Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek, marómotort keresek egy kisméretű cnc géphez. A témában még kevésbé vagyok jártas, így nem tudom milyen motorra van szükség a típusát, teljesítményét és fordulatszámát illetően. Nem szeretnék sokat költeni rá (mivel egy kis teljesítményű hobbi cnc-ről van szó). Fát, nyákot (esetleg alumíniumot) szeretnék megmunkálni. Lehetséges, hogy 10000 forint alatt megfelelő motort találjak? Még egyszer hangsúlyoznám, hogy egy hobbi gépről van szó, ezért nem a teljesítmény az elsődleges szempont. A segítséget előre köszönöm!
Szia! Legolcsóbban az ebay-ről úszod meg. Ott 300-400 W körülit találsz egész használhatót, de az is inkább 15.000.-Ft körül van.
10.000Ft-os "marómotortól" szinte semmit nem lehet csinálni. Max NYÁK fúrás.
Javaslom Kress, vagy Proxxon kategóriában egy kisebb teljesítményű gépet válassz. Igazából úgy adtam tanácsot hogy a gép méretét, fizikai jellemzőit nem ismerem. Egy fényképet kérhetünk? Sokkal többet lehetne mondani.
Állítólag apró munkákra ez használható: Bővebben: Link
Viszont a nagyon fogyasztóbarát magyar törvényeknek hála ez is jó drága lesz mire ideér.
Kizárt! Ezt vedd meg. Ez elég stabil és nem túl drága. Amúgy meg kézi gépként is használhatod.
Ez nem is rossz! Ebbe bele lehet operálni valahogy az ER11-es patronokat?
Passz! 1/4"-os furat van a tengelyben.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2016
1/4??? Az oldalon azt írja, hogy 6 mm. Az 1/4 az valami 3,175mm, nem?
Én ezt használom már 2 éve , csempét üveget gravíroztam már vele , tehát nem igaz hogy semmire nem jó , hobbigépnek tökéletes nézd meg az oldalamon a munkáimat , a makita élmaró 6-8mm es befogópatronnal van szerelve és nem is találtam hozzá más méretet (a most épülő gépemen már ő fog működni a főorsóként, de ez egy nagyobbacska faipari gép lesz)
Én nem is állítottam, hogy nem jó semmire!
Köszönöm a válaszokat! Ami a gépet illeti még nem tudok képet mutatni, mert még kivitelezés alatt van, viszont összehasonlításként az Othermill hordozható CNC gépe megfelel (bővebben: Link) Nagyjából 30x30x30 cm lehet. Egy korábbi CNC gépemben egy Ferm FCT 300 típusú kézi gravírozót használtam. Néha voltak vele kisebb-nagyobb problémák, de abban nem vagyok biztos hogy miért. Elvileg léptetőmotornak is elég nagy nyomatékkal kell rendelkeznie, viszont nem hinném, hogy nekem túl erősek voltak Bővebben: Link. Arra kíváncsi lennék, hogy a marómotornak és a léptetőmotoroknak külön-külön milyen erősnek kellene lenniük, hogy kisebb munkákhoz megfelelő legyen a CNC-m.
Hozzátenném, hogy nem vagyok gépészmérnök (ami az előző kommentem alapján nyilvánvaló lehet), úgyhogy előre is elnézést kérek, ha hiányos az ismeretem! A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2016
Első gépnek tanulásra tökéletes a kínai 400W os marómotor és hozzá 1Nm es léptetők tb6600 as meghajtókkal .
Idézet: Most a műhelyasztal lapja alá felcsavarozva stabil maróként használom (amíg fel nem kerül a végleges helyére) „Amúgy meg kézi gépként is használhatod.”
Hali, én is ilyet használok, nyák marásra bőven jó, de nem is 300W, lefogva sem vesz fel annyit! Patronkészlettel 0,5-7mm ig jó
Láttam olyat, hogy valaki Flexet (áttétel nélkül) használ marómotornak.
Jó. Kis fogással. A Kínai gépem ilyennel van szerelve. Megoldottam hogy egy Kress 1050-es fel tudjak rá tenni. A trükk a szerszám befogásban ebben rejlik.
Eredetileg 0.5Nm-es unipoláris motorokat terveztem venni, de ezek szerint erősebbre kellene beruházni. Hol érdemes a motorokat beszerezni?
Úgy is jó. Nekem erre a célra nagyobb gép van.
Nekem 230-as flex forgatja a 210-es fűrésztárcsát az asztaliban.
Nem sok a fordulat egy kicsit?
Nem. 6500 1/p, 2kW, lágy indítás. 71,5 m/s a kerületi sebesség.
Puhafa, hosszában mehet 80cm/s előtolással.
A minap volt téma a marómotor. Bővebben: Link
Hát nem rossz, de ez már elég drága egy hobbi géphez, nem? Mondjuk ha termelsz is vele akkor megérheti, de több mint 30 pénz csak a marómotorra... Hát nem tudom.
Lehet venni olcsóbbat is, de a szívás után úgyis megveszed. Akkor már az olcsóbb árával drágább.
Bár nekem a Makita élmaró tökéletes, csak a CNC mechanika hiányzik. Addig biorobot módban használom. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |