Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   311 / 377
(#) eyess válasza Sendi hozzászólására (») Dec 12, 2016 /

A víz az baj főleg , ha több rétegű a nyák. ha a motor is vizet kapott , akkor felmerülhet annak a zárlata is .
Egyébként az E4 hiba az lehet , hogy nem tudott a gép mindent leellenőrizni , vagy hibás egységet talált , és annál meg is áll.És addig nem is fog tovább menni , amíg a hiba fenn áll.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016
(#) Sendi válasza eyess hozzászólására (») Dec 12, 2016 /

Van róla valami gépkönyved?

Nincs csak neten nézegettem kicsit.De még mindig jó lenne látni legalább , hogy miről is van szó , mert , így csak vaktában találgatás van.

Itt vannak képek. Valamennyi élet van benne mert a kijelzője működik. A hibás alkatrészeket én is látom, de a rajz jól jött volna.

Akkor előbb tedd rendbe a tápot .Egyenlőre úgy sincs jobb.Nincs semmi bonyolult ebben a tápban , mindent ki lehet mérni , és ha ráadásul a kimenő feszültségek még rá is vannak szitázva , akkor meg még könnyebb.

Ha nincs más segítség , akkor jól jön ilyenkor az , hogy meg kell nézni milyen pwm kontroller van a tápban , és ahhoz hasonló rajzot lehet keresni.Sokféle van ilyen , úgy hogy biztos lesz .Az alapján el lehet indulni.Ha a táp kimeneteit méred csak külön mindentől , tehát leválasztva magáról a gépről , és minden feszültség meg van , akkor a táp jó.Akkor máshol keresendő a hiba.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2016

Én is így gondolta, az alján van még egy csomó SMD alkatrész, de megoldom. Köszi

Remélem összejön sok sikert hozzá.
(#) dejoe hozzászólása Dec 12, 2016 /

Üdv!
Uher VG20 erősitő kapcsolási rajzát keresem , csak fizetőset találtam eddig.
Köszönöm!
(#) rammeradrian hozzászólása Dec 12, 2016 /

Sziasztok!

Ismét szükségem lenne egy erősítő kapcsolási rajzára, de legalább a tápfesz értékeire, ugyanis trafó nélkül csak a panel került hozzám. és még csak nekiállni se tudok, mert nem tudom mekkora tápok kellenek neki. Az alany egy BOSE SA-3. Az elektrotanyás SM-ben nincs említés hogy mekkora a táp és kapcsolási rajz sincs.
(#) hobbyboby válasza Sendi hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Jól látszik - a középső képen - mintha az IC lenne rajta elpukkadva.
(#) Mátó Mihály válasza Sebi hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Több városban is kerestem 4,5Mhz-es kvarcot de sehol se kaptam ,rendelni se tudnak,valahol csk lesz.
(#) gerenk válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Esetleg 27 MHz kvarc+TTL osztó (:2:2:2)
(#) kissi válasza gerenk hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Az hogy jön ki ?! 27 /8 = 3, 375
(#) kokozo válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

(#) gerenk válasza kissi hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Igaz így sehogy, 27 Mhz kvarc 7400 oszcillátor és egy 7490 6-os osztónak beállítva.
Valóban elég bonyolult, de az eredmény 4,5 MHz TTL négyszögjel.
(#) Sendi válasza hobbyboby hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Köszi, hogy figyelmet fordítottál rá. Igen úgy látszott, de letisztítva a panelt, ne volt semmi szokatlan. Egyébként átkondiztam az egészet, és jó lett.
(#) szamóca hozzászólása Dec 17, 2016 /

Helló!
Keresnék egy olyan ütemjeladó kapcsolási rajzot, ami állítható 100-1000ms jelet ad ki 2-10s-os szintén állítható időközönként, lehetőleg 230V-os triakos kimenetre.
(#) proli007 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 17, 2016 / 1

Tessék..
(#) szamóca válasza proli007 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Óh! Köszönöm kedves uram!
(#) Doky586 hozzászólása Dec 20, 2016 /

Sziasztok. Létezik olyan kapcsolás (valami spec ICvel) ami meg tudja különböztetni a (pop)zenét az emberi beszédtől..?

Konkrétabban azt tervezem hogy az FM Rádióvevő és az erősítő közé iktatnám be ezen dobozkát, hogy a zene átmenne rajta, de a riport és hírműsorok, reklámok alatt lecsökkentené jelentősen a hangerőt..
(#) kokozo válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /

Szia!
Idézet:
„A beszéd összetett hangokból áll. Az alaphangok frekvenciatartománya kb. 80 Hz-től 1000 Hz-ig terjed. Felhangokkal együtt a beszéd frekvenciatartománya eléri a 8000 Hz-et, de a 4000 Hz feletti összetevők nagyon gyengék. Információtartalmát túlnyomórészt a 800 és 3500 Hz közötti frekvenciasáv hordozza. A 800 Hz alatti és 3500 Hz feletti összetevők elsősorban a beszéd természethű csengését adják, az információátvitelben csak kisebb szerepük van.”

Tehát a legtöbb zenében 8kHz-nél vannak magasabb hangok, célszerű ezeket figyelni és amikor nincs ilyen akkor valószínűleg beszélnek.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2016
(#) Doky586 válasza kokozo hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Ez önmagában használhatatlanul megbízhatatlan real-time szűréshez.. Ennél jobb módszer kell..
(#) steelbird válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Már csak azért is, mert a reklámok alatt is sokszor zene megy..
(#) otvenkilenc hozzászólása Dec 21, 2016 /

Philips CM8553 /00G monitpr kapcsolási rajzát keresem
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2016
(#) Davidd hozzászólása Dec 25, 2016 /

Sziasztok! Egy olyan kapcsolási rajzra lenne szükségem, ami a következő dolgokból áll illetve, végzik a dolgukat. Van egy számlálóm, ami kapcsolgatja a kimenetet, ami az én esetemben egy RGB led, és színeket kever ki. Most egy ne555 adja neki a jelet, es kevergeti a dolgokat, de szeretném ha menne zene ütemére is. Egy kapcsolóval kapcsolnám hogy "auto/music". Igazábol egy electret microfont használnék csak nem tudom milyen rajzot használjak hozzá. Az én esetemben egy cd4024 számolgat. Épitsek valami szimpla mikrofon előfokot és a kimenetére tegyek egy "csúcsegyenirányitast?"
(#) crash13 hozzászólása Dec 25, 2016 /

Sziasztok, és Boldog Karácsonyt kivánok mindenkinek. Universum VTC 4371 kapcsolási rajzát keresném.Ha esetleg valakinek van ,vagy tudja hol találhatom sokat segitene vele. Előre is köszönöm
(#) szikorapéter hozzászólása Dec 26, 2016 /

Sziasztok. Keresném Orion AT1550-0 kapcsolási rajzát. Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Sebi válasza szikorapéter hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Hirtelen ez van.

550.pdf

(#) kowi hozzászólása Dec 30, 2016 /

Sziasztok! Keresem Soundking skaa600j Rajzát.
(#) Imi69 hozzászólása Dec 30, 2016 /

Sziasztok!

Javításra került hozzám egy cseh gyártmányú, ZVA 180 S04-09T típusú diesel aggregátor, amiben egy LW1-36T jelű szabályzó egység található. A probléma az, hogy nincs kimenő feszültség.
Az egység vezetékeinek megbontásakor vettem észre, hogy a rajtuk lévő számozás és a bekötő kapcsok számozása nincs összhangban (kézzel felírt számok, össze-vissza cserélgetve).
Kérdésem az, hogy ismerős-e valakinek ez a típus és van-e valamiféle leírása az egység bekötéséhez? Esetleg a generátor rész bekötő kapcsainak jelölését ismeri-e valaki? A, B, C fázistekercsek és a csillagpont N jelölése rendben, de az A tekercs leágazására A1 van írva, illetve van F1 és F2 végpontokkal jelölt tekercs, valamint jelöletlen részek is; ezek kérdésesek számomra. A "sajátkezű" rajzot mellékelem...

Egy plusz kérés a végére: bármilyen gyártmányú, de még "békebeli" gerjesztő/szabályzó elektronikával ellátott 3 fázisú aggregátor kapcsolási, bekötési, huzalozási rajza vagy szervizkönyve van valakinek, akkor azt is örömmel veszem. Talán abból tanulva előrébb jutok az én problémámmal is.

Segítségetek előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2017
Következő: »»   311 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem