Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   48 / 70
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Nov 26, 2015 / 1

A magasabb tápfeszültségre csak a jelcsúcs keltette igény pillanatára kapcsol át. Ezt szkópon tudnád követni. Ha elég hangos, akkor gyakorlatilag készen vagy
(#) opet hozzászólása Dec 2, 2015 /

Sziasztok.
Segítséget kérek, a Thomson Altima 3400 hifi-m áram alá helyezve a cd tár (5 lemezes) kinyit és úgy is marad. Kézzel finoman visszatolva bent marad a helyén, ilyenkor a lemezt is lejátssza. Kikapcsoláskor (stand by) állapotban, újra kinyit a cd tár. Leállításkor a tár nyitást úgy tudom elkerülni, hogy gyorsan áramtalanítom.
Van ötletetek mi lehet a hiba?
Köszönöm!
(#) peter1995 válasza opet hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Szia. Esetleg valamilyen végállás kapcsoló hiba?
Bár én a napokban majdnem ismét kérdeztem, a javított hifim CD része teljesen megvadult, vezérlési gondra tippeltem, aztán csak az öreg hajtó szíjak nem vittek át elég nyomatékot és emiatt borult a rendszer. Ezt is ellenőrizném.
(#) x424 válasza x424 hozzászólására (») Dec 4, 2015 / 1

Köszönöm a segítséget, ide akárhányszor írok senki sem reagál.
(#) zosza18 válasza x424 hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Szia!
Ne idegeskedj, attól még nem világÍt.
Megnéztem a linkelt szervízkönyvet, hát sokkal okosabbak nem lettünk. Az IC601-es IC-n keresztül hajtja ha jól láttam a LED-eket és a Q600 állítja elő a fesz.-t a LED-eknek. Én véleményem szerint itt körül kellene szétnézni, ha fel fel villan, akkor nagyon nagy baj nem lehet.
(#) jencee52 hozzászólása Dec 4, 2015 /

Sziasztok! Nekem van egy JVC Hi Fim, és az előlapi nagy hangerő potival próbálom a hang erőt állítani, akkor felugrik a max hang erőre, és nemtudom vissza állítani! Mi lehet a hiba??
(#) peter1995 válasza jencee52 hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Van végállása a hangerő szabályzónak, vagy vagy körbe tekerhető bármeddig?
(#) jencee52 válasza peter1995 hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

körbe tekerhető bármeddig!
(#) reloop válasza jencee52 hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Szia! Lehet, hogy elromlott a poti tengelyére szerelt enkóder.
(#) CHZ válasza jencee52 hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Encodert szedd szet, alaposan tisztitsd ki.
(#) jencee52 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Köszönöm szépen szétszedem! Sokat segítettél!!

Kerdezz inkabb, ha nem erted....
(#) jencee52 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Rendben! ez ugye nem egy poti? ??

Idézet:
„körbe tekerhető bármeddig!”

Te irtad, tehat nem lehet poti. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2015
(#) x424 válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Szia! Köszi a segítséget, annyira bosszant, hogy nem jó a hangszínszabályzó tárcsa megvilágítás, meg zavaró is, hogy villog itt, valamelyik hétvégén szétkapom és belenézek.
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 7, 2015 /

Sziasztok! Van egy Aiwa 3CD-s műanyag csoda. Nem nagy értéket képvisel, de a szüleim már megszokták. 2 ékszíj annyira laza benne, hogy 1.5cm-t lóg. Hol lehetne ilyen ékszíjakat beszerezni? Mi alapján tudnám helyettesíteni őket, mert lövésem sincs milyen méret? Mit kell mérnem? Előre is köszönöm.
(#) kameleon2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 7, 2015 /

Időközben találtam a neten egy hasonlót, ehhez keresek ékszíjakat a CD egységbe. AIWA Hifi NSX-S116
(#) reloop válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 7, 2015 /

Szia! A HQ-ban széles a választék. Cérnával vegyél szíjhossz-mintát és számolj le 3-4mm-t! A keresztmetszet méretét és alakját is jegyezd fel!
(#) kameleon2 válasza reloop hozzászólására (») Dec 7, 2015 /

A szíjhossz a külső kerülete?
(#) reloop válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 7, 2015 /

Inkább a középvonaláé.
(#) kameleon2 válasza reloop hozzászólására (») Dec 7, 2015 /

Értem.. Köszönöm!
(#) szabesz11 hozzászólása Dec 12, 2015 /

Sziasztok!

Először is a témában sajnos laikus vagyok, de egy nagyon minimálisan érdekel az elektronika világa így mondjuk felismerek egy kondenzátort vagy egy végfok IC-t. Van egy Panasonic SA-AK 48 hifim amit kb. másfél év után sikerült megvennem használtan egy oldalon, mert egy ritka darab és ennyit kellet rá várnom, de egy baromi szép hangzású készülék. Sajnos volt egy apró hibája, hogy a hangfal kábelt rögzítő csatlakozó forrasztása az egyik csatornán el volt repedve, és poros volt a CD olvasó feje, emiatt szét lett szedve.Megtisztítottam, és közösen barátommal meg forrasztottuk a panelt. Idáig minden szép és jó, mind addig míg ő neki nem ált, és az adott panelon mindent át nem kezdett forrasztani, azzal az ürüggyel, hogy biztos ami biztos ezek se repedjenek el, mert a gyári ón nem a legjobb. Összeraktuk a hifit és a 6 csatornából a két mély csatorna közül, az egyik nagyon halkan, a másik egyáltalán nem szól. A másik négy csatorna (két magas, és két közép) tökéletesen működik. Ha a kábeleket becsatlakoztatom az adott két csatornába hangosan pukkan a hangfal. Meg mértem fesz. mérővel és az egyik mély csatornám 6,78V egyen fesz. a másikon 12,50V-ot mértem, a működő csatornákon pedig semmit. Azért írtam ide is mert már a gyakori kérdésekre is kiírtam, és biztattak azzal, hogy még menthető a végfok. ott tanácsolták hogy nézzem át a forrasztást nincs-e összeforrasztva valami de én nem találtam semmit. Nagyon szeretném ha nem nagy költséggel javítható lenne még mert sajnos egy pana 6 csatornás végfok 15e körül mozog, és sajnos már csak egy webshopban lehet hozzá kapni. Így azok segítségét szeretném kérni tanáccsal, esetleg olyan információval amit én is a képességeimhez mérten megtudok nézni ,és esetlegesen a javítását meg tudom kísérelni.
Ennyit találtam a gépezetről neten.

IC. http://bolthely.hu/infotechkft/id/01359_RSN311W64B_Panasonic_gyari_...fok_IC

PDF a készülékről.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2015
(#) abcdabcd válasza szabesz11 hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Ha nem is látunk fotót a panelről, akkor akármi is lehet a cuccal...

Lehet az, hogy az ón összefolyt valahol, de lehet pont valamire merőlegesen vagy olyan alakban, ami esetleg nem tűnik fel hirtelen, mert pl annyira szabályos alakú a felesleges ón...

És/vagy:
-valahol felvált a nyákfólia
-leesett valamilyen alkatrész, pl smd ellenállás, kondi, főleg, ha vannak alapból is üres beültetetlen alkatrészhelyek a nyákon, lehet nem tűnik fel az adott alkatrész(ek) hiánya...
-valamelyik alkatrészláb forrasztása elengedett
-a forrasztáskor valami túl lett melegítve és tönkrement
-elektrosztatikus kisülés (ESD) következtében valamilyen alkatrész valamelyik panelon a készülék szétszedésekor tönkrement, és ennek esetleg nincs látható nyoma
-valamilyen csatlakozó/kábel nem lett visszadugva, így valamilyen részegység nincs az áramkörben
-valamilyen csatlakozó/kábel látszólag vissza van dugva, de nem érintkezik jól, esetleg egy többpólusú csatlakozó egyik pólusa, és emiatt van valami hiba....

-valamilyen biztosíték kiégett(ez lehet akár valamilyen, nem "szokványos olvadóbiztosíték" kivitelű biztosíték, hanem valamilyen pl smd-s biztosíték is) --> bár ez ok nélkül nem szokott megtörténni, tehát valami zárlat van/volt ideiglenesen valahol
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2015
(#) szabesz11 hozzászólása Dec 12, 2015 /

Köszönöm válaszod!

Sajnos fényviszonyok miatt ma már nem de holnap készítek több fotót az alkatrészről. Amit még elfelejtettem írni, hogy a forrasztó hegy az IC lábánál egyszer elmondás szerint szikrázott. Én túlmelegítésre gyanakszom, de pontosan melyik alkatrésznél azt nem tudom, egyébként a gép váratlanul vagy bekapcsoláskor, vagy nagy hangerőn F61 kóddal kikapcsol.
(#) markopesz hozzászólása Dec 15, 2015 /

Sziasztok!

Egy Fisher ca 30r ügyében kérnék segítséget.Az mitől lehet hogyha a BASS és TREBLE potit max-ra húzom az egyik oldalon jóval kisebb a mély és a magas hang kiemelés?És mintha az az oldal halkabb is lenne egy kicsivel.Annyi történt eddig vele hogy az összes elkó cserélve lett.
(#) szabesz11 válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 15, 2015 /

Itt vannak a képek a Panasonic hifiről.
(#) szabesz11 válasza szabesz11 hozzászólására (») Dec 15, 2015 /

Még egy lemaradt.

9.jpg

(#) bencefF válasza szabesz11 hozzászólására (») Dec 16, 2015 /

A végfok ic a halálán van. Nem találtál a szervízkönyvet vagy senki sem említette a diagnosztika funkciót.Bővebben: szervizkönyv
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2015
(#) bencefF válasza markopesz hozzászólására (») Dec 16, 2015 /

Esetleg valahol nem jó a pufferelés vagy a poti rossz vagy csak poti tisztító használata elég lesz
(#) szabesz11 hozzászólása Dec 17, 2015 /

Köszönöm válaszod! Én sem találtam, meg senki nem is említette. Lefuttattam a diagnosztikát, és két hibakódom volt, amit eddig is tudtam az-az F61 a másik a H03 amit nem. Ez után töröltettem őket, a H03 továbbra is mutatja, de ez nem is érdekel mert a kazetta része tökéletesen működik hiába a kód. De az F61 amit néha teszt nélkül is magától kiírt, most már nem írja ki, még ha lefuttatnom a diagnosztikát akkor sem, de a csatornák továbbra sem jók.
Következő: »»   48 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem