Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   15 / 113
(#) lazsi válasza kadarist hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Azt nem tudom, hogy a memóriakezelésben és a hálózatokban jobbak-e az újak, de elfogadom.
Az új hardverek és USB-s kütyük esetében viszont nem értek egyet! Mert nem azért jobb a támogatásuk az újabb cuccoknak, mert az új oprendszer jobb, hanem azért, mert a gyártók ahhoz készítik el a drivereket.
Ez valahol egy összefonódás... Az újabb cucc nem megy a régi oprendszerrel, ezért cserélni kell a rendszert, de az új oprendszer nem támogatja a többi régi eszközt, ezért a régi, de még egyébként tök jó eszközt is cserélni kell.
(#) zsoltee0001 válasza bbb hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Köszi
Biztos én vagyok a béna a 2016 os változaton még nem kellett agyalni, letölt, települ
Nem itt mér mail cimet kér.... aztán persze a telepítő hibával leáll.
30 percet sikerült eltölteni vele sikertelenül.... nem gyanús nekik, hogy valamit nem jól csinálnak?
Mostmár minden telepítőt floppyra fogok menten, mert ami ma ment, az nem biztos, hogy holnap is fog elv alapján.
Üdv
(#) zolika60 válasza Tomi20 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
A baj ezzel az, hogy már így is szétautóztuk a Földet. Folyamatosan nyüstölik a népet, hogy környezetvédelem, meg friss hegyi levegő jöhet csak a kipufogóból. Közben az igazi szennyezés maga az autó gyártás. Mire a nyersanyagokból előáll egy két tonnás fém és műanyag tömeg körülbelül háromszor annyi környezetszennyezés történik mint amennyit aztán a késztermék egész életében szennyez. Az elektromos autó is csak akkor volna megoldás, ha az évtizedekig működne és a szükséges energiát megújuló forrásból kapná. Egyébként az is csak szemfényvesztés.
(#) sonajkniz válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Teljesen egyet értek. Ezzel a megállapításoddal ismét eljutottunk a fogyasztói társadalom rákfenéjéhez.
A tőkés, a kapitalista a bankár, a bróker nem méltó az ember névre.
Őt csak az érdekli, hogy ő jól éljen. Mindegy milyen áron. Hány embert tesz tönkre ezért, hogyan pusztítja el a környezetet, nem érdekli.
Úgy van vele, az ő életében még kitart ez a bolygó.
Még a saját utódai sorsa sem érdekli. A Zöldek egyenesen irritálják. Hiszen a jólétét fenyegetik.
Mivel náluk a pénz, náluk a hatalom.
Sajnos, mi csak pufoghatunk a különböző forumokon. Hiába látjuk egyre többen, hol a hiba, tenni nem tudunk ellene.
(#) kameleon2 válasza adapter hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1
 
Pontosan ez a gondom nekem is. Múltkor megkerestek egy Olasz rendszer kiolvasása miatt. Sajnos W10-en nem futott a szoftver csak az XP-men. Ráadásul az USB/RS485 konverter is XP alatt volt hibátlan. Ezt persze a sok manager nem említi a prezentációkban. A számítógépeken soha nem az oprendszer volt az érték, hanem az amit a felhasználók hozzátettek. Az rendben van, hogy egy redmondi óriáscég terméket vált 2 másodperc alatt. De ezt a piac a sok magánfejlesztés miatt nem akarja lekövetni - és nem is tudja. Nem életszerű. Éppen erre hoztam fel egy másik témával kapcsolatban, hogy 100 éves autó is autó, hiszen maga a vas jól szuperál. Miért kellene kidobni, hiszen másfajta értéke van, mint egy elektronikával telepakolt és javíthatatlan masinának. Akarhatják belehajszolni a cégeket az állandó lépésváltásba és verziókövetésbe, de szerintem ez öngyilkosság a Microsoft részéről. Előbb-utóbb valaki meglépi, hogy alternatívát kínál. Akár úgy is, hogy a régi oprendszereket tuningolja fel annyira, hogy az új hardvereken menjen. Lásd freedos, stb. De az is lehet, hogy végre valamelyik linuxos disztribnek megjön az esze és csinálnak egy stabil szoftvercsomagot, ami minden szempontból kifogástalan lesz. Igaz - sajnos ebbe az Autodesknek és sok multinak is van beleszólása. Érdekes, hogy míg az első Autocad programok Silicon Graphics gépeken hasítottak unix alapú IRIX-en, linuxra mégsem fejleszt az Autodesk. Persze nem az a baj, hogy nem értem, csak nem tolerálom. Nem véletlen az Android gyors előretörése sem.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) kameleon2 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
7-es és 8-as van, de emlékeim szerint a régebbi verziójú 8-ast is le lehet tölteni a Google-től. Múltkor én is onnan szedtem le. De már le sem kell töltened. Kijött az online változat
(#) kameleon2 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
A csicsák még hagyján, ha ki lehet kapcsolni. De sírófrász kerülget, hogy alapértelmezésben nem látom a fájlok kiterjesztését. Szeretem tudni egy zsákról, hogy krumpli van-e benne, vagy egy rakás rohadt alma...?
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
1.) Minek gyomlálni, ha alapértelmezésben egyszerű valami? Az oprendszer egy csavarkulcs, nem svájci bicska 800 kinyitható szerszámmal. Ne is akarjon az lenni.
2.) Stabil Windows 10, amin egy szervízprogram nem fut ami eddig ment? Hmmm... (több ezerről beszélünk)
3.) Csempék: csicsa - sok ember a pokolba kívánta. A mobileszközökre fogták, de mégis vissza kellett faragni a start menüt. Ergo - szutyok.
4.) Miért kelljen valamit kigyomlálni ha jó? Ha nem jó , akkor meg eleve nem kell.
Nem átvariálnak dolgokat, hanem tudatos döntéseket hoznak.
Egyszer kifejtettem, hogy több éve együtt dolgoztam egy Microsoft fejlesztővel.
A fejlesztés a következő lépésekből állt:
1.) Kb 20 fejlesztő leguggolt a kis jegyzetfüzetével a felhasználó mögé és jegyzetelték a felhasználói szokásokat. - ez eddig dícséretes.
2.) Összeült a stáb a fő managerrel kiegészítve, aki elmondta, hogy ezen szokások 90%-át!!! ki kell húzni a fejlesztésekből. Miért? Egyszerű: Mert így minden úh rendszer kiadásakor a már kiképzett és rutinos felhasználó is hülyének érzi magát az új rendszerben és emiatt érzi újnak. Mire kiderül, hogy ez nem jobb, csak más - addigra jön a következő verzió.
3.) Na én pont ezért nem akarom már a rosszabbnál rosszabb verziókat még csak meg sem tanulni.
Ez szigorúan az én magánvéleményem.
Ha korrekt lenne a fejlesztés iránya, akkor a felhasználói szokásokat figyelembe véve kezesebbé tennék a rendszert, mint például a MAC-OS nél vagy anno az OS2-nél. Sajnos a linuxos grafikus felületek is a Microsoft irányvonalat követik. Ezért a KDE2 óta stabil és jó grafikus felületet nem nagyon láttam. Ott is van egy halom csicsa, aminek semmi haszna, viszont lezabálja az erőforrások 90%-át.
Én még a PC előtti korszakban ismerkedtem a számítógépekkel. Amikor PC-m volt, egy 386-oson 4MB rammal már egész jól lehetett mindent csinálni. Mivel az oprendszerek egyre több erőforrást emésztenek fel, egy mai PC sem hatékonyabb, hiába a csilliárdnyi Terra, Peta, Giga. Valahogy lomhábbak a gépek. Elég csak a bootolás folyamatát lestopperelni. Azaz azt az időt, amíg az ember használatba veheti a gépet. ZX Spectrum 48k: 1Sec. Dell 4 magos notebook 4GB RAM: 30sec. Utóbbiba nem számoltam bele, amíg lefut a vírus és malware kereső és az összes haszontalan frissítés.
(#) kameleon2 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Idézet:
„Az újabb hardverek meg az ilyen-olyan USB-s meg egyéb kütyük támogatásában, a memóriakezelésben és a hálózatok terén is sokkal jobbak az új oprendszerek.”
Melyikre gondolsz? Éppen tegnap próbáltam több MS rendszer alatt feltelepíteni egy ipega game controllert BLE4-el. Hát mondhatom egyik sem remekelt. IOS alatt tökéletes volt és linux alatt is. A MS ebben sem vizsgázott túl jól. Ergo, ha marad egy régi MS oprendszerem, az semmivel nem jobb, vagy éppen rosszabb ezen a fronton. Nem beszélve a sok driverletöltésből eredő adatforgalomról, amiben megintcsak jobb egy linux. Ha 2-3 program meglenne már linux alá, nem is használnám egyik MS szoftvert sem. Free szoftvereket használok zömében, illetve multiplatformost, hogy minél gyorsabban átálljak, ha ezeket is megírja valaki. A vicc az, hogy amióta pl. OpenOffice-t használok MSOffice helyett - sokkal nyugisabb az életem. Nem kell oda-vissza konvertálgatni a dokumentumaimat, mert még az 1998-as staroffice-al (openoffice elődje) létrehozott dokumentumaim is simán megnyílnak. Kütyütámogatás Windowson? Minden drivert úgy töltöget le utólag. Ráadásul sok hardvert nem is ismer fel helyesen. Tudod mi a vicces? Amikor 2010-ben megvettem a Dell 5010-es notebookomat - már akkor sem ajánlottak hozzá XP drivert, csak W7-et. Mondván, hogy a hardver annyira új. Valahogy mégis megtaláltam a neten innen onnan az XP-s drivereket, amivel tökéletesen megy. Dualbootos-ra alakítottam, így linux is fut rajta. A linux alapból jól indult el 200 újraindítás helyett 1-el. Szóval az új hardverekkel is vannak fenntartásaim.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1
 
Szétautóztuk? Láttál már tengerjáró hajómotort indulni? , Külszíni fejtésnél exkavátort, aminek a kábelkötegét vasúti vagon cipeli és direkt erőművi betáplálást kap? Netán egy közműkontingens számláját egy multinál, amin a fogyasztási adatai szerepelnek?
A múltkor voltam egy MTA előadáson (élőben, öltöny, nyakkendő), ahol a környezetszennyezés is téma volt.
Az első grafikonon, ami kb 10cm magas oszlop volt, ott volt a tetején, hogy USA
A másodikon kb 9,5cm magasan: Kína
A harmadikon kb 8cm magasan India
Sokadikként ott volt Magyarország is. Kb a grafikon vonalvastagságának a magasságában, ami 1/10-ed mm sem volt.
Ergo, ha Magyarországon egész évben szénnel fűtünk és Trabanttal közlekedünk, akkor sem haladjuk meg az 1mm-t. Ennyit a környezettudatosságról Magyarországon.
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Részemről befejeztem ezt a szócséplést. Én se ma kezdtem, gondolhatod mennyire tele a fülem az egésszel. Majd akkor lesz jó világ ezen a téren, ha
1. nem kell minden szemétnek benne lennie a telepítőben
2. amire szükséged van, azt bármikor lehúzhatod a netről (konfigurálhatod és csak az kerül bele, ami tényleg kell neked)

Mert pl. mit keres az android rendszerben scsi vezérlő? Miért nem lehet csak azokat a dolgokat benne hagyni a telefonokban, amire alapból szükség van, a többi meg telepítendő magadnak. (pl. nekem nem kell frászbúk alkalmazás rá, de letörölni se lehet, csak rootolt telefonnal, amivel persze ugrik a garancia, na meg cégesnél nem is nézik jó szemmel)
És ugye nem csak a windows rákfenéje ez, hanem a minimál Linuxokon kívül mindegyiké - csak ugye győzd összeszedni a tudást egy kernelfordításhoz, csomagösszerakáshoz.
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Tudod bbb... a napokban elírtam a dátum beállítást a gépemen véletlenül és visszaállt a belső órám 1998-ra. Ezt nem tudtam, hiszen figyelmetlenség volt az oka. Eredmény: semmit nem tudtam a weben megnézni, mert a böngészőm és a netes alkalmazásaim biztonsági tanúsítvány hiányában leálltak. A hálókártya szintén. Húzz le bármit a netről ilyen helyzetben! Ezt egy kiberterrorista is megteheti bármikor. Egy élet munkáját is tönkreteheti. Fő a bizalom a nagy testvérben. Amúgy -bár állítottam össze saját kernelt is, ma már a linux kernel is moduláris. Azaz Szinte ugyanaz, mintha dll-eket vagy egyéb megoldásokat használnál, mint a windows kernel esetében.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Talán ha a lakosság számával osztanád az értéket másként nézne ki. Valószínűleg Kínát és Indiát magasan verjük. Az USA-t már nem hiszem. Persze kevesen vagyunk, így relatíve keveset szennyezünk, de személyekre lebontva szerintem a középmezőnyben lehetünk.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Most nyitunk barnaszén bányát a hírek szerint.
A CO kvótánkat meg már régen eladtuk.
Országunk meg tényleg elenyésző picuri kis "valami" a világhoz viszonyítva.
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Ha megfulladtál más szemetétől - már nem szennyezed a környezetet - ahogy én sem. Most amiről beszélünk ez kb olyan, mintha a szomszéd begyújtana 100.000 autógumit, te meg elszívnál egy cigit. Az eredmény mindenképpen fulladás.
(#) Petyaa válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Számomra az érthetetlen hogy hova megy el egy autó gyártására 400 köbméter víz?
(#) kameleon2 válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Voltál már vízködös fényezőben? Láttál már alapozót tartalmazó tartályt amibe megmerítik az autót? Minden technológiai folyamathoz kellhet víz. A benne használt elektronikai panelek gyártásához is - hogy csak a szakmánál maradjunk Nem beszélve a dolgozók vízfelvételéről, szennyvíz képződéséről, takarítás stb.
(#) Bakman válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1
 
Attól függ, meddig mész vissza a gyártási skálán. Pl. Autó - ajtó - ablakemelő motor - a motorban rugó, ami nyomja a szénkefét - gép, ami az acélrugót gyártja - gép, ami az acélhuzalt gyártja - ércbénya - bányagép - bányagép kormánya - műanyag fröccsöntő - kezelőszemélyzet - személyzet ruhája - varrónő - ruha alapanyag......... Körbe-körbe, csak a megfelelő elágazásokat kell választani.
(#) Gafly válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1
 
Idézet:
„Nem beszélve a dolgozók vízfelvételéről”

Hát még amennyit a managerek megisznak
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Láttam olyan kádat, meg gondolom hogy a vasérc kibányászását is beleértik, de azért ekkora pazarlást egy _zaros autóért
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Csak te arról írtál, hogy mi elégetünk egy autógumit a kertben, miközben egymilliárd kínai meg dohányzik.
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1
 
Ugyanazt a levegőt szívjuk. Egy földünk van. Tök mindegy melyikünk a környezetszennyezőbb egy kritikus tömegen túl. A kritikus tömeget pedig meghaladtuk. Innentől kezdve nincs jelentősége, visszafelé ketyeg a bomba órája. Maximum a sebességén lehet cizellálni egy hajszálrugónyit. Az irányán már nem. Ahhoz a föld össznépességének az IQ-ja kellene fejenként 100-al feljebb ugorjon.
(#) Massawa válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 30, 2016 / 1
 
A Zöldek engem is, pedig szeretem a görögdinnyét (kivülröl zöld belül meg vörös).
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Már hogy a fenébe lenne mindegy? Persze kényelmesebb ezt gondolni, de szerintem mindenkinek meg kell tennie a sajátját. A magam részéről mindent megteszek amit tudok. Ha mindenki így csinálná, sokkal jobb volna a helyzet. Persze a Föld szempontjából teljesen mindegy élve maradunk-e. Ha az emberiség kiirtja magát, hát lelke rajta.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2016
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 30, 2016 / 1
 
Én azt szoktam mondani, hogy ha mindenki olyan lenne mint én, akkor egy sokkal jobb, ámbár határozottan unalmasabb világban élnénk
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Így viszont unalom nélkül pusztulunk el.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Olvasd a Fórumot, és nem fogsz unatkozni
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 30, 2016 1 / 1
 
Azt gondolod én, vagy mások nem teszik meg? Csak érzékeltettem, mennyi az eredménye. Annyi esélyünk van mint Szállasinak a főtárgyaláson. Mondhatnám sínen vagyunk, mint József Attila. Amúgy itthon LED világítás, hőszivattyú, szelektív hullladékgyűjtés, napkollektor van.
(#) Petyaa hozzászólása Dec 30, 2016 /
 
Talán akartak valami olyasmit ( vagy lehet akarnak is ), hogy az Euro6 os normát levinnék mert szegény autógyártók alig tudják, vagy nem is tudják teljesíteni.
(#) kowi válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 31, 2016 /
 
Én dolgoztam erőműben. Rokonaim mai napig dolgoznak (Szénerőmű) Sajnos jelenleg az atom a legolcsóbb... Környezetszennyezés Olyan szinten megkötik egy szénerőműben a kibocsájtott szennyező anyagot hogy szinte semmi nem kerül ki! Had ne vonjam bele a politikát a környezetszennyezésbe
Következő: »»   15 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem