Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen lézeres az aki nem vállalja?
Vagy miért nem vállalta? Én minden egyes lyukat ki szoktam vágatni mert úgy pontos . 6mm lyukat vágattam de át kell fúrni, hogy belemenjen egy 6mm tengely mivel minimális eltérés van a lyuk kezdete és vége között. Századokról van csak szó.
Sokkal jobb megoldás egy ER11 vagy 16 szárat venni, csinálni egy jó kis Fortunát és egy DC motorral meghajtani. Max csak csapágyat kell cserélned pár év után és kész.
Anyagvastagsággal egyenlő vagy kisebb lyukat nem nagyon vágnak lézerrel.
Van olyan beállítás, amivel fizikailag lehetséges, de ha az L/d közelít az 1-hez. akkor a kieső darab hőterhelése nagyon magas, felizzik, a kifúvás helyéhez közeledve pedig kontrollálhatatlanul mozog, a vágott felület biztosan nem lesz megfelelő.
Nagyüzemileg kevesen játszanak vele.
Szia!
Akkor nekem szerencsém volt, mert 0.8 anyagvastagságú lemezbe 0,8mm-es nútkokat kértem.
Hát igen, egy 1 mm-esbe már nem biztos, hogy megcsinálták volna...
A lakatosom hegesztette a vázat , talán elbír evvel a 6 furattal is ...:
Nos a hosszú nút egy egész más kategória, nem mindegy, hogy 0,4 másodperc alatt vágja körbe az apró lyukat, vagy csak 3 másodperc múlva tér vissza az átlövés helyére.
Saját melósod van nem semmi tudsz élni
Ha gépeim nincsenek legalább melósom legyen ...
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2016
Helló.
Az LM2575HVT-ADJ hogy lehet mégnèzni, hogy működik vagy nem? Mert volt egy durranás és egy villanás...
Akkor már nem működik ! Ha a füst kijött belőle ...
ÚÚÚ bocsánat nem ide akartam írni a kérdésem.
Füst nem jót de akkor ha már durrant meg villant akkor annyi, oké. Csak aszt hittem ,hogy van benne valamilyen biztosíték vagy mit tudom én mit hittem. Köszi.
Idézet: „van benne valamilyen biztosíték” Van hát! Ki tudod cserélni?
Üdvözlök mindenkit!
Segítségre lenne szükségem. Eddig nem használtam a Mach 3-at, most egy munkám miatt szükségem lenne rá. Készítettem egy léptetőmotorból és cyclo drive-ből álló forgatót. Ezt a hajtást kellene meghatározott szögben elforgatni majd visszaforgatni alaphelyzetbe. Milyen beállítások szükségesek ahhoz hogy a Mach 3 forgatóként értelmezze az én hajtásomat és hogyan kell megszerkesztenem a G kódot? Odáig már eljutottam, hogy kézi módban X tengelyként tudom forgatni a tengelyt. Sajnos nagyon sürgős lenne az első mintadarabokat elkészítenem, hogy enyém lehessen a munka, ezért lassú tanulási folyamat most nem járható, de ígérem ha sikerül, azt az utat is bejárom . Előre is köszönöm a hasznos segítségeket. Minden apró útmutatásnak örülni fogok és a jó tanácsokat is szívesen fogadok.
Nem próbáltam még forgatóval dolgozni de én úgy csinálnám ha gyorsan kellene hogy megmérném a forgató mennyit fordul mondjuk 100mm x eltolásra és ehhez az értékhez és a munkadarab kerületéhez számítva tervezném meg a minta x méretét (a forgató az x tengely ahogy próbáltad)
Meg lehetne oldani X tengely ként is, csak tudni kellene, hogy mit is akarsz csinálni.
Vagy A tengelynek konfigurálod forgatóként és úgy tervezed meg a G kódot, például Aspirben vagy ArtCam ban.
Szia! Rég csináltam már de emlékeim szerint "A" tengelynek beállítani a forgatót, motor tuningban az 1 lépéshez tartozó elfordulást fokban megadni. A G-kódban az "A"-ra adott méret fokot fog jelenteni. Mint említettem rég volt már, ezek csak emlékek, ennek tudatában próbálkozz!
Köszönöm a gyors válaszodat!
ki tudnád nekem fotózni a motortuning felület beállítását? tudnál nekem mutatni egy G kód mintát?
Sajnos nem, ezen a gépemen nincs semmi cnc-s cucc...
Google a barátunk most is! A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
Azt hiszem most gyorsan az x tengelyre írt "átverő program" lesz a megoldás.
Segítene nekem valaki egy egyszerű g kód megszerkesztésében Nem értem pontosan hogyan is kell megszerkeszteni. Köszönöm
Csak egy rövid és buta kérdés: Miért kell ehhez Mach3? Sokkal egyszerűbben le lehet vezérelni egy mikrokontrollerrel - step-dir vezérléssel. Akár egy 1000Ft-os Arduinóval is.
buta válasz
ahoz sem értek, a mach 3 egy kicsit közelebb áll hozzám távolabbi terveimben komolyabb hasznosítás a cél
Félreértettél. Megfelelő kérdésre megfelelőbb válaszokat tudsz kapni. Mire szeretnéd használni? Mert ezen múlik mit-mivel... A Mach3 sok esetben ágyúval verébre, mert azt nem írtad, milyen forgató lesz? Csak grillnyársat forgat, parabolatükröt, vagy munkadarabot...?
Hogy lehet így neked segíteni, ha le sem írod mit akarsz a G kódban látni?
Írok én neked G kódot, de mit írjak bele? A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2016
Egy forgó tengelyt kellene definiálni. Ez a gyakorlatban X tengellyel párhuzamos tengelyű orsó esetében általában "A" tengely Y-nal párhuzamosan "B" a Z-vel párhuzamosan "C" nek szokás nevezni.
Ebben teljesen igazad van. Verébre ágyúval nem szokás, ha csak a sükség nem bont törvényt, mint ahogy azt írtam a tanulási idő most a legkevesebb.
Köracélt fog hajlítani külömböző szögekkel és rádiuszokkal.
Egy nagyon egyszerű rajz. Nincsennek tengelyek, csak egy van ezt kellene, egy programon belül négy külömböző szögelfordulásra bírni és a forgások között szüneteknek is kellene lenni, hogy a megfelelő ütköztetést lehessen elérni.
A hajlító tengely egy fordulatára 59 motorfordulat jut. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2016
Ha te egy ilyen hajlító gépet akarsz csinálni semmi értelme a G kódnak.
Egy PLC amivel egyszerűen meg lehetne csinálni érintős kijelzővel és olyan szöget állítasz be neki amit csak akarsz , de ez csak az én véleményem. Lemez hajlító gépet is azzal csináltuk meg nemrég . A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |