Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1786 / 2522
(#) reloop válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Szóra sem érdemes, pontosan mértél és ügyesen javítottál
(#) Dempsey hozzászólása Dec 4, 2015 /

Sziasztok! Megépítettük a csatolt pdf-ben található erősítő kapcsolást, de nem működik valamiért. Van valakinek észrevétele a kapcsolással kapcsolatban?
(#) krisz69 válasza Dempsey hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

majdnem ugyan az mint a baji elektronikás fetes. csak ez kb 200w. 1-1 fettel. meg más a meghajtás.
(#) Dempsey válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Szia!
Nincs egyen fesz. Az a jelenség hogy a Q9 és a Q10 tranyókkal lehet valami mert az MJE tranyókra már nem jut meghajtás.
(#) steelbird válasza Dempsey hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Szia!
Nem szakadt a 100 Ohm -os trimmer a bemeneti diff. fokozatnál?
Vannak "érdekes" megoldások benne... a nyugalmi áram például nem hőkompenzált, ezért jár egy nagy fekete pont a kapcsolás tervezőjének...
Jujj... néztem a legvégén a "specifikációt" a pdf fájlban.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2015

sp.png

(#) pinyó39 válasza steelbird hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Mert az "eredeti" kapcsolást nem kapcsoló FET-ekkel építették.
(#) steelbird válasza pinyó39 hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Akkor is minimum elvárás egy hőkompenzált nyugalmiáram-állító fokozat.
Akkor viszont lehet, hogy nincs nyugalmi áram a kevés nyitófeszültség miatt.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2015
(#) Buvarruha válasza steelbird hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Igen, ez azegész furcsa egy kicsit, valami elméleti vizsgaanyag lehet.
(#) Dempsey hozzászólása Dec 4, 2015 /

Ezért építek egy másikat mert ez tényleg elég gyenge megoldás.
(#) kistee válasza Dempsey hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Én ezt építettem meg, Ugyanott paneltervet is találsz hozzá. A vég FET-ek ugyanazok és nagyon meg vagyok elégedve vele. Nálam megverte a Quad-ot. Az Urbán-félét.

Érdemes lehet tenni a kimenetre egy 10 ohm-100 nF Zobelt (úgy, ahogy az általad belinkelt erősítőn is van).
(#) Dempsey válasza kistee hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Köszi az infót
(#) reloop válasza Dempsey hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Szia! Az R17 értéke elírás, nekem 1k2-re jön ki. Akár működhet is így az erősítő.
(#) ozpecs válasza reloop hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Szerintem is müködhet avval a javítással, érdekes majdnem ugyanolyan az alapelve mint a baji féle 25W-os fetesnek, amiből tucatszám építettünk az iskolában általában problémamentesen, a munkapont nagyon szépen beállítható. Persze kicsit mászik de nem vészes, igaz abban IRF530 és 9530 vagy 540 és 9540 szokott lenni és eddig 50W felett nem gyötörtük
(#) pinyó39 válasza Dempsey hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Ha hiszitek, ha nem a vázolt topológia az alapja egy igen neves cég nagyon jó hangú gépének. Az (analógban) igen nagy teljesítményű tesóját szintén irdatlan mennyiségben gyártották annó. Még mindig jó kis kapcsolás csak igényesen kell felépíteni.
(#) reloop válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Ilyen az amikor laikusok rászabadulnak egy bevált kapcsolásra. Az R8 3k-s potitól indul a kavarás. Q6 kollektorárama miért is térne el a szokásos 10mA-től, ez nagyjából 600 ohm beállított értéket jelent, amihez a jelzett 3k feleslegesen nagy. Ebből visszafejtve a differenciál-erősítő áramgenerátorát R17-re 470 ohm-ra jön ki, úgy hogy mindössze két nagyságrendnyi az elírás
Hagy álljon itt egy autentikus kapcsolás: Bővebben: Link
(#) steelbird válasza pinyó39 hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Nem a topológiával van a gond, hanem azon belül a választott alkatrészek értékeivel és a részletekkel.
(#) Dempsey hozzászólása Dec 6, 2015 /

Ki fogom próbálni az ellenállások cseréjét hétfön. Ha bejön akkor marad ez az erősítő.
(#) steelbird válasza Dempsey hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

A nyugalmi áramot állító körbe jó lenne még egy tranzisztor, hogy stabilabb legyen a nyugalmi áram.
(#) Primary hozzászólása Dec 6, 2015 /

Laptop tápról hajtanék egy meg egy TDA1558Q (vagy valami hasonló) IC alapú erősítőt.
Mennyi puffer kondit érdemes rárakni? Kell egyáltalán? Érdemes bármilyen tápszűréssel bűvészkedni?
Nem high-end szint a cél, csak szóljon elfogadhatóan.
(#) Trivium93 válasza Primary hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

Kondi az kell mindenképp valamennyi, egy 1000µF-os megteszi. Tápszűrés annyi, hogy 100nF a táppal párhuzamosan.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2015
(#) szamóca válasza Primary hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

Tradicionális tápnál 2200uF, de kapcsolóüzeműnél érdemes kipróbálni, majd ennek megfelelően tenni rá. Érdemes a panelon úgy kiképezni a helyet és a forrszemeket, hogy többféle rasztermérethez illeszkedjen.
(#) Primary válasza Trivium93 hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

Köszi. Akkor nem kell semmi extra.
(#) Trivium93 válasza Primary hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

Nem. Max ha zúg akkor bemenetre 100kohmos ellenállás (bemenetzárás).
(#) krisz69 hozzászólása Dec 6, 2015 /

Sziasztok Kaptam úgy egy Robson DX-1000turbot. No most meg volt a tesztje. szép a dinamikája szépen szól de nem tudom teljesen kivezérelni keverőpultról. lehet ennek még a 2,8v bemeneti jel kell nem a 1.5v ? és ha igen, hol nyúljak bele hogy érzékenyebb legyen a hajtásra??
(#) Trivium93 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 6, 2015 / 1

Szia.
Előerősítőnél kell. Ha szerencséd van akkor lehet poti is van ott. Ha nincs akkor a visszacsatolást kell megkeresned és van egy bizonyos értékű ellenállás és vagy raksz hozzá sorba egy ellenállást vagy kicseréled nagyobbra.
(#) krisz69 válasza Trivium93 hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

Van hozzá kapcsolási rajzom , de ez elég összetett.

Legalább az elemi helyesírási szabályokat vedd figyelembe, légy szíves!
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2015
(#) bladerock99 hozzászólása Dec 7, 2015 /

Mi alapján osztályozzuk az erősítőket ? Ezáltal tudnék én is választani .
(#) kriszti1998sub hozzászólása Dec 7, 2015 /

Üdvözlök mindenkit! Van egy TEVION MCD 9000-es erősitőm és van egy kis baj vele mikor beindítom az erősitőt akkor bekapcsol benne egy kék led egy nagyon picit berecseg és hiába rakok rá hangot de akkor sem akar megszólalni vajon mi lehet a baja? segítségeteket kérném szépen
(#) reloop válasza bladerock99 hozzászólására (») Dec 7, 2015 /

A wiki egész jól leírja.
(#) kriszti1998sub válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Dec 7, 2015 /

És még valami az erősitő AN17832A-val van megépítve!
Következő: »»   1786 / 2522
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem