Fórum témák
» Több friss téma |
Nem kell terhelés csak a műszer. A trafón ellenállást tudsz mérni a primer és a szekunder oldalon külön. Feszültségek és-vagy típusszám nincs rajta?
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Whirlpool AWE7629 mosógép ami kiszivattyúz és pár másodpercet forog és megáll. F12-t jelez és világit a szerelőkulcs. Kicseréltem a fűtőszálat, de nem változott. Lehet termisztor vagy vízszint érzékelő? Mert vizet nem ereszt be. Köszönöm ha valaki tudna segíteni.
Sziasztok!
Ki tudna ajánlani egy szakit vagy céget mosógép vezérlőpanel javításhoz! Szentendre körzet vagy Budapesten! AEG Lavamat L 76270 SL elöltöltős mosógép. Köszönöm!
Sziasztok.
ujra en.. Kerdesem az lenne, hogy a lent lathato ket relet honnan tudnam beszerezni.? mind a ketto samsung mosogep es ok felelosek a de hibakodert. ket kulon fajta gep. De ma sikerult osszekutyulnom a ket csatit, forditva dugtam fel. se kep, se hang.. de utanna csak a de hibakod.. igy tuti, hogy a masik gep is ebbe halt bele.. ha esetleg linket tudnatok, ahonnan meg tudnam rendelni oket. Orok halam lenne iranyotokba..
Sziasztok!
Az Indesit IWUC 4105 újra hadra fogható. Vezérlő panelen táp részében cseréltem ki a kondikat , és a P6KE200A diódát. Nagy valószínűséggel ez utóbbi volt a fő bűnös. Köszönöm palko0125, botesz, és zolika60 építő javaslatait, és segítségét !!! üdv tóthz
Koszonom szepen
Anno mar beszeltem veluk mas ugyben. kulfoldre nem postaznak. viszont meg egy kerdes.. az alabbi ket rele helyettesitheto egymassal.. ket kulon gep, de mindketto rizsevo es ugyanazt a szerepet toltottek be. bocsi de a datahas most nagyon magas.. de gyorsan keren am a valaszt, mert beforrasztom am..
Bocsi. De csak igy engedte a kepfeltoltest, kulon..
Ha valaki belefutna..
Samsung DE hibakod, ajto zar viszont mukodik, akkor a fent emlitett rele. es igen. A ket rele helyettesitheto..
Szia!
Én épp ma futottam bele egy ugyanilyen hibába. F12, betétcsere, majd ugyanúgy F12. Ezekután lehúztam az ntc-t hogy új hibát idézzek elő. Jelezte is az ntc hibát, ezután visszadugtam az ntc-t. Továbbra is F12. Eztán lehúztam minden csatit, átnéztem a panelt. Semmi hiba, majd mikor összeraktam, eltűnt a hiba, és azóta is megy. Szóval lehetett kontakhiba, mert másra nem tudok gondolni. Üdv, Palkó.
Üdv! Sokat vaciláltam hova írjak... Mosógép ami eddig gond nélkül ment veri a FI relét megfordított dugvillával viszont nem. Jól sejtem hogy a szűrőkondi a baj okozója?
Szia! Vagy inkább a fűtőszál. Ki kéne mérni.
Jogos. Tényleg volt már ilyen gondom fűtőszállal... (Igaz az egy granulátum szárító volt)
Köszönöm, bár a vezérlőnél van valami gond.
Sziasztok!
Egy hülye kérdésem lenne. Régen csapágyaztam Energomatot akkor úgy emlékszem a hajtott oldalon 2 db 6005-ös csapágy volt a másik oldalon pedig 1 db 6005-ös. Ma szétszedtem egy Energo luxot és a nem hajtott oldalon 16005-ös csapágy volt 2 db+ as távtartó gyűrű. Mivel a csapágyház is odavan meg a tengely része is ezért kicserélem kompletten a házat. Jó lehet helyette az ahol 1db 6005-ös van? Köszi: Attila
Megoldódott a gond ? Lehet szivattyú, vízbeeresztő szelep, motor, fűtőszál is.
Nálam fordítva jött ki a hiba. Több helyen végeztem EPH bekötést a kombikazánnál. ( gázcső, hideg és meleg-víz cső, fűtés előre és visszatérő ág, összesen 5 db ez ment a földelő EPH gerincre). Ezután 2 nap múlva jön a hívás, hogy azóta a kismegszakító és FI-relé leold. Egyik villásdugó állásban azonnal, 180 fokkal fordítva 3-4 perc után. Hosszabbítóval próbálták másik konnektorról, onnan nem. Persze méréssel hamar kiderült, a hosszabbító hibás volt, nem volt folytonos a védőföldje szakadt volt. Másik ( jó ) hosszabbítóval bármelyik konnektorról oldottak a biztosítékok. Az, hogy ezt leírtam, az EPH kiépítés fontossága, létjogosultsága miatt, így hamar kiderült a hiba és így elkerülhető a nagyobb baj az áramütés. Egyértelművé vált a mosógép zárlata miatti hiba. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
Tiszteltetem az Urakat!
Whirlpool AWE 8525-höz keresek EEpromot, vagy valakit, aki feltudná programozni az EEpromot. E14 hibakódra kiállt, és semmit nem csinál. Tisztelettel: Jani
Az E14 az ha jól emlékszek eeprom hiba ugye?Egyszer bedobta nekem is közben meg szénkefés volt...Ezeket előtte azért nézd meg!
Szia Botesz!
A legelső dolog amit megnéztem, az a szénkefék voltak. Bármelyik programra állítva ugyanaz az E14 hibakód jön be. Először a teljes programokon történt, aztán a rövid programokon is. Ha bedobta a hibakódot és kikapcsoltam, akkor resetelte magát, és egy progit lefuttatott. Most már ezt sem teszi, kiáll hibára és nem csinál semmit. Köszönettel: Jani
És ha csinálsz neki valami kamu hibát?Lehuzott ntc?Többi periféria rendben?
Na ez viszont nem jutott eszembe, szerdán otthon leszek, és akkor újra megpróbálok mindent. A fejleményekről meg majd beszámolok. Addig is nagyon köszönöm: Jani
Sziasztok,
Tud valaki segíteni abban, hogy Bosch WOB 1600 mosógépbe milyen méretű (számú) csapágyak kellenek? Előre köszönöm a segítséget
Sziasztok!
Van egy Whirlpool AWT 2285-ből kitermelt motorom. 6 vezetékes a csatlakozó. 2 a tachora 2 a szénkefékre 2 az állórészre. Hogyan tudnám ezt a motort forgásirányváltásos, több sebességes üzemre bírni?
Szia!
Mit szeretnél belőle csinálni?
Ezt nem értem, de mindegy.
Kell 2db relé, amik sorba kapcsolják a forgórészt az állórésszel. Ezzel lehet a forgásirányt váltani. A többfokozatot pedig egy triakos szabályozóval lehet megoldani a legegyszerűbben.
Akkor gondolom szilárdtestrelével és PWM-el is meglehet hajtani. (ez van itthon).
2A-es szilárdtestrelé elég lehet hozzá? Ez egy elég primitív mosógép, szeretném kicsit feltúrbózni. Kap bele egy arduino-t LCD vagy TFT kijelzővel, saját programmal, csak a motor illesztésén voltam elakadva. Amúgy a triaknak milyen vezérlés kell, hogy vezérelje ezt a motort?
Jaja, azzal is mehet. A triakkal a klasszikus fázishasításos vezérlés. Természetesen tachogenerátoros visszacsatolással.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2016
Zanussi FLS 522C ennek a típusú gépnek a programválasztó kapcsolási rajzát szeretném beszerezni, vagy a bekötési pontokról lenne szükségem egy képre. Sajnos szállítás közben több vezeték is sikeresen lecsúszott és nem tudom melyek a megfelelő kapocspontok. Segítségüket előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |