Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
amelyiknek nyelébe van a venti nem jó semmire
Inkább ezt vedd meg https://www.jofogas.hu/budapest/Uj_kraft_dele_KD854_forrolevegos__h...16.htm
Szia. Mi a baj velük? Nekem egyik fajta sincs, de egyszer biztos veszek, ezért érdekelne az infó. Köszi.
Én nagy megelégedéssel használok egy hasonlót. Bár az 700W. Szerintem ez is, csak el van írva.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2017
Sziasztok! Kérdésem lenne ismeri valaki esetleg ezt a márkát? : Saruprés
Idézet: „amelyiknek nyelébe van a venti nem jó semmire” Ezzel nem értek egyet. Én lassan egy éve használok egy WEP858D-t, kifogástalanul üzemel, forrasztottam vele 0603 méretű passzívokat, cseréltem vele QSOP és ezerlábú QFP IC-ket, stb.
Ezt a márka nevet ugyan nem ismerem. Nekünk is van egy ugyan ilyen, mely Tracon név alatt fut. Szerintem minden hasonlóan kinéző szerszám ugyan abban a kínai gyártósoron készül, csak más-más színben és címkével.
Ha szükséged van rá, nyugodtan megveheted, arra jó amire gyártották.
Igazából mindig 16 osra lenne szükségem csak unom a kölcsönkérést. Csak nagyon olcsónak találom
Elővettem a Tracon-os présünket. Ugyan úgy néz ki mint a linkelt példány, CSAK más színezést használtak. A miénk lemez anyagai (szerkezetei) 5mm-es anyagból van kivágva. Ha van rá módod, mérd meg a vastagságukat. Persze az acél minősége azért lehet más is.
A fiam sokallja a levegőflakon árát, ezért egy kisebb kompresszoron agyal. Létezik valami erre a célra?
Végre fejlesztettem a műhelyemen, le ><cseréltem a régi Fahrenheit 28020-t, erre a használtan vásárolt Ersa-ra, háát.. van egy kis különbség Aki nem annyira ismerné, tud olyat hogy pc-ről egy gyári alkalmazással microsd-re lehet paramétereket menteni és azt az állomásba dugva le ><menti magába, így lehet megadni standby időt hőmérsékletet, kikapcsolási időt, bekapcs hőfok, energia profil, stb. Na lényeg a lényeg jó kis gép, csak hegyet meg fűtőszálat ne nagyon kelljen venni. ($$)
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2017
Nekem is van ilyenem, nagyon jó kis páka. Mondjuk az SD kártyás funkcióját pont nem használtam még egyszer sem. Amire figyelj, hogy hegy cserénél kapcsold le az állomást, mivel a páka végében van a hőelem és ha hirtelen kikerül a levegőre akkor túlfűt. Ez nagyban tudja csökkenteni a fűtőbetét élettartamát.
Ami nekem hiányzik belőle, az ha leteszem a tartóba akkor azonnal szabályozzon vissza, ne csak x idő múlva menjen standby-ba. Persze a standby időt is vissza lehetne venni vagy betanítani neki valami 50°C-os értéket és akkor csak egy gomb nyomás kell.
Végül a bolt ahol szoktam vásárolni ugyanennyiért meghozta a tracon-ost tökéletes Köszi a hozzászólásod.
Levegőflakon mibe? Gondolom helyettesíthető kopresszorral, csak a nyomást kell megfelelően beállítani és a csatlakozást megoldani.
A kis méret a második szempont egy lakótelepi másfél szobás lakásnál . Készülékek portalanítása a végcél.
Én hűtőgép kompresszorból raknák össze egy kis kompresszort. Az kicsi is, csendes is. Mondjuk egy 5kg poroltót használva tartálynak. De van ennek témája (hűtőgép kompresszor) ott sok ötletet szerezhetsz.
Legalább leesett, hogy neki tulajdonképpen sűrített levegő kell. Azt hittem, pl. szögbelövő tartályát akarja helyettesíteni. Egyébiránt elektroncső javaslata megfontolandó.
Elnézést, nem fogalmaztam elég precízen. A legjobb lenne kész megoldás, nincs meg a szerszámozottságunk az elkészítéshez.
Akkor viszont az ú.n. airbrush kompresszorok között nézelődjetek. Bővebben: Link
Sziasztok!
A héten bővült a szerviztáskám egy műszerrel. Vettem egy Maxwell mx23-328 típusú multimétert. Soha nem volt még automata méréshatárváltós műszerem. A régi Uni-T m890g ,ami közel 20 évet szolgált,egy meggondolatlan mikrohullámú sütőben történt méréssel elküldtem az örök vadászmezőkre. . Bővebben: Link
Az M890G-nek volt egy jó tulajdonsága, amit az újabb multiméterek sajnos nem tudnak. Lehetett vele 10pF alatt is kapacitást mérni.
Nekem van egy TES 2012-m amit még 86-ban vettem, az is mér már 1pF-től. De kapacitásmérésre nem használom, mert mondjuk egy 5,6pF-ra kiírja hogy 5, vagy billeg az 5 és a 6 között, míg az LCM2-m kiírja hogy 5,8pF.
Kondimérőm van külön,az mér 20.000 µF-ig.MASTECH MY 6013Ez is megvan már az ezredforduló óta.Sok kondit megmértem már vele.De egy ESR mérő sem haszontalan( Ge Lee féle van megépítve,kösz a leírást neki! )
Az M 890-nek volt egy kedves tulajdonsága.A visszáramos diódákat elég biztosan ki tudtam vele mérni,ami másik multiméterekkel nem ment.Nem tudom miéert volt ez,talán a mérőfeszültség kissé magasabb volt,mint a többi műszeré. Ez a Maxwell egyetlen hiányossággal rendelkezik,mégpedig a tranzisztorteszt,de a mostani munkámnál ez nem olyan fontos.Egyébként kézreálló,és "van benne anyag" érzésű műszer. Eddig kb ennyi tapasztalatom van vele.A számítógépes csatlakozási lehetőség RS232-USB átalakító híján egyelőre nem kerül kipróbálásra.Ha beüzemelem,majd beszámolok róla. István
Mikrovezérlő kvarc mellé kondit válogatni elég volt ez pontosság. Miután az M890G-nek szétkopott a NYÁK-ja, vettem egy Voltcraft VC270-et és szembesültem a problémával.
Köszi.
Helló mindenkinek !
Szeretném fejleszteni a kis műhelyem>! És ebben szeretnék segitséget kérni hogy valaki már vett-e ilyet, és mi_a véleménye ?Ez az A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2017
Többen is vettünk, és az oszcilloszkóp topikoban többször is volt róla szó.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2017
Jól vanKöszönöm. AkkorEzek szerint megbízható ?
Nekem ez kellene pontosan eztezt hogy hívják>? A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2017
Ezt úgy "hívják", hogy előerősítő hangszín szabályozóval.
Ha az alkatrész tesztelőre gondolsz, akkor egyszerűen tranzisztor tesztelőként is kereshetsz, lesz találat. Pl.: Bővebben: Link.
Köszönöm Szépen(!)
És lenne egy Kérdésem(,) ha nem gond(.) milyen forrasztó állomást ajánlanál__? nekem id(ái)eg egy sima 30-w volt(,) de az pont ma romlót el(.) én néztem ezt a fajtát és ezt(.) A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |