Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1130 / 1274
(#) peter810 válasza eyess hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

és azt hogyan csináljam(?)
valamiért a bemeneteken nincs sem kép(,) sem hang(.) a menü képe tökéletesen bejön(.)
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2016
(#) eyess válasza peter810 hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

A bemenetre melyikre gondolsz az AV , vagy scart ?

igen az AV bemenetekre

Akkor ott valami más gond van .És mondjuk mi van a tévére téve DVD , vagy ? Bár mondjuk mindegy mert a kapcsoló jelnek meg kellene jelenni az AV csatlakozón.

Próbáltam 2 mindig tv dekóderrel,Ha a tv átkapcsolom másik sávra és utána bekapcsolom a dekódert a tv automatikusan átvált arra a sávra amin csatlakoztatva van.

És ilyenkor persze se kép se hang ugye ?
Esetleg meg kellene próbálni másik scart kábellel.

Igen már megvolt de semmi.
(#) peter810 válasza peter810 hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

Vagy valamit nagyon elállíthattam a service menübe.

Az is lehet , hogy ha van ilyen bár nem hiszem , hogy letiltottad a bemenetet , de szerintem ilyen nincs benne .Viszont olyan lehet , hogy más bemeneti forrás van bejelölve , és azért nincs semmi az AV bemeneten.

Hát nemtudom.
A hátulján van 3 db AV bemenet egyikel sem csinál semmit
Az oldalán meg van egy RCA-video,hang bemenet ezen se csinál semmit.
Majd holnap megnézem nekem már kisült az agyam tőle.köszi a segítséget.
(#) peter810 válasza peter810 hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

és az a két hiba mi lehet
OVP
HPROT

Az első túlfeszültség elleni védelem a tápegység résznél.A másik is tápegység hibára utal.
(#) kadarist válasza peter810 hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

A HPROT a vízszintes eltérítés problémájára utal (horizontal protection).
(#) stevepapa válasza peter810 hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

A HPROT a horizontális védelem, valamikor, nem, vagy későn indult a nagyfesz. A H beállításait ellenőrizd, megtalálod a szerviz könyvében agyári értékeket. Lehet, hogy utána szétcsúszik a kép valamelyest, de a konvergenciát nem ott állítjuk. Ha a horizontális beállításokban elállítottál valamit akkor nem lesz kép, míg kép nincs hang sem lesz.
(#) peter810 válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

És az a horizontális beállítást hol találom meg lehet azt állítottam el?
(#) stevepapa válasza peter810 hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

Ezt inkább magadnak kéne feltenni Nem tudom mit nyúltál el, de a szervizmenüben csak ovatosan mozgunk. CSAK akkor ha tudjuk mit csinálunk. Először is a normák beállítását nézném át. PAL? SECAM? NETSC, stb. A SONY CRT projik nem automata multinormásak, általában, így ha pl, letiltottad a PAL normát sem képed sem hangod nem lesz. Ezeken még van Fancia normából 2, Olasz, Angol norma. Ezeket a rendes menüben is ellenőrizd.
(#) peter810 hozzászólása Márc 29, 2016 /

Üdv az a két hiba megoldódott OVP HPROT, ki kapcsoltam a tv-t meg vissza be és eltűntek az értékek,de képem meg hang továbbra sincs hogy lehet resetelni a tv-t.
(#) Fantasy hozzászólása Márc 31, 2016 /

Üdv!
Videoton - Thomson icc5 gépeknél találkozott már valaki olyan hibával, hogy a VHF sáv csatornái annyira szemcsésen jönnek be, hogy gyakorlailag szinte semmi sem látható a képből? Az UHF sáv tökéletes, ott nem jelentkezik ez a probléma. Azért is kérdezem, mert már nem egy készüléknél találkoztam ezzel a hibával.
(#) BarnaPili válasza Fantasy hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Hello!
A VHF submodul forrasztásait érdemes átmelegíteni. Ki kell venni a modult.és úgy. Továbbá az antennacsatlakozó után is van egy kis panelke,aut is vizsgáld meg. Szokott letörni róla a bemenet.
István
(#) stevepapa hozzászólása Márc 31, 2016 /

Hi!

Ismét egy plazma: LG50pg1000 táphiba. A relé egy pillanatra meghúz, az 5-12-17v megjelenik. A Vs-Va táp viszont nem, és a PCF is visszaesik 330v-ra. Második, harmadik bekapcsolásra, a relé sem húz meg, az 5-12-17v a tápon megvan. A main csatlakozójára már nem jut el, tehát valamiért letiltja. Rajzot sajnos nem találok róla, száma PSC10235J, illetve EAY 42109401. Ha valaki tudna valami "okosságot" megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2016
(#) kadarist válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Szia!
Esetleg zárlatosak sus-panelek? Húzd le őket és úgy nézd meg a feszültségeket.
(#) stevepapa válasza kadarist hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Szia!

A táp az asztalon van Így is menni kellene neki, van egy majdnem hasonló tápom azt beletéve működik a tv. Sajnos az egy kisebb LG-ben volt, a Vs tápja igen gyatra az eredetihez képest. Melegszik is rendesen. Ez meg néha beindul és addig megy míg még egyszer nem indítom. Onnan vége, semmi hibát nem találok benne. A kondikat kigyomláltam, ellenállásokat átmértem. Mint írtam, azt tartom érdekesnek, hogy a Vs táp egy pillanatra sem indul. Annyira nem, hogy 1 tized volt meg nem jelenik rajta ! Egy SSC9100 ic hajtja, de arról sem találok semmit, hogy legalább ezt tudnám melyik lába kap tápot.
(#) eyess válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

A készenléti +5v ot kellene megnézni .Legalább is annak a körét , hogy stabil e.Amikor nem indul az meg van e , illetve amikor jó , és indulna , de már nem tud , akkor meg van e a +5v készenlét .Ja és a +3,3v is kell.Az írásodból ítélve szekunder oldali hiba lesz , de nem zárnám ki a forrasztási hibát , vagy kontakt hibát sem.
(#) stevepapa válasza eyess hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Mint írtam, az 5 v elő kapcsolásra jelen van. A tápról a mainra menő összes feszültséggel együtt. DE a Vs-Va tápok nem indulnak, mikor véletlen elindul akkor azok is megjelennek. Úgy, hogy nincs bent a készülékben !! A kb 3. indításkor, már a relé sem húz be, DE a tápon ott vannak a kisebb, 5-12-17 v-ok. Csak már nem jutnak el a main stekkerére. Tehát ilyenkor a stby led sem világít. 5-6 perc múlva bedugom kezdi elölről. Forr hibát szinte kizártnak tartom, nem hiszem, hogy van olyan amit nem forrasztottam át Köszi a csatolmányokat

Kicsit még szétnézek , hogy találok e még valamit , de előbb megkérdezném , hogy ez a táp van benne ?

Táp.PNG

Nem egészen ilyen. PSC10235j a száma. De szerintem evvel is menne, sőt biztos.

Akkor ő lesz az .Jó megnézem mit találok.

Táp2.PNG

Igen ő az
(#) peter810 válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Hello sikerült a képet vissza állítani de hang továbbra sincs, de a kép se a leg szebb.
Na de most szerinted ha írok a sony-nak szerinted elküldik a gyári beállítást hogy mit hova állítsak a service menüben.
(#) stevepapa válasza peter810 hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Szerintem megtalálod a neten a gépkönyvét abba benne van.
Következő: »»   1130 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem