Fórum témák
» Több friss téma |
Mi kell a CNC-nekVásároltam egy 24v 12,5A Tápegységet a CNC hez Ami 3db mema 17 léptetőmotor egy 775 spindli és a szpindli helyére lehet tenni egy lézert. Ehhez vettem a tápot ha jól szamolok akkor 3x1,8A a spindli 4-5.Ez mondjuk 10.4A. Feltettem a tápot és semmi nem megy Ha a 775 spindlivel szeretnék dolgozni. Ha a lézer van fenn nem a szpindli akkor minden műkszik. A lézer 40 W lézermodul fej ami kb 3.5A vesz fel a három léptető+a lézer az kb 9A Hozá kell tennem hogy a tápot a Temuról rendeltem. Az indulás pillanatában valójában mennyit vesz fel a 775 motor. Régebben u-ez a konfig skor önrezgő rezonáns tápjával működött. Skori tápja 5-6 ampert tud. Valami nem jó! Nemértem. Segítenétek?
A motor nagy indulóárama letiltja a tápot. Próbálkozhatsz mondjuk soros dióda nagy pufferkondi kombóval és egy gyors imával . Ha meghalgatásra talál a szavad még be is indulhat . Én inkább egy külön trafós tápot tennék a "spindlire"
A hozzászólás módosítva: Vas, 13:00
Az a 775-s milyen feszültségü, mert azok között van 5-24 Voltig mindenféle, es ha nagyobb tokmány van rajta, akkor az iduló áram akár 10 A is lehet.
Ket dolgot tehetsz a gyors javulásra. Sorba kötsz a motorral egy 24V 50W-s halogén izzot ( butor/mennyezet világitás). Az csökkenteni fogja az indulási áramot, de még marad elég erö a motorban. (Esetleg 2 izzot párhuzamosan köthetsz). Az izzo induláskor egy kicsit felvillan, de menetközben már nem. A másik bonyolultabb a motort fokozatosan kell inditani - vannak elektronikai megoldások.
Elkezdtem építeni Skori rezonáns tápjából egyet illetve kettőt mármint egy myákon. Van egy szingli tápom a kimenete úgy van variálva hogy 55V ad le üresjáratban 3db H7 izzót elbirja az ugye 12V 4A egy izzó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |