Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szert tettem egy Telefunken TA350 es asztali erősítőre. Egy kapcsolási rajzot keresnék hozzá, ha valaki tudna segíteni, már most megköszönném. A cég ugyebár már nem létezik, honlapja csak múzeum... A hibám a következő: Összerakva mindkét csatorna csak halkan szól, hangerőszabályzás, hangszínszabályzás van. Mivel mind2 csatorna ugyanazt (nem)csinálja, elsőként tápellátási zavarra gondolnék*. Szétszedve, megkeresve a végfok bejáratát, oda audio jelet adva minden ok. Szól rendesen. *Szóval az előfokozatban keresném a bajokat. Moduláris felápítésű a cucc. A végfok paneljére mennek a trafóról a váltók. Mennek valóban, értéket nem jegyeztem, de szekunderek nem szakadtak, nem zárlatosak => nem melegszik. Ezen a panelen van a két csatornának 1-1 előerősítő, és egy további panel, ezek mind dugaszolhatóak. A további panel gyanús, őtőle mehet táp a bejáratokat tartalmazó panelre + szerintem valami visszacsatolás lehet a némítás/bekapcsolási koppanás kiküszöbölésére. Amit nem tudok: a bejáratokat tartalmazó panelről hogyan a f...be kerül a táp az előlapi kezelőszervek paneljére. (kellhet neki, mert van 2 IC a hangerőszab. potm. mellett). Az összeköttetés néhány árnyékolt kábel, ami mind páros, és úgy néz ki, hogy hangcsatornához tartoznak. Segítsetetek! knandor@chello.hu
Hello!
Talán ezzel elindul a dolog! http://john.ccac.rwth-aachen.de:8000/telefunken/ta350/index.html üdv: Andrew
Szi Andrew!
Köszi, hogy az éjszakád terhére az én gondjaimmal (is ) foglalkozol. Igen, ilyen erőlködőm van, csak Silver. A képek alapján - már ami látszik - belül is ilyen. Ami problémát írt, a cikk szerzője, a kondenzátorkupacot illetően, azt nem tudom, mert már csak ez az egy panel van a helyén, de ha már itt tarok, azt is kioperálom, ha lesz egy kis időm + türelmem Azért ha egy rajzot tudna valaki, akkor !
mivel nem olyan sok választ küldtetek, magam vélaszolok nagamnak ))
A probléma megoldódott! Rajz hiányában csak Andrew linkjére támaszkodhattam, ahol egy alkatrészlista is volt. visszafejtve az alkatrészekre (IC) jellemző feszültségeket keresve ici-pici lépésekkel közelebb kerültem a megoldáshoz. A végleges hibafeltárás egy véletlenen múlt: megfogtam az egyik panel forrasztási oldalát, és láss csodát, megszólalt a kütyü! (persze csak amíg adott helyen fogtam) Én voltam az ellenállás, s rajtam keresztül kapott tápot. Egy 33ks ellenállás szakdt volt... Csere, és már müxik is.
Üdvözöllek márkatárs:én évek óta nyüvök egyTA350-est ami szintén szilver ,2x600w os ládákat hajt (3utas)
Nagyon szép hangu örök életü cucc!Van csöves erősitőm is ,tehát van mivel hasonlitani! de van egy másik gondom van egy (st udio)3000A HiFi 560W- német gyártmányu erősitőm is ami hol a bal hol jobb végfok tranyóit üti ki (BD317-BD318)azutóbbi időben 10-15w ig semmi gond de ha hangerőt csavarok neki melegszik a vége ,és nyekk aBD párnak! mindkét oldal mérésre egyforma:van hogy hetekig semmi gond ,ezért kérném aki tud KAPCSOLÁSI rajzal segiteni vagy bárhogyan előre megköszönöm . Sajnos a neten nemtalálok róla semmit ,hátha valaki ügyesebb .
Üdvözlet Szerbo.Nem egy nagy / guru/ vagyok a szakmába de a régebbi készülékeknél sok hibát okoz a csatlakozások oxidációja.Nagyobb teljesítménynél igenagy lessz az ellenállás. A másik,hogy ki gyártotta azt a BD-t.Pl régen függ .eltérítésnél használtunk TUNGSRAM TDA 1170 net megfőtt még(+) hűtéssel is. Míg egy PHILIPS vagy más röhögve bírta. Öreg Tom.
Köszönöm a gyors választ ,de itt nem erről van szó.Ma-
gyar gyártmány nem volt ebből a tipusból.Több gyártó tól is ugyan az hejzet.Most már a táp alapos vizsgálata segithet.vagy valaki -pl egy kapcs rajz. IRB6 a diódahid sehol nemtalálok iljen tipust a net-en.Köszi hátha tudsz még segiteni !
A hasonlat nem arról szólt, hogy Magyar! Kollégáktól hallom hogy sok a hamisított alkatrész ami nem azt tudja amit a tipusnak kell, sőt sokszor nem is az ami.Ezért gondoltam hogy hamarabb tönkre megy .
A márkanév továbbél
Bővebben: Link persze ez nem AZ a Telefunken, de mondom, legalább a márkanév továbbél
Üdvözöllek márkatárs: Én is hosszú évek óta nyúzom.
És nagyon szépen szól. Véletlenül vettem csak meg(5000ft-ért) úgy 8-9 éve a piacon, de le nem cserélném. Már párszor kellett javítani, de mindig megvolt pár forintból. Ha valaki kapcsolási rajzra bukkan akkor az engem is érdekel. A jó hallani, hogy még mások is használják ezt a tipust. Üdv Pali
Sziasztok, látom fellendült a topic, ennek örülök!
A küldött linket elsőre megtaláltam, de itt már felhagytak a használható dolgok gyártásával, csak a trendi sz..t gyártják. (vagy gyártatják K-Ázsiában). Aztán ráragasztják a régi címkét, mert arra még emlékezhetnek, s ettől majd megveszik. Az ősöket meg teljesen elfelejtették, egy szó sincs a régi TELEFUNKEN termékekről. Rajzot szerintem az Interneten mindenhez lehet találni, de ehhez az erősítőhöz nem. Ez tutti. Éjszakákat , néha nappalokat vadásztam, még valami USA beli múzeológussal is összeakadtam (aki ilyeneket gyűjt). De rajza neki sem volt hozzá. Szerintem ennek csak az az oka, hogy anno a gyár hadititokként ült a dokumentáción, a K-i blokkba ilyen cucc nem jött, a kék útlevéllel meg nem ezt vettük, mert ott sem volt olcsó. Szerintem valami régi rádiós róka, akinek esetleg akkoriban volt külföldi szervizes kapcsolata, talán tudna egy rajzot mutatni egy szkennernek, vagy egy digi.fényképezőgépnek.
Hello igaz régi a topik de remélem még kaphatok választ ugyan ez a probléma nálam is halkan szól hangszín működik végfokoknál javítgattam a forrasztáson, de semmi javulás, melyik panelon volt "kimenve" az a 30k-s ellenállás?
Uhh! de régen volt már. Azon a - nevezzük főpanelnek -, amin a kezelőszervek is vannak. Amúgy ez a legnagyobb. Sajnos a kiszerelése nem olyan egyszerű, én is miután a potik gombjait leszedtem, meg a csavarokat felszedtem, még dolgoztam vele, mire az "enyém lett". Természetesen kikapcsolt, kisütött állapotban kezdd, s mivel az öreg és kemény vezetékek nem túl sok szabadságot engednek, javaslom, hogy csak forgathatóságig bontsd, és ha kiemelted, a helyét szigeteld körbe. Én pl. vastagabb (papír) irattartót tettem bele, tökéletes volt. Műanyaggal vigyázz, mert ez sem szereti a sztatikus töltéseket.
A 30k-s ellenállás a panel hosszú oldala széle mentén, nagyjából középtájon volt. Nem emléxem, hogy a belső, vagy a potik felőlin, de amint asszem fentebb írtam is, ennek köszönhetően találtam meg. Egyszerűen kézzel összefogtam a lábait, s mivel már vert a víz is a meleg kis kuckómban, a bőrömön kereztül folyó áram elég volt, s megszólalt. Remélem neked is lesz szerencséd. Sajnos most nem tudok fotót, vagy egyéb közelebbit küldeni, ott keresődj.
Köszönöm amint lesz időm megnézem! Csak most még a végfokom is feladta aztán bőven van munka csak idő nincs rá
|
Bejelentkezés
Hirdetés |