Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hangsugárzó megfőzéséhez tökéletes , röviden nem. Ha A osztályba gondolkozol ilyesmi lehetne az értelmes minimum kapcsolás Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
A trafó a felső csatorna bemenetéhez van közelebb egy kicsit a kelleténél, illetve a szimmetrikus elrendezés kicsit sérül. A táp panelből készítenék kettőt amivel el lehetne a végfok paneleket jobban választani a trafó mágneses mezejétől, ezeket a táp paneleket a trafó két oldalán függőlegesen szerelni.
A kimeneti leválasztó kondenzátoros panelt a hátlapra száműzném. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2016
Hátlapra függőlegesen gondoltad befelé?
Az egyszeres táplálás miatt szerintem elég ez az egy táppanel is, kapacitásilag biztosan elég lesz (33000uF) a bemenet és a trafó közelségétől félek egy kicsit, remélem nem lesz gond belőle.
Elvileg így alkot egy 260w os hidalt végfokotBővebben: Link
Néhány oldallal visszább mutattam egy nagyon jó kis rajzot a tranyóidhoz, semmit nem reagáltál rá... Keresgélj tovább.
Igen a hátlapra befelé. A trafó előre csúszik az előlapig.
A táppanelből elég egy persze, nem azért gondoltam kettőt mert egy kevés. Hanem az árnyékoló leválasztó funkció, illetve a szimmetrikusság jobban teljesül. pl így Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
Nekem egy egyszerű erősítő a célom 1-1 tranzival per oldal lehetőleg a meglévő cuccaimbol. Persze nem tudhatjátok mim van és mim nincs ill. célom hogy jobban megismerjem a tranzis erősítők miértek-hogyanját.
Értem már hogy gondoltad.Igazad lehet, maximum a trafót tudom leárnyékolni hogy ne zavarjon majd. Legközelebb ha ilyet építek majd így csinálom ezt lefúrkáltam már, így nem akarom megbontani egyenlőre.
Teszel egy lemezt.oda. Ne szórjon rá.
Köszi a linket ! Máris megnézem ez megvan e.
illetve még ezt is tudom javasolni: Bővebben: Link
Használd a "LINK" gombot! Üdv: Moderátor A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
Egy fázisfordító illetve meghajtó fokozat mintha hiányozna a képről.
A kapcsolás jó amit ajánlottál,csak nem szeretem (Io) beállítást nálam mindig megsült a végfok
Már kaptam egyet, ami jó lehet már csak a mélynek kell majd egy jó kapcsolás Majd jövőre állok neki az építéshez, csak próbálok minél több kapcsolást ami éppen kedvező Egyébként új tranzisztorokkal dolgozok,az a baj hogy a piacon nem lehet kapni 2.1 erősítőt Csak mini be, meg sokszor ráírják hogy, 50 vagy 100wattos valójában meg 1 vagy max 2wattos és elég borsos áron.
Én a Szamóca által linkelt erősítőre írtam. Ha nem érintkezik a trimmer csúszkája, egymásra nyit a két végtranyó. A rövidzárvédelme fogja megfogni maximum áramon.
Ez semmivel sem jobb (sőt rosszabb) meg bonyolultabb is mint amit ajánlottam. Ráadásul a 3db diódás szinteltolás sem lesz jó, ennél is ugyanúgy tranyóval és potival kell beállítani a nyugalmi áramot. Amitől természetesen nem sülhet meg egy végfok, csak ugye úgy kell méretezni azt a kört, hogy a trimmer végállásában se tudjon túl nagy áram folyni.
Az, hogy nem találsz hozzá rajzot, ne tartson vissza. Annyi féle kapcsolás létezik, hogy egy élet is kevés átbogarászni az összeset. Kezdetnek a trafók közül keress olyat, aminek van terhelhető 24-30V körüli szekunder tekercse, és tud legalább 80-100 VA-t. Lehet akár két darab egyforma 12V-os 40-50VA körüli is. Legjobb lenne egy 2X15V (18) 2-3 A terhelhetőségű traffancs. Ha már sikerült kiválasztani a trafót (trafókat), segítek keresni rajzot. A tápegység a lelke az egésznek, ezért ha van időd le is fotózhatod a traffancsokat, a szekunderen mért feszültségeket pedig odaírhatod mellé. Így könnyebben kiválaszthatjuk a negfelelőt.
Ezekből a darlingtonokból lehet épteni jó, meg kevésbé jó erősítőt is. A minőség arányos a befektetett munkával (nem mindig), meg a beleölt tőkével (ez sem mindig így van). Ha a hangsugárzókról több infót közölsz, akár fotó formájában is, meg lehet határozni, milyen minőségi szint is a kitűzött cél. Elkerülendő az "ágyúval verébre".
Elnézésed kérem, én a közvetlen előtte lévő rajzot láttam, amit szintén Szamóca csatolt.
Figyelmetlen voltam, TINA- val készült rajzra reagáltam.
A nagyobbik modulról van át víve a meg hajtás a kisebbik modulra,de hogy ez hogy volt hídba kötve,az még rejtély.
Ha a hangszóró egyik szál a testen van,úgy mindkét modulból jön ki hang rendesen,de ha a két kimenet közzé kötöm,akkor úgy már csak valami halk hang jön ki. Nem láttam még ilyen modulokat,nem tudom hídba össze kötni még.
Szerintem párhuzamba volt kötve.
Nem emlékszem pontosan,de mintha valamelyik Castone-ba láttam volna,de javíts ki ha nem így van
Bővebben: Link
Elképzelhető hogy ilyen felépítésbe dolgozott?
A hangszórón (több okból is) nem folyhat egyenáram! Valamilyen leválasztás szükséges, kondenzátor, vagy (légréses) trafó.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
Hidalásnál az egyik végfoknak ellenfázisban kell mennie. Azonos fázisú meghajtásnál csak a két végfok közötti pici eltérés fog hallatszani. Ha a kimenetről van visszahozva a jel a másik modulhoz, akkor nem invertáló erősítőnén ugyan ez a helyzet.
Igy néznek ki a hangfalak
Három utas 32centis a mély a középső az a sub, saját gyártmány,még nem döntöttem el hogy kárpitozom vagy festem, ha jól tudom Videoton gyártmány az Kb biztonságosan max 50w-8omon,a sub az olyan 200w körüli 10om, holnap a trafóimat is lefényképezem,abból több is van amire biztos emlékszem hogy van egy olyan is ami 12v és 500volt/amperes toroid Majd egyszer ha lesz időm ,veszek hozzá egy kocsiba való erősítőt, vagy egy inverter lesz belőle de még van 2x22v/180volt amperes, 2x25v/200,2x25v/100,2x30/350, és 2x37/400, És majdnem mindegyikhez van még 2x12v leágazás mert mindegyiket egy erősítőből termeltem ki. Sajnos nem engedi feltölteni a képet mert majdnem 6megabájtos és max 2 ig enged És 23megapixeles a telóm. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
Vedd lejjebb a telefonnak a fotóbeállítások menüjében a felbontást. Így nem kell utólag faragni meg konvertálgatni rajta.
Ezek tényleg hangfalak. Szépek. Megérdemlik a rendes meghajtást. Ha feltettél volna valami neylondobozos kínai szatelitet, ahoz elég lett volna egy ua 741 megboostolva két TIP tranyóval. De ez megérdemel egy rendes erősítőt. A 2X22V/180VA az jó is lesz. Ebből lehet legkisebb teljesítményű erősítőt kihozni. Ez 2X 40/50W/8ohm körüli front jön ki. Viszont a szubot hidalva már bőven 100W felett lenne, így egy 3x40W megfelelő enne. Ha a 2X25-ös trafót használod, akkor 3X 60W a kivehető zenei teljesítmény 8 ohmon. Ekkor nem kell csak 3 végfok, meg persze a hangváltó. Keresem a megfelelő nyáktervet.
Valójában igy néz ki, a mélyet azt még, nem döntöttem el hogy festem ,vagy kárpitozom
de a mély az olyan 200w/10om, a háromutasok azok olyan 60w/8om max zenei,32centis a mély. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2016
Pontosan. Minden Windowsban ott van, nem kell hozzá külön program. Linuxra meg Gimp.
Elég nagy probléma szerintem hogy át kell méretez egy fótot .Föleg azért ,mert.Egyre több felhasználó okos telefonnal csinál fényképet és onnan is ír ,oszt a fórumon,,,,vagyis csak osztana mert nem tud.... Ez a 2MB elég kevéske. Szerintem.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |