Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   86 / 256
(#) Sendi hozzászólása Nov 27, 2015 /
 
Rendszeresen vásárolgatok az Ebayről, mindig az asztali gépemről. Megpróbáltam a laptopomról, és a mobilomról is de a Pay Pall nem fogadja el a jelszavamat. Vannak benne számok is, azokat próbáltam a billentyűzet felső sorából, és a numlock használatával is. De nem fogadja el. Tudja valaki, hogy miért nem?
(#) niedziela válasza Sendi hozzászólására (») Nov 27, 2015 /
 
Szia !

Nincs oka, legfeljebb a hibás adatbevitel.
(#) proba válasza Sendi hozzászólására (») Nov 27, 2015 /
 
Jellemző szokott lenni a 0 ö csere. Lehet te is ebbe futottál bele.
(#) Doky586 hozzászólása Nov 27, 2015 /
 
Szerintem a Téma tetején levő "VÁM és ÁFA tájékoztatás" linkje elévült (archivált).
Jó volna frissíteni.
(#) tursaba hozzászólása Nov 30, 2015 /
 
Sziasztok ! Vettem Ebay-en 2db MAX038CPP-t. Nem próbáltam ki őket rögtön, csak jóval az után, hogy a levelezéseket, értesítéseket már töröltem. Mindkettőt betéve jól működő áramkörbe, a +- tápot leszívja ~1.5V-ra és csak fűt, meg sem mukkan! Halvány dunsztom sincs, mi lehet a tokban belül? Egyedül a Paypal kifizetésemben tudom beazonosítani, hogy kitől vettem. Szerintetek mit tudok tenni ezzel a szélhámossal ? Köszönettel:
(#) pont válasza tursaba hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Próbálj meg neki írni, ha nem szélhámos fog küldeni újat. Ha nem is válaszol, vagy nem ismeri el a hibát (és Te tényleg egészen biztosan nem rontottad el) rendeld meg tőle a legolcsóbb termékét és adj neki negatívot, leírva a történteket, hogy esetleg másokat ne verhessen át. De a Purchase history-ban is látnod kellene.
(#) tursaba válasza pont hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Megtaláltam a Paypal átutalás, probléma kezelés listában az email címét. Írtam neki részletes levelet. kíváncsi vagyok, egyáltalán válaszol-e? Másik ic-vel kipróbált és működő nyákba tettem és nem fordítva pozícionálva, tehát a hibám kizárva! Ledifferált az agyam, hogy mi lehet a tokban, mert feliratot eszerint tudnak tenni rá és kész átverés ! A működő MAX38, 2-18 és 6-9-11 gnd lába között 0 ohm van, ezeknél szakadás!!! De valami szilícium van benne.
(#) enginerus hozzászólása Dec 1, 2015 /
 
Sziasztok!

Segitene nekem valaki,szájbarágósan elmagyarazni, hogy hogyan tudok ebayről árut rendelni? kezdjük ott, hogy OTP-nél vagyok maestro (nem dombornyomott) kártyával.
(#) kadarist válasza enginerus hozzászólására (») Dec 1, 2015 /
 
Szia!
Egy leírás: Bővebben: Link
(#) Doky586 válasza enginerus hozzászólására (») Dec 1, 2015 /
 
A bankoktól ingyen kérhetsz virtuális Master Card bankkártyát, ezekkel érdemes használni a valódi naponta fizikailag használt bankkártya helyett.. a biztonság kedvéért
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
(#) llax válasza pont hozzászólására (») Dec 1, 2015 /
 
Az új küldésével csak annyi lesz a probléma, hogy jó eséllyel az is olyan lesz, mint amit korábban kapott.
Amit töredéke áron kínálnak a kínaiak, mint a legolcsóbb nem távol-keleti ár, ott minimum gyanakvónak kell lenni. Még az eladó sem feltétlenül tudja, mit árul, amíg nem kap néhány visszajelzést.
Vettem marék tirisztort, mindegyik a maximumként megadott gate áram felett gyújt, gitár tremolójába rugót, amit beépítéskor fogóval kihúzva majdnem úgy is maradt, egyszer használatos "photo flash" kondit, egyből szemétbe való csatlakozókat, stb. Persze a távol-keleti vásárlásaim túlnyomó többsége azért nem így végződött, de meg kell tanulni együtt élni a tudattal: ami (relative) nagyon olcsó, az egy kicsit zsákbamacska.
(#) kadarist válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 2, 2015 /
 
Ugyan miért ne lenne biztonságos a fő bankkártyával történő vásárlás? Teljesen jól használható és biztonságos.
(#) Doky586 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 2, 2015 /
 
Velem előfordult hogy vettem valami szolgáltatást (nem ebay) de csak 1hónapra. Aztán 1hónap múlva újra bepróbálkoztak (valami apróbetűs részt nem vettem észre előzőleg). Mivel már minden adatot megadtam ehez előzőleg és jóvá is hagytam ezért újra levontak volna pénzt ha nem a virtuális kártya adatait használtam volna.. Így csak egy nem teljesült 0Ft kártyaegyenleg miatt smst kaptam.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Dec 2, 2015 /
 
Üdv!
Ha paypall-al akarok utalni, (másik paypall-ra) akkor az baj, ha nincs a paypall-omon pénz csak a vele összekapcsolt kártyán? Lehet anélkül utalni?
(#) Bakman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 2, 2015 / 1
 
Én a PayPal-on soha nem szoktam pénzt tartani. Fizetéskor kapásból a kártyáról vonja le az összeget. Tehát lehet.
(#) szucsistvan123 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 2, 2015 /
 
Köszi a választ!
(#) Bakman hozzászólása Dec 2, 2015 /
 
Sziasztok!

eBay-en vettem egy GPS modult, kb. 10 - 11 dolláros áron (pontosan nem emlékszem). Meglepő módon működik. Kell még egy és meglepődve vettem észre, hogy az ár kb. nem változott, de a szállítási díj nulláról 99 dollárra "nőtt" annál az eladónál, akitől az előzőt vettem. Kipróbáltam pár országot, mindegyikbe ennyi a szállítási díj. Mi állhat e mögött? Ellopták az eladó fiókját és így akarnak csőbe húzni pár embert? Máshol a normális árat lehet látni, igyenes szállítással.
(#) kameleon2 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Egyszerű a válaszom. Volt kollégám mindössze egyszer használta online fizetésre a bankkártyáját. A következő alkalommal amikor ránézett 40.000 Ft mínuszban volt. Fogalma sincs hogyan emelték le az összeget. Hát ezért. Én mindig csak akkor teszek rá a kártyára pénzt, amikor határozott célom van megvásárolni valamit és azonnal el is utalom, hogy csak minimális 1-2000Ft maradjon a kártyán. A kártyát csak ilyen célokra használom, azaz online vásárlásra.
(#) niedziela válasza kadarist hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Szia !

Ismerek én is olyanokat akik a fő kártyájukat regisztrálták a vásárláshoz, és hosszú évek óta semmi probléma nincs vele. Ez alapján mondhatni biztonságos.
Magát a rendszert is erre építik, fejlesztik... vannak akik megpróbálják bontogatni, keresik a réseket, néha sikerrel.
Az én biztonságomat az adja, a "rés" keresőkkel szemben, hogy csak annyi pénz van egy virtuális kártyán amennyit el is vásárlok. Igy vásárláskor sem lehet véletlenül sem többet leemelni, és utána sem lehet senkinek leügyeskedni.
Ez a jelenleg legbiztonságosabb mód, és ez szerintem megéri azt az 5 percet amíg a bankoddal elintézed.
(#) designer válasza atus1981 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
A "Payment conversion"-t kell választani ?
(#) tursaba válasza pont hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Megtaláltam a kukában a rendelés file-jait. Megküldtem neki a negatívot. A levelet, -amit előzőleg küldtem neki-, nem válaszolta meg !
(#) Melphi hozzászólása Dec 3, 2015 /
 
Sziasztok!
Már lassan 150 rendelésen is túl vagyok, de még nem volt olyan hogy egy csomagot nem kaptam volna meg és újra elküldje nekem, olyan már volt hogy nem jött meg és akkor visszakértem az árát, de most szeretném ha újra küldené, de nem tudom ilyenkor mi történik, hogy tudom nyomon hogy tényleg elküldte, valaki elmondaná mi van ilyenkor?
Köszönöm
(#) atus1981 válasza designer hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Igen és utána az alsó opciót
(#) niedziela válasza Melphi hozzászólására (») Dec 3, 2015 / 1
 
Szia !

Újra küldeted, el kell hogy hidd neki, ha a termék ára alacsonyabb mint amihez jár tracking.
Ha visszakéred a pénzt, abból meg tudod rendelni máshonnan.
(#) Melphi válasza niedziela hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Köszi.
(#) designer válasza atus1981 hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
Melyik menüben van ez?
(#) kadarist válasza niedziela hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
Én magamat ismerem és biztosan nem váltanék vissza a feltöltögetős virtuális kártyára. Semmi értelmét nem látom és a negatív esetek kapcsán mindig kiderül, hogy a vásárló rontott el valamit túlfizetés esetén. oda kell figyelni arra, hogy mire nyom rá az ember és ez igaz a feltöltőkártyás megoldásokra is.
(#) tbarath válasza kadarist hozzászólására (») Dec 7, 2015 / 1
 
"Online kártyáknál" alapvetően két módszer van:
1. egy külön alszámla egy hozzá tartozó (virtuális) kártyával. Ez esetben átvezeted (átutalod?) erre azt a pénzt amit ezen keresztül el kívánsz költeni, és aztán fizetsz vele.
2. a fő számládhoz kapcsolt virtuális kártya, aminek az alap limitje napi 1 tranzakció és 1 Ft. Szóval ha használni akarod, akkor megemeled a limitet vagy limiteket (nálam max. 2 napra lehet), és fizetsz vele.

Mindkettő kényelmetlen abból a szempontból, hogy plusz egy netbankos kört igényel, ami 2 SMS esetén kerül kb. 30 Ft-ba és 3 percbe neked. Mindkettő ad egy olyan biztonságot, hogy a számládat csak akkor és annyira tudják lenullázni, amennyire te lehetőséget adsz.

De ha a fő bankszámládhoz tartozó dombornyomott kártya adatait adod meg mindenféle online felületeken, akkor simán nullázhatják a számládat, nyilván a limit erejéig. Ha hitelkereted is van, akkor azt is lemeríthetik. Persze a mindenféle SMS értesítések jelezhetnek, és jó eséllyel vissza is kapod a pénzedet majd valamikor (ha nem a te gondatlanságodon múlt), de akkor is kellemetlen.

És elhiszem, hogy még nem volt negatív tapasztalatod, és remélem ez így is marad. De amikor havi vagy heti szinten vannak olyan hírek, hogy X cégtől megpattintottak pármillió kártyaadatot, Y cégtől megpattintott pármillió kártyaadatot, akkor azért nem lehet lebecsülni a veszélyt.
És igen, a paypal-t még nem "hekkelték meg". Még. De a kártyadatok ott vannak náluk, és ők jó nagy célpont. Anyagilag is, és presztizs szempontjából is.

Nekem megér havi pár forintot és pár percet ez a plusz biztonság.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2015
(#) kadarist válasza tbarath hozzászólására (») Dec 8, 2015 /
 
Az érvelésed sántít, mert egy sikeres bankkártyás vásárláshoz be kell hogy jelentkezz (felhasználói névvel, jelszóval) a webáruházba és ott a bejelentkezett felhasználónak kell kezdeményeznie a vásárlást. A másik pedig, hogy a fizikai kártya PIN-kódja nincs a webáruház adatbázisában tárolva és ezért azt onnan megszerezni sem lehet egyéb visszaélések elkövetése érdekében.
A bankkártyás vásárlás biztonságos, kényelmes és modern fizetési mód.
(#) Kovidivi válasza kadarist hozzászólására (») Dec 8, 2015 /
 
Van még egy lehetőség, ami nagyon veszélyes. Csak megadod a mastercard kártyád adatait, és a kártya hátoldalán levő néhány számjegyű kódot, és már le is vette a pénzt a számláról. Egyszer használtam ezt nagyon régen, és semmi nem kellett hozzá, csak a plasztik kártya. Ezt onnan tudom, mert anyámé volt a kártya, és ő nem volt ott, mikor költekeztem. Azt hiszem összefüggésben van a hitelkártyákkal, de nem vagyok ebben a témakörben szakértő .
Szinte ugyanaz, mint a paypass. Útálom is. Az én kártyám direkt nélküle kértem. A páromét meg bármikor lenyúlhatom, és fizetek vele ahol akarok (ameddig van rajta valami ). Majd az övé is le lesz cserélve "buta" kártyára.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
Következő: »»   86 / 256
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem