Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 72
(#) bbb válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 28, 2017 / 1

Ez pont, ahogy neki kell. HTTP-n azon a porton, amit beállítasz neki és kiengedsz a routereden.
(#) cupika97 válasza bbb hozzászólására (») Jan 28, 2017 /

Nagyon szépen köszönöm. Tökéletesen működik.
(#) pont hozzászólása Feb 19, 2017 /

Sziasztok! Egy MZ 40MTA dvr-t próbálok feltenni ivms-4200 programba, pontosabban, már fent van csak offline. Tehát valószínűleg a hálózat elérhetőségével van baj, csak ott a beállításokban minden úgy van, mint ahogy a device regisztrációjakor volt. A program azt írja az eszköz offline vagy a hálózaton időtúllépés történt. Mi ez az időtúllépés, ebben tudna valaki segíteni?
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2017
(#) pont válasza pont hozzászólására (») Feb 20, 2017 /

P2P felhővel megoldódott a dolog.
(#) mann00 hozzászólása Márc 5, 2017 /

Sziasztok, megint bajom van, hátha valaki
Szal van nálam 2 NVR aminek elfelejtették a jelszavát tudja esetleg vki hogy lehet alapba visszaállítani? Az egyik Videosec NVR-7116, a másik Fisotech de ezen semmi tipus nincs sajna...
Elemek kivéve több órára, de nem áll vissza valamit még lehet rövidre kell zárni? Plz aki talalkozott már ilyennel jelentkezzen!
Köszi előre is!
(#) nagy_david1 hozzászólása Márc 7, 2017 /

Üdv!
Eddig volt egy analóg kamerarendszerem, aminek a beüzemeltetése gyerekjáték volt, de most szeretnék üzembe helyezni egy IP kamerát és egy NVR-t. Sok időm eddig nem volt vele foglalkozni és ahányszor nekifutottam mindig feladtam, elakadtam, nem működött. Tudnátok küldeni egy linket amin le vannak írva részletesen a lépések? Köszönöm.
(#) Syn7h37ic válasza nagy_david1 hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Kamera típus? Nvr típus? Illetve a hálózati alapokkal mennyire vagy tisztában?
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2017
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 7, 2017 /

Gondom akadt egy 16 csatornás kamera rendszerrel, ebből 5 kamera mozgó ptz kamera. Már 5 éve van telepítve és most a kamerák nem mozdíthatók. Állítólag egymás után álltak le. A rendszer Provision. Ha újra áram alá helyezem a kamerákat akkor mozognak azután megállnak egy szélső ponton. Volt már valakinek ilyen hibája ?
(#) bbb válasza mann00 hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Szia!

Próbálj meg rárakni egy majdnem rávaló firmware-t, majd utána azt, amelyik biztosan hozzá való. Nekem sikerült így előcsalogatni PAL D1@25fps felbontást az enyémből... (előtte valami baki miatt csak 17-et tudott) mindeközben persze mindent alapra állított
(#) mann00 válasza bbb hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Hát ezen én is gondolkodtam, csak nemszeretnék féltéglát gyártani, ráadásul a fisotech-en semmi tipusjel még a panelen sem....Miért nemhasznál ezeknek ha a gombelem ki van véve? A régi analógoknál simán visszaállt alapba....
(#) nagy_david1 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Szia.
Alap ismereteim vannak hazlózatokkal kapcsolatban ezért is reméltem, hogy egy általános leírásból már tovább elboldogulok. A gond az, hogy nem tudom milyen IP-ket és portokat kell "társítani", hogy a NVR felismerje a kamerát. A kamera és NVR egy routerhez lesz kötve ami egy másik routerhez és csak így rá a hálózatra.
JQAAOSw9eVXV-Zw" target="_blank" rel="nofollow" >Kínai NVR.
u.i.: Nem vagyok otthon így a kamerám típusát nem tudom, számít? Az is egy kínai vacak.
Köszönom.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2017
(#) Syn7h37ic válasza nagy_david1 hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Ip címeknek mindig azonos tartományúaknak kell lenniük. Pl. NVR legyen a 192.168.0.10
kamerák legyen 192.168.0.20, 192.168.0.21 192.168.0.22... stb stb. Alhálózati maszk pedig 255.255.55.0
A kamerák jelszavai is kellenek, az felhasználónév és jelszó is az NVR-nek. alapesetben általában admin-admin szokott lenni.
Továbbá kell lennie egy service portnak, és egy web portnak is. A web port szinte minden esetben alaértelmezett 80.
A service szokott változni.
Normálisabb NVR-ek, az azonos hálózaton lévő kamerákat felismerik ha van benne keresési opció. A megtalált IP-k alapján tudod azonosítani, hogy melyik kamera lesz, és ebben a menüben kell valahol a user password párost is beírni, hogy kezelje az NVR.
Az NVR-t és a kamerákat elég egy sima switch-el összekötni, csak kifelé kell a router.
(#) Barni87 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 8, 2017 /

Tudom csak a gyors válasz miatt, de elirtad: Hálózati maszk: 255.255.255.0
(#) nagy_david1 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Tegnap bár sok időm nem volt de biztos azt figyelmen kívül hagytam eddig, hogy nem voltak egy IP cím tartományban a készülékek. Sajnos a kamerám annyira kínai, hogy miután belépek egy karakter se érthető. Szerencsére a kamera cimkéjén írja az IP címét és a felhasználnó nevet és kódot. Nem tudom mikor lesz időm folytatni a beállítást viszont a kérdésem az, hogy a kamera IP címe is módósítható kéne, hogy legyen?
Most így tegnap a routert és NVR-t már a kamera tartományba raktam de a kérdés felmerült, hogy a kameráét is módosíthattam volna?
Amúgy meg van keresési opciója a NVR-nek de eddig nem semmit se kapott (mint írtam időm e volt nagyon utána járni). Remélem nem lesz szükségem az általad említett web és service portoknak mert az még nem teljesen világos
Köszönöm és szép napot.
(#) Pacso hozzászólása Márc 9, 2017 /

Sziasztok! Kaptam egy HD306 kamerát, de nem találok hozzá drivert ! Tudnátok nekem linket küldeni ahol le tudom tölteni ? Előre is köszönöm !
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2017
(#) Barni87 válasza Pacso hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Szia! Ha van rajta ethernet port, akkor dugd a routeredre és nézd meg a dhcp kliens listában milyen IP cimet kapott. Majd azt böngészőbe írva el tudod érni a webes felületét.
Ha nincsen rajta, akkor alapesetben wifi AP-ként érhető el, melyet okosteloval könnyen meg tudsz találni. Innentől ugyanúgy el lehet érni a teló böngészőjéből.
(#) Barni87 válasza Pacso hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Emlékeim szerint a "CamHi" vagy a "P2Pwificam" app kell hozzá.
Amúgy ehhet nem kell driver...
Ha böngészőben szeretnéd nézni a képét, akkor max egy plugin kell a böngészőhöz. Ezt pedig automatikusan fel is ajánlja belépéskor.
(#) kalmi.kalmi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Valaki megmérne egy terheletlen PTZ feszültség értéket ? Már ez is segítség volna. A DVR kimenetén a testhez képest a P-ponton 5V-ot mérek a Z-n 0-V van. Arra gondolok, hogy ez a hiba.
(#) Barni87 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Szia!
Gondolom nem IP rendszer, így koax/csavart érpár a video jel es RS485 pedig a ptz adat.
Ha így van, akkor csillagpontos vagy busz-os az adatkábelek felfűzése?
Hasonló gondom már nekem is volt. Busz-os felfűzésű rendszernél az egyik kamera ágat megrágta az egér és letestelt valamelyik adat szál a kábeltálcához. Ugrott emiatt az egész rendszer irányíthatósága.
Tehát először a kábelezést nézném meg.
120 Ohm-os lezáró ellenállás a két legmesszebb lévő eszközön megvan-e?
(#) kalmi.kalmi válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 9, 2017 /

Szia !
Minden kamera vége a központhoz fut be az 5x2 ptz ér. A lezáró ellenállások be vannak kapcsolva a kamerákban. 2 kamera 50m-re van a tűzfalon 8m magasan, de van amelyik csak 8m-re lehet. Természetesen megpróbáltam kameránként rákötni a vezérlést de nem mozdul semmi. Fülhallgatóval megszkópoltam a PTZ-jelet és ciripel. Ez a rendszer 5 éve működik és azt mondják, hogy egymás után váltak a kamerák irányíthatatlanná.
(#) Pacso válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 10, 2017 /

Köszönöm a válaszodat ! Amin szerettem volna használni sajnos nem kompatibilis készülék! Még egy laikus kérdésem lenne,hogy asztali gépen Win.7 alatt tudom használni ?
További szép napot kívánok !
(#) Barni87 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 10, 2017 /

Szia! Én megpróbálnám egy másik ptz vezérlővel(usb-rs485, másik dvr), vagy logikai analizatorral/szkóppal megnézni a kommunikációt. Olyan nincsen, hogy minden kamera egyszerre áll meg. Hacsak nem kapott kívülről valami idegen káros feszt az adatkábel része.
(#) Barni87 válasza Pacso hozzászólására (») Márc 10, 2017 /

Első körben mindenképp kellene egy okosteló, amivel rácsatlakozol a kamerára és átállítod a hozzáférési pont üzemmódból kliensre. Vagyis a saját wifi routeredre csatlakoztatod. Utána már birizgálható windows böngészőből is a paraméterektől függően a kamera statikus vagy dinamikus IP címének megadásával.
(#) Pacso válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 10, 2017 /

Ok ! Köszi, próbálkozom !
(#) kalmi.kalmi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 10, 2017 /

Sikerült megjavítanom.
(#) Barni87 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 10, 2017 /

Mi volt a gond?
(#) kalmi.kalmi válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 11, 2017 /

Kipróbáltam egy másik DVR-el, és mivel ez könnyebben kezelhető volt így gyorsabban lefutottam a lehetséges beállításokat (baud, protokoll). Egyszer csak megmozdultak, ennyi. Egyébként a kamerákon nem találtam adatot így nem tudtam rákeresni a neten. (Kerestem de nem leltem semmit.) Azt tudni kell, hogy a PZ kábel sem mindegy, hogy hogy van, de ez már csak egy csavar volt a lehetőségek duplázására
Köszönöm, hogy segítettél.
(#) Barni87 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 11, 2017 /

RS485 adat ilyen hosszokon csakis csavart érpáron használható és persze az "A" és "B" kapcsok sem cserélhetőek fel. De ezt úgy gondoltam alapból tudod, ha már nekiállsz "szerelgetni"...
(#) kalmi.kalmi válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 12, 2017 /

Természetesen tisztában vagyok az RS485-tel, csak okításkép írtam le az oldalra, ha más is olvassa tanuljon belőle. (Egyébként ökör módjára van kivitelezve az egész, pl.alufóliával tekergették be a összes balun csatit. Hullámzik a 16-ból 8 csatorna. Kész csoda, hogy a PTZ is beindult. Ja és mindenki kezeli a DVR-t, és így történt a nagy RESET ami miatt a PTZ nem ment. De már semmi nem volt biztos amikor átvettem javításra, így a PTZ polaritása sem.)
Szerelgetni nem szoktam csak javítani.
(#) Syn7h37ic válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 12, 2017 /

Az ilyeneket nem szoktam elvállalni.
Következő: »»   34 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem