Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A C-snek kb. kétszer akkora az áramerősítési tényezője. Az adatlapon a hFE Classification sorban találod.
A hFE Classification értéke:
A: 110-220 B: 200-450 C: 420-800 BC547 hivatalos adatlap... 2.-ik oldal alsó rész.
Hello! Például..
Üdv!
Mi a neve a 2, 3, ill. 4 pines PC ventilátoroknál használt csatlakozóknak? Szeretnék vásárolni párszáz db-os tételben, de nem tudom, milyen néven keressem és többszáz darabnál már nem szeretnék jóval nagyobb pénzért komplett átalakítókat venni, hogy azokról szedjem le. Itt látható, hogy milyen csatlakozóra gondolok: A, B, C, D
C: Bővebben: Link
D: Bővebben: Link és Bővebben: Link A nagy, négy pólusú csatlakozót Molex néven is megtalálható. A többire passzolok.
Köszi szépen, az utolsó kettő tökéletesen elég, a MOLEX-et ismertem, csak nem nagyon volt olyan kép, amin nincs rajta.
Egyébként a betűket nem szedtem típusonként külön, a képek is össze visszák.
Tudom csak nem tudom a menetét az ilyen rendelésnek,(kell-e vámot fizetni)vagy csak azt az árat ami oda van tüntetve.mert itt Magyarországon 2 helyen találtam darab áron 7133ft-ért
és itt meg a 2-öt adják 2500ft-ért+rejtett költségek. vagy van esetleg valaki aki rendelne nekem ilyet.
Én úgy tudom hogy a vámot 6000 pár száz forintig nem kell fizetni van olyan is hogy ingyen kiszállítják.
Igen elírtam vagy is nem a pontos megfogalmazást használtam de köszönöm az észrevételt Néha kell a füst is hogy ne felejtsük el mitől működnek az eszközeink
Olvasd el amit a hirdetésbe írnak és nem lesz gond.
Ha bal oldalt bepipálod a "Free Shipping" szűrőt, akkor csak olyan találatokat kapsz, amiket ingyen kiszállítanak. A menete egyébként szinte egyszerűbb, mint egy itthoni webshopból. Ha nem aukcióra licitálsz (vagyis egy "Buy It Now" típusú hirdetés tárgyát veszed meg) 1: Rányomsz a nagy kék "Buy It Now" gombra a hirdetés oldalán. 2:Ha nincs még E-bay fiókod, akkor vagy regisztrálsz, vagy ott a "Continue as a guest" gomb. 3: Ezután látsz egy listát a rendelendő termékekről, itt rányomsz a "Continue" gombra, ha mindent rendben találsz. (Ha a guest gomra nyomtál, meg kell még előtte adnod néhány adatot.) 4: Fizetsz bankkártyával Online. 5: Megkapod a cuccot postán. A csomagokat ajándékként szokták küldeni, és úgy tudom, emiatt nincs vám. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2016
oké köszi a segítséget.és még annyit, kb hány nap mire átvehetem?
"Free Shipping"-gel általában kevesebb, mint 30 nap, de ezt írják a hirdetés oldalán is.
Viszont némi összegért cserébe vannak különböző opciók a gyorsabb szállításra, nyisd le a hirdetés oldalán a "Shipping & Payments" fület (a "Descriptions" mellett) és adj egy zöld pacsit. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2016
Köszönöm a segítséget sikerült megrendelni vettem 4db a biztonság kedvéért
Üdv! Egy ici-pici segítséget kérnék! Nézegetem a 74LS541 -es ic adatlapját és valami nem gömbölyű. Az egyik pdf-ben olvasom, hogy az 1-es és 19-es láb egy 2bemenetű NOR gate
re csatlakozik, de rákeresve a googliban nem ilyen kép szerepel. Akkor most ez milyen kapu szimbólum? A másik kérdésem az lenne hogy az a 2 bemenetű szerintem invertál bemenetű ??? kapu kimenete milyen bufferre kapcsolódik active"H", vagy active"L" bemenetűre. Köszönöm!
A két kapuáramkör megeggyezik, mindegy, hogy görbe vonalakkal van e rajzolva...
Egyébként meg ha valami nem világos, soha nem google képeket kell nézni, hanem meg kell keresni az eredeti gyártó által kiadott adatlapot... Abban meg is találod a választ a kérdésedre (második oldal blokk diagramm)... Gyári adatlap
Én az adatlapon (csatolva) azt látom, hogy ha az E1, és a E2 nem egyezik, akkor a meghajtó bufferek kimenete nagyimpedanciás, ha megegyezik akkor ami van a bufferek bemenetén, akkor az van a kimenetén is.
Egyébként szerintem sem nem NOR, sem nem NAND, hanem kizáró vagy (EXOR) kapu van a vezérlő bemenetén.
Szerintem NOR lesz az. Ha bármelyik bemenet magas, akkor a buffer-ek kimenete nagy impedanciás. Kicsit trükkös az igazságtábla, mert az L;L bemenet kétszer szerepel, az alsó sor nem H;H.
A NOR nál csak egy állapotban lesz magas a kimenet, csak L L bemenet esetén. A bemeneti negálás is az EXOR -ra utal. (az amerikai rajzjelén is a homorú bemenetén a kettős vonal jelzi) Nem vagyok erős a Boole algebrában, de ott is látszik.
Nézd meg az EXOR igazság tábláját.
Értem én, de az igazságtáblázatban (74LS541) nincs H;H állapot. A pirossal bekarikázott részek az érdekesek.
Igazad van, keresgéltem adatlapot, de csak ezt az egyet (több forrásból) találtam. Valóban nincs rajta H,H.
Nincs, mert ha az egyik bemenet H, akkor mindegy milyen a másik (két középső sor). Mindenesetre nagyon csalóka a táblázat, szokatlan.
Darlington trazisztort hogyan használjam feszültség erősítésre?
Ugyan úgy mint a simát. Csak éppen ez egy általános kérdés, hiszen a tranyó alapvetően áramot erősít. Kapcsolási rajz vagy valami érthetőbb lenne..
Pont azt keresek hogy 12V dc szeretnek meg duplázni lehet használni ilyenre bd679 van itthon.
Egy tranyó, nem DC/DC konverter! Abból nem lehet nagyobb feszültséget kicsalni, mint a tápfeszültsége. (Csak kisebbet.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |