Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Ha nem sürgős, tudsz rendelni egy T12-es vezérlőt, kapcsolós tápot hozzá. Pákaszárat, pákahegyet. Csak egy példa: Bővebben: Link
De még dobozolva is kapsz majdnem ennyiért. Bár ezt a típust nem régóta használom, de szvsz. hobbi célra nemigen kell ennél jobb. Vagy építesz egy digitális állomást, és valamilyen páka hozzá. Számtalan cikk megjelent ezzel kapcsolatban itt a hobbielektronikán is. A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2017
Bővebben: Link
Erről a pákárol milyen tapasztalatok vannak? Illetve ha T12 vezérlővel építem, milyen minőségi hegy van hozzá?
A Fahrenheit-et nem ismerem.. de a T12-es vezérlő - ha jól sejtem - nem lesz jó hozzá. Bár nekem címezted a kérdést, de majd valaki hozzáértőbb válaszol..
Szia!
FAHRENHEIT 28003 Évek óta (több mint 10 éve meg van, de nincs napi használatban) ezt a típust használom, pár hónapja volt egy bosszantó hibája (kevés ón=hideg forrasztás), egyébként teszi a dolgát. -A linkelt állomás a jobbik, trafós változat (ehhez a pákához van kapcsoló üzemű táppal is állomás) -A páka amatőr célra megfelel, de szűk helyeknél már gond lehet a hossza, elég vékony, a hozzáadott heggyel smd-t is lehet forrasztani, lehet hozzá kapni minden pótalkatrészt, forr-csúcsot(2-esével), tartalék pákát. A zsinórja elég merev, de csak tavaly cseréltem ki (szilikonos Usb kábel). 3 vezetékes. -Vezérlés: a fűtőszál ellenállását figyeli, ha szabott határokon belüli hőmérséklet kell akkor neked nem jó. -A kapcsolási rajza itt a fórumon is fent van, kész NyÁK rajzot ZD-99 néven is találsz. Röviden ennyi. Én már megszoktam, még nem merült fel bennem, hogy cseréljem. Az eredeti páka hegyet még nem sikerült tönkre tenni.
Köszönöm a válaszokat, egy Fahrenheit 28003 boldog tulaja vagyok nekem a kábel merevségével nincs gondom, szilikonos és puha(bár lehet hogy van ennél extrább). Mindenesetre meg vagyok vele elégedve
Az enyémen még PVC-szerű kábel volt.
Ez számomra azért is érdekes, mert nálam van most egy 28112-es páka aminek elvileg jobb minőségű hegye van mint annak, de a próbák alapján ez még a solomon hegy minőségét sem éri el... A vékony hegy hegyén (amivel az ember SMD-zne) egyáltalán nem is tapad meg az ón, hanem felfut róla a vastag részre.
Szóval bizton állíthatom hogy az olcsó kategóriában ha a méret nem lényeg akkor ár/érték/használhatóság viszonylatában a solomon páka weller heggyel (kattogós vagy ET sorozat) verhetetlen. Ha meg kell mellé egy kisebb ergonomikus akkor mondjuk egy Ersa icon pico.
Üdv mindenkinek!
Van valakinek valamilyen tapasztalata a Weller WHS-40D-vel kapcsolatban? Bővebben: Link
Az analóg változata van nekem. Szerintem nem éri meg a nyomógombosat venni, annyival nem nyújt többet, mint amennyivel többe kerül. Kezdőknek jó, de mivel gyenge a hegyválaszték (egy méreű ceruza és egy méretű véső), nem minden feladatra alkalmas. Igaz, ez is relatív, forrasztottam már vele TQFP tokot is.
Te mit javasolsz akkor melyik állomást vegyek inkább meg. Hosszútávra szeretnék beruházni. Weller márkában gondolkodom. Szélesebb körben szeretném használni.
Minden javaslatot szívesen veszek.
Friss beszerzés: JBC CD-2BE (T245-A pákával). Egy dolgot bánok vele kapcsolatban, mégpedig azt, hogy nem korábban vettem meg.
Ha rám hallgatsz, használtan, de jó állapotba már kapni WSP80as pákát. Keresel hozzá egy állomást, azt is használtan, és szerintem kb árba ott vagy, ahol ezzel lennél. Pl WSP80 + WSD80.
Sziasztok!
ERSA ELS 8000 kiforrasztó állomásról, mi a véleményetek? Mennyit érhet? Weller DSX80-al dolgoztam már és most lenne lehetőségem egy ilyenhez hozzájutni 50.000Ft környékén, csak nem tudom megéri-e. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2017
Most csak újban gondolkodom. Nem én szerzem be hanem céges szóval új jöhet számításba csak. Hosszú távú beszerzés lesz.
Fontos számomra, hogy több fajta páka hegyet is kezeljen a páka. Max olyan 100 ezer körüli összesen a keret, ebbe beleakarom sűríteni a pákát, a hegyeket plusz pót hegyek, és állomást is. Kezdésnek, aztán majd ha fogynak a hegyek majd lesz beszerezve.
Sziasztok! Minap böngésztem az ebayt és meg akadt a szemem ezen a kiten Bővebben: Link.
Valakinek van tapasztalata vele? Elég jó árban van, első forrasztó állomásom lenne. A válaszokat előre is köszönöm!
Csupa pozitívum.. Olcsó, jó, könnyű.. A Hakko mellett ezt is használom.. és eddig kiválóan teljesített.
A felfűtési idő, kb 20 - 25 másodperc szoba-hőmérsékletről 300 fokra.. Ár/minőség arány kiváló!
Tápegységből mekkorát igényel? Ahogy látom 24V, de mekkora teljesítmény?
Szia! A leírásban említi:
"2. T12 Soldering Tip shape-k Input voltage: 12V-24V Temperature adjustment range: 200 ℃ -480 ℃ Maximum Power: 70W"
Én egy 20 V-os 2,5 A -es laptop adaptert építettem a dobozába. Arról megy... Amúgy a hegyek meglepően jó minőségűek.. Szépen fut rajta az ón.. Két hónapos - napi - használat után sem látszik semmi rajta. És mint írtam rendkívül gyorsan felfűt.. stabilan tartja a beállított hőfokot. Megéri beruházni rá
Még egy kis motiváció, remélem a modi elnézi nekem hogy ide töltöm fel.
Én a kék színű pákaszárral használom, mellette az Aoyue 937 pákája.. Az sem túl nagy, de a T12 gyakorlatilag egy nagyobb filctoll méretű. Amit nagyon szeretek benne, hogy nagyon jó a fogása, s a kezemtől csak pár centire van a páka hegy.. így nagyon könnyű vele forrasztani A menüben rengeteg dolog beállítható. Többek közt ha véletlenül elfelejteném, max 2 óra múlva automatikusan kikapcsol A többi képen látszik a dobozolás. Egy valamikori beltéri egység dobozában kapott helyet.. Ebbe belefért a valamikori laptop tápegység is, amit eredeti műanyag burkolatától megszabadítottam a jobb hűtés érdekében
Találtam itthon egy 24V/2.7A kapcsoló üzemű tápegységet. Ez elég lesz neki?
Bőven, még sok is
Csak szedd szét ha kapcsi táp, és építsd bele a dobozába a jobb hűtés miatt.. Ha ragasztott, akkor elég munkás lesz, de óvatosan szét lehet szedni.. De az érintésvédelemre azért figyelj ( műanyag távtartók, esetleg a kapcsi táp panel alá szigetelőlap ragasztása, stb ) A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2017
Már szétkaptam, csak arra vagyok kíváncsi hogy elég lesz e.
Sziasztok!
Érdemes ezzel az állomásal foglalkozni? Yihua 853d. Nem mindennapi használatra kellene.
Kabáthoz kell gombot választani, nem fordítva. Attól, mert ritkán kell, nem jelenti azt, hogy a legolcsóbb is megfelel. Pl. a céges autónkban van 32-es dugókulcs. Egy év alatt egyszer kellett de akkor nagyon. Leginkább az a kérdés, mit szeretnél forrasztani.
A forrólevegős része jó, a pákával nem lehet forrasztani csak megfelelő minőségű hegyek beszerzése után. Egyébként árulták egy időben a rosszfogáson is, talán még olcsóbb is volt mint az ebay-en.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |