Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Részben ezt csinálja távíró dekóder program amit Arduinora írtak.
Igaz ott könyebb volt mert "kemény" élesebb jelek vannak mint amit neked kellene kihámozni. CW dekoder Hátha segít valamit a forráskód.
Itt egy hasonló projekt , igaz nem Arduino, hanem PSOC 5LP, de hátha találsz benne hasznos információt.
Üdv Mindenkinek!
Tudtok ajánlani itthon beszerezhető alfanumerikus OLED kijelzőt, amit támogat az arduino? A 20X4-es LCD-t akarnám kiváltani egy "puccosabb" megjelenítésre, de jó volna megtartani az I2C-t és a kompabilitást.
Természetesen nem ilyen egyszerű. Az eljárás lényege az, hogy periodikusan ismétlődő egymáshoz nagyon hasonló jelekről eltávolítható a zaj azt kihasználva, hogy a zaj véletlenszerű míg a jel nagyjából ugyanolyan. Ezek a számítások viszont nem egyszerűek, egy sima AVR alapú Arduino szerintem ide kevés lesz (már csak azért is, mert DMA hiányában nem lehet egyszerre mérni is, meg számolni is, vagy csak pocsék mintavételi rátával). Javaslom, hogy szerezz be egy Arduino DUE-t (ha már kiírták a szakdolgozattémát arduinora, végülis az is arduino), az már ARM alapú és szerintem elég erre a feladatra (sokkal jobb ADC, nagyobb mintavételezési sebesség, több memória, 32bites, DMA támogatás, viszont csak 3,3V-os).
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2017
Mekkorát? Az OLED baromi drága ugyanis, minél nagyobb annál drágább...
4X20-as alfanumerikus kellene, nem akarok grafikussal foglalkozni. Tudom hogy drága, de az nem annyira szempont most, inkább a beszerezhetőség ami fontos.
Nem éri meg szerintem, de aki használja az tudja.
Adott egy SIM800L és egy aduino nano.
Mikor a projekt indult ilyen arduino-t használtam: Bővebben: Link Müködött is szépen, SMS-t küldök neki, azt szépen elolvassa, az SMS-ben lévő parancsnak megfelelően cselekszik. Köszben olvasgattam , és több helyen olvastam hogy a "nagy" kvarcos arduinok megbízhatóbban működnek, nem beszfolyásolja őket a hőmérséklet változás. Ezért a következő szériában ezt az arduino-t szántam : Bővebben: Link . Kipróbáltam, és nem működik ... Az arduinok nem használják a saját tápjaikat, a tervezett nyákon lévő táp adnak nekik a tápot, SIM800l-nak külön tápja van. Próbáltam két régi fajta és két új fajta arduino-t, mindegyik a "fajtájának" megfelelően működik, a régi fajta jó a a másik nem, ebből gondsolom, hogy nem kinai gyártásból adódó (azonos típusok közti szórás) a hiba. Cseréltem SIM modult is, ugyan az a helyzet, sőt próbáltam SIM800C-t is, ugyan azzal is. Mi okozhatja ezt? A bootloader-re is gondoltam, azt tudom ellenőrizni?
Valahol máshol kell keresned a hibát. Az SMD és a normál tokozású kvarc között elenyésző a különbség szobahőmérsékleten. A bootloader mikor lefutott, utána nem befolyásol semmit, mintha ott sem lenne. Azt is kizárhatod nyugodtan. Inkább az Arduino IDE verziószámát nézném meg, meg a lib-eket, hogy ugyanazok-e.
Ugyanarról a gépről töltöm fel, ugyanazt a programot.
Korrekt a jelszintek illesztése a SIM modul és az Arduino között?
Nem tudom mérni, de ha egyiknek elég a jel akkor miért nem elég a másiknak?
Akkor hardware-hiba, elkötés, koszos a nyák, átvezet pontok között, stb.
Ha netán az illesztésben a belső felhúzó ellenállásnak is szerepe lenne, akkor ott olyan szórás van, hogy tényleg lehetséges az, hogy az egyikkel működik, a másikkal nem.
Ugyanabban a nyákban cserélgetem őket.
Tegyek rá külső felhúzókat?
Nem tudom, hogy milyen kapcsolással illeszted őket. Az Arduino bemenetén 5 voltos logikai jelek kellenek. A SIM modul ennél kisebb jelszintet ad ki vélhetően. Illetve azt sem tudjuk egyenlőre róla, hogy a kimenetén logikai jelek vannak, vagy nyitott kollektoros.
Az arduino 3,3 voltról megy, a SIM800 2,8 volt jelel kommunikál (elméletileg elég az arduinonak).
Szia!
Köszi, ez jó lesz. Bár fehéret szerettem volna, de hát ha csak ez van, akkor ez van.
Az RTFM 9-10. oldalán látható, hogy miként illik illeszteni. A neten az Arduino-s példákban ezt sehol nem láttam. Persze, sokan panaszkodnak rá...
Csinálok egy illesztőt hozzá.
Ha van valakinek további ötlete, szívesen fogadom.
Most kiíratok a soros monitorra minden üzenetet ami a SIM-től jön, egyetlen hiba sincs a bejövő üzenetekben.
Kezdem egyre jobban nem érteni.
A katalógus szerint ez az AVR csak 8MHz-en mehet 3,3V-os táplálás mellett. Vannak példányok, amik még elfutogattnak nagyobb sebességen de nem mindegyik.
AT&V parancs:
DEFAULT PROFILE S0: 0 S3: 13 S4: 10 S5: 8 S6: 2 S7: 60 S8: 2 S10: 15 +CRLP: 61,61,48,6 V: 1 E: 1 Q: 0 X: 4 &C: 1 &D: 1 +CLTS: 0 +CREG: 0 +CGREG: 0 +CMEE: 0 +CIURC: 1 +CFGRI: 2 :L S0C Vége hibás, többször lekértem , de mindig csak a vége rossz.
3.3 V ról 8MHZ es kvarcosat keress, mert a 16MHz es kavicsos az bizony 5V ról stabil csak
vagy cserélj rajta kvarcot, és utána úgy állítsd be a letöltést is hogy nano és 8mhz 3.3V ekkor küld le neki.
Úgy is próbáltam.
Van itthon Robotdyn-es 8 és 16 MHz-es is egyikkel sem működik, az másik fajtából is van 8 és 16 MHz-es is, de csak a 16 MHz-essel működik. Mindegyikből több darabot is próbáltam.
Érdekes a hibajelenség. Könnyen lehet, hogy a sim modul alapból ilyen, hogy némelyik környezetben működik, másikban nem. Ha a program nem változik, csak az Arduino lapka, és a sim modult is lecserélted már, akkor valami inkompatibilási probléma lehet a kettő között, esetleg a lib van rosszul (inatabilra) megírva. Próbálj másik libet. Ha ez sem oldja meg a problémát, törd szét a sim modult.
Ezt a libet használom: Bővebben: Link
Érdekesnek találom azt, hogy: "Library Sim800L Module for Arduino UNO". Kompatibilitásra semmiféle leírást nem találok , miért csak Uno-ra jó? Nem értem ezt az egészet. Felemeltem tegnap este az arduino tápfeszültségét 5 voltra, ugyan azt csinálta. (usb + ftdi -ről tápláltam). Ha tápfeszültségből származó zavar lenne akkor usb-ről jónak kellene lenni, elvileg. Valahogyan kipróbálom a sim modult, másik tápról, hátha... |
Bejelentkezés
Hirdetés |