Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2807 / 3610
(#) kameleon2 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 3, 2017 /

Nem ártana rendesen fixre kötni...
(#) BarnaPili válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 3, 2017 /

Maga a hálózat ahogy a ház is új építésű volt 2008-ban,csak (áldassék a keze a tervezőnek...) szobánként egy azaz egy db konnektor van. Így a telefontöltéshez,laptophoz...húzni kell a vezetéket. A legszebb a konstrukcióban a gyerekszoba radiátora mögött lévő konnektor. .
(#) Gafly hozzászólása Nov 3, 2017 / 1

Azon elgondolkoztam, hogy kinek a tyúkszemére léptem, amikor "felhasználói bejelentésre" törölve lett az a hozzászólásom, hogy saját telefonszámot, e-mail címet nem okos dolog kiírni a fórumra.
De lehet törölni ezt is, például én, az enyémet nem szívesen teszem közkinccsé...
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 3, 2017 / 2

Ki tudja kinek mi fáj. A múltkor például az egyik topicban valaki feltett egy fényképet egy kézben tartott tekerő gomb nélküli autórádióról, azzal a kérdéssel, hogy nem szól mi a baja? Írtam is neki, hogy Baja egy Duna parti város. Zokon vette töröltette.
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Nov 3, 2017 / 1

Nálam a törölt hozzászólások száma tekintélyes, és az esetek egy jelentős részében kapom az általad is idézett indokot.
Volt már, hogy próbáltam rákérdezni a csevegésben érintetteknél, és egyikük sem vállalta a bejelentést. Tehát ha feltételezzük az igazmondást, akkor olyannak bántotta a szépérzékét, aki nem volt érintve. Másképpen fogalmazva, akinek beszóltam azt nem zavarta, de mást igen.
De ezzel együtt is ezt még valahogy el tudom fogadni, viszont mikor teljesen ártatlanul, kimondottan érdekes és izgalmas dologról folyik az eszmecsere, méghozzá az adott témához illően, akkor miért törlődik egy oldalnyi hozzászólás felhasználói bejelentés alapján.
A gondolatok kinyilatkoztatása mindig is óriási művészet volt. Régen szónoknak, manapság diplomatának hívják azokat, akik ebben élen járnak. Állítólag tanulható a dolog, de én nehezen boldogulok az elsajátítással.
(#) kameleon2 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 3, 2017 / 1

Régóta nem divat az egy helyiség egy konnektor. Utólag is sok minden megoldható szépen. Léteznek már padlószegély csatornák is, amivel akár fél méterenként telerakhatod dugaljakkal a házat.
(#) gyerek67 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 3, 2017 / 2

"A feszültség alatt lévő kályhacső pont úgy néz ki, mint a nullpotenciálon lévő. Csak a fogása más."
(#) BarnaPili válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 3, 2017 /

Eddig elvoltunk a hosszabbítóval,csak nem kell a füstcsőhöz fektetni. Ha nagyfestés lesz,akkor majd lesznek még konnektorok is. De ez még néhány évig várat magára. Legfeljebb kicserélem a vezetéket szilikonosra...
(#) gyerek67 válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 3, 2017 / 1

Jaj, eszembe jutott a diplomata definíciója:
Úgy tud elküldeni a ....., hogy alig várod, hogy indulhass.

Szerintem: -> az őszinte embereket szeretjük, még ha fáj is amit mond.
(#) c27 hozzászólása Nov 3, 2017 /

Egy kérdésem lenne, a felhasználóknál a regisztráció dátumának számlálója jól működik?
Csak a példa kedvéért írhatnám az én dátumomat, de most pont Alkotóét nézem, így hát ő lesz a mérce.
"Dec 3, 2007 10 éve és 23 napja regisztrált". Ez hogy jött ki? Én a buta gondolkodásommal azt gondolnám, hogy 2017 dec 3-án lesz 10 éve, még ha valahogy a szökőévek miatt lenne pár nap csúszás ha csak 365-tel számolna, de itt nagyobb a difi és ahogy látom mindenkinél kb. hasonló.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2017
(#) Bakman válasza c27 hozzászólására (») Nov 3, 2017 /

Akkor egy egyszerű képlettel ki lehet számítani a valós időt.
(#) Remci hozzászólása Nov 4, 2017 /

Sziasztok!
Van egy sarokcsiszoló nálam, a főnök apósáé, javításra. Az a gondja,hogy a forgórész végén az ékpálya kiszopósodott. Szerintetek lehet ezt valahogy javítani,hogy ne kelljen bele másik forgórészt szerezni, vagy kidobandó és cserés? Esetleg még fémragasztón gondolkodtam hogy kitöltöm a felesleges részt,de nem tudom ez mennyire jó megoldás?
(#) Dióda válasza Remci hozzászólására (») Nov 4, 2017 /

Awi hegesztővel felpakolni majd újra esztergálni és új ékpályát bele.
(#) Remci válasza Dióda hozzászólására (») Nov 4, 2017 /

Erre is gondoltam, csak sajnos nem is merek egy olyan esztergályost sem a környéken, aki ilyen finom dolgokat meg tud esztergálni
(#) granpa válasza Remci hozzászólására (») Nov 4, 2017 / 1

Ha jól megtisztítod, és jó fémragasztód van; jobb, mint a felhegesztés, mert a hőtől elvetemedik.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 4, 2017 /

Wuppertalba láttam olyat, hogy alacsony padlós radiátor volt. Vagyis talán egy arasz volt az egész. Nem ragaszkodok ezekhez a normál méretűekhez.
(#) kaqkk válasza Remci hozzászólására (») Nov 4, 2017 / 1

Idézet:
„csak sajnos nem is merek”
Ne félj
(#) Remci válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 4, 2017 /

Bakker,elírtam .Észre sem vettem
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 4, 2017 /

Gondolom az jó hosszú volt, mert igazándiból a hőátadó felület nagysága számít.
(#) Gafly válasza Remci hozzászólására (») Nov 4, 2017 / 1

Idézet:
„egy olyan esztergályost sem a környéken, aki ilyen finom dolgokat meg tud esztergálni”

Holnap látható lesz egy, a börzén, ha finom dolog alatt a kedvencét érted
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2017
(#) Remci válasza Gafly hozzászólására (») Nov 4, 2017 /

Tegnap előtt vacsoráztam ilyet, csak hajában főtt krumplival
(#) jani1987 hozzászólása Nov 5, 2017 /

Van köztetek olyan akinek van felesleges asztalos könyve? Érdekel a téma és tanulni szeretnék ezt azt belőle. A pdf nem ugyanaz mint a kézikönyv.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2017
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Könyvet postára adni minimum ezer Ft. Innentől az ingyen könyv sincs ingyen.
(#) elektroncso hozzászólása Nov 5, 2017 /

Sziasztok.
Matematika érettségi tételeimet dolgozom ki, természetesen számítógépen, word-ben. Sajnos elakadtam mégpedig ott, hogy nem találom a matematikai jeleket (elemel, részhalmaz...). Hiába nézem a "szimbólum beszúrása" pontban a fejlécben, de nincs benne. Valaki tudja, hogy hol keressem? Vagy, hogy hogyan szúrjak be ilyen karaktereket? Nem hiszem el, hogy a word-ben nincs ilyen.
Díjazom az iskolai informatika oktatást, hogy alapsuliban csak paintban rajzolgatni tanítottak minket.
Előre is köszönöm!
(#) Epu2 válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Üdv! Ez eléggé változat függő. 2007-es előtt nem volt egyszerű, 2007 -től már van.
(#) elektroncso válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

2007-esem van, ugyan olyan mint a képen a menüsor, de nem találom benne ezeket a szimbólumokat. Aztán lehet, hogy csak a szemem nem veri ki, de már ötször oda-vissza átnéztem. Az eleme meglett (vagy legalább is egy hasonló ciril karakter megfelel) de pl. részhalmaz nincs meg.
(#) pucuka válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Nem tudom segít-e, a W10 ben az áruházból le lehet tölteni egy Windows Character Map nevű applikációt, abban vannak matematikában használatos karakterek. Én már letöltöttem, de még nem használtam. Ha kipróbálod, nem vesztesz semmit. Szerintem.
(#) killbill válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Idézet:
„Díjazom az iskolai informatika oktatást, hogy alapsuliban csak paintban rajzolgatni tanítottak minket.”
Ez inkabb vindóz okatatas, mintsem informatika.
(#) elektroncso válasza pucuka hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Köszönöm az ötletet, sajnos nem segít, XP-m van, szegény öregecske gépem még a 7-sel sem boldogult amikor rá lett próbálva.
Alap matematikai jeleim vannak, (pí, szumma, gyök, stb.) csak ezek a fránya halmazműveletek nincsenek.
(#) Alkotó válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Azt jól el kéne dönteni, hogy most szimbólumokat akarsz-e beszúrni, vagy matematikai képleteket.
A szimbólum az nagyon egyszerű, mert rámész az ikonjára, és ott egyből találsz egy csomót -amik egyébként az utoljára használtakat mutatja-, de ha nincs közte ami kell, akkor a teljes választékot eléred. Jó tudni, hogy ha a betűtípust változtatod, akkor megváltozik a szimbólum is.
A képlethez már kell némi hozzáértés, de az is megszerezhető 4-5 perc alatt. Ehhez az egyenlet ikon kell, és ott az új egyenlet. Addig kell eljutni, hogy felül a menüsor végén megjelenjen a képletszerkesztő. Ezt értelem szerűen használva gyakorlatilag minden matematikai összefüggés leírható.
Nekem nem volt benne minden logikus, de gyorsan kiismerhető és hatékonyan használható.
(A kivágások egy World"sok" verzióból vannak, de a mintaoldalt jó pár éve csináltam, tehát ezek a régiben is ott voltak már.)
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2017
Következő: »»   2807 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem