Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom honnan szeded ezeket az árakat még nagykerben sem találtam ilyen cuccokat ilyen áron nettóban..
Pedig vannak ilyen árak: Bővebben: Link
Megelőztél
Sőt még lehet ennél is olcsóbban venni sok viszonteladótól, csak oda cégként kell beregisztrálni. Ez az online bolt kiváló magánügyfél részére. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2016
így van, vannak jó dolgok is Ebay-en. Csak ha garanciális gond van, akkor megette a fene...
Amit linkeltél, így elsőre jónak tűnik, van benne webszerver, amit elérsz a legtöbb PC-s böngészővel. Hogy mobilról is elérhető-e sima böngészőn, az kérdéses, de a lap alján ott a mobilalkalmazás amivel nézhető (XMeye)
Én első körben Hikvisont ajánlanék mert ingyenes dns van hozzá és megbízható a cucc. A második a MAZI de erre már nincs terméktámogatás frissités (kb 1 év és megszünik).
Sziasztok!
Lehet amatőr a kérdésem, de DVR CVBS kimenetét balun trafóval UTP-n keresztül meg lehet jeleníteni? Próbálta már valaki? Gondolom a trafó itt is oda vissza működik. A feladat az lenne, hogy a rögzítő képét a kb. 25-30m-re lévő TV-n látni lehessen. Másrészt mennyire lehet működőképes az az elképzelés, miszerint a rögzítő kimenetén lévő balunra párhuzamosan kapcsolódna kettő balun, ugyanazt a képet kettő TV-n megjeleníteni?
Az első az lehet (balunnal lehet vinni a tv-nek jelet). A második az egy veszélyes dolog mert gyenge a jel ami kijön és minőség romlásveszély áll fenn. Próba képp esetleg vannak olyan BNC T elosztók amit pont rá tudszcsatlakoztatni a rögzítőre és két kimenetet ad.Bővebben: Link
Minden további nélkül balunnal viheted. acvbs szabvány videojel, az analóg kamera is ezt adja ki, mi is csináltunk már ilyent. Viszont elosztani csak splitterrel célszerű, A Splitter lehet a DVR-nél is közvetlen a cvbs-t osztod, és utána a balun párok, és lehet az egyik TV-nél is, balun után. És ezt viszed tovább.
A splitter mindenképp 75 Ohm impedanciájú videojel splitter legyen. Olcsó, pár százas. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2016
Sziasztok!
Van egy 8-as kamera rendszer 420 soros Techson szines kamerákkal. Az egyik meghibásodott, milyenre lehet kicserélni? A rögzítő Fisotech 960-as.
Sziasztok !
Analóg kameránál lehet-e a táplálást (12V) elvinni a kameráig a koax kábelen ? Valamilyen nagyfrekis - kondis leválasztásra gondoltam. (pár száz éve mintha lett volna ilyen a TV antenna erősítőknél... )
Szerintem túl nagy az áram ahhoz, hogy rá lehessen ültetni a pár voltos videó jelet, értékelhető minőségben. Ráadásul, ha lehetne, már megoldották volna.
Sziasztok.A minap vásároltam HIKVISION TURBO HD kamerát és nem tudom jó-e mert a Techon tc-dvr ss3004h+30008h digitális videó rögzítő nem látja,de a tv-se,mi kell hozzá hogy tudjam használni, vagy másikat kell vennem?Igaz a hirdetésben nem szerepel hogy TURBO HD,http://firstshop.hu/hikvision-ds-2ce56c2t-irm-dome-hd-tvi-kamera-kulteri-720p-36mm-b-ir20m-dnicr-ip66-p81182.
Esetleg probáld meg koaxal összekötni a kamerát és a rögzítőt. Ezekhez a kamerákhoz már specifikus balunok kellenek.
Szia
Nekem az a gyanúm, hogy nem tudja a DVR ezt a felbontást, (NTSC, vagy PAL-t tud).
Hát sajnos a gyanud kezd beigazolodni, most olvastam végig a rögzítő adatlapját és nem igazán tudja ezt a kamerát kezelni.
Sajnos a HD-TVI nem kompatibilis az AHD technológiával.
Az AHD a HD-CVI a HD-TVI a HD-SDI mind külön szabvány, nincs átjárás, csak ha a DVR külön támogatja. Ezt ha jól tudom egyedül a Hikvision TriBid rendszere tudja. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
Sziasztok !
Egy ismerősöm kérdezte hogy a DVR-t lehet- e állítva üzemeltetni? A helység átrendezése miatt elég rossz helyen maradna az eszköz, élére állítva egy polcon viszont már nem lenne zavaró.Az átkábelezés egy díszburkolat megbontásával lenne lehetséges, amit nem szeretne Tehát a teteje nézne a fal felé, természetesen jó szellőzés és stabil rögzítés mellett. A válaszokat előre is köszönöm!
Nekem két éve megfelelően (kopp-kopp) megy állítva a dvr.
A HDD lehet vízszintesen és függőlegesen is, viszont köztes álapotban nem, erre kell csak figyelni.
Sziasztok!
Hikvision DVR-hez szeretnék IP kamerát csatlakoztatni. (16 analóg és 2 db IP tud kezelni.) A probléma az hogy az IP kamera csatlakoztatásakor "A felhasználó blokkolva van" üzenetet kapok. Ki találkozott ilyen problémával vagy hibaüzenettel és hogyan lehetett megoldani a csatlakoztatást?
Kamera felhasználó név/jelszó admin-admin legyen, ha nem hikvision kamera. IP címek rendben vannak?
Pontosan melyik típus?
admin-admin az szép. És csak ezzel a jelszóval tud kamerát működtetni ez a valaki szerint jóféle hikidvr?
Természetesen egy Hikvision kamerával akármi lehet a jelszó. És természetesen meg is kell változtatni. Csak ugye örüljön a felhasználó, hogy lehetőség van más márkájú IP kamerát is használni. Valahol ez sem megengedett. (jogosan)
Egyébként a Hikvision rendszer az összes ismert és neves kameragyártó kameráit normálisan felismeri, és le is kezeli a kamera jelszavát, és az esetleges ONVIF működésbeli külöbségeit. Ha esetleg mégsem, akkor lehetőséget biztosít, hogy megfelelő megrendelés esetén beintegrálják az adott kamera típust is. (értelemszerűen nem Gipsz Jakab négykamerás rendszerének teljes integrálását, hanem egy nagyobb vállalati rendszer esetén a már meglévő IP kamerákat illesztik a rendszerhez) Csak az olcsó kínai másodvonali termékek nem kerültek bele a rendszer integrációba. Pl. az Axis, a Geovision és társai tökéletesen együtt működnek, míg az Amax, Identivision és más ipari hulladékok korlátozottan, vagy nem. És jelenleg nem ismerek a Hikvision-nál jobb IP integrált rendszert ilyen áron. Még az analóg HD-nál sem, pedig az drágább, mint a konkurens termékek, de olyan rendszer integráció valósítható meg, ami egyedülálló jelenleg a piacon. Lehet kimosták kissé az agyam a Hikvision demo day-en, de az a helyzet, hogy tényleg bármit meg lehet csinálni kamerarendszer terén velük. És normális magyarországi support is van.
Az, hogy te nem ismersz jobbat, nem azt jelenti, hogy amit ismersz, az jó. Hogy miért jogos az, hogy másfajta kamerákat nem képes normálisan kezelni, azt fel nem tudom fogni.
Miért? A Geovision rendszer rögzítője kizárólag Geo kamerákat fogad, illetve, ha mást is akarsz rá telepíteni, akkor az ingyenes szoftverhez vehetsz egy HW kulcsot, hogy kezelje a más gyártók kameráit. Techson rögzítőnél is vannak megkötések más márkájú kameráknál, Provision-nál is ugyanez a probléma, hogy nem mindegy mekkora stream van beállítva a kamerának, és csak kizárólag a main stream-et tudja kezelni, a másodlagost nem. Ehhez képest a Hikvision is ingyen is lehetőséget biztosít korlátok között. De a legtöbb rögzítő úgy van megkonstruálva, más gyártóknál is, hogy kezeli ugyan a harmadik fél kameráit, de vannak kompromisszumok. Alap felhasználásoknál, ahol jellemzően árérzékeny a megrendelő, ott az olcsó kínai rögzítőkkel el lehet lavírozni, és hozzá megvenni egy másik gyártó szintén olcsó (és többnyire gagyi minőségű) kameráit, de egy vállalati rendszernél 50-300 kamera esetén egész más helyzet áll elő. Kezdve a rendszeres karbantartáson át a termék supporton keresztül kiterjedően a részletekbe menő felhasználói jogosultságig...stb stb... Ezeket egy olcsó rögzítő nem fogja ellátni, mert egyszerűen nem erre készült. Az olcsó másod és harmad vonalbeli rendszerek 4-16 kameráig standalone módon egész jók, ez igaz. De ott is illik ugyanazt a márkát használni kamerából is, mint a rögzítőnél, hogy biztosan elkerülhető legyen az inkompatibilitás, vagy a funkció csökkenés. mert hiába az ONVIF "szabvány" az jelenleg sem szabvány, csak egy nyílt felület, amit az egyes gyártók különbözőképp értelmeznek. Nem is beszélve a különböző minőségű tömörítési algoritmusokról, és megoldásokról. Pl. a hikvision-nál alap lett a H264+ ezt nem minden rögzítő fogja lekezelni, és fordítva is igaz, egy más márkájú kamera ,ami ezt nem tudja, kétszer nagyobb fájlt fog generálni a sima H264 kodekkel, azonos minőség esetén.
Mint már írtam, IP rendszereknél a mozgás managemet és még jó néhány dolog nem a rögzítőre van bízva, hanem magára a kamerára. Annak ellenére, hogy a rögzítő menüjében állítod, a kamera fogja elvégezni és tárolni a beállításokat. Pl. ezért sem tudod kihasználni másik féltől származó kamera esetén a rögzítő tudását. Analóg esetén egész más a helyzet, ott muszáj mindent a rögzítőnek csinálni. Én az IP rendszerekről beszéltem, az itt elhangzott kérdés egy hibrid rögzítőről szólt, ami alapvetően analóg, de lehetőség van IP kamerát is rácsatlakoztatni. Egyébként mit javasolsz, szerinted melyik a jó?
Nem tudom melyik a jó, van egy olyan szokásom, hogy mindent magam oldok meg, mert ritkán találok olyat ami úgy van megoldva ahogy én elképzelem és ez az élet minden területére igaz.
Viszont azt már régesrégen megtanultam, hogy olcsó húsnak híg a leve...
Így igaz. Az Olcsó sosem jó. Egyik márkából sem.
Sziasztok!
Ma találtuk: 16 kamerás analóg rendszer kameráinak a tápegysége, különös figyelemmel a toroid trafó alátámasztására szolgáló vídiás flex korongal
Szia
És a tápegységnél volt probléma? Én is egy olyan cégnél dogozok, ami foglalkozik mindennel (is), és elvárás, hogy oldjuk meg, persze ez sokszor nem szakszerű, inkább szükséges megoldás, bár ilyen megvalósítás tényleg nem jutna eszembe, de nem is fogom alkalmazni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |