Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2796 / 3593
(#) Petyaa válasza Gafly hozzászólására (») Okt 2, 2017 /

Főleg hogy a posta mellett van 5m re

Én inkább készpénzzel fizetnék, nem érintéses hülyeséggel....Lehessen apróval is persze.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Okt 2, 2017 / 1

Ma "megadta" magát a "noname" olcsó kínai 4GB pendriveom: elhatalmasodott rajta az USB csatlakozó lötyögése (amit nagyon nem kéne) és ha érintkezett is, csak a tápfesz volt jó (gépben nem jelent meg)! Szétpattintottam, és látom, hogy a két adatláb forrasztása el van törve! Óvatosan pákával rámelegítettem a forrasztásokra, bár nem lehet tudni, hogy meddig fogja bírni, mivel így se áll túl egyenesen a pendrive... Szóval kell helyette egy szintén 4GB-os utód... (Nyugalom, a tartalmát már másolással biztonságba helyeztem!)
(#) BarnaPili válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 2, 2017 /

Tiszta stressz az életed. De legalább nam az azonnali kukába vágás mellett döntöttél.Ez becsülendő.
(#) Bakman hozzászólása Okt 2, 2017 /

Talán belefér a témába, lévén a mosógépnek kutya baja (a kérdés csak az, hogy ki szerint): A hét kérdése: jobban most egy 170 ezres mosógép, mint egy 50 ezres? Tékozló Homár
(#) Udvari Zsombor válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 2, 2017 /

Még szép! Majdnem tele pendrive mellett te is az adatokat mentenéd, nem?
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 2, 2017 /

Erre talatak ki az adatbiztonsag fogalmat!
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Okt 2, 2017 /

Az újabb fajta gépekről: 22 évig mosott gondtalanul (szépen, jól) a Hajdú Minimat-unk. Egy-két OLCSÓ cseredarabbal (javarészt, ezek is a nej esztétika kívánságai voltak; nem kellett hozzá "szakszerviz"). Eladtam, mert szebb (lapos) gép kellett neki. A modernebb (drágább) gépekből már a második megy 8 év alatt, mert javíthatatlan vált. Egyszer véletlenül elszólta magát, hogy megbánta a cserét.
(#) gkari válasza Bakman hozzászólására (») Okt 2, 2017 /

Hát igen; egyszer (cca. 10 éve)tanúja voltam Bajorországban (Media Markt) egy ilyen jelenetnek, ahol a bolt eladója azt állította, hogy a reklamált gép (ez is mosógép volt) a gyári specifikáció szerint működik. A vevő a legordenárébb módon - ordítva - közölte, hogy ez nem érdekli, mert nem jól mossa a cuccot. Ezután a vevőnek rögtön igaza lett, és udvariasan kiállítottak neki egy visszavételi papírt.
(#) Petyaa válasza granpa hozzászólására (») Okt 2, 2017 /

Nekünk a Hajdú Energomat 30 évet bírt ki, de ismerős körben van aki már 30+ éve nyúzza.

Mikor kinéztem az utódját egy Electroluxot, viccesen megkérdeztem egy áruházi eladótól hogy ez 30 évet kifog bírni? De jó fej volt mert mondta hogy úgy inkább csak 7-8 évet.

Az AEG-nek meg eléggé nulla az ügyfél politikája, inkább szép csendben kifizette volna a kárt, de így legalább megtudja más is hogy milyen egy vacak.

Nincs mit mondani kapzsi fogyasztói társadalomban élünk.

Egyébkén ma is lehet kapni 20-30 évig működő mosógépet, a neve: Hajdú keverőtárcsás mosógép
(#) granpa válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 2, 2017 / 1

Ez utóbbit nem akartam "népszerűsíteni", de nekem Hajdú keverős van. Nem néztem az évszámot, de örököltem 15 éve. 30-on biztos túl van. Kicsit oda kell figyelni rá mosás közben.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 2, 2017 /

A drágább francia, Ariston mosógép 3 hónap alatt döglött be és 10 év után is, a török Beko 10 év alatt egyszer. Az első javítása garanciálisan 3 hónap és ingyen volt, második alkalommal 7400Ft az alkatrész és 2 óra munka. A Beko javítása 1500Ft és 1 óra. Mindkét gép ott áll és dolgozik egymás mellett. Az árkülönbség Kb 2,5-szeres volt.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

Úgy tűnik, ezen a piacon is nagy a zsákbamacskázás. Ezek után mit lehet venni? Csak Miele?
(#) SALáta hozzászólása Okt 3, 2017 /

5 éves samsung javítása. Köszi az alkatrészellátást! A tengely nem rendelhető az adott géphez. Fogtam egy megfelelő tokmányt és lemartam a jó minőségű bronzot. Kb 800 forint volt a persely csapágyboltba, bár azon is alakítani kell. Ja a gép óradíja az magas amin csináltam. 2 óra volt, a marás 3 perc óvatosan, a kiállítás de egyáltalán a megfogás a többi. Utálatos , mocskos meló ez a gyártó részéről de mindent lehet javítani csak akarni kell! Ennyit a nagy energiaspórolásról, dobjuk ki azt anyagba...
(#) botesz válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

Francia?Az ariston?Sose volt.Az indesit csop.tagja világ èletében olasz volt.A beko t (legalábbis ami az újjakat illeti) nem lehet gépnek hívni.Elektronikailag nagyon gyengèk.
(#) botesz válasza Bakman hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

Miele?Csak a régit.Az új minőségben regeteget zuhant rámentek az anyagspórolásra.Ha megveszed biztos hogy a legjobb legmodernebb technika lesz benne vasból ban benne minden a mai napig de nem fog annyit elmenni (el fog csak lesz vele gond) mint amennyit jósolnak neki.
(#) pjg válasza botesz hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

A Candy milyen minőség? Kinéztem tőlük egy mosogatógépet.
(#) botesz válasza pjg hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

Az attól függ.Általában Indesit vagy Beko belsővel készülnek(legalábbis hozzánk).A saját technikájuk egy fokkal ugyan jobb de attól sem voltam elájulva.A whirlpool nem rossz de sok szenzoros nyűgje van valamint elég gyakran kell laptoppal(szoft.frissítés) javítani.Siemens/Bosch: a mostani a régighez képest eléggé anyagspórolós de aránylag elfogadható igaz van vele gond de szerintem egész jó.Az indesit-et nehéz javítani rövidek a vezetékek rossz helyen van a panel(az ajtó alatt hátha belefolyik a víz) hozzáférhetetlen,szokásos gondjai vannak(kirohad a mosogatótér elpukkanik a fűtőtest...stb
(#) pjg válasza botesz hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

S az AEG? Nagyon tukmálta az eladó.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

Mindig azt , ami a legjobb ár/teljesítményű. Persze ez lehet zsákbamacska is, de van amit az ember már eleve kerül: Indesit, Electrolux, Ariston. Eddig Boschban és a Beko-ban nem csalódtam, ezt a tények mondatják velem. Bosch mosogatógép, légkeveréses elektromos sütő, gázfőző - ezekkel nem volt baj. Bosch fúrógéppel már igen. (CSB550 RE) Igaz csak a szénkeféket ette, de dolgozott. Fúróból, kis flexből a Makitával nincs gondom, Nagyflexből a Metabo verhetetlen. Én ezekkel szereztem tapasztalatot, meg egy csomó noname kacattal, amik a kukában végezték. WorkZone-ban csalódtam kellemesen marokcsavarhúzó gépnél. Miele, AEG, Siemens már drágább kategória a konyhagépeknél, mosógépnél, de nem tudom milyenek hosszabb távon.
(#) kameleon2 válasza botesz hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

Pedig minden része francia - legalábbis ennek a gépnek. Alkatrészt is onnan kellett hozatni, 3 hónapba került. Akkor vettem mellé a Beko-t mert hát teknővel mégsem moshattam azon a rohadt drága Aristonon 3 hónapig amíg megjött végre az alkatrész.
(#) Pafi válasza pjg hozzászólására (») Okt 4, 2017 /

Olvasd el a Bakman által linkelt cikket!
(#) botesz válasza pjg hozzászólására (») Okt 4, 2017 /

Nem rossz de nem is olcsó.Gyakorlatilag egyenértékű a Zanussi electrolux gépekkel de az AEG a fullextrás mindhárom közül és a zanussi a legalja.
(#) botesz válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 4, 2017 /

Az összeszerelés lehet francia(ami valljuk be mosógépeknél valóban nagyon jó) de hogy a márka nem az az biztos.
(#) botesz válasza Pafi hozzászólására (») Okt 4, 2017 /

Én valahogy nem értek eggyet a homáros posztal.Ebben a gépben ugyan az a technika van mint a 15 évvel ezelőtti zanussi vagy electrolux gépekben.Mi változott?A dizájn meg a vezérlése.A többi ugyan az.Szerintem nem a géppel van a gond.Ebből elég sokat eladtak itthon és ilyenre hogy nem mos jól még nem nagyon hallottam panaszt erre a gépre.
(#) kowi hozzászólása Okt 4, 2017 /

Sziasztok! Szerintetek meddig lehet betonozni (fűtetlen házban) Sajnos az ingyenes bekötés várat magára minden szolgáltatónál...
(#) zolika60 válasza kowi hozzászólására (») Okt 4, 2017 /

Fagyokig, vagy fagyállóval még tovább is.
(#) kowi válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 4, 2017 /

Igen... Fagyálló nélkül kérdeztem mert tegnap igencsak vakarni kellett a szélvédőt...
(#) zolika60 válasza kowi hozzászólására (») Okt 4, 2017 /

Azért bent a házban néhány fokkal melegebb van.
(#) (Felhasználó 116638) válasza kowi hozzászólására (») Okt 4, 2017 /

Normál estben 10-15 fokig lehet betonozni.
Ha ez alatt akarsz, akkor kell hozzá adalék, és nem árt utókezelni.
És megsúgom: nincs olyan hogy "ingyen bekötés".
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2017
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Okt 4, 2017 /

Nálunk rádobták télen a fa forgácsot szigetelésként fóliával.
Következő: »»   2796 / 3593
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem