Fórum témák
» Több friss téma |
Valoszinüleg nem fog müködni, mert a 3. vezeték vagy a hömérsékletet méri vagy a közbülsö cellák feszültségét, és ezek szerint szabályozza a töltést vagy a kisülést.
Sziasztok! Tabletemet töltőre dugva nem történik semmi. Akkumulátor megmérve 35mV-ot mértem. Töltőt rádugva 2,7V-ot mérek az akkumulátoron. Ez nyilván kevés de gondolom, hogy a rossz akksi miatt.
Most az lenne a kérdésem, hogy akkumulátor nélkül rá lehet dugni a töltőt? Nem szeretném kinyírni a töltő elektronikát. A másik kérdésem, hogy mit kezdjek a halott akkumulátorral? Annyi rosszat olvastam ezekről az akksikról . Félek, hogy önpusztításba kezd a garázsban. Az pedig nem lenne jó.
Akku nélkül is használhatod a töltőt. A halott akkut pedig egy szelektív hulladékgyűjtőbe vidd. Például minden plázában van elemgyűjtő konténer.
Köszi! Megy töltöről akksi nélkül is. Érdekes hangja van ugyan a töltőnek de megy. Az elemgyűjtő konténekeret ismerem. Csak attól tartok, hogy valami fizikai behatástól esetleg tüzijáték lesz belőle.
Sziasztok!
Kínai Tablet 7040 ROHS 4 GB nem tudtam bekapcsolni most szétszedtem pengetővel mindent lemértem az akku 3.1 v fesz a töltő működik, rendesen és most ahogy nyomogattam az akku tájékán egyszer csak bekapcsolt és most működik a töltőt rajta hagytam már 38% -ot mutat mi lehetett a baj?
A problémám ugyanez volt. Navon Platinum új aku. Az új akku +, - át bekötve jól működik a tablet, de nem tölti ha töltöre dugom.
Az eredeti töltésvezérlőnél a plusz 1 vezeték és a negatív között egy 10kohm ellenállást mértem. Tehát a plusz egy vezeték (fehér) 10 kohm al a negatívra kötve, tölti az aksit, mostmár napok óta használom, és teljesen jól müxik a ellenállásos módszer. Remélem segítettem valamit.
Sziasztok. Érdeklődöm, hogy Alcor D714i-ben cserélt már valaki akksit, mert rettentő kis ideig bírja. Gyárit , vagy valami mást érdemes belerakni?
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
2014 Július 30??? Szólt a feleségem, hogy most már örülne, ha működne a Tablet. Nem kapkodom el a dolgokat az már biztos.
Adott egy Tablet Akkumulátor. Ahogy írtam is totál kivan szegényke. A Típusa: PL406285 (3.7V 3000mAh) Magyar forgalmazónál sajnos nem találtam. Bármilyen más típussal cserélhető?
Elvben igen, ha méretben passzol. Vannak 3,7V/3200mAh akkuk.
Üdv.
Egy concorde típusú tablettel van gondom ebben kérnék segítséget. Akku csere történt a régi akku 3.7V 4000mah az új 3.7V 3000mah a különbség csak ennyi gondolom ez rendben is volna csak sajnos a tabletet mikor töltőre teszem mindent rendben kijelez, hogy töltés van de ténylegesen nem tölti az akkut valamiért. Köszönettel István
Sziasztok! Adott egy Lenovo IdeaTab A2109A tablet, amiben USB csatlakozót cseréltem. Azzal a hibával jött, hogy eleinte nem töltött rendesen, a végén pedig egyáltalán nem töltött. A csaticsere megoldotta a gondot félig-meddig, a régi csatlakozó mechanikailag tropa volt, az újjal kapásból tölt, viszont van egy kis de, mégpedig az, hogy irtó lassan tölt. A tulja elmondása szerint már új korában is olyan volt hogyha töltőre dugva használta, akkor is merült az akku csak lassabban. Létezhet az, hogy ennyiren alulméretezett a töltőkör a gépben, vagy valami gyári hiba van vele? A gyári adaptere 5V 2A, de 450-mA körüli áramot vesz csak fel töltés közben a tablet. A válaszokat előre is köszönöm.
Hello azért nyitottam ezt a témát mert érdeklődnék hogy lehet e helyetteseíteni egy 3.7 V-os tablet akkumulátort egy "töltővel" vagyis hogy a tablet akksi helyére felforrasztom a töltő két végét. A kérdés hogy ez hogy vagy milyen módon lehetne megoldani?
4V-os stabilizátorral, stabilizálás nélkül sehogy.
Induláskor óriási áramot vesz fel a tablet, ezt bírnia kell az adapternek. Ehhez vastag keresztmetszetű kábel kell, és egy bika adapter. Meg kell mérni oszcilloszkóppal a tied mennyit eszik.
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a tabletembe tönkrement az akkumulátor. Több üzletet, webáruházat megkerestem ezzel kapcsolatban , de utángyártott akkumulátor nem kapható a termékhez. A gyári szakszervizbe viszont, egy új tablet áráért cserélnék. A kérdésem az lenne, hogy egy +, - kivezetésű (2 kábelos) utángyártott akkumulátor átalakítható-e úgy ,hogy a gyári akkumulátort helyettesítse. ( 5 kábelos) Segítségeteket előre is köszönöm!!! Prestigio MultiPad 2 PRO DUO 7.0 PMP5670C) Prestigio akkumulátor gyári méret (4.0mm*W 58mm*L 120mm)
Kimérhetnéd, hogy a két piros és két fekete párhuzamosítva van-e, ha igen, akkor nyert ügy, a harmadik, fehér ér pedig az NTC, az előző akksiból átrakhatod, vagy sima ellenállással is helyettesítheted.
Lehet hogy nem is az aksi ment tőnkre hanem a rajta lévő töltő áramkör.
Navon platinum tabletben akkut cseréltem. Ha rádugom a töltőt,a kis villám megjelenik az akkuábrában,ott mutatja,hogy tölt. Viszont középen kiírja,hogy csatlakoztassam a töltőt,majd kikapcsol és újra be. Valakinek valami ötlete? Próbáljam én is a fennt említettet,hogy a középső fehéret,kössem össze a negatívval?
Köszi
Helló.Van egy Alcor Zest Q813IX tabom, sokáig állt, túlmerült Lo-Polimer 5000mAh akkmulátora. Feltöltöttem, működött, 3 alkalommal, most a következő a helyzet:
Ha bedugom a töltőre: A töltő"fej" sipol,kattog felváltva,mintha ki be húzkodnám a töltő kábelt. Nem tölt a tab, vagy nagyon lassan. (10óra 35%) Úgy tudom,hogy a Li-polimer rosszul viseli a túltöltést,és túlmerítést. Újraraktam a Software t,nem lett jobb. Van egy másik tabom, ami rossz, viszont van benne egy 80% körül lévő Li-ion 3200mAh akkumlátorom, ami nem vastagabb, mint a jelenleg benne lévő. 2 kérdésem lenne: Ha kicserélném az akkumlátort abból lenne valami para? Végülis az akkumlátornak van saját védelme, vagy a tabletben lévő töltésvezérlő szeretné elérni az 5000mAht? Mind kettő akkumlátor 2 szálas (Negatív,pozitív) A másik kérdés pedig, hogy az akksi ment tönkre, vagy az elektronika?(Felraktam egy iPhone töltőre, amin "összeomlott" a kép,de újraindítást követően működött, azóta feltöltöttem 1x teljesen, rámérve az iPhone töltőre 5.28-39 ig adott le) Tudom, kicsi kesze-kusza lett az irományom, de remélem akad olyan, aki elolvasta. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Sziasztok, a képen látható akkut szeretném megvásárolni. Tudja-e valaki, hogy hol kapható?
Köszönöm!
árukereső.hu, de ha ránézel, akkor a BP-4L is ugyan ilyennek néz ki, arra ugyan itt még több találatot találsz olcsóbban is.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2017
Sziasztok!
LiPO akkut kellene cserélnem egy mp3 lejátszóban. Típusa P033033. Van valakinek ötlete, honnan lehet beszerezni ilyet? 220mAh; 3,7V; 3 * 30 * 33mm méretű. Elektronika benne van. Köszönöm, Üdv: Laci
Üdv!
Egy kínai ocso tabletben behalt a töltő ic Gondoltam hogy a töltő csati + direktbe kötöm az akku pozitívval. (panelról természetesen leforrasztanám a töltőcsati + át)Értelem szerűen a töltés állapot kijelzés se lenne töltés alatt De bekapcsolva látható a töltöttség % Mivel még szép állapotú a kísérlet előtt kikérném hozzáértök véleményét! Elöre is köszönet
Ezzel a tetteddel az akkumulátort tönkretennéd, esetleg fel is robbanna.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |