Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2840 / 3607
(#) tbarath válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Tél van, ilyenkor általában baromi száraz a levegő. Én arra tippelnék, hogy a helyiség levegője veszi fel az elpárolgott vizet, hacsak az akvárium nincs teljesen izolálva a környezetétől.
(#) mek-elek válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 13, 2018 / 1

Mek, mek,
látod én voltam a legérdekesebb hozzádszóló.
A többiek csak a szürke valósággal szórakoztattak.
Nincs ezekbe fantázia, csak fontoskodnak.
Ha nem hiszel a tudós kecskének, rakj egy fűtőtestre egy nagy tepsi vizet, legyen mondjuk 0,5l, és kiderül a valóság, mert az igazságot már régóta keresik, van aki állítja, hogy látta is, de más bizonyíték, bizony erre nincsen.
Elek
(#) 7DU válasza mps hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

"Megisszák a halak"
Erre egy régi Jean vicc passzol.Ime:
-Jean adott vizet a halaknak?
-Nem Uram!A tegnapit sem itták meg!
(#) elektroncso hozzászólása Jan 14, 2018 / 4

Ma reggelre leesett a hó. Mikor vittem ki a madaraknak napraforgót az etetőbe úgy döntöttem, hogy csinálok pár fényképet. Aztán kitekertem még gyorsan a Kis-Duna holtághoz, ott is csináltam pár fényképet.
(#) Gafly hozzászólása Jan 14, 2018 /

Marha.
Pontosabban macska
Soha nem fogom megérteni az embereket...
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Lehet, a macska bújt a dobozba. Imádják a dobozokat.
(#) sany válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Itt is esett hó kb. 1 cm éjszaka. De már nyoma sincs.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2018
(#) elektroncso válasza sany hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Holnapra már sajnos ennek sem lesz nyoma maximum a sok lőtye ami kint van. Ezért is fényképeztem.
(#) sany válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 14, 2018 / 4

De még egy kicsi havat mégis találtam a kerti asztalon.

hóember.jpg

(#) jani1987 hozzászólása Jan 14, 2018 /

Februárba lesz az unokahúgom szülinapja és mivel szeret művészkedni szeretném meglepni valamivel. Van javaslatotok?
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Festékkészlet vászonnal.
(#) Robin2 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Álljál neki aktmodellt
(#) peti333 válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Inkább ne!
(#) jani1987 válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

9 éves lesz.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Puzzle. Hercegnős.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Gyurma. Nálunk a suliban gyakori eszköz volt gyakorlati órákon, lehet vele szobrászkodni.
(#) tbarath válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

A művészkedni mit jelent? Mert ha pl. festeni szeret, akkor a karaoke nem jó ötlet, ha pedig énekelni akkor az ecset+vászon nem
Illetve el kellene dönteni, hogy inkább csak neki akarsz ajándékot venni, vagy inkább családit, amivel többen is el lehet játszani.
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

S, ha dobtál volna néhányat villantóval, még csuka is került volna ebédre. Ilyenkor jól foghatók "vassal" is.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 15, 2018 /

Tarzan jelmezben. Vagy Frédi - Béniben.
Mit művészkedik? Zene, Tánc, Festészet, Szobrászat? Más?
(#) mek-elek válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 15, 2018 /

mek, mek,
hobby boltban, mek,
gyöngyfűző készletet,
mek
(#) 7DU válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 15, 2018 / 3

Megtisztelő,hogy kikéred a Fórum tagjainak véleményét.
Az unokahúgod ajándékának fontos szerepe lehet abban,hogy olyan tevékenységet folytasson,
amely megalapozhatja további domináns érdeklődési körét,ami által kitudja elégíteni kisiskolás
kora igényeit és fejleszteni tudja kreatívitását.Olyan része ez az emberi tevékenységnek, ami
az egyén sajátja,ahova eltud vonulni,de nem bezárkózni.
Személy szerint én olyan könyvet vennék a húginak,amely az érdeklődése tárgyával foglalkozik,
biztosítva Őt,hogy a könyvben olvasott-látott dolgok megvalósításában a továbbiakban is támo-
gatod.Ez ne egyszeri tárgyi dolog legyen csupán,hanem folyamatos odafigyelés.
Tisztelettel üdvözlet a nagybácsiknak!
(#) jani1987 hozzászólása Jan 15, 2018 /

Kösz mindenkinek a tippet.
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Jan 15, 2018 /

Néptánc, rajz és festészet. Minden más ezután.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 15, 2018 /

Akkor egy néprajzi tárgyú könyv szép ajándék lehet.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 15, 2018 /

Jelentem, hogy Békánál helyreállt a rend! Végre felkerültek az eddig elmaradt frissítések! Szóval mostantól újra lehet hétfőnként követni a frissüléseket!
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2018
(#) elektroncso válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 15, 2018 /

Sőt, ha elolvasod a mai cikket akkor megtudod, hogy mi volt a "probléma".
(#) elektroncso hozzászólása Jan 15, 2018 /

Segítsetek kérlek. Matekleckémmel dolgozok, de ennyire még nem akasztott ki matematikafeladat.
Hogy tudom megállapítani, hogy az adott feladat variáció vagy permutáció? Például van egy feladatom:
Idézet:
„1. Anna, Bella, Csilla és Dóra együtt mennek moziba. Hányféleképpen ülhetnek le egymás mellé?”

Hogy tudom eldönteni, hogy ez permutáció vagy variáció? Elolvastam több helyen is a leírásokat, de nem bírok rájönni, hogy mi a kettő között a különbség. Mármint a matematikai levezetés az rendben van, értem is a kiszámítás menetét, csak azt nem értem, hogyan tudom eldönteni hogy melyik.
Biztos, hogy a megoldás itt van az orrom előtt, csak nem veszem észre. Úgy mint ma matekórán dolgozatot írtunk, tizedesszám jött ki olyan példára amire semmiképp nem jöhetett volna ki tizedesszám. Négyszer átnéztem, végül kínomban odahívtam a tanárt, mondja már meg hol hibáztam. Meg is mondta, 20-3 nálam 18 volt! Azt hittem elsüllyedek.
Előre is köszönöm!
(#) goreny válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 15, 2018 /

Szerintem ez variáció. Hányféleképpen ülhetnek le. Ez a variációk számát jelenti. A permutáció az én olvasatomban sorba rendezést jelent. Akkor az lenne a kérdés, hogy rakd sorba hajhossz szerint őket
De távol áll tőlem a matematika.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) antiktelefon válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 15, 2018 /

Permutáció: n elem valamilyen sorrendje, pl. 12 ember sorba állítása. Ha van ismétlődés, akkor: ha egy elem a-szor ismétlődik (a db egyforma elem van), akkor el kell osztani a!-sal az eredményt. Pl.: 4 kék és 5 zöld golyó sorba állítása. (itt 9!/4!/5!)
Kombináció: n elem k-ad osztályú ismétlés nélküli kombinációja n különböző elemből kiválasztott k elem, tekintet nélkül azok sorrendjére. Pl.: 15 személyből 2-nek kel takarítania. (nyilván nem mindegy, melyik kettő fog...) Ismétléses pl.: húzás visszatevéssel (feleléshez minden nap név húzása, stb.)
Variáció: ismétlés nélküli: n elem k-ad osztályú ismétlés nélküli variációja az n különböző elemből kiválasztott k darab elem valamilyen sorrendje. pl.: 10 emberből 6-nak jut mozijegy, és ők leülnek. Hányféle ülésrend lehetséges? ismétléses variáció: egy-egy elem akárhányszor előfordulhat. Pl.: totó, dobókockával dobálás
Ez füzetből van, remélem semmit sem kevertem össze.
A feladatod egy ismétlés nélküli permutáció, de ha úgy nézed, hogy első helyre leülhet 4, másodikra 3, harmadikra 2, negyedikre 1, akkor úgyis rájössz. (pl. ha nem ül le mind, mert csak 3 jegy van, akkor ilyen szorozgatás pont ugyanazt adja ki, mint az ismétlés nélküli variáció képlete)
Következő: »»   2840 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem