Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Direkt linuxos verzió nincs, szóval emulálni kell.
Volt egy ilyen megérzésem, és tartottam is ettől!
Régebben már próbálkoztam, de akkor sem jött össze! Nagyon nem komálom az ilyen emulált dolgokat...
Megoldottam, rossz könyvtárba telepítettem. Már csak a makró könyvtárat kellene valahogy megváltoztatni...
Felül az extrákra rákattintasz és a leugró ablaknál felülről a 3. , szkennelt kép betöltése.
Csak bmp formátumot fogad el.
Ezt próbáltam, de itt csak beteszi háttérnek de semmit sem lehet vele csinálni. Nekem olyan megoldás kellene, hogy a réz rétegre több kis piktogramként rá tudjam tenni.
Na olyat maga a sprint layout biztos nem tud.
De! Tud! A szék helyett bármi lehetne a képen. Ráadásul a kép .jpg formátumú.
és *.jpg valamint *.jpeg formátumot ...
és hogyan lesz a képből piktogram a rézrétegen maratás után???
Idézet: „Nekem olyan megoldás kellene, hogy a réz rétegre több kis piktogramként rá tudjam tenni.”
Úgy, hogy kép helyett piktogramot töltesz be.
Ha képet töltesz be háttérnek azt nem lehet módosítani, se szerkeszteni.
Ez tehet ennyi. Amit javasolnak az az , hogy rajzolj egy "piktogramot", töltsd be a képet háttérnek, és rajzold át / felül, mentsd el alkatrésznek és használd. Idézet: „De! Tud! A szék helyett bármi lehetne a képen.” pjg nyilván nem értette meg mit szeretnél
Szerintem pjg nem rajzolta meg azt a kerekesszékes wc-t. Olyat szeretnék én is.
szóval szerintem nem étetted a kérdést.
Akkor még egyszer nekifutok: a háttérképen szereplő széket hogyan maratod ki?
Nyomtatásnál berakja a "Szkennelt másolat" pipát?
A panelgyártás technológiája minden esetben "fekete-fehér". Azon nincsenek árnyalatok. Ha fotót akarsz maratni, akkor azt valamilyen formában 2 bitessé kell tenni. Erre pl. lehetőséget kínál a képszerkesztők nagy része, csak ritkán sikerül ezzel a módszerrel visszaadni az eredeti kép tartalmát.
Találomra választottam egy képet a szemléltetéshez, és néhány bináris konvertálási eredményt. Ezek elvileg kimarathatóak lennének a rézrétegből, de próbára teszik a technológiát. Nyilvánvalóan a konverziók végtelen egyéb lehetősége is létezik, de most igyekeztem az általános programokkal elérhető eredményeket mutatni.
Gondolom egyszerűbb piktogramokról lenne szó. Viszont egyszerre többet nem lehet berakni, azt előre meg kell szerkeszteni egy kétszínű bmp-be.
Csak azért szóltam bele a csevegésbe, mert nyomatékosítani akartam, hogy messze többről van szó, mint egy pipáról. A grafikai lehetőségek, és a paneltervezés összekapcsolása sosem volt magától értetődő. A két tudomány csak egészen kicsit érinti egymást, de ez érthető is ha a funkciójukat vesszük alapul.
Üdv!
Tudna valaki egy ingyenes letöltő linket adni Sprint-Layout-ra?? Előre is köszönöm!
Az SP nem ingyenes program...max a demo.
Szerinted nem, szerintem igen
Akkor ez ingyenes??
Akkor melyik ingyenes??
SP nem ingyenes, de vannak ingyenes tervezők is.
Esetleg azokról linket kaphatok??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |