Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok! Keresett ma egy barátom, hogy műlép beolvasztáshoz való trafója nem igazán működik. Azt szeretném kérdezni, hogy x mm vastagságú keret dróthoz hány Amper áramerősség és mekkora feszültség kell Csak, hogy tudjak mit mérni.
Így biztos nem. Ha jól látom a középső sárga a fényérzékelő, annak a feszülstégszintjét kell eltolni... Kellene egy kapcsolási rajz róla, akkor tudunk segíteni, szedd szét...
Ezt neked egy olyan méhész tudná csak megmondani, akinek van ugyanilyen trafója és meg is tudja mérni...
Annyira sok mindentől függ a szükséges áram, feszültség, hogy ezt ebből nem lehet megmondani.
Mi az a műlép és miért kell beolvasztani? Milyen trafó (telejsítmény, feszültségadatok)? Mit jelent az, hogy nem igazán működik? Most akkor működik vagy nem? Mennyi az x? Milyen az a keret drót? A többi kb. érthető.
Szia! Készítettem már ilyen trafót, az ellenálláshuzal 0,4-0,5mm átmérőjű volt és legjobb emlékezetem szerint 8V-ra tekertem a szekundert.
Javaslom mérd, vagy méresd meg pár keret ellenállását és készíts hozzá 10W-nyi fűtést. Próba eldönti, merre kell esetleg változtatni rajta. Többnyire az érintkezők zárlata teszi tönkre a tápot, iktass be biztosítékot!
Műlépre húzzák a méhek a sejteket amiben a mézet virágport tárolják és fiasítást nevelik. Függőleges drótszálra kell ráolvasztani rögzítés céljából. 0.4 drótot használok kb 3A trafót.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015
A válaszokból kb. leszűrtem mi a kérdés, de első pillanatra kb. semmi sem érthető belőle.
Sziasztok szép estét ! Kérdésem az lenne hogy adott 2 kapcsoló üzemű táp (5v-5v) és elméletben mi történne ha a 2 táp pozitív és negatív pontját összekötném és úgy használnám mit eredményezne?
Mármint sorbakötnéd a kettőt? Semmi, kapnál egy 10 V-os tápegységet.
* Mivel nem pontosan írtam le amit gondoltam de így megkaptam a választ hogy nem okoz problémát a 2 eszköz összekötése. Válaszod köszöntem ment a +
Egyet azért elfelejtettem leírni. A maximális terhelőáram a kissebb teljesítményű maximális árama.
"2 táp pozitív és negatív pontját összekötném" - akkor párhuzamosan lennének kötve, nem sorosan. Vagy ha mind a 4-et egybe, akkor egy óriási rövidzárlatot kapsz
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015
Sziasztok!
Van egy olyan 28 lábas tssop tokozású IC-m, aminek a lábai 1,27 mm-re (0,05 inch-re) vannak egymástól. A kérdésem az lenne hogy tud-e valaki róla hogy létezik-e olyan üres NYÁK lap amire rá lehet forrasztani ilyen tokozású chipeket, és a két szélén hozzá lehet forrasztani egy-egy tüskesort (amelyben tüskék egymástól 2,54mm-re vannak)
Létezik. A ChipCad is árul ilyeneket, amit a Mikroelektronika gyártott. Kínából olcsóbb.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015
Sziasztok!
Van egy kis Pic-Up om... ès szeretnèk râ küszöb meg palatovilàgitàst! A terv az az hogy a küszöbhöz a belső vilàgitàst lerelézem, tehát az izzoval pârhuzamosan kötök egy relét ami 4 lesszallagdarabot "hajtana", a platovilàgitásnàl meg a plato eredeti , "de gyenge" lámpàjával kötnék pàrhuzamba egy relét ami szintén 4vagy 6 ledcsik darabot hajtana.. (kb 10 centisek) Plusz mindkettőhőz tennék valami bivaly kondit igy fokozatosan halvànyul! Tudom nagyon bágertuning de elvileg jo lehet ugye?
Csak egy bivaly konditól nem fog fokozatosan halványodni tudtommal.
Sziasztok! Énnekem 1 kérdésem lenne:Ha 1 4ohm-os végfokra 8ohm-os hangfalat kötök lehet baja a végfoknak?
Nem, csak halkabban fog szólni. Nagyobb impedanciát szabad rá kötni, kissebbet már nem biztos.
Sziasztok
Egy nyomógombbal tudok +5V-ot, vagy testet kapcsolni. Mivel tudom legegyszerűbben megoldani, hogy első nyomásra 1 led világítson, következőre elaludjon. Majd így folyamatosan. Relét nem szeretnék, valami elektronikus megoldást.. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2015
Szerintem itt: Be/ki kapcsoló nyomógombbal van pár megoldás.
Sziasztok!
Szeretnék egy mikrokontrollerrel ki-be kapcsolni egy kijelzőt (kb 100mA,5V). Nem túl sűrűn. Sőt, ritkán. Van jelentősége,hogy n csatornás FET-el vagy NPN tranzisztorral oldom ezt meg? Melegedés szempontjából esetleg? Köszönöm
A tranzisztor vezérléséhez 5-10 mA áram is kellhet (bétától függően). Ha a mikrovezérlő alapból tudja ezt az áramot, akkor mindegy melyiket választod. A FET vezérléséhez szinte csak feszültség kell (nyilván olyan gate feszültségűt kell választani, amit meg tud hajtani a mikrovezérlő). A melegedés ekkora teljesítménynél lényegtelen.
akkor a FET jobb választás, köszönöm szépen!
Helló
Mellékelek egy ábrát. Ennek mi a szerepe? Persze van valami fogyasztó is csak azt nem rajzoltam oda.
Ennek így semmi értelme, kell a teljes kapcsolás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |