Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 72
(#) Inhouse válasza Remci hozzászólására (») Okt 7, 2016 /

Idézet:
„vídiás flex korong”
125-ös, vagy 230-as? Érdekelne...
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2016
(#) Remci válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 7, 2016 / 1

Igazából nem néztem, de a mérete alapján 125-ös lehet. Szereljem ki neked?
(#) jamiki válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 8, 2016 /

Érdekes módon másnap mikor ránéztem már rendesen működött. (Minden beavatkozás nélkül)
Köszi.
(#) Feri hozzászólása Okt 9, 2016 /

Új 2-3MP-es Identivision kamerákat és rögzítőt ajánlottak telepítésre hozzánk.
Syn7h37ic től vagy aki még ismeri ezt a rendszert kérdezném mi a véleménye, merte egy előző oldalon nem volt pozitív vélemény róla. mi a gyengesége, érdemes e vele foglalkoznunk. Ha nem mit ajánlanátok. 10-12 IP kamerás kültéri rendszerről lenne szó.
(#) aroxol válasza Feri hozzászólására (») Okt 9, 2016 /

Nekem nem tetszik a képe, az AHD olyan analógul néz ki.
(#) jdani hozzászólása Okt 19, 2016 /

Üdv. Nem tudom hányan ismeritek az IPClient szoftvert.
Vettem egy IPs kamerát, számítógépen ezzel a programmal kezeltem. Nagyon egyszerű, nagyon tetszik. Gondoltam ha az nvr amit vettem, az is ilyen lesz, akkor szuper lesz.
Többek között a szoftver : (ezekbol mind egyértelmű volt a beállítása)
Mozgásérzékelés beallitasa csak adott területeken.
Mozgás előtt rögzítés xy másodperce.
Mozgás után is.
Manuális felvevés inditasa amikor akarom. (REC / STOP)
Megadott helyre írás.
Milyen hosszan, milyen nagyságban (Mb)
Hirtelen ennyi.
Amit vettem ebayen, az... Hát rögzít, de nekem nem jön be.
KB a fentiek amit leirtam, vagy nem tudja, vagy tudja, de csak keservesen, nem is úgy csinálja, stb.
Tehát szükségem lenne egy olyan felvevőre, ami úgy tudja ezeket a funkciókat (olyan egyértelműen) mint az IPClient szoftvert. Mit tudnadok ajánlani? Eleg 4 kamerás.
(az előző nagy mínusza az is, hogy a HDDre rögzített felvételt, Windowson meg se tudtam nézni. Ha csaklakoztattam a merevlemezt, rögtön formázni akarta. A felvevő linux alapú. A HDDt egy linuxos gépen próbáltam meg, ott megnyitotta. Tehát egy olyan felvevő kell, ami egy külső HDDre rögzít, amit ha csatlakoztatok windowshoz, megnyissa)
(#) Kovabe válasza jdani hozzászólására (») Okt 19, 2016 /

Szia
Én egy hikvison-t ajánlanék rögzítőnek.
A windows-os megnyitás meg nehézkes de lehet hogy valami emulátorral meg tudod nyitni esetleg, sajnos a rögzítők a windows számára ismeretlen nyelven beszélgetnek. De ha felteszed hálóra akkor simán egy távoli eléréssel meg tudod oldani az egészet akármilyen gépen vagy akár telefonon.
(#) jdani válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 19, 2016 /

Láttam olyat is amibe bele kell szerelni a 2.5os HDDt. Nekem úgy is jó, ha nem is lehet kivenni belőle, ha a pl gigás videót ugyanolyan könnyen és gyorsan el tudom érni lanon keresztül, mintha kivennem a hddt, és géphez csatlakoztatnam.

A hikvison-be biztos hogy a hagyományos 3,5" HDD megy csak figyelni kell rá hogy mit javasol mert különben bajlódik vele és csak formattal lehet megoldani.
Hikvison 4ch rögzítő

Egyébként...
Ha a PC szoftver nekem megfelelő, mennyire lenne bandzsi ötlet számítógépre felvenni?
Ez a rögzítő vagy 80euró. Épp most nezegetem a kornyeki hirdetéseket, ott volt egy PC 60 euróért. Nem egyszerűbb egy PCt venni, és arra rögzíteni?

A PC-s rögzítét nem tudom megmondani hogy jó vagy sem de az tuti hogy egy rögzítő helytakarékosabb csendesebb és energiahatékonyabb.

Hely, zaj nem gond. (Pad)
Én is a fogyasztásra gondoltam...
De mondjuk egy mini PC.. Vagy egy notebook..?
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
(#) Tomi20 válasza jdani hozzászólására (») Okt 19, 2016 /

Szia

80euro alatt PC-vel sem tudod megoldani, főleg nem négy kamerát, ehhez kell teljesítmény. Egy mini ITX alaplap, ami ezt elvinné, 25e körül van, és ahhoz még nincs HDD, RAM, TÁP, ház...
Másik megoldás, 15e-ért veszel rendes PC-t, ami elbírja, viszont számolni kell a folyamatos 80W fogyasztással, Win hibákkal. Egy erre kitalált eszköz sokkal jobb megoldás, mint egy PC-t erre beállítani. Egyiknél, aminek kicsi a fogyasztása (mini ITX) drágábban jössz ki, mint megvenni a Hikvision-t, régebbi gép olcsóbb, de villanyszámlában hosszútávon sokkal drágább lesz...
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
(#) jdani válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Nem ismerem ezeket a felvevőket. Csak abból indulok ki, hogy mennyire egyszerű, és nagyszerű a PCs program. Bővebben: Link
Érdemes innen ilyet venni?
(#) Kovabe válasza jdani hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Sajnálatos módon már sokan próbálkoztak az ebay-el de ha figyelembe veszed hogy egy elektronikai készülékről beszélünk ami meg tud romlani akkor már nem is olyan olcsó mert nem tudod érvényesíteni a garanciát. Ha megromlik és veszel egy másikat szintén az ebay-ről akkor már olcsóbb ha megveszed a hazai forgalmazásút. Ja és még valami jelen tudomásom szerint az általad linkelt rögzítő már nincs forgalomban.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2016
(#) jdani válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Nem tudok választani...
Annyi féle van még itthon is. Az amit belinkeltél, miért pont az?
Mit tud az, vagy mivel kevesebbet mint drágább testvére?

Én sokat telepítettem ebből a gyártmányból és nagyon meg voltam elégedve vele illetve még régebben a kistestvérét a mazi-t használtuk de annak már meg fogják szüntetni a gyártását.
A tudását illetően, könnyű kezelhetőség, ingyenes dns szolgáltatás, és hozzászoktam a kezeléséhez illetve a beállításához. Árban éstudásban is egy megfelelő választás volt számomra. Használtunk genesist, provisont illetve noname és márkásgépeket is (pl samsung) gépeket decsaka baj volt velük, lefagytak, táphibásak voltak illletve panelhibásak vagy a forgalmazó se tudta hogy mit és hogyan kell belőni. Ezzel pedig sosem volt problémánk, ha pl távol (100km vagy nagyobb távolságra) kellet telepíteni akkor minden esetben hikvisont telepítettünk.
Jelzem minden bizonnyal elfogult vagyok de láttam néhány rögzítöt már.
(#) jdani válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

És működik egyéb Onvif kamerákkal is, vagy csak sajáttal?
Érdekes, mert nálunk ezek a rögzítők 130€ felett vannak. (SK)
Itt miért anynira olcsó?

Öszinte leszek én idáig nalog kamerákkalfoglalkoztam így az IP-vel nincs tapasztalatom de nem gondolom hogy csalodnék ha hikvison IP rögzítőt telepítenék. Ezért nem tudom a választ de a leírásában biztosbennevan.
Az árral kapcsolatosan fogalmam sincs de ha jóltudom az ajánlott üzletnek van szlovák üzlete is.
SK

Közbenmeg is találtam a leírásbana megfejtést:
Idézet:
„KAMERA HOZZÁADÁSA
Válassza ki a Kamera menüpontot. Itt a Frissít gombbal kilistázhatja a hálózaton fellelhető összes online eszközt,
majd hozzáadhatja a listához. A hozzáadni kívánt kamera melletti plusz jelre kattintva, a Gyors hozzáadás
gombbal adhatja hozzá. Más kamerákat az alul lévő Egyedi hozzáadás segítségével az IP címet, a megfelelő
protokollt, felhasználó nevet és jelszót megadva tudunk hozzárendelni.
DS-7600/7700NI-EP esetén
Az integrált PoE switch ezekben az eszközökben lehetővé teszi, hogy kamera hozzáadásnál válasszunk Manual és
Plug-and-Play hozzáadási metódusok közül. A többi eszköz esetén csak manuálisan adhattuk hozzá, de a Plugand-Play
mód lehetővé teszi a csatlakoztatott kamerák azonnali felismerését és hozzárendelését. Ebben az
esetben nem tudjuk módosítani a kamera IP címét. A Hálózati beállításokban a Belső NIC IPv4 cím megadásával
állíthatjuk be, hogy milyen IP címet rendeljen hozzá automatikusan a Plug-and-Play módban csatlakoztatott
kamerákhoz”
(#) levaitamas válasza jdani hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Saját tapasztalatom az, hogy érdemes ugyanolyan márkájú kamerát használni mint a rögzítő. Onvif ide vagy oda.
(#) mineral hozzászólása Nov 7, 2016 /

Üdvözlet!

Lomtalanításból kimentettem egy EuroVideo 16/100A4JN DVR-t.
HDD volt benne a hibás ezért mindig újraindult. Most raktam bele egy "új" HDD-t. Most remekül üzemel. Viszont nem tudok belépni a menüjébe mert jelszó védi. Így sajnos használhatatlan. Van valami lehetőség a jelszót törölni belőle? CR2032-es emel kivétellel már próbálkoztam. A panelen lévő reset gombot is többször megnyomtam de sajnos a jelszó marad. Tudnátok ötletet adni?
(#) Buvarruha válasza mineral hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Esetleg valamelyik flash IC tartalmát kellene törölni.
(#) levaitamas hozzászólása Nov 7, 2016 /

Sziasztok!
Az új Techson Smart-os rögzítőknél hogyan lehet az inaktív csatornák felvételét tiltani?
A másik amit szeretnék kérdezni, a CVBS kimenet spot kimenetként funkcionál és lépteti a csatornákat. Az megvan, hogy a léptetés idejét állítom, de hogyan lehet mind a 4 csatornát megjeleníteni (4-es rögzítő)?
(#) aroxol hozzászólása Nov 7, 2016 /

Sziasztok!
Valami ötlet kellene, hogy lehet 1-2 AHD kamera jelet kb. 2-3km-re átlőni levegőben egy rögzítőre?
(#) Kovabe válasza aroxol hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Mi annak idején analogot lőtünk át 1-1.5km távon de elég bajos.
Bővebben: LinkBővebben: Link
(#) aroxol válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Felállás az lenne hogy lakásba telepítek egy rendszert 2 kamerával rögzítővel, hozzá egy monitorral.
Viszont van egy műhely 1-2km-re amit a tulaj otthonról tudna figyelni a meglévő monitoron.
Lehet AHD vagy IP is, lényeg hogy egyszerűen meg lehessen oldani.
Gondoltam arra hogy a 2 kamerát fellövöm a netre, de a rögzítő nem hiszem hogy onnan le tudja venni.
Jó hogy a fellövést könnyen meg lehet oldani, de miért nincs olyan eszköz amibe bemegy a LAN, kijön a BNC vagy több kamera jel LAN-on. Persze megfelelő konfig után.
(#) Kovabe válasza aroxol hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Szerintem az IP rögzítés megoldható neten keresztül is.
De miért ez a furmányos dolog, ha felteszed a netre a rögzítőt a kamerákkal akkor a világ bármely részéről tudja kezelni. Visszanézni illetve még konfigurálni is.
(#) aroxol válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 8, 2016 /

Az ügyfélnek az az álma, hogy egy monitoron, a nappaliból láthassa a műhely, és a ház kameráit.
(#) Kovabe válasza aroxol hozzászólására (») Nov 8, 2016 /

Akkor marad az IP amit feldobsz a netre és beállítod neki a távoli rögzítést, leteszel a házba egy nas-t és a házra is teszel ip kamerákat, így tuti hogy jó lesz feltéve hogy van fix ip a házban illetve a kamera tudja a távoli eszközzel való kapcsolatot vagy esetleg a nas tud készíteni egy felhőt.
Következő: »»   31 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem