Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
Ne bontással kezdj! Oszd meg velünk a nyáktervet és a megépített panel fotóját, nézzük át együtt a beültetést!
Megpróbálom felrakni valami nézhető módon a pcb erről lett vasalva.
Sajnos a fényképeket nem tudom elküldeni mert túl nagy a MB nem tudom, hogy lehet visszavenni rajta. A telefonomat egy hete nem akarja felismerni a számítógép. elektrik
Ez egy tükör-szimmetrikus rajzolat. Úgy látom a darlingtonok ki lettek igazítva, a többi tranyó lábainak pedig úgy kéne állni mintha a forrasztási oldalról lennének beültetve. Követted ezen szabályt?
Igen szépen hajtottam bázis lábakat hogy pozícióba legyenek. elektrik Megpróbálom valahogy zsugorítani.
Ezt a tranyó forgatós csatornát érinti a hiba?
A PCB rajzon is jelölve volt a lábkiosztás és adta magát, hogy a bázist áthajtom, és akkor jó a kiosztás. De ha jól nézem a tranyók is ( már mint a lapos oldal) pont tükörképe a másiknak.
A beültetés helyes lábkiosztású. Határoljuk be a hibát méréssel! Mekkora a T3, T4 és a T6 bázis, valamint emitter feszültsége testhez képest?
A bázis és az emitter közötti különbség jó tranzisztornál 0,6-0,7V. Alkotó kolléga ráírta a rajzra a T3-nál mért értékeket.
Szia Reloop! Megmértem amiket kértél de elszomorító adatok vannak. A tranyókat kiszedtem mindegyik mérés alapján jó, de újakat raktam be azokat is megmértem beültetés előtt.
TR 3 C: 0V B:25V E:15V TR 4 C: 66V B: 0V E: 0V TR 6 C: 66V B: 66V E: 66V TR 7: C: 0V B:65V E: 65V Az ellenállásokat a működő oldalhoz viszonyítva összemértem jónak tűnik. A nyákot lemostam még egyszer átvilágítottam de nem látok zárlatot. Segítségedet előre is köszönöm. elektrik
A kimenet és a T3 emitter között van az R23, 10 k ellenállás. Az a mérésed alapján, mintha ott sem lenne.
Már csak holnap tudom jobban megnézni, amikor a tranyókat visszatettem én is erre gondoltam az egyik lábát kifordítottam az R23 és R24 nek mérés szerint jók az ellenállások. Még a nyákot meg kell néznem. Addig is köszönöm. elektrik
Szia Reloop! Hazaértem a melóból de nem mertem neki állni mert lehet, hogy több kárt csinálok mint hasznot. De azért 23,30-kor nekiálltam nézelődni a HT oldalon és találtam egy megjegyzést, hogy a gyári rajzon a trimmer-nél van egy átkötés. Ami a nyákon nincs. De délelőtt nekiálltam 10K rendben, de mégsem mert a jó oldalon rögtön 10K mérek itt meg 2,7k és mintha valami kondit töltenék fel ballag felfelé. Átnéztem a pcb t renben , és akkor eszembe jutott mit olvastam. Veszteni valóm nincs átkötés és LŐN CSODA !!! van minden tudom állítani a nyugalmit is .
Tápfesz: 67V Kicsatoló + 31V - 25V T3 E: 25,8V B:24,8V C: 0,6V A nyugalmi 10,8V Átkötöttem a működő oldalon is trimmert egy kicsit utána kellet állítani. A kimeneti fesszel a kicsatolón az a 25V nem gond? Mi lesz vele ? Köszönöm a segítséget, azért rávezettél a hibakeresésre. Ha még valami gondom van, azért még kereslek. Még egyszer köszönöm! elektrik
A kimeneti csatoló kondi és a test közül hiányzik egy ellenállás, ami az eredeti rajzon szerepel és a témában megosztott nyáktervek közül egynél találkoztam vele. Általános értéke 1 k. Ez tölti fel a kondit, ha nincs hangszóró a kimeneten.
Találtam egy gyári rajzot, ahol a kicsatoló kondi negatív pontja-és a testközé sorba kötöttek egy 82 ohm/1W és 68 ohmos ellenállást. A kettő közötti pontról ágaztatják le a felyhalgató kimenetet. Ez is jó megoldás lenne? Mert szeretnék egy felyhalgató kimenetet. elektrik
Sziasztok! Már majdnem minden jó, nyugalmi belőve rövidre zárt bemenettel áramkorlát nélkül, jelbemenet egy kis Dire Straits gyönyörűen szól ( Ja és tetszik a hangja ). Következő a cső behelyez bekapcsol fűtés izzik a cső bemenet és nagy csönd. semmire sem reagál. Kézzel érintve a bemenetet még egy kattanó hang sincs. Ebben a kapcsolási részben igazán "" nem lehet elcseszni a dolgokat " ( bár én profi vagyok ) A PCB adja magát. Potit Nem kötöttem a bemenetre.. Nehéz szülés ez !! elektrik
Szia! Mekkora a feszültség az anódokon?
Hát a csövekhez nem értek, de a 2k2 ellenálláson olyan 60 v körül van, mértem de pontosan nem emlékszem. A fűtésem 6,1v a 100 ohmos ellenállásoia be vannak forrasztva. A cső tipusa ECC88 zsír új, a Conrádnál vettem.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2017
Egyszerűsítem akkor a kérdést. Mennyi a feszültség testhez képest a cső 1, 3, 6 és 8-as lábain?
Szia Reloop! Most tudok csak adatokat küldeni.
Fűtési fesz: 6,1V 1- 63V 6- 62,5V 3- 17V 8- 19V Az egyik oldal olyan hangot ad mint lebegő bemenetes erősítő suhog. Nem tudom mi lehet vele,a cső ECC 88 yugoszlávia ez a felirat van rajta.
A cső nagyon szépen beállt az elvárt munkapontba, minden bizonnyal működik is.
Jó helyen kötötted rá a bemenő jelet? Nincs szakadás a jel útjában?
Hát szegény Cipő megénekelte aki hülye az is marad! Mivel nem akartam a két ellenállást alulról forrasztania nyákra ami fűtésen van a testre eltoltam a pcb-n a potit, hogy ráférjen.De a nagyeszű nem figyelte, hogy a beneti kondi után lévő ellenállással letettem testre a bemenetet. Utólagosan kérek elnézést , hogy a drága idődet pazaroltam . Gyönyörűen szól-és szól. Még egyszer köszönöm az önzetlen segítségedet. elektrik
Ha esetleg van valakinek Blue Alps hangerő potis nyákterve HTA-30 csöveshez és meg is osztaná, nagyon megköszönném!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!Gondoltam meglepem magam egy HTA-30 karácsonyra ,de meg akadtam. a védelem körébe van valami . az egyik oldal T7 folyamatosan elfüstöl hozzá a R27 barnul és a másik oldal 100 ohm-jai is melegszenek piszkosul . a csöves változaton dolgozok (dolgoznék).
Szia! Az R27-en nem folyhat nagyobb áram mint ami T6 áramgenerátorból kijön, az pedig nem több 4-5 mA-nél, tehát valami alapvető hibád van.
Linkeld melyik terv alapján készült a panel és fotózd le hogyan ültetted be!
az ünnep kicsit bekavar . átnézem mihelyst tudom , biztos valamit elnéztem
Nézd át tüzetesen, a nyáktervvel. Előfordul, hogy két forrpont között nem marta ki rendesen a maratóanyag. Meg a tranzisztorok lábkiosztását ellenőrizd le, mert gyártók között is van eltérés.
Élesztés, a tápba egy 10ohm/0,5W ellenállás sorba kötésével. Jel bemenetet rövidre kell zárni. Így be lehet állítani a munkapontot is. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2017
Azért, hogy ha valaki más is ezt az elrendezést választja akkor ne dolgozzon hiába mint én. TÜKRÖZNI kell a fóliás oldalt vasalás előtt .Egy pár napi meló meg egy kis alkatrész ment a kukába.
Hé!!!! Óvatosabban a tanácsokkal, főleg ha azok megalapozatlanok.
A linkeden egyértelműen a beültetési oldal felőli nézetben látszik a komplett terv. A rézoldali film valószínűleg szintén ebben a nézetben van (nem tudjuk melyiket készíted, mert időnként felkerül más nézet is), mert akár vasalással, akár fotózással készül, így érhető el, hogy a rézréteggel találkozó oldal a jó nézetben legyen. Tehát maga a gyártástechnológia fordítja vissza. De!! Ha bármikor bármilyen bizonytalanság lenne a helyes nézetet illetően, akkor a rézoldali felirat egyértelmű támpontot adhat, hiszen annak olvashatónak kell lennie. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |