Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Az elmúlt pár hozzászólást töröltem.
Oka: Attól még, hogy valami "átcsusszan a vámon", attól még nem lesz törvényes. Ha valamit nem vámolnak, mert hamis számlát adnak hozzá, akkor is törvényi kötelezettsége a vásárlónak VÁM és ÁFA fizetés, a ténylegesen kifizetett összeg - számla és vámtarifaszám alapján. Illegális, főleg nem hirdetendő, hogy XY "átsunyizott" valamit a vámon. Köszi, Topi
Bekérik nyilatkozatodat és a számlát, vagy képernyőképet, vagy bármit (utalási bizonylat), amivel igazolod, hogy mennyibe került. Ha több, fizetsz, ha kevesebb, nem fizetsz. A postaköltség is beleszámít az árba, ezt sokan elfelejtik.
Nem haladta meg a 22EU-t
(6852 HUF 21,90 eu) Azért kérdeztem, hogy ha romlik az euró miközben utazik a csomag, akkor érhet e meglepetés. (ingyen volt a posta)
Ami elbizonytalanít, az ez a hozzászólás, ez szerint ha jól értelmezem, a forinthatár mindig fix, és egy adott napi árfolyammal számolnak.
Az értékhatár euróban van megadva. Jogbizonytalanságot okozna a forintban megadott értékhatár.
Itt van írva.
Akkor 6000Ft felett ÁFA-t kell fizetni.
Nem. Az euró érték számít, ami körülbelül x forint. A forint érték azoknak szól, akiknek gondot jelent az összeg nagyságát elképzelni.
Csak hogy érthetőbb legyen .
Köszi!
Na majd elválik akkor!
Tehát látható , hogy van különbség magánszemélytől rendelt árú , és cégtől rendelt árú vétele közt.
Ez egy nagyon jó kérdés, hogy ha pl. USD-ben van a számla és épp a 22 eurós értékhatár körül van a végösszeg, akkor milyen árfolyammal váltják át euróba a dollárt!
Erre még én sem találtam magyarázatot, de ha valaki tud biztos kézből infót az jól jönne. Rendszeresen szoktam rendelgetni a Banggoodról kis értékben, összeválogatva a dolgokat a 22 eurós értékhatárig. Én úgy oldom meg, hogy EUR-t választottam ki valutának, ott szerencsére lehet ilyet és így EUR-ban állítják ki a számlát valamint a Paypalt-t is euróban terhelik meg. Így kényelmesen el tudok menni akár a 21,99 EUR-s plafonig, nem kell aggódnom az átváltások miatt, ha számlát kérnek be a vámosok. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
A vám egyszerűbb, de ha a PAYPAL dollár elszámolású, akkor buksz valamennyit. ( ha a termék árát megnézed euróban, és dollárban és nem forintra váltod, hanem az eurot először dollárra utána forintra ( ahogyan a PAYPAL teszi) akkor a dollárban vásárlással jobban jársz.(szerintem)
Eddig nem igazán volt ilyen esetem, Aliexpressen vettem egy terméket, az eladó fel is adta nyomkövetéssel. A nyomkövetés szerint célországba elküldve eset van már egy hónapja. Ami bizonytalanná tesz, a szabályzat szerint 50 nap van a vásárló védelmére, ha jól értelmezem, addig foglalkoznak a panaszommal, míg ez le nem telik. Viszont a dispute-ben
Idézet: menüpont lehetne csak jogalap a reklamációmra. A sima üzenetre nem reagált, azt már próbáltam. Egyáltalán hol lehet ennél pontosabban utána nézni hol akadt el a csomag ? „Purchase Protection is running out, but package is still in transit” A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
„Purchase Protection is running out, but package is still in transit”
Miért csak lehetne jogalap, miért nem az? A határidő lejárta előtt hat nappal elindítod a procedúrát. Ha megjön közben, akkor szólsz, hogy mégis megjött. Ha nem jön, és nem reagál automatikusan a javadra döntenek. Ha reagál, akkor meg tudjátok beszélni. Nem ötven, hanem hatvan napig van lehetőséged reklamálni. A lényeg, hogy elinduljon az eljárás. A [Delivery details] környékén megadják, hogy milyen linken tudsz utána nézni, ha nem Rxnnnnnnnn* formátumú a megadott követési szám.
Nekem volt már olyan rendelésem, amelyik 27 napig "Célországba elküldve" állapotban volt a nyomkövetés szerint, a 28. napon pedig "Célországba megérkezett". ( Lehet, hogy közben körbehajózta a Földet )
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Ez már február 26 óta köröz. Rendes követési számot kapott, nagy valószínűséggel nem kamu. A nyomkövetés szerint ~Guandongból elküldve.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Szép napot, Mindenkinek! Vásárolnék az ebay-ról egy analóg PLC kimeneti modult. Fizetésnél mindig a kártyám adatait kéri, pedig van megfelelő összeg a PayPal-számlámon. Látatlanba tudna valaki Nekem mondani tippeket, hogy mit nézzek meg? Köszönöm a választ. Üdv.: Joe
Szia!
Nem minden eladó fogadja el a paypal-t, mint fizetési eszközt. Szerintem pont sikerült egy ilyenbe belefutnod.
Ha megadnád a linket, lehetne pontosan válaszolni.
Köszönöm. Pedig ott van a PayPal embléma. A kártyával is van problémám, ezért nem tudom kifizetni.
A modul linkjét?
igen
Nálam is volt ilyen.
A vásárlási keret volt túl kicsi.
Mint írtam, az ellenérték a számlán van.
Nálam is a számlán volt, csak le volt korlátozva a vásárlás összege, ezért nem engedte kifizetni.
Értem, azt hol találom?
Én bementem a bankba, és megcsinálták.
Mondom én, nem kell top-upozni, hanem add meg a kártyád adatait és kész. Ebay-en is és Aliexpressen is tökéletesen működik a kártyás fizetés.
A Paypal-on van a pénz, nem a bankjában.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |