Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia!
Igen ez a kapcsolás a rádiótechnika 2004-es évkönyvből való. Remélem jól fog működni, kipróbálni még sajnos nem tudtam, mert nem volt itthon LM311-es IC-m, így hát rendeltem. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2015
Ez szép munka, igényes kivitelezés - gratulálok! A lötstop-ot is Te készítetted?
Köszönöm, Zoli.
A ráépített modulok kivételével saját munka a tervezéstől a beüzemelésig. Ez utóbbi még várat magára, vélhetően az elkövetkező néhány hétben valamikor a helyére kerül.
Én már építettem belőle 4 db-ot is, nekem nagyon bejön, főleg a töltőáram beállítás miatt tetszik! Ráadásul a tirisztorok megválasztásával még az áram is növelhető komoly mértékig, így akár teherautóakkuk töltésére is használható.
Fogod a frontdesignert és nyomtatsz rá előlapot. Másfél éve hevert a 723-as labortápom deszkamodellben, most kapott végre egy kabátot. Ez sem túl szép, de itthonra megteszi. A ledet még kicserélem majd kékre, csak most nincs belőle egy darab se.
Nekem nem mai a tápom, de még a trafó halk búgása is idegesítő egy idő után, nemhogy egy ventillátor...
És azt mondja
Idézet: csak ez alá nem süllyedjél!„Ez sem túl szép, de itthonra megteszi.” Viszont a programot én is letöltöm!
Nekem tetszik!
A legtöbb helyen napközben a háttérzaj is nagyobb mint amekkora zajt egy venti csinál. Úgy vagyok ezzel a kérdéssel, hogy nagyméretű passzív hűtést soha többet nem csinálnék semmihez. Nagy, nehéz, drága. Az előző hsz-emben lévő tápban 2 fokozatú a venti, alapból 5V körüli fesz van rajta, csak síri csendben hallani hogy megy. A nagyobb fokozat meg csak extrém disszipáció esetén van bekapcsolva, mondjuk néhányszor egy évben.
Ha megnézed, a mezei bordához képest a cooler kb. fele akkora méretű ennek ellenére másfélszer akkora felületű. És akkor ott van még a venti, ami messze jobb hatásfokkal dolgozik mintha a nagy mellé odatennél egyet ami hosszirányban végigtolja rajta a levegőt. A régi tápomat nemrég "dobtam ki", annak az egész hátulja borda volt a dobozon kívül, és nem tudott többet mint ez, ami műanyag műszerdobozban van, aminek semmi sincs a hátulján csak a kijövő hálózati kábel.
Köszi. Találtam még a tárolóban kotorászva néhány trafót, meg maradt még pár darab MEV-es 723 a 80-as évekből, úgyhogy fog készülni belőle még kettő ugyanilyen. Egy a másik asztalra, egy meg hurcolni. Azokba mondjuk lehet hogy lesz ventiszabályozás is, hogy ne kelljen kapcsolgatni.
OpenOffice Draw-al éppen olyan szép előlapok készíthetőek, századmilliméter pontossággal..
Ez meg még a tavasszal készült, amikor két marék ismeretlen eredetű műveleti erősítőt kellet bevizsgálnom hogy jó vagy nem jó. Három lemezes foglalat a szimpla, duál és négyes műveleti erősítőkhöz.
Link
Jogos az észrevétel, ráadásul ez ingyenes.
Egy pár előlapot anno be is tettem ide, ami ezzel készült, mert hivatásos tervezők kérdeztek rá, hogy mit használok, ugyanis az ő drága szoftvereik messze nem tudtak ilyen szép előlapokat, mint én az OpenOffice-al. Ráadásul pdf kimenet is egy kattintás. Azaz cnc-re sem túl bonyolult áttenni a végeredményt.
Egy test tone generatorral sweepet végig nyomhatnál érdekesség kép s levideózva yutubra.
Igen, így kezdődik, de van még néhány cuccod, ami csak csendben zajos, aztán estére zúg a füled. Az aktív hűtés iszonyatosan gyűtji a port, ráadásul közel sem olyan megbízható, mint a passzív.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2015
Sziasztok! Mai nap minden teszten átment a saját tervezésű PICkit 2 klónom, amelyet a gyári kapcsolás alapján terveztem meg. Nagyon szépen írta/olvasta a 16F, 18F, 18LF, 24F-es mikrovezérlőket is. Az áramkörön több egyszerűsítést és módosítást is eszközöltem, valamint a Programmer To Go funkciót nem építettem be.
Sziasztok!
Igaz nem most épült, de úgy érzem most lett kész! Egy kis visszatekintés:így kezdte a pályafutását, utána kiegészült egy két extrával Bővebben: Link És most ilyen lett végül! Köszönök mindent, a támogatást, és a leszólást is egyben, mert ezek nélkül még most is szürkében pompázna!
A PC ötször ilyen zajos, azt is megszoktam. Ez meg nem megy reggeltől estig. Amiket hibaként említesz még mindig vállalhatóbb, és ennek ellenére jobb megoldásnak tartom, mint több kilós alutömböket venni. A PC-ben elég évente egyszer leporolni a ventit, ebben elég lesz kétévente. És ez is lehet ugyanolyan megbízható, csak vagy egy hőkapcsolóval kell kiegészíteni, vagy figyelni kell az áramát, és beavatkozni ha megszűnik.
Ez esetben nekem az a lényeg, hogy jóval kisebb méret és súly mellett is jóval hatékonyabb.
Nagyon szép munka, igényes kivitelezés! Rendezett képet mutat a beültetés. Ez így ebben a formában szakszerű.
Köszönöm a dícsérő szavakat! Egy-két héten belül kap egy szép feliratozott dobozt is, ami 3D nyomtatóval fog készülni
Nekem már több készülékem ment tönkre túlmelegedében, hűtőventillátor leállás miatt. Legutóbb villanybringa töltő, 10e. Ft.-ba került. Inkább a passzív hűtés mellett vagyok, amíg lehet.
Gratulálok, igényes, tiszta, rendes munka. Dobozzal is mutasd majd meg, azzal lesz teljes.
Készült egy Logikai ceruza TTL szintre. Volt egy-két apróbb gond az élesztésnél, de most már szuperül működik. Jelzi a logika alacsony és magas szintet, a tiltott sávot és az impulzusokat is. Nagyon nagyon köszönöm papus51-nek a kapcsolást és a profi nyákot. Élmény volt megépíteni.
Szuper! Én is akarok egyet építeni sokszor kellene.. Publikus a terv?
A fiatal koromat juttatja eszembe . Utána egy ilyet építettem (az sem most volt).
Sziasztok!
Az egyik barátnőm születésnapjára készült ez a doboz. A tápot egy mobiltelefon akkuja adja, a mozgásérzékelő jelét és a motor szabályzását PIC16F628A kezeli. Bekapcsoláskor a szervó motor felemeli a tetőt, majd amikor valaki a doboz felé nyúl, leengedi, aztán kis idő múlva újra felemeli. Természetesen, ha nyitás közben nyúlnak felé, akkor is visszaengedi a tetőt, vagy fel sem emeli. Ez egy használhatatlannak tűnő, ámde vicces ajándék.
Nem rossz, de hamar le fog merülni az az akku. valami töltőáramkört még elbírt volna.
Csinálj róla egy videót, érdekel hogy működik tetszik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |