nyekergett egyszer,azt megzsíroztam,azóta rendben. Aztán meghirdették a mosógépcsere programot,és sikerült egy 25ezres támogatást kapnom.A+ gépre cserélném. Ezért gondoltam a cserére. Hozzám a Veszprémi Euronics van a legközelebb,a web oldalukon nézegettem gépet. Candy-t találtam,de 80 ezerért van,és erre csak 1 év a gari. Ha sikerül,próbálok feltölteni képet a szivattyúról....
(#) palko0125 válasza Lenard hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

A k2 relét mérd meg ellenállás mérővel. Vigyázz mert van vele párhuzamosan egy dióda.
Egyszerűbb, ha megméred, hogy kap e feszültséget, amikor neki kellene meghúznia.
(#) botesz válasza attila1 hozzászólására (») Okt 29, 2015 1 /

Candy vel én biztos nem húznék újjat.Nézd meg a vidit amit linkeltem.
(#) Kipuke válasza botesz hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

De, két részes. Mind a két rész így épül fel, mint a "rajzon". Viszont a másik csak akkor kapcsol be, amikor bekapcsolod a kíméletes módot. Annak kisebb a teljesítménye. Az viszont egyáltalán nem megy szakadás miatt. Viszont azt valószínűleg nem is fogom használni.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2015
(#) botesz válasza Kipuke hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Elvileg 3 kivezetése van. Egy kisebb és egy nagyobb betét közös nulla kivezetéssel.Normál szárításon elvileg mindkettő megy,kímélőn megy csak a kisebb.
(#) djeno válasza yulo5310 hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Mindent megrendeltem újat,a hátsó egybe van,az elsőt meg egy szettbe kértem V gyűrűvel mindennel.A régi csapágy nagyon gatya volt,egy marék golyó szaladgált az aljába szegényemnek.
Anyós elnyűzte rendesen.
A maradék kis csapágybelső a flexnek nem tudott ellenállni,óvatosan vékony lappal megvágtam,megköszörültem majd egy fogóval le tudtam roppantani róla.
Köszi a segítségeteket.
Ha automata kávégéppel bajlódtok esetleg írjatok,pár típus ismert számomra.
Üdv:Jenő
(#) attila1 válasza botesz hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Szia!
Megnéztem,hát az durva! Még hasonlót sem láttam eddig.
(#) botesz válasza attila1 hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Itthon ugyan még nem tudunk ilyen esetről de a briteknél és a németeknél(a magasfordulatú gépek miatt) viszont sok elrepült.Én biztos nem tűrnék meg a lakásban egy olyan gépet ami bármelyik pillanatban időzített bombaként viselkedhet.
(#) yulo5310 válasza djeno hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Ennek örülök,de hátra a biztosító rugót élvezet lesz betenni a palást és az üst között matatva,vakon!
(#) djeno válasza yulo5310 hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

Na igen ezen már én is agyaltam.Elég idióta egy megoldások vannak a gépben.
Majd megírom ha elindult.
(#) yulo5310 válasza djeno hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

Az szíjtárcsa csavarját nem ártana ragasztóval behajtani! Én régebben vagy 3 gépnél jártam úgy,hogy mindig lelazult a tárcsa,pedig meghúztam istenesen. Végül a menetragasztó segített.
(#) Anakszimandrosz hozzászólása Okt 30, 2015 /

Tisztelt fórumozók , a kérdésem Whirpool AWE2519 mosógép nem veszi fol a vizet.elindul és mikor ez a fázis következne leáll. A második zöld lámpa a és a szervizlámpa pirosan viálgit emellett az inditó lámpa villog.
Hogyan diagnosztizálnátok a problémát,mit érdemes vele kezdeni.
ELőre is köszönöm a segítséget.

(4éves a gép minden évben tisztítom az előírt leírás szerint)
(#) mindenes válasza botesz hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

Ez egy egyedi eset, viszont tele a youtube hasonló videókkal, lehet találni bármelyik mosogép típusra csak keresgélni kell.. Nem hiszem hogy ez a videó jelentene is bármit.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2015
(#) tibec hozzászólása Okt 30, 2015 /

Üdvözletem Mindenkinek!
Köszönet a segítségért, botesz, sztevepapa! Végső soron nem is tudom, mi volt a gond a mosogatógéppel, mert amit mondtatok, azokat ellenőriztem, a csatlakozásokat átmozgattam, az áramlásmérőt amennyire tudtam takarítottam. Összeraktam és működik! Legalább ilyet is láttam! Még egyszer köszi!
(#) botesz válasza mindenes hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

Nekem tök mindegy hogy kinek milyen mosógépe van.Ha nem száll el az üst akkor majd az elektronika el fog.Nem véletlenül intek óva mindenkit tőlük hidd el amit hoznak javítani candy-t mindnek valami komplikált kínja van!
(#) botesz válasza Anakszimandrosz hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

Vizet kap rendesen?Dugulás nincs?
(#) Anakszimandrosz válasza botesz hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

A vízzel minden rendben , ellenőriztem.a víz befecskendezése nem akar elindulni
(#) botesz válasza Anakszimandrosz hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

Mágnesszelepet szakadásra ellenőrizd.
(#) lóri válasza botesz hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

A gyenge konstrukció mit jelent? Mechanikailag nem jó? Kár, pedig olyan jól néz ki. Szomorú lettem.
(#) stevepapa válasza lóri hozzászólására (») Okt 31, 2015 / 1

Pl, azt ha nedves időben szállítod. Otthon azonnal át kell festeni A csapágyazása minősíthetetlen. Az elektronikáról már írtak előttem, de olyan hibákra képes, hogy szinte elképzelhetetlen.
(#) botesz válasza lóri hozzászólására (») Okt 31, 2015 / 1

Pontosan arra gondolok amit stevepapa írt.A csapágyazás minősíthetetlen gyenge a felépítése,ebből fakadóan centrifugálásnál nem a legstabilabbak.Egyszer volt egy régi fajta elektra bregenz gépem amit már a beko csinált de még az első konstrukciók között volt.Annak még az elektronikája tűrhető volt nem volt vele gond.De a centrifugálás az már annál rosszabb.1600 as centrije volt és egyszerűen nem lehetett megmaradni mellette annyira rázta a vázat az üst.
(#) mindenes válasza botesz hozzászólására (») Okt 31, 2015 / 1

Én több mint 10 éve használok Candyt, családi körbe és ismerősöknél is fel lelhető e márka és soha nem volt vele még gond. Javítottam már mosógépet a legkülönbözőbb típusokból és a legkülönbözőbb hibákkal de, egy sem volt köztük Candy (10 fölött járok) vajon miért, erre tudnál e válaszolni. Nemrég a sokat emlegette Miele is megfordult nálam motor hibával. Állandóan hibaüzenetet küldött (lcd kijelzős) . A vége az lett hogy teljesen szét lett szedve a gép, mikor a "belsőhöz" értem akkor szembesültem a szomorú tényel a dobcsillag és az üst hátsó része teljesen szét volt rohadva.. ebból kifolyólag a motor 2 IGBT je is fel adta a szolgálatot persze hogy hiba kódot küldött. Szegény tulaj azóta se tudja mit kezdjen a gépével mert nem talál hozzá belsőt.(ennyit a tartósságról)...
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
(#) stevepapa válasza mindenes hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Jó, hogy írtad "több mint 10 éve" ez a varázsszó Az nem most gyártott, l a javához már most nem lehet pl vez panelt kapni. Pedig még a boltokban vannak, és kelleni fog hozzá nem adok 3 évet neki. Az elmúlt néhány évben , CSAK ÚJ 4-5 évnél fiatalabb gépet kellett bontani. Leszámítva a leharcolt darabokat.
(#) mindenes válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Ha még 5 évet ki bír akkor engem már megszolgált rendesen. Többet nem is várok tőle, lehet az Miele vagy Candy.
(#) stevepapa válasza mindenes hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Így igaz, sajnos a mostaniak nem ilyenek! Mindegy hogyhíjják őket
(#) botesz válasza mindenes hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Régen a Candy ugyanolyan jó volt mint bármely más gép.Csak tudod a legtöbb gyártó sodródik az árral(fogyasztói társadalom)A Miele re visszatérve:
Idézet:
„dobcsillag és az üst hátsó része teljesen szét volt rohadva”

Ez gyakorlatilag lehetetlen hiszen saválló anyagból készül a mosóüst.Szerintem te a dobcsillagra gondoltál,volt egy sorozat a 2000 es években amiben szar volt a dobcsillag de az cserélhető.....de hogy ennek miköze az IGBT-k hez azt légyszíves magyarázd meg nekem.....A Miele-k egyébként nagyon tartós gépek,saját tapasztalataim alapján a 800-900 as széria a legjobb,szerettem velük dolgozni.2006 után kezdődtek a Miele nél a problémák utána már arról szól minden hogy hogy lehet egyre spórolósabban minél drágább gépet csinálni.Sajnos ez napjainkban is így van.Hozzáteszem saját háztartásomban is Miele gépek vannak de mindegyik abból az időszakból amikor a Miele még Miele volt.Én azt mondom hogy ha egy mosógép kibír állandó nyaggatás mellett 15 évet az már elfogadható.
(#) mindenes válasza botesz hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Kár hogy nem készítettem fotót róla most bemutatnám és lehetne rá csodálkozni. A dob csillag kb.50% maradt egyben(alu öntvény), az inoxnak hitt üstön pedig érdekes módon borsónyi nagyságú rozsda ütötte luykak keletkeztek. A csapágy ház és a tengely se úszta meg. Mindebből kifolyólag a dob nem tudott felpörögni és a mellesleg komoly motorvezérlés feladta a küzdelmet. Hát így értettem.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
(#) botesz válasza mindenes hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Meglehet.Da ha azt írod lcd kijelzős akkor az már új típus.
Következő: »»   380 / 586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem