Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   312 / 377
(#) Gafly válasza Imi69 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

A rajz enyhén szólva hiányos.
Kép is jó lenne.
De nem értek hozzá
(#) hobbyboby válasza Imi69 hozzászólására (») Dec 31, 2016 /

Milyen az a szabályzó?
Régleres (rugós-mechanikus), avagy már félvezetős-tranzisztoros (elektronikus)?
(#) Imi69 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 31, 2016 /

Ezt a gép adattáblájáról "vetettem papírra", ott ennyi volt... a hiányt én is érzékelem, de azért fordultam ide.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2017
(#) Imi69 válasza Imi69 hozzászólására (») Dec 31, 2016 / 1

Már elektronikus, egy tirisztor van benne, mint teljesítmény-elem... Az egység ránézésre a csatolt képre hasonlít. Gyártója ZSE PRAHA, MEZ FRENSTÁT, típusa LW1-36T ... Ezzel az egységgel nem lesz baj, mert töviről-hegyire átnéztem, átmértem és minden rendben van.

Fotót most nem tudok készíteni, mert a műhely, ahol a gép van nincs nyitva (egy cég telephelye)... majd az új esztendőben
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2017

LW1-36T.jpg

(#) eyess válasza Imi69 hozzászólására (») Dec 31, 2016 /

Például , de a Google a barátod.
(#) v zoli hozzászólása Jan 4, 2017 /

Sziasztok véletlenul nincs valakinek kapcsolási rajza. STK470-020a hoz vagy Audio power modul rsn309w44 hez? Elöre is köszönöm ha lene valakinek.
(#) szamóca válasza v zoli hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

(#) Edimax válasza v zoli hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Helo. Ez jó lessz neked. kép.
(#) Moderátor hozzászólása Imi69 hozzászólására (») Jan 5, 2017

Amíg nem használsz nagybetűket, nem jelenik meg a hozzászólásod.
(#) CIROKL hozzászólása Jan 12, 2017 /

FOX PMX-207
Erről kellene nekem szinte bármi infó kapcsolás stb?
(#) palp hozzászólása Jan 14, 2017 / 1

Üdvözletem Mindenkinek!
Az alábbi készülék kapcsolási rajzát keresném:
WEIMAR 5180 csöves rádió
Köszönettel
palp

Weimar.jpg

(#) Sebi válasza palp hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Tessék.
(#) hobbyboby válasza palp hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Ezek tényleg jól szóltak - az akkori kor szerény igényeihez mérten.
És miután vagy 2 perc után bemelegedtek a csövek. És csak úgy döngött ki belőle a 2 - 2,5 W.

Ma meg - egy gyufásdobozban simán kijönne az egész .... a hangszórót kivéve ....
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2017
(#) palp válasza hobbyboby hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Köszönöm a segítséget. Kísérletezési szándékkal egy mélyládát hajtanék vele némi átalakítás után a kíváncsiságtól vezérelve (lehet, hogy a retrobarátok ezért megköveznek). Még egyszer köszi.
palp
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2017
(#) Sebi válasza palp hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Közép és hosszúhullám együtt lenyomva = külső bemenet. Nem kell alakítani semmit...
(#) Temela hozzászólása Jan 15, 2017 /

Üdvözletem mindenkinek!

Keresem sankyo src 2020 rádiós erősítő kapcsolási rajzát. A net-en nem találtam semmit.

Köszönöm a segítséget.
(#) hobbyboby válasza Temela hozzászólására (») Jan 16, 2017 /

Mindig mindenütt azt hallani - /s egyesek még azt is hangoztatják hozzá/ -
"a google a barátod".
Aztán - bárhol bármit keresgél is az ember, ott soha semmit sem lehet megtalálni.
Hát nem érdekes az ilyen állítólagos "barát"....?
Én például egy Philips (Made in Malaysia) MMS250/00 tipusú szett SUB erősítőjének kapcsolási rajzát szerettem volna. ...
Persze - sehol semmi!
A Philips márkaszervízben (Bp. XI. Karinthy Frigyes út 15) azt mondták
- "ez kérem egy tipikusan eldobhatós márka, azaz - még ők maguk sem javítják, így aztán nem tartanak róla semmiféle dokumentációt."

A Philips cég magyarországi képviseletétől pedig azt a kedves levelet kaptam, hogy ez a dokumentáció náluk titkos adat, ezért nem tudnak róla részemre semmit se küldeni.
Hmmm.
Holott - én csak egy simán mezei basszus-erősítő kapcsolási rajzát szerettem volna megkapni, s nem valami szupertitkos katonai műhold teljes elektronikai dokumentációját!

Sajnos ez van! A XXI. században - egyszerűen sehol semmi!
(#) Sebi válasza hobbyboby hozzászólására (») Jan 16, 2017 / 1

Ha mindent megjavítunk, bezárhat a gyár...
Tényleg nem űrtechnika: a benne lévő IC-k adatlapjaiból kiindulva meglesznek a Be/Kimenetek és tudsz mérni, ha nagyon kell, akkor visszarajzolni.
Lengyel barátunknál is megdöglött egy, ő le is fényképezte.
(#) Imi69 válasza eyess hozzászólására (») Jan 16, 2017 /

Köszi a jószándékú hozzászólást, de sajnos ennek semmi köze a kérésemhez . Ez egy kiválasztási segédlet új generátor/aggregátor vételéhez.
Mellesleg "érdeklődtem a barátomnál" és nem jártam eredménnyel .
(#) hobbyboby válasza Sebi hozzászólására (») Jan 17, 2017 /

Érdekesség, de mintha ezeket mind én fotóztam volna.
Nem hiszem el, hogy ugyanolyan beállításokban sikerült volna neki is.

Na mindegy!

A lényege, hogy egy nyákról kapcsolásit visszarajzolni - elég macerás. Ám attól valójában még sohasem derül ki, a gyakorlatban milyen (ellenállás értékű - és persze milyenségű - lin vagy log) potméterek szabályozzák a hangerőt, és a frekvenciavágást benne!
Ugyanis pont az a potméterem nincs meg ... a hozzá való vezetékkel, amivel a megfelelő tüskékre rácsatlakozna - az alaplap sorkapcsán ...
(#) Sebi válasza hobbyboby hozzászólására (») Jan 17, 2017 /

Kiderül a körülötte lévő alkatrészek értékéből...
Hangerőnek tegyél 47k log, a vágáshoz 47k lin potit, ezekkel menni fog.
Ha a vágásnál azt tapasztalod, hogy a max ellenállásnál tovább kellene tekerni, akkor 100k kell, ennél nagyobb - félvezetős készülékekben - igen ritka.
(#) 13_Balu50 válasza hobbyboby hozzászólására (») Jan 17, 2017 /

Szia!
Nem látszik olyan bonyolultnak , hogy ne lehetne visszarajzolni, inkább idő és türelem kérdése. Másrészt nem kell a teljes panelt, elég ha a fontosabb részekkel kezded, pl a hátoldalon lévő IC-vel és környékével. Általában minden IC-hez találsz kapcsolást a neten, ez megkönnyiti a vissza rajzolást.Ha visszarajzoltad az IC környékét, megnézed kap e tápfeszültséget, ha nem akkor abban az irányban kell keresni a hibát. Például a az IC-+ lábihoz milyen úton jut el a tápfeszültség, kis értékü, ellenállás, dióda, stb nem hibás e.Ha kap tápfeszültséget mész tovább van e bemenő jel, van e kimeneti jel stb. Ha minden rendben van az IC-nél akkor mész tovább ami az IC-után van, pl végtranzisztorok, emitter ellenállások stb.jók e. Tehát a lényeg a nyák visszarajzolását részegységenként kell megtenni, és azzal kezdeni, ahol a legvalószinübb a hiba, aztán utána összekapcsolhatod őket. Sok mindent visszarajzoltam már, pedig csak hobbista vagyok, nincs semmi ilyen írányu végzettségem, egy biztos tényleg sok idő kell hozzá, és türelem.Több oldalas nyákkal viszont nem érdemes foglalkozni az felejtős.
(#) hobbyboby válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jan 19, 2017 /

Valójában a végén mondtad meg a lényeget!
A kétoldalas nyák - felejtős.
Ennek a cuccnak is - az egyik oldala a gyakorlatban hagyományosan beültetett, ámde a másik oldala - pl. az LM324 IC és környezete - az simán felület-szerelt. (vagyis - SMD)

A hangerőpotméternek az erősítőbe bemenő lábát már sikerült kikapisgálnom, tehát a cucc onnantól fogva működik.
Csak hát - az a frekvenciavágós, mélykiemelős előrészlet a teljesen ismeretlen számomra. SMD-knél mindig megvan a gyártóknak az a rém hülye szokása , hogy
míg az ellenállásokon rajta van az ellenállás érték, a kondiknál már nem igazán.
(nem mintha nagy jelentősége lenne a néhány nF-os hidegítőknek, vagy rezgőkörösöknek)
(#) OFK hozzászólása Jan 26, 2017 /

Kollegák,
szükségem lenne egy Grundig TK 245 de luxe service manual-ra, ha esetleg valaki prezentálni tudná.
Előre is köszönet.
(#) Sebi válasza OFK hozzászólására (») Jan 26, 2017 /

Tessék.Ennyi fér ide, PÜ-ben adj mailt.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2017

TK245sch.GIF

(#) FAZ1 válasza OFK hozzászólására (») Jan 27, 2017 /

(#) OFK hozzászólása Jan 27, 2017 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) Mazsola35 hozzászólása Jan 28, 2017 /

Sziasztok. Áramköri rajzot keresek. Akkumlátorhoz kellene,ami relét tudna müködtetni, 11v nál elengedne a relé,13v nál ujra behuzná. Elöre is köszönöm.
(#) Fundy21 hozzászólása Jan 28, 2017 /

Sziasztok!

Kapcsolási rajzot keresek egy kapcsoló üzemű tápegységhez,pontosabban a 2006-os late 24" imac-nek a tápja lenne (a1200)!
SADP-220AFB

614-0387

8pin-es csatlakozón adja le a +12,1v 10,3A illetve a +24v 4A,nekem az is elég lenne ha tudnám melyik pinen melyik megy és akkor fabrikálnék neki valamit!

Előre is köszönöm!
(#) proli007 válasza Mazsola35 hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Hello! Megrajzoltam, de nem fordítva szeretnéd? Hogy 13V-nál engedje el, és 11-nél húzzon?
De ha még is, akkor csak a relét (és a diódát) kell áttenni a 12V és a kimenet közé..
Következő: »»   312 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem