Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1201 / 1388
(#) pont válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Én is sokat kínlódtam Kyocera -val (Fs1220) nagyon vékonyan nyomtat. Először is ugye az eco printet kell kikapcsolni, aztán a grafika beállításoknál csökkentett sebesség, mindent feketére nyomtasson, és van olyan, a karbatartás menüben hogy hengertöltés, ez akkor lesz a legfeketébb ha 1-re van állítva. Na kb ilyenkor nyomtat olyan vastagon mint egy normál nyomtató alapból.....
(#) Sanyesz5 válasza pont hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Köszönöm, utána járok, a karbantartás menüt eddig nem találtam.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Szept 14, 2016 /

Mennyire jellemző az hogy az olcsóbb fóliák 2-3 ezres, úgy jönnek ki mint a palacsinta tészta a melegtől, lézerhez való, utána el van fintulva, nagyon rossz a réteg rajta.
(#) RoliNyh válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Nem vagyok benne teljesen biztos, de ha mindenigaz, épp azért van általában márkához rendelve a fólia is, mert (gondolom én) a nyomtatók sem azonos hőmérsékleten működnek, egyik melegebb mint a másik, ezért ha pont olyan veszel, ami csak az alacsonyabb hőmérsékletet bírja, akkor befürdesz vele, ha neked meg pont a magasabb hőmérsékleten üzemelő nyomtatód van.

Szóval lehet ki kellene próbálni másik készülékben a fóliád, esetleg vastagabb fóliával próbálkozni a nyomtatódban...

Unokanővérem járt egyszer úgy, hogy vásárolt bizonyos univerzális fóliát lézernyomtatóhoz, aztán szépen összement nyomtatás közben, mint kényes ruha a mosásban...
Ajánlottam próbáljon másik fajta fóliát, azzal meg tökéletes volt
(a típusát ne kérdezzétek, nem tudom milyet vett, egyébként egy hp 1005 lézer művelte ezt)...
(#) attika válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Nekem a műnyomóval csinálja ezt, hogy hullámos lesz a papír mint a Balaton de a nyomat az tökéletes rajta.
Sajnos így egy műnyomót csak egyszer tudok felhasználni.
Nekem a fóliát még egyszer sem gyűrte meg pedig nem is lézer fóliát használok hanem tintasugarashoz valót.
(#) Sanyesz5 válasza attika hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Nem gyűri, csak teljesen lágy lesz.

Arra nagyon vigyázz, hogy nehogy ráégjen a dobra mert akkor nagy szívás.
(#) Sanyesz5 válasza attika hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Direkt lézerhez van, csak szerintem gagyi márka, vennék én minőséget de mivan ha az is belágyul?

Én office-ba vettem és nem is lézerhez való mert az nem volt nekik.
Office Depot inkjet transparency film.
Amit észre vettem rajta az az, hogy kb fél mm-ert össze megy és ha külön külön nyomtattam rá a filmet akkor nem igazán fedte egymást pontosan.
De ha egyszerre nyomtatsz rá 2 filmet akkor tökéletesen használható.
(#) attika hozzászólása Szept 14, 2016 /

Smd panelon mivel oldják meg a felületi átkötéseket?

smd.jpg

(#) Sanyesz5 válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Feladom, holnap telefon a szervízbe, ha ott sem mondanak okosat akkor megy vissza.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Szept 14, 2016 /

Annyi kérdésem még lenne, hogy akinek van bevált nyomtató fotó nyomtatáshoz ne tartsa magában a típusát, megint nem akarok mellé lőni 1200x1200 dpi nem lenne rossz.
(#) RoliNyh válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Fotó nyomtatáshoz inkább tintasugarast szoktak használni (vagy hőszublimációst), de szerintem pazarlás, sokkal jobban jász ha előhivatod rendes fényképként a képeidet erre szakosodott üzletben...

A dpi helyett inkább azt tartsd szem előtt
(épp nem rég tárgyaltuk a 600x600 dpi tökéletesen elég, főleg ha nincs is nagyobb dpi -s fényképeződ),
hogy olcsón lehessen hozzá venni / rendelni festéket / port...

Én xerox phaser 6000 használok, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Még festéket is lehet hozzá rendelni viszonylag olcsón aliexpressről. Fényképet viszont nem szoktam nyomtatni vele
(és nem is áll szándékomban, inkább előhivatom, na jó, lehet egyszer majd kipróbálom),
erről nem tudok nyilatkozni...
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
(#) Sanyesz5 válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Fotó, mint fotó eljárásos nyák gyártás Nem fényképeket akarok nyomtatni, arra ez nagyon off topic lenne.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Szept 15, 2016 / 1

Mai nyomtatós kínlódásom odáig fajult, hogy elegem lett a fóliára való nyomtatás kisérletezésével.
Van itthon fényes fotó papír, gondoltam hátha működik mint műnyomó papír, az első kisérlet nem lett jó, másodiknak nem spóroltam a vasalóval.
Ez lett a végeredmény, nem tökéletes de elsőre meglepő!

teszt.jpg

(#) xNorbi hozzászólása Szept 16, 2016 /

Helló, megoldódott a laminálógép beszerzés problémám. Vettem egy Peach PL707es laminálót (valószinűleg a 713as szeria is jó - a PL740es nem jó!!!) mindössze 16 euró nálunk. Kattanós hőkapcsoló szabályozza a hőmérsékletet Raktam alá 2 réteg tranzisztorok alá használatos gumiszerű alátétet és átraktam a hőkapcsolót a lamináló legszélére, ez így elégnek bizonyult. Ezután hengereken olyan 140 - 150 fokot mértem.

Kipróbálva még a 0.1mm-es vezetősávot is sikerült átvinnem a NYÁKra, ugyan maratni nem próbáltam de fantasztikusnak tartom ezt az eredményt.

Talán az olyan típus ahol valamiféle ellenállás figyeli a hőmérsékletet jobb lenne. Mert ott sorba vagy párhuzamosan lehetne kötni egy kivezetett potméterrel és ezzel változtatható lenne a hőmérséklet az igényeknek megfelelően.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2016
(#) xNorbi válasza xNorbi hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

A képek lemaradtak!
(#) Bakman válasza attika hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Valamilyen szén alapú anyag lehet.
(#) kaqkk válasza xNorbi hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Jól látom hogy DRY fóliát laminálsz vele ? Annak elég 110 fok annyit ír az adatlapja ...
(#) kameleon2 válasza xNorbi hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

A "kattanós hőkapcsoló" -t klixonnak hívják és többféle hőmérsékletre lehet készen kapni. Csak ki kell cserélned a megfelelőre.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Szept 17, 2016 /

Szép estét!

Nekiálltam kínlódni a pozíció rajzolatokkal is, a kérdésem az lenne hogy mitől van az a jelenség miután rá vasalom a rajzolatot, patent, ahogy szárad mint a mész kifehéredik. Vért kell izzadni hogy úgy el tudjam távolítani hogy a rajzolat ne sérüljön, ha siker kap egy réteg lakkot.

Jelenleg itt tart a kisérletezés:
(#) Mircsof válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 17, 2016 / 1

Szia!
A papír fehér ebből következik az, hogy a festékbe beleolvadt papírt látod mikor megszárad.
De van az a papír amivel ilyen gond nincs, és mindenütt kapható. Bővebben: Link
(#) kaqkk válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 17, 2016 / 1

Sósavval vagy ecettel el tudod távolítani a papírmaradványokat
(#) Sanyesz5 válasza Mircsof hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Szia, köszi, a fehér réteg ott is létrejön sajna ahol nincs festék, rajzolatnál pl szinte az egész felület kifehéredik ahogy szárad. Igaz egy csomó kemény fotó papír van itthon azzal kisérletezgetek.
(#) attika válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Mi bajt okoz ha kifehéredik??
Én nagyon óvatosan megsikálom folyó víz alatt egy fogkefével de ha rajta marad sincs gond mert semmit nem befolyásol, legalábbis én még nem vettem észre semmi negatívumot, hogy rajta maradt a papír.
Mondjuk eddig csak 3x csináltam így nyákot de mind a 3x sikerült.
(#) elektrorudi válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Jól látod, a papírban mész van. Attól lesz fehér. A cellulóz rostok nagyjából leáznak, a mész ott marad, ráragad a felületre. Ahogy is kaqkk írja: savval lehet eltávolítani.
(#) CHZ válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

WD40 segít, kend át vele, fekete lesz.
(#) Bakman válasza CHZ hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Idézet:
„WD40 segít”
Mindenen (is).
(#) CHZ válasza Bakman hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Idézet:
„Mindenen (is)”
.
Kérlek fejtsd ki bővebben, így nem érthető..
(#) kaqkk válasza CHZ hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Szép fekete lesz viszont a lakk nem marad meg rajta és cserébe még büdös is ... (petróleum)
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016
Következő: »»   1201 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem