Fórum témák
» Több friss téma |
Tudom, hogy bármi nem jó. De nem kell túl erős motor, és nem kell Z-ben nagy átfogási tartomány, és relatív nem kell nagy XY tér sem.
5db 2$ 100x100mm-es 2 oldalas panel esetén. 4-6 rétegű panel esetén 2$ 50x50mm-es panel esetén. + kuponok is vannak. Én most rendeltem 4 rétegű panelt <50x50mm, SMD beültetéssel 8,31$, 5db, postával együtt... Neked valami nagyon félre ment a 15$ postával. Csak panelek esetén nekem eddig mindig 1,5-2$ volt a postázás, épp most néztem, már a 300. Rendelésemen túl vagyok.
Ha sajnálod az időt megnézni az árakat gyártass nyugodtan itthon , itt legalább kapsz forintért 1db ot és olcsó 3000 a posta(20000 a nyák . lehet választani) ...
A hozzászólás módosítva: Szo, 5:46
Nyilván nem is a nagyságra gondoltam. Ahhoz, hogy a nagy fordulattól ne rezegjen be a megmunkálás alatt, masszív váz kell. Az ismétlési pontossághoz, tisztességes orsók, anyák és csapágyazás kell. Ezen áll vagy bukik az egész, hogy mire lesz alkalmas a gép. A korábban linkelt proxxon, jó alap lehet, újonnan 150 körül. Mondjuk a +150 cncsítés kicsit vicces. Van rajta 3db 3000forintos léptető, 3D nyomtatott közdarabbal, gondolom valami arduino vezérlő és A4988 vagy hasonló meghajtó. Anyag költségben kb 20ezer, csak össze kell legózni.
A hozzászólás módosítva: Szo, 7:15
Az anyagárat is erősen nagyolva becsülted. A fejlesztésbe fektetett idejét sem számoltad. Szerintem reális ár ha kis tételbe készül.
Idézet: A hestore-ban bruttó 33-ra jön ki az anyag, ettől jóval olcsóbban is beszerezhető... Ha annyira jó árban van, akkor már lecsaptak volna rá. „Az anyagárat is erősen nagyolva becsülted.”
Az MF70 cnc-vé átalakítása szerintem nem jó irány. Nekem van egy ilyen marógépem,és a hagyományos módú használatának is vannak korlátai.
A keresztasztal M6-os menetes szálakkal működik, a "csapágyazását" a műanyag végzáróelemek biztosítják, kritikán aluli minőségben, sorjás alátétek,önzáró anya,stb... A menetes szálak műanyag anyában futnak,az viszont idáig kottymentes. A szánok beállítására oda kell figyelni,de a sárgaréz hézagoló lemez,és az eloxált profil nem igazán jó párosítás kenés nélkül. Tehát kenni, és sűrűn takarítani kell, akkor lehet pontosan dolgozni rajta. Az eredeti főorsót le kellett cserélnem, mert a csapágyfészek már eredetileg sem volt kottymentes, úgyhogy műanyagok marásán kívül másra nem volt használható. Most egy ~300W-nak kikiáltott kínai kefés orsó van rajta, + külső csapágyazást tettem rá,így már csendben van akár réz marására is tudom használni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |