Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1105 / 1274
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Meg kellene próbálni azt , hogy az lcd mögé világítva van e képtartalom. Azt írtad hátérvilágítás nincs , így megtudhatod , hogy csak háttérvilágítás nincs , vagy esetleg több baj is van.
(#) villanyipi válasza eyess hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Nem írt ilyet, Scartnál nincs kép és hang sem!
(#) eyess válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Valóban , de azért nem árt megnézni , hogy az a háttérvilágítás tényleg meg van e rendesen.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Van, a háttérvilágítás tuti, hogy okés. Feketés-sötétkékes a képe, a betekintési szögtől függően. Tehát nem olyan, mintha full nem kapna a kijelző tápot, hanem fekete akar lenni, csak ez elég régi készülék, szerintem ilyen a feketéje. Pár helyen rámértem, a kijelző és a t-con is kap feszültséget. De a scart-ra kötött jelbemenetre sem változik semmi.

Valami beterheli a scalert .Ki kellene mérni a stabilizátorokat a kicsiket is .Lehet valamelyik ezek közül , ha nagyon melegszik , tehát nem üzemszerűen , akkor ott lesz a gond.Ha maga a stab jó , akkor abban a körben lévő dolgokat kell átnézni . Le4het ez egy rossz kondenzátor is stb bármi.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015

Az előbb hülyeséget írtam, mert lehúzott LVDS esetén is fekete a kép. Pedig ezen az 5V kimegy. Lehúzva amúgy nem fehérnek kellene lennie a képnek?
Átméregetem akkor a feszültségeket. Kerestem hozzá rajzot, de azt sajnos nem találtam, így picit tökölősebb lesz nekem.
Hőmérsékletre pár perces működés után is normálisnak tűnik. 30 +/-3°C a panel nagy része. A vezérlő IC az megy fel egyedül 46-48-ra infrás hőmérő szerint. De kézrátétellel az sem meleg, sőt minimálisan vissza is esik a hőmérséklete.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015

Értem , akkor lehet , hogy mégis a háttérvilágítással lesz a baj.

De a háttér az jó, látom a csövek fényét hátulról, hogy folyamatosan világítanak.
(#) geniusmax hozzászólása Dec 21, 2015 /

Sziasztok! segítene valaki a hibameghatározásban van egy Samsung WS-32Z429PQXXEC TV és furcsa képet ad a mellékelt kép szerint Viasat 6 lenne jó közeli kép és eltolódott. Pupos kondit nem találtam , látható hiba kondi, füstös ellenállás nincs, esetleg IC hiba lehet!

Köszönöm előre is a segítséget!

DSCN3263.JPG

(#) vidfred válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Szia! Mindent végigmértem, átforrasztottam a hétvégén, de a 200V helyett most is csak 95V van. RD08 a rajzon 2.2 ohm, nekem nem volt, két 4.7-eset raktam bele párhuzamosan. Nem lehet, hogy ebbe a típusba 1 ohm kellene? Rémlik, mintha régebben már cseréltem volna az STV-vel, amiben 1 ohm volt.
(#) kadarist válasza geniusmax hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Szia!
Elállítódtak a képcső nyakán lévő konvergenciát és színtisztaságot beállító gyűrűmágnesek. Vagy elfordult az egész eltérítőtekercs-szerelvény. De olyan is lehet, hogy a képeryő maszkja mozdult el belül.
(#) kadarist válasza vidfred hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

A katódtáp (200V) kondenzátora jó? Sortápfeszültség normális értékű?
(#) geniusmax válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Szia! a képcsőnyakán most lehúztam a nyáklapot és bizony szabadon rögzítés nélkül vannak a gyűrűmágnesek. ezt ha lerögzítem annyira hogy álítani lehessen akkor kitisztázhatom a képet?

Lenni kell a gyűrűkön összejelöléseknek. Forgasd össze ezek alapján, majd együtt állítsd.

köszönöm a sgítséget! igen megtaláltam a jelöléseket a szürke színű karikákról tetörtek két fület és már csak annyi a probléma hogy a gyűrűmágneseket rögzítené egy müanyag karika ami szabadon van véleményem szerint hiányzik valami amivel ezt lehetne rögzíteni.
(#) vidfred válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Igen, próbáltam a kondi cserét is. A B+ 143 V és most már a katódtáp is 196 V 1.2 Ohm RD08-al. Most a hangjával van bajom, eddig kb. 1/3-ad hangerővel ment napokig. Most próbáltam összerakás előtt hangot adni rá, de fél hangerőnél pattanva elmegy a hang. /még jó, hogy kipróbáltam) Kikapcsolás után megjön a hang az eredeti, kb. 1/3 hangerővel és azzal stabilan megy.

Na most akkor mitől jött meg a katódtápfeszültség?

Ha jó a kép, akkor ragasztóval rögzítheted.

Az RD08-at változtattam meg. A rajzon 2.2 Ohm van, nekem nem volt csak !.7-es, abból raktam kettőt párhuzamosan. Így volt 95 V. Most 1.2 Ohm van benne és megvan a katódtáp. Már csak a hangját kell megcsinálnom, így nem adhatom ki, melóm meg már van benne, plusz az STV.

Nyilván szakadt vagy nagyon megnövekedett ellenállású volt az eredeti RD08, mert ott teljesen mindegy, hogy 1, 2 vagy 10 ohm van.

Az elfüstölt, teljesen zárlatos volt az STV. Három rajzom is van, mind a három rajzon más az értéke annak az ellenállásnak. A hanghibára van valami tipped? Kis hangerővel megyen, de ha el kezdem növelni, pattan egyet és elmegy a hang. A képvivő hallatszik a hangszórókból, ahogy vált a kép. Fülhallgató kimeneten szól, de nem szabályoz ott sem. Most keresgélem a rajzon, hogy hol és miket tudnék mérni.

Ha van csatolókondenzátor a hangszóró(k) felé, akkor azt ellenőrizd, valamint az erősítő tápfeszültségét is nézd meg.

Ezer köszönet a segítségért beállítottam jó lett a kép, de azért van hibája a képcsőnek , kikapcsoláskor a 3 szín a képernyő közepén egy körben látszik 1-2 másodpercre ahogy kikapcsolom a tv-t. Bekapcsoláskor viszont a képernyő közepén vízszintes csíkban vékony kék csík jelenik meg amíg be nem jön a kép.

DSCN3284.JPG

Köszönöm!
(#) kadarist válasza geniusmax hozzászólására (») Dec 22, 2015 / 1

Állíts a sortrafó alsó potméterén (Screen), hátha javul a helyzet.

már az összes potit végig próbáltam static focus, dynamic focus, screen, de ettől jobb képet nem képes megjeleníteni.
(#) vuletj hozzászólása Dec 22, 2015 /

Kérem segitsenek.
Van LCD TV Samsung LE46A556P1FXXC.
Kb. 8 hónap van nállam. Elején vól 2 folt a képernyön,a Ball oldalon és közepén.
A foltnak nicsen formája,és kicsit sötéteb. Lassan picit mégerösödöt a sötétség és a közepes lassan jobra indult Képen látható. pld.A Közepes folt helyen most tiszta szép a kép de átment jobb oldalra.
Kérdésem: Ez javitható e hiba,mert kicsit zavaros nézni. Köszönöm a válaszra. Én Szerbiai vagyok de Szegeden is szoktam lenni.
Privát üzenetben tudom másik képet tudom elküldeni,mert itt lehet 2MB-ig és a másik kéáp 2,17mb.

1.jpg

(#) vuletj válasza vuletj hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Másik kép:

22.jpg

(#) vidfred válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Kész van a TV. A két csatoló kondi volt a bűnös, most egyenlőre működik rajta minden. Egyenlőre nem adtam oda a gazdájának, mert 3 évig állt a masina, ki tudja, nem jön-e elő valami még. Majd szilveszterre elviheti. Köszönöm a segítséget, kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok!
(#) kadarist válasza vidfred hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Szép munka volt és viszont kívánom!
Következő: »»   1105 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem