Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Sziasztok! Kapcs. rajzot keresek: Egy Grundig Music Boy 150 tip. régi/1981?/ rádiót keltenék vele életre...Ha valaki ebben ki tudna segíteni megköszönném. Üdv. tasak.
Üdv Mindenkinek!
Egy VISZÉK BHKV UNI 100/40-80 akkumulátor töltő kapcsolási rajzát keresném. Sajnos nem boldogulok vele. A szükséges feszültség szintnél, elkezd megszaladni.
Üdv: Keresek olyan kapcsolási rajzot amikb 5-6-7 konktat forgó kapcsolóval kiváltanám Hall sensor müködését. Esetleg lehetne micro procival is.
Ha volna ilyesmi. Köszönöm.
Hello! "5-6-7 konktat forgó kapcsolóval kiváltanám Hall sensor müködését" Szerinted itt érthető mire is gondolsz? Mert számomra közel sem..
Szia. Tán egy kicsit rosszul fogalmaztam meg.
Akkor igy. Adva van ugye Hall sensor, és azt szeretném kiváltani ezzel a kapcsolóval. Kép. Mert az a sensor mágnes ra müködik ugye, de aztért szeretném kapcsolóval.kb 6 polusú val mert az jobban megfelelne. Ugy kéne hogy kb 1-6 mindig jobban világitana a dolog.pl minden állasban nagyobb voltot ad. Remélem tán igy.
Biztos hogy tisztában vagy vele hogy mi is a hall szenzor? Mert az tuti hogy nekem fogalmam sincs hogy mit hiszel róla, és miután fogalmunk sincs hogy mit akarsz valójában kiváltani, mi lenne a funkciója, nem sok esélyünk van válaszolni.
Csak annyit tudunk, hogy "a dolog" világít. De hogy mi az a "dolog", azt nem. Próbáld meg konkretizálni!
Mi működtetné a Yaxley kapcsolót? Használtál már ilyet, tudod hogyan működik?
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2017
Na akkor villanybicajba szeretném. Azt hogy van a gázkar amibe az a sensor van.
Namost,mikor ráadom a gázt akkor megyek vele. Node én szeretném ugy megcsinálni hogy azzal a kapcsolóval beállitom a bizonyos sebességet és akkor nyugottan megyek vele. Meg lehet oldani.
Egy hall szenzorban indukált jelet nem, tudsz kiváltani kapcsolóval.
Miután egyértelműen kijelentetted, hogy "meg lehet oldani" már csak egy dolgot nem értek, akkor miért keresed a kapcsolási rajzot. Egy mágneses teret érzékelő szenzort mechanikus kapcsolóval kiváltani? Hogyan tudod ezt?
Hát ha leírod hogy mi a feladat, akkor több esélyed van. Már csak azt kellene tudni hogy milyen a motorvezérlőd amibe be szeretnéd kötni. Mert - bár elfelejtetted leírni, illetve világításról világoltál valami oknál fogva - de remélhetőleg a motorvezérlőbe szeretnéd bekötni. Amúgy az ötleted némileg balesetveszélyes. Egy gázkart ha elengedsz, akkor visszatér biztonságos alaphelyzetbe, ez nálad nem történne meg.
Tehát egy tempomatot szeretnél a villanybicajodra.
Nem "rosszul fogalmaztál", hanem az alapinformációkat felejtetted elárulni..
Ha jól tudom a Hall a vezérlőnél 1..4V közötti jelet ad és 5V tápot kap. (De kérdezd meg a bringás topikban a szakértőket.) Ezt így lehetne modellezni a kapcsolóval. Viszont halld meg azok véleményét is, akik nem javasolják fizikailag ezt a megoldást.. Mert egy ilyen kapcsolót menet közben kapcsolgatni nem egyszerű és lehet ez alatt, eléd ugrik egy fa. Egy vezérlő tesztre nyilván megtenné a dolog. Még egy tolópoti is jobb ötletnek tűnik. De azt is lehet jobb ha egy rugó húzza vissza, vagy valami biztonsági megoldása van, mint pld. a fűnyírónak vagy a szörf deszkának..
Közben a rajzot kihagytam..
Szia!
Én kiegészíteném egy öntartó áramkörrel, ami start gombra indul és a fék lámpára kikapcsol, csak hogy biztonságosabb legyen..
Hello! Analóg áramkörnél nincs "öntartó". Kondiban lehet tárolni egy kis ideig az információt (pld. Sample-Hold), vagy analóg digitális átalakítás és úgy tárolás de már digitális jel formában..
Közben rájöttem, mire gondolsz. Hogy egy öntartó kapcsolásnál megnyomja a gombot, és az a kapcsoló feszültségét adja a vezérlőnek. Ha "rálép a fékre", akkor megszűnik az öntartás, és a gázkar feszültségét adja a vezérlő felé. Így működhet. De akkor már lehet egy komparátor is, ha a gázkaron nagyobb a feszültség, mint a kapcsolón beállított, akkor is bontja az öntartást..
Sziasztok.
Van nekem egy Makita EG601A aggregátorom. A mellékelt sematikus ábra alapján el kellene dönteni, hogy a 220v-os kivezetés fix, vagy lebegőnullpontos? Valaki tud ebben segíteni nekem? Egyébként egy meglévő hálózatra lenne rákötve, ha fix nullpontos a gép. Előre is köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2017
Mitől lebegne a nullpont? Arra gondolsz, hogy a nullája össze van-e köve a géptesttel, amit földelni kell? Nos, nincs összekötve.
Lebegő nullpontnál arra gondoltam, hogy az aggregátornak nincs effektív nulla pontja.
Másik weboldalon olvastam, hogy például a Heron aggregátoroknak nincs valódi nulla pontja, tehát a föld és valamelyik kivezetésnél nagyobb feszültséget mérhetünk mint a másik kivezetésen. Aggregátor bekötése. Ott azt tanácsolja a szerző, hogy a nagyobb feszültségű kivezetést használjuk fázisként, a kisebbet nullaként. Ha lenne otthon benzinem, meg műszerem, akkor ki tudnám próbálni és lemérni, de ezeknek hiányában sajnos egyenlőre marad a találgatás.
Ezt úgy szokták megoldani hogy azt jelzik ha megközelíti a kimeneti fesz a tápot. Ezt hívják clip indikátornak. Ennél kicsit precízebb megoldás lenne a hibafeszültség mérése, de ez egy ilyen filléres erősítőhöz már értelmetlenül bonyolult.
Sziasztok!
Kapcsolási rajzot keresnék egy SAL PA25 Active-hoz. Átalakítás miatt került hozzám, de kapcsolási rajz nélkül nem boldogulok. Tud valaki segíteni egy rajzzal? Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2017
Sziasztok!
Olyan LED-es futófény rajzot keresek, mint az ujjabb Audi-k indexén van! Nézelődtem már a neten de pont olyat nem találtam! Előre is köszönöm!
Kaptam egy Philips PM3211 15 MHZ-es oszcilloszkópot unokaöcsémtől. Ennek a rajzát keresem, mert biztos lesz valami hibája, mivel régen volt használatban (még nem próbáltam bekapcsolni). Javításhoz van másik szkópom.
Letöltés a szokásos módon: Bővebben: Link.
Van egy 115VAC 0,11A áramfelvételű ventilátorom. Szeretném 230VAC-ről működtetni. Tudom hogy egy egészen pici trafó megoldaná a helyzetet, de az pont nincsen. Valamilyen más kapcsolás van esetleg, hasonlóan mint egy LED 230V-ról történő működtetése?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |