Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Miért lenne probléma? Nem kell negatív hullámokat nyomni.
Én csak örülnék annak, ha minden netes üzletben úgy teljesítenének, mint a HEStore-ban.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2018
Ez így túl egyszerűnek tűnik, valami bibi csak lesz. Olyan még nem volt...
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2018
Többször vásároltam ott, minden hiba nélkül.
Nekem volt probléma, sajnos. A topikjában elolvashatod.
Idézet: „Ez középsuliban is így volt.” Teljesen igazad van. Igaz azt nem tudom, hogy most kollégista vagy-e, de a kollégiumot is szokni kell. Másrészről szerintem teljesen más lesz, mint a középiskola első éve, persze itt is a beilleszkedés a legnehezebb. De most gondolj bele! Ha sikerül felféltet nyerned pl. az Óbudai egyetemre, akkor egy nagy városba kerülsz, családodtól távol, stb. Ezeket is meg kell majd szokni, legalább nekem meg kellett. De tudom nem vagyunk egyformák. ...
Tanulni is meg kell tanulni bármilyen körülményeket között. Legalább is az én koleszomba tanulni lehetetlen volt.
Kedves Bakman, mivel te nem vagy a fiam, nem vitás, hogy ebben sajnos magadra maradtál, azaz Neked kell a dologban önállóan dönteni. De ez így van jól. Mivel az élet egyre bonyolódik, de az én véleményem az, hogy akkor is szeretem a női szeszélyt, bár nem ahogy a képen látod, hanem kimagozott meggyel a tetején apróra tört diót sütve.
Elek
Az alvásnál és a tanulásnál is ugyanaz a lényeg: leválasztani magunkat a világról. Két füle van az embernek, innentől kezdve a közösmódusú zavarelnyomás működhet! ))
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
És ez most miért fáj? Jogosan törölték a nem felajánlós, hanem tarhálós hozzászólást. A hozzá kapcsolódóak is mentek a kukába. Az enyém is, mégse picsogok.
Melyik? --- "Nekem van egy elfekvőbe de régi kazetás."
Miért? --- Mert nem kereső téma, ezért nem írjuk be, nekem erre vagy arra van szükségem. Pont most? --- Mákos guba. Kit bántott? --- Senkit, de az eredeti hozzászólás szabálysértő volt, így az törölve lett. Ekkor a te hozzászólásod (és még sok másik is) az eredeti környezete nélkül értelmetlen lett volna. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
Ja, tényleg. Az könnyen lehetett sértő
Ismerősöm is kicsit sértődősre vette a figurát, amikor szilveszterkor olyasmit írtak az ambuláns lapjára, hogy: Enyhén ittas, közepesen fejlett férfi, ambuláns ellátás keretében jelentkezett ellátásra, koponyáján mély,vágott sebekkel. Két változatot ismerek: - Hosszú, és körülményes: Beleértve a malacsütést, recepteket, és gasztronómiát. - Másik: Szilveszter este lefejelted az akváriumot Idézet: „Az enyém is, mégse picsogok.” Én is csak azért picsogok, mert nem kaptam lájkot
Most kaptál kettőt is. Adjak én is?
Egyébként innen köszönöm azoknak (sajnos mobilon nincs kurzor, nem tudom kik voltak), akik lájkolták az enyémet. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
A mai szerzeményem. Szalagparkettát szedtünk fel, az alatt volt. 1984-es kiadás. Este gyorsan kiolvasom, és félre teszem, 2000 év múlva meggazdagszom belőle.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
Gondolod ezért majd a majmok adnak akár egy banánt is neked?
Most hogy mondod,lehet hogy a héjával is megelégszem
Akkor már majmok sem lesznek...
Teperünk ezerrel a harmadik nagy háború felé
És ez ellen nem is tehetünk semmit. A földön a természet egyensúlyát a természetes szelektáció tartja fent. Az életképtelent megeszi az egyik ragadozó, az aki egyel felette van a rangsorban. Az a kismadár amelyik nem röpül olyan jól mint ahogy a természet szabványtáblázatában szerepel az tápláléka lesz a ragadozóknak. Amelyik kismadár "szabványos" az életben marad. Ennyi. Ez a természet törvénye. Az ember csúcsragadozó lett, fölötte már nincs senki. Túl sokan élünk a világban, azt hisszük, hogy a természet törvénye ránk nem vonatkozik. Az embert csak egy dolog tudja kordában tartani, egy valami képes az emberiségen a természetes szelektációt végre hajtani, az pedig maga az ember. Az, hogy háborúzunk az egy a természet által belénk kódolt belső törvény, arra, hogy a természet törvénye ránk is igaz legyen. Lehet mást mondani, harcolni ellene, vagy tagadni, de ez a belső törvény amiről sokan nem tudnak, vagy tagadják akkor is erősebb mindennél, mert ez maga a túlélés törvénye. Ha pedig az emberiség túlmegy egy határon akkor ez a törvény lesz az ami saját magát pusztulásra ítéli. A túlélés érdekében! Persze már nélkülünk...
Persze közbeszólhat más természetes végzet is, de addig is ez a törvény az ami fenntartja az egyensúlyt. Persze ez kegyetlennek hangzik, mint ahogy az egész élet kegyetlen. A legnagyobb show a földön. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
Két problémám van, a megjegyzéseddel.
Érdekes a videód, de sehol nem láttam benne a pihenő pákát. A másik, hogy te a ragadozók pártjához tartozol, vagy egyéb falnivalók egyesületébe, de ez már majdnem politika. Ez pedig politikailag absztinens fórum. Úgy, hogy csak lassan a falánksággal. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
Fiatal korod ellenére (sokat olvasok), bölcs vagy, de nem minden fényes dolog, világító eszköz...
ezt tartsd szem előtt. Amit a természetnek ítélsz, az sajnos csak egy-egy ember sajátja, és a baj ott kezdődik, hogy kinevelték belőlünk a szelektáló képességet. Vagyis: ha valaki kiskirálykodik, akkor azt a közösség kirekeszti, vagy egyéb szelekcióval-szankcióval megbünteti! Kiragadok neked (és mindenkinek) egy részletet egy igaz ember tollából: Idézet: és „Ne lépjetek be a hadseregbe, vallási szektákba, vagy bármilyen más olyan szervezetbe, amely dogmákat hajtogat, aminek jelszavai vannak, ami ölésre tanít. Aki fegyvert fog, azáltal haljon, mielőtt mást bántana! Ha nem tudsz hinni önmagadban, másban miért is hinnél?!” Idézet: „A háború gonosz dolog. A háborúkat általában idős férfiak kezdeményezik, akik a fiatal férfiakat-nőket arra kényszerítik, hogy egymást gyűlöljék és elpusztítsák. Az öreg emberek túlélik és befejezik a háborút, éppen úgy, ahogy elindították: papíron, tollal. De oly sok jó és ártatlan élet pusztul el. Ha a háború valóban olyan fantasztikus – akkor miért nem állnak ki ezek a vezetők, akik a háborút megindították maguk is a harcmezőre, és miért nem ők harcolnak?” A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
A videó egy rövid történelemóra a világunk (Földünk) kialakulásáról. Ebben nem sok mindent kritizálhatsz. A végén egy felvázolt jövőkép van, egy olyan eseményről ami már többször is megtörtént Földünkkel és a nagy számok törvénye alapján megtörténhet máskor is.
Másrészt érdekes a videóról nyilvánított véleményed, ugyanis a videó 24 perces, a hozzászólásomat 17:26-kor küldtem el, ha azonnal nekiálltál végignézni akkor is csak 17:50-kor írhattál volna róla véleményt. Megkérnélek, hogy ismeretlenül ne vonjál le következtetéseket politikai nézeteimet tekintve, pláne úgy, hogy elhatárolódok minden politikai párttól és nézettől, ugyanis ami ma a világban politika címszóval folyik az messze van attól amit tényleg politikának lehet nevezni. Ez egyszerű iszapbirkózás és mocskolódás nem politika. De ez már messzire vezet...
Nagy igazakat mondott ez a valaki. A háború szerintem azért indul, mert nem az vagy azok indítják, akik mennek az ellenség puskája elé. Nagyon tömören mondva.
Egyetértek sok hozzászólásodban lévő gondolattal, de mégis elég komoly ellentétel érzek benne. Sokan azt mondják, hogy a háborút a vezető (nem jó szó, de ezt használják) politikusok oltották az emberiségbe. De akkor gondoljunk bele, hogy a világunkban egymástól teljesen elszigetelve kialakult "törzsek" mind ugyan úgy háborúztak egymással. Csak rá kell nézni egy maja templomra, hány és hány ezer halálos áldozat képe van belevésve az évszázados kövekbe. És hol volt még a modern civilizációnk akkor. Vagy gondoljatok az afrikai törzsekre amik az őserdőben élve ugyanúgy háborús néppé váltak, függetlenül a "Vén Európától". Márpedig ha az evolúció így hozta, hogy egymástól teljesen elszigetelten kialakuló és élő törzsek, népcsoportok ugyanúgy -és ronda szó ez- önpusztításra jutottak akkor ott valaminek a tudatalatti bekódoltságban kell lennie.
Persze aztán lehet, hogy túlságosan elvontan gondolkodok már és ennél sokkal egyszerűbb a képlet. Viszont ez akkor sem mentség a sok halálra, egy pillanatra sem védem azokat akik kirobbantották a háborúkat milliók halálát okozva. Teljesen más, idillibb világban is élhetnénk, de nem így alakult ki. Ki tudja miért... Idézet: „Minden működik a titkos terv szerint, amit nem ért meg más. Ne kérdezd, mit, miért, és miért éppen így. Nem kell, hogy mindent láss. Ő bölcsen alkotott. Ki gondolt dolgokat. A csoda létrejött. Te is a része vagy. Végtelen kör. Az élet fennmarad. Az egyik áldozat eszi a másikat. Omen” A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
Amit meg majdnem elfelejtettem, légy oly szíves mond meg, hogy kitől idéztél. A második idézet stílusa alapján Fekete Istvánra gondolok, de lehet tévedek.
Idézet: „ Amíg az öregek meg akarnak tartani mindent és a fiatalok el akarnak venni mindent, nem lesz békesség a földön, és se öregnek, se fiatalnak nem marad az égvilágon - semmije se. Fekete István-Őszi számadás”
Szombat esti frász. Ennél még a windows-os szenvedéstörténet vagy pár indexes vagy origós link is jobb volt. Egyébként meg nem tökmindegy? Amúgy is, mindenki meghal egyszer. Kivéve Chuck Norris.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
De tökmindegy. Tudod mit, Dunának is megyek, úgyis meghalunk egyszer, akkor meg nem mindegy? De ha gondolod nyomhatunk pár filozófiai hozzászólást az élet értelméről is.
Annó azért lett ez a téma elindítva, hogy olyanról beszélgethessenek a fórumtársak, amiről más témákban nem lehet. De már PC problémamegoldás nem lehet, mert valakiket zavar, megint másokat az életről folytatott eszmecsere zavar, megint másokat a gépészet. Indítványozom, hogy zárják le az OFF-ot, úgysincs már értelme!... A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
Előszedtem egy régi Iskra sziesztakályhát,a műhelyemet fűteni.Nem boldogultam vele.Az őrláng zépen begyullad,az égésbiztosítót tartja az őrláng meleg,de a 3 kerámia felület nem ég.A fúvókák tiszták,a gázt hallani hogy jön. Néha egy egy lángszőnyeg elfut rajta,de utána semmi.Az egyik felület időnként begyullad.Mi lehet ezzel a "gáz"? Az égőfejeket hátulról kompresszorral megnyomatva nem igazán érezhető,hogy a likakon jönne a levegő.Ez a kerámia porózus,vagy konkrétan lukacsos?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |