Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   247 / 376
(#) Medve válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

Én pl tegnap próbáltam ki élesben a kis gravírozót, egy 10*60-as nyákon, használható, de az asztalban vannak hibák. Az óvatos munkadarab leszorítás még így is erős lehetett, hullámos lett a panel, néhol kiemelkedett a szerszám az anyagból. De javítható volt a hiba. A kínai marómotor meg félgázon is melegedett, így arra röptében tettem egy PC ventilátort. A gravírozószerszám meglepően jól dolgozott, mert egy menetfúróból köszörültem, csak kúp, és félbevágtam. Tűhegyes és semmi hátszög. nem érzékeny a forgásirányra. Cserébe, ha nem lejt az asztal, csodaszép 0,2mm-es vájatot vág. Ami nem jó, mert a forgács itt ott beleragad a vájatba és zárlatot okoz. Ki kell piszkálni. Vettem kínából is gravírozószerszámot, de az 0,7-es árkot vág. De azt sorjamentesen! Két IC láb között épphogy elfér majd. A léptetőmotoroknál is tapasztaltam egy rezonanciát, ahol lépést vesztett, de a féllépéses üzemmódban ez megszűnt(?) Amit most martam, az egy TB60560-as IC-vel működő lépmotor meghajtó, majd meglátom, hogy a mikrolépéseivel hogy muzsikál.
(#) Pali79 válasza Medve hozzászólására (») Júl 4, 2016 / 1

Azt olvastam valahol, hogy a leszorítást nyáknál kétoldalas ragasztóval szokták megoldani.
(#) Medve válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

Az is jó, majd egyszer kipróbálom. Most ugy volt, hogy az asztalba 20mm-enként menetes furatokat készítettem, és arra egy "himbát" csavartam. Középen rögzült az asztalhoz, az egyik végén a mdb.-ot nyomta, a másikon egy csavaron támaszkodott, csak hogy vizszintes legyen. Az iparban használatoshoz hasonlóan.
(#) kameleon2 válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

Szia! Én is azzal oldom meg 100%-ban. Azonban ragasztásnál is kerülhet alá porszem, légbuborék - és itt sajna az is fontos. Vákumasztallal talán kevesebb lenne a gond. Egy már tervben van.
(#) guliver83 hozzászólása Júl 5, 2016 / 1

HobbyCNC Találkozó Budapest 2016.
Időpont: 2016. július 16. 8:00, kapunyitás 7:30
Helyszín: volt csepeli úttörőtábor, Budapest, XXI. Hollandi út 8.
(#) Gafly válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Beugró/regisztráció van?
Lehet a rendezvények közé is fel lehetne tenni...

Emberi számítás szerint megyek
(#) guliver83 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Igen van 500 a [off][/off]beugró
(#) guliver83 hozzászólása Júl 5, 2016 / 1

Ma alkottam egy kicsit!
20mm széles lineárisnak a helyét 2mm mélyre bemartam.
Kimondottan ezért építettem a két Y gerenda közzé egy gépet amivel pontosan síkba tudom marni a két oldalt.
(#) Gafly válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 6, 2016 /

Tehát pontosan ugyanúgy, és ugyanott van mint a BURABU. Bárki odasétál, kapunál "lecsengeti" a belépőt és ennyi?
(#) guliver83 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 6, 2016 / 1

4. HobbyCNC Találkozó Budapest 2016.
Időpont: 2016. július 16. 8:00, kapunyitás 7:30
Helyszín: volt csepeli úttörőtábor, Budapest, XXI. Hollandi út 8.
Programok:
• Adok-Veszek topic élőben (jelentkezés szükséges)
• Gépbemutatás/Ezt készítettem a gépemmel topic élőben (a helyet ingyenesen biztosítom, jelentkezés szükséges)
• Fémöntés topic élőben (igény esetén, és ha van rá jelentkező, palackot biztosítok)
• Bográcsgulyás főzés (palackot és gázrózsát biztosítok)
• Tombola
A helyszín család és gyermekkompatibilis, árnyékos nagy zöld területtel, sportpályákkal rendelkezik. A kiállítás programjai nyitott, fedett helyen lesznek. A helyszínen büfé működik. Parkolási lehetőség biztosított.
Árak:
• Belépő: 500Ft
• HobbyBusiness asztal: 5000Ft
• Gépbemutató asztal(nem eladás jellegű), és elkészült darabok bemutatása: ingyenes
• Bográcsgulyás-jegy: 500Ft
• Tombola: 500Ft
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2016
(#) Stewe válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 6, 2016 / 1

A vákuumasztal egy jó megoldás csak gravírozáshoz, de ha fúrni is kell akkor nem járható, és ha már ott van, akkor csak belefúrod a rögzítőfuratokat is...
Ha érdekel, rajzolok neked egy nyák-satut.
(#) Medve válasza Stewe hozzászólására (») Júl 6, 2016 /

Na az engem is érdekelne!
(#) hotib hozzászólása Júl 8, 2016 /

Nálam egy bútorlap van felfogatva az asztalra, azt saját magával síkba martam. Kétoldalassal ragasztom le a nyákot, azért lehet azt buborék mentesen is
Abba aztán mehet a fúrás is, ha nagyon megkopik a felület, újra lemarok belőle fél milit...
Bár igaz, hogy ritkán gravírozok, inkább csak a fúrás-marás megy a géppel, de teljesen jó ez a megoldás. Gravírozáshoz is, igaz, ott már a gép pontossága is erősen befolyásolja a minőséget.
(#) kameleon2 válasza hotib hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Jelenleg én is ezt a megoldást használom. 50Ft-ért vettem a Praktikerben maradék bútorlapokat ilyen célra
(#) Gafly válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Jól kitolt az idő szegény szervezőkkel, résztvevőkkel. Épphogy csak a teraszon lézengett pár tucat ember
20 perc alatt háromszor körbeértem, aztán jöttem is haza. Ismerőst sem láttam.
Máskor sokkal többen szoktak lenni?
(#) guliver83 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Szia!

Igen sokkal többen .
Sajnos elég rossz volt az idő.
Akkor láttad a Kis Bboxford 125 CNC esztergát?

Azt amelyik a WC környékén volt a belső soron, és "oktatási eszköz", vagy valami hasonló volt ráírva?
Igen, azt láttam. Meg volt a bejáratnál egy gravírozó is, ami éppen delfineket gravírozott kulcstartóra.

Meg árultak 62.000-ért műszerész esztergát, és frekvenciaváltókat. Szerencsére meg tudtam állni vásárlás nélkül

Igaz azt a kis Bexford CNC esztergát én vittem bemutatni, most lett kész az elektronikája

Ha lett volna rajtad kitűző, biztosan megállok egy kicsit feltartani. De nagyon bőszen nyomkodtad a laptopot
Szerintem ez volt a legprofibb gép ott, néztem is hogy ebben mi a hobbi (minek hoz ide valaki egy gyári cuccot, hacsak nem dicsekedni)

Hobbi az, csak az elektronika része a kezelő felület amit én csináltam hozzá
A vas volt a gyári !
(#) guliver83 hozzászólása Júl 16, 2016 /

Forgácstermelés.
CNC gép lineárok helyét amikor martam így termelte a forgácsot a saját készítésű maró szerszám!
Átmérő 14mm

Video
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Akkor jobb is, hogy nem jutottam el, pedig nagyon szerettem volna menni. Szerintem az időpont nem volt szerencsés. Sokan éppen csak hazaestek a nyaralásból.
(#) ramon94 hozzászólása Júl 30, 2016 /

Sziasztok, van jelenleg itthon 3 darab 2Nm léptetőmotorom. És szeretnék egy teljesen alap CNC marót építeni. MDF és rétegelt lemez gravírozásra használnám csak. A kérdésem az lenne hogy, ezzel a csomaggal működhet a vezérlése? LINK A gép vázát, tengelyeket megtudom építeni és alapszintű elektronikai ismeretem is vannak. Viszont egy ilyen szerkezet vezérlésében nem vagyok jártas ha esetleg tudnátok más jobb/hatékonyabb elektronikát ajánlani a vezérlésre azt is megköszönném!
(#) Pali79 válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Jó lehet ez is, de én inkább olyan vezérlőt vennék ami TB6600-van szerelve, magasabb feszültséget, több áramot tud és külföldről rendelve még olcsóbb is jóval. Bővebben: Link
Ez csak 1 példa, de az ebay-en nagyon sok van ezekből akár szettben is.
(#) kapu48 válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

40EFt???

Első találat (Nem reklám célból!):
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
(#) ramon94 válasza kapu48 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Köszi szépen a segítséget így jóval olcsóbb lesz mint gondoltam Elektronika részről mik fognak még nekem kelleni amik elengedhetetlenek?
(#) kapu48 válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

1 jó trafó

Dioda hid, Szürő elkok...

Vészkapcsoló

1 doboz az egésznek.
(#) ramon94 válasza kapu48 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

A dióda híd és a szűrő elkok már kicsit magas nekem, azok pontosan milyen szerepet játszanak és hova kell tenni? )
(#) Stewe válasza ramon94 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Ezek a tápegység alkartészei, vigyázni kell, hogy ne legyenek csúcsra járatva. Ha nincs teljesítménytartalék (célszerű a 15-25%), akkor abból esetleg lépésvesztés, vagy meghibásodás, leégés is következhet.
(#) tungsram válasza Stewe hozzászólására (») Júl 30, 2016 /

Teljes mértékben igaz a táp túlméretezése.Extrém esetben még a dupla teljesítmény sem sok.Gondoljunk bele a amikor a léptetőmotornak a tartóáramát maximális értékre kell állítani a mechanika miatt. Ilyenkor aztán szalad bele az áram.
Következő: »»   247 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem