Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Állitólag pukkanás, vagy szikra, már nem tudom,... végzett a TVvel. Én sortrafóra gyanakodok..
Találtam egy ilyen leirást. Van egy rész, ahol van egy rajz, sortrafó kipróbálására. Ezt hogy is kell? Kivett trafó, megcsinálni hozzá a rajzot, és?..
Ha pukkanás volt, akkor annak maradt látható jele. A sortápfeszültségbe köss be egy 60W-os izzót és úgy próbálkozz.
Én is csak csodálkozok hogy nem látható semmi jele. Hogy máskor tudjam, mit nevezünk sortápfeszültségnek? Ha megnézzük a rajzot, van benne egy dual dióda.
Az egyik dióda 570R, a másik 640R. Ez jó alaktrész még?
Ha ez az 570 ohm csak az egyik irányban igaz, akkor jó. A sortápfaszültség az, amiből a sorvégfokozat táplálkozik. Ezen a rajzon a B1 (110V): Bővebben: Link.
Szia kérdezni szeretem volna mi van akkor ha nem változik a feszültség?a sortáp pufferkondián sem vagy a sortranzisztor kolektorán sem akkor mi a hejzet tovább mit nézek meg??
Akkor a tápegység nem éled fel a készenléti üzemmódból vezérlési vagy önhiba miatt.
Tehát akkor ha a feszültség nem változik, Akkor magyarán a táp egységében lesz a hiba? Te hát s a táp egység mejik részen a primer vagy a szekunder oldalon lesz e a hiba esetleg?
Inkább a szekunder oldalán az optocsatoló környékén.
És ezt a tesztelőt hogy csináljam? Vegyem ki a trafót, és ugy? És honna tudom ebből hogy jó a trafó? A magasfesz kábel ilyenkor maradjon a képernyőbe?
Azt a tesztelőt nem javaslom megépíteni, mert hiányos a rajz. Nézd meg ezt: Bővebben: Link.
Na szia összeraktam a tévét, és meg méretem ahogy írtad a 160 voltos 100uf-os kondin 113 volt jelenik meg. Tehát ez azt jelzi hogy a 115 voltos rész az jó akkor az azt is jelenti hogy a táp egység is rendben van tehát akkor esetleg az eltérítést vagy a CTP bordon vagy is a képcső panelen lesz e a hiba ?
Mi az a CTP bord?
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2015
Aza képcső panel de azt én ugy tudom CRT boardnak nevezik!!!
Szia!
Ma végre megjött az STV. Csak az IC-t rendeltem, de mivel napokig nem reagált a webáruház, rájuk telefonáltam és ma megjött, de IC helyett kárpótlásul komplett panel. Kicseréltem, zárlatos volt az STV, az RD08 szakadt. Csere után működik a TV, de 200V helyett csak 84.5V-ot tudok mérni. Bekapcsoláskor a led is ugyan úgy világít, mint standby-ban. Bizonyos képernyőtartalmaknál a kontúroknál színfoltok jelennek meg. Zöld, piros, néha sárga foltok húzódnak be.
Az a baj, hogy neked kell megtalálni a hibás részt. Ellenőrizd a sortranzisztor kollektorára kötött kondenzátorokat, diódákat. Ha ott minden jó, akkor menj a függőleges eltérítésre.
A 85V nagyon kevés. Mérd meg még egyszer. A DD05 katódján mértél?
Kösz a rajzot, továbbra e tudom hogy kell használni..
Megépíted, a kimenetét ráakasztod a primer tekercsre, oda, ahová s kollektor meg a B+ megy, aztán figyeled az áramfelvételt. Ha nem melegszik a trafó és nem vesz fel irdatlan áramot, akkor jónak tekinthető.
Igen, ott mértem. Úgy néz ki, hogy sajna csak szombaton tudom folytatni, átméregetek benne mindent. Kb. 3 évig be se volt kapcsolva. Lehetnek még ott más problémák is szerintem.
Jó rendben köszönöm szépen a segítséget , s akkor a képcső panel legyen az utolsó amit át kell nézni? Amúgy nagyon sokat segítesz tényleg köszönöm !!!
Sziasztok!
Az alábbi képen látható samsung tv tápegység mennyire szokott hosszúéletű lenni, mit láttok a felépítésén, strapabíró vagy meghalós fajta?
Ez nem mérvadó , és általános dolog .Lehet mindegyik táp ilyen is olyan is .Ez sok mindentől függ , hogy egy táp mikor , mitől , és miért megy , vagy mehet tönkre .
Egyébként miért is kérdezed ?
Van egy ilyen tévém aztán szétszedtem mire számíthatok.
Vannak olyan dolgok , ha mindig azt néznénk , hogy mi az, ami , vagy amik tönkre mennek egy készülékben , akkor olyat nem veszünk . Hát ez előre nem megmondható dolog.Ilyesmiért kár szétszedni egy készüléket örökké tartó dolog ugyanis nincs.
Legalább garanciális volt még ?
Még van rajta kb 20 nap gari, de semmi ilyen szétszedésjelző fólia vagy hasonló jelölés nincs rajta.
Tehát nem tudják meg hogy szétszedtem elvileg. D
Tehát csak úgy levetted a hátlapját, nem bontási dologról van szó. Kíváncsi voltál.
Sziasztok!
Egy World of Vision GTS30 HD tv-vel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy szerintetek jó-e a sejtésem, hogy a vezérlése van oda a készüléknek, vagy esetleg LCD hiba lehet? A konkrét hibajelenség, hogy bekapcsol rendben. Háttérvilágítás is van, viszont a kép sötét. Így a többi gombra nem tudom, hogy reagál-e, mert a led erről nem ad visszajelzést. A hibajelenségről csatoltam képet. Szétszedve annyit tapasztaltam, hogy valaki már dolgozott vele, mert egy 220µF-es elkó van forrasztva a U39-es smd alkatrészre. Ezen amúgy mindkét lábon 3.3V-ot mérek és az elkó eltávolításával nem változik semmi. Ki és bekapcsolva sem. Az smd alkatrészre amúgy ennyi van írva: 6D 514 A main hibára azért gyanakszom, mert scart-on jelet adva nincs hang sem. Így nem csak az lcd, vagy a t-con lehet oda. mail típusa: LPP11-30LCGR, CPB50104 Van értelme foglalkozni a tv-vel szerintetek? Üdv: spgabor |
Bejelentkezés
Hirdetés |