Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi. Megnézem azt a kondit "magamnak".
Jól kötötte be, a Q7 termosztát sima kontaktot ad.
Ez nem egy eBUS-os szabályzó vagy rádiós vevőegység. Még a Q7RF sem ebusos hiába rádiós.
Rendszeresen javítok ilyet, 98%-ban ilyen kondi gondjuk van. Bár én elkókat is cserélni szoktam volt már hogy púpos volt.
Köszi a segítséget.
Az volt az első, hogy az elkókat végig néztem. Gyárinak néznek ki. Idézet: csere... „Gyárinak néznek ki.” A sárgán nem fogod látni hogy már elfáradt.
Megtörtént a csere, tökéletesen működik.
Köszönöm a segítségeteket!
Köszönöm! Az enyém is rádiós RF es, de ezek szerint ez sem lehetett volna az eBUS ba kötni.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Junkers Novotherm ZW20 KD23-as kombi kazánnál szeretnék termosztátot cserélni. A régi termosztátba három vezeték megy, az újleírása viszont azt írja, hogy csak kettőt kell bekötni, de nem tudom melyik kettőt. Ha nem muszály a kazánt nem szedném szét. Ezért kérdezném a tapasztaltabbakat, hogy melyiket hová kössem. Csináltam egy kis rajzot a régi és az az új csatlakozóról. Segítségetek előre is köszönöm!
Szia! A fekete és a barna színeket kell felhasználni, mert a kék az most földelésnek lett bekötve a régiben. Az új termosztátban a rajzod szerint a 2-3 pontokat kell felhasználni amibe a fekete és barna vezetékeket kell kötni. Szerintem, mert ugye nem írtál sem új termosztát típust sem régit, hogy mi volt felhasználva.
A régi tipusát nem tudom. Az új tipusa:Computherm Q7
A Q7 1-2 pontját kell felhasználni ami egy relé kontaktusa lesz.
Lehet hülyén hangzik a kérdés, de mindegy melyiket hová kötöm?
Ezek a csatlakozások polaritás szempontjából érzéketlenek. Itt az a lényeg, hogy zár vagy nyit a két pont között a relé kontaktusa és ez lesz továbbítva azon az érpáron amit odakötöttél a kazánnak.
Köszi a választ! remélem működni fog a kazán és a termosztát!
Egy képet tehetnél fel a régiről, hátha biztosabb lesz a válasz...
Még egy kis adalék. A kazán leírásást böngészve találtam ezt a "széljegyzetet"
Sikerült a pontos tipust behatárolni a régi termosztátnál. EBERLE RTR6129. A bekötési rajzot tartalmazó link:http://www.eberle.setem.fr/cariboost_files/EBERLE_THERMOSTATS_CARRES/slides/1553000058-diagram.html
Ennek fényében szeretném megkérdezni mit hová kössek? A réginél az 1-es pontra fekete a 3-as pontra barna a 4-esre kék van kötve. Szerintetek mi a q7-es helyes bekötése? Köszi!
Sziasztok!
Használ vki közületek TECH HU-D5-t? Van rajta egy potenciál független kimenet (NO/COM/NC), de az NC nincs kivezetve és gázkazán termosztátját vezérelném mikor a vegyes kazán szivattyúja nem megy. Arra gondoltam kötnék rá egy 2 morses relét. 230V-t kapcsolhat a D5 potenciál független kimenete?
Hello! Nem ismerem, de ha valami "potenciál független", akkor miért ne kapcsolhatna bármit?
Én is ebben bízom.
Csak azt nem értem miért kellett spórolni azzal az egy (NC) csatlakozással.
Sziasztok! Engem a bekötés mellett az is érdekelne, hogy hova érdemes felhelyezni. Mit javasoltok? Vannak olyan helyek, ahova semmiképp se? Köszönöm!
Ajtó, ablak mellé ne, mert ha nyitogatod, akkor rámegy a hideg és fölöslegesen fűteni fog.
Hőtermelő berendezés (TV, hűtőszekrény, radiátor) fölé ne, mert ha működik (például a plazma TV), akkor a valóságosnál melegebbnek fogja érzékelni a hőmérsékletet és akkor sem fog fűteni, ha a lakás többi részén hideg van. Konyhába, fürdőszobába szintén ne tedd. Oda tedd, ahol szeretnéd hogy a beállitott, állandó hőmérséklet legyen (mondjuk a nappali szabad fala).
Sziasztok,
vettem egy Computerm Q7RF termosztátot és azt hittem, hogy simán bekötöm. A régi termosztátba 3 kábel volt bekötve fázis egyikben sem volt. A leírás egyszerűnek tűnt: eléri a beállított hőfokot zár az áramkör és bekapcsol a kazán. Ámde a kazán akkor kapcsol be ha a falból kilógó vezetékek egyike sincs kapcsolva. Amint viszont összekötöm az egyik bizonyos vezetéket (sárga) a másik kettő közül valamelyikkel (barna vagy fekete) akkor a kazán kikapcsol. Számomra megoldhatatlan feladat: Melyik kábelt kell a COM/NO/NC helyekre kötni?
Szia! Majd a termosztát szoftverében kell beállítani, hogy fűtés vagy hűtés legyen a kimeneti kapcson kapcsolva.
A kazánod Junkers/bosch(1-2-4)? Vagy vaillant (7-8-9)?
Mert akkor a régi bekötésre nem ajánlatos rákötni. És egyébiránt ezek modulációs bemenetek, azért fűt ha lekötsz róla mindent. Ha így van, nem játszanék a zárogatásukkal, mert még panel csere lesz a vége... A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
Jó meglátás: a kazánom Vaillant és tényleg régen a 7-8-9-el jelölt kivezetésekre voltak rákötve a vezetékek a régi termosztáton. (zárogatni azóta nem zárogatom őket)
Most viszont mit tegyek? Ássam bele magamat a kazán oldali bekötésekbe?
Sziasztok! Egy Vaillant kazánhoz tartozó gyári termosztát (VRT 40) helyett okosan egy Computherm Q7-et vettem és otthon szembesültem vele, hogy a Vaillant nem csak ki/be típusú vezérléssel van ellátva.
Kicsit utánaolvasva úgy látom, hogy a Vaillant esetében van lehetőség klasszikus megoldásra a sorkapocs 3-4-es pontjain (szobatermosztát 230V - ki/be). Két kérdésem lenne: 1. A 3-4-es használata esetén, nyitott állapotban (pl. nyáron) is van melegvíz? 2. A korábbi kisfeszültségű helységhőmérséklet szabályozó (7-8-9) semmiképpen sem használható a Q7-el? Ahogyan látom a korábbi hozzászólásokból, nem Köszi, Lackó A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
Sziasztok!
Időközben kiteszteltem és a kazán vezérlőpaneljén lévő sorkapocs 3-4-es (220V) pontjára lehet kötni a klasszikus nyitó/záró termosztátokat, ami nincs hatással a melegvízre. A régi helységhőmérséklet szabályozó pontjait (7-8-9) ki lehet kötni. Üdv, Lackó |
Bejelentkezés
Hirdetés |