Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Két gyors dióda azért nem beszerezhetetlen.
Csak ránézésre ez éppen az. Ha a feszültség lehet 100 V, akkor még olcsóbb: itt látod. Fontos! Meg kell nézni az anódja vagy a katódja a közös-e, mert ha csak cseréled akkor nem mindegy!
Az a baj ez közös katódos, mint amit pjg is linkelt, neki viszont közös anódos kell a fotó alapján. PC tápokból nekem is van pár darab, de azok is közös katódosak. Itt van egy, ha elég a 120V, 10A.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2018
De a fotón a mellette lévő már közös katódos. Ezek általában graetz hídat alkotnak, tehát csak a hidat kell létrehozni. Ehhez lehet hogy egy kicsit bele kell piszkálni, de megoldható. A javításba esetenként ez is bele kell férjen.
Ha nincs más megoldás, akkor kell venni két darab egyes diódát, egymás fölé rakni, és tetszés szerint bekötni. pl. ilyet.
Igen megoldható egyszerűen, akár két közös katódossal is. Amit linkeltem az közös anódos. A PC tápokban kétutas egyenirányításra használják.
Igen, teljesen jó a linked. Csak tágítani akartam a megoldási lehetőségek körét.
Igazad van, kreatívnak kell lenni.
Sziasztok!
Hogy tudom úgy bekapcsolni az erősítőt, hogy ne küldjem el, ha valami probléma adódna. A primer körrel sorbakötött 60W-os izzó nem segített az azt mutatta rendben van! Egy Agota 1200-as erősítőről van szó. Egy hibás fet cserélve lett, feljebb lévő hozzászólásban lévő ellenállások cserélve lettek. Újra elszállt.
Én megpróbálnám labortápról éleszteni. Egyszerűbb és nem száll el semmi max a táp korlátoz.
Tehetsz kisebb izzót vagy előtét ellenállásokat bekapcsolod és figyeled ahogy ha melegszenek rögtön kikapcs mert gubanc van. A fejlécben fönt ÉLESZTÉS!
Helló !
Kérdezném hogy egy fet- nek vagy egy tranzisztornak mekkora kb. a kimenő impedanciája (mondjuk 60V ról) ? Illetve hogy ez mérhető valamilyen egyszerű módszerrel ? Kösz !
Szia! Azt hiszem pontosítanod kéne, mert a kérdéses impedancia tarthat a nullához és a végtelenhez is aszerint, hogy nyitva, vagy zárva van a tranyó.
AB osztályban működne és 5W teljesítmány kellene
Húú, köszönöm szépen!
Esetleg egy jó féle 6-7 sávos EQ-hoz nincs rajzod? Vagy inkább előbb csináljam meg működőképesre magát az erősítőt, és örüljek mint majom a farkának, aztán ráér az EQ majd pedálba, vagy legalábbis valami későbbi projektbe?
Sziasztok! Megint a peavey ügy érdekében kérdezősködöm. Mai nap már kész volt működött rendesen. Teljesen kitekert bemeneti potinal, sub erősitőnek használva viszonylag nagy gain nel hajtva, az történt hogy a telefonom lezartam, és ugy akkor "pukkant egyet", bizony ez az erősítő ismételt halálát okozta. Erről volt szó. Most ujra féltáp van a kimeneten, méghozzá pozitiv. Clip led persze nem alszik ki.. nem tudom mi lehet, esetleg valami ötlet? Az egyik pnp tranyo atment rovidbe, pontosabban a q8 .
EQ-hoz nincs bevált kapcsolásom, ajánlom keresd fel ezt a topicot!
Nem lehet hogy a max bemeno jelet le kellene korlatozni?
A nyákon és a bordán volt valami fekete folt, ami felrobbant alkatrészte utal. Elképzelhető, hogy annak következményében akár egy dióda, vagy passzív alkatrész is zárlatba ment. Ha éppen olyan alkatrész pusztult el ami csak a védelem része, akkor akár jól is szólhatott egészen addig, amíg egy nagyobb impulzus nem aktiválta a védelmet. A bekarikázott tranzisztort a bázis vagy kollektor körében lévő alkatrészek nem engedik tönkremenni, kivéve ha ők is eleve rosszak. A rajz elég homályos (de lehet hogy csak az androidos izé miatt), így nem látom a pozíciószámokat, ezért nem tudok pontosabb segítsséget adni. Ha a felrobbant alkatrészt be lehetne azonosítani, talán ki is derülne mi volt az eredeti hiba. Egy jobb minőségű rajzon le lehetne követni, hogy nem-e maga a kapcsolás olyan, hogy öngyilkosságba küldi magát bizonyos helyzetben.
Megtaláltam a linkelt nagyobb felbontású rajzot.
A két kártyát (mármint a meghajtó és a végfokozatot) összekötő csatlakozósor rajz szerinti 1-es lába bizonytalan érintkezés esetén okozhat olyan hibát, hogy a Q10 meghajtó árama nem a Q2-be folyik, hanem Q8-ba. Ez meg is ölheti a Q8-at. Ez csak egy hiba a lehetséges sok közül.
Szia! Azóta is néztem, hát az op-ampnal nem koser valami. Mert van egy jó oldal és viszonyitgatok. Itt a kapcsolasi rajz, most a 4558 as opampnal van egy kis baj , valamiert -8.6V van a kimeneten. Gyanus hogy a miatt csuszik el fel oldalra a kimenet.
Szia! Eljutottam arra a szintre, hogy az erősítő kimenetén nincs dc fesz, de valamiert hangot nem tudok kicsikarni belole. Egy vegtranyo is ludas volt a feltapert a kimeneten. Ki kellett cserelnem nehany diodat, tranzisztort, opampokkal kinlodom cserelgetem de hang valamiert most sem jon ki. Annyit mutat, hogy amikor megfogom a bemenetet kb felig kitekert potival, akkor felvillan a clipp led, vilagit vagy 5 masodpercig es ennyi. Mit gondolsz/gondoltok mi lehet a problema?
Ui. A dual opampon a kettes részén valamiert meg a rossz oldalon még mindig -7.7->-9.4V kozott valtozik. Tapokat lemertem minden okes.
Mit hová kell forrasztani ezen az RFT 1800-1810-es erősítőből származó végfok panelon? Mekkora feszültségre van szüksége? Egyenirányítani szerintem nem kell. Hova kötöm a beérkező jelet? Hol a kimenete ? Esetleg ha megoldató ezeket rajzoljátok be rajta
Kifelejteted az "SC"-t a típusjelzésből ! Kapcsolási rajza letölthető...
Az SC 1810 -nek itt a rajza:
A bekeretezett rész a végfok panel. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2018
A nyáklapot elnézve mintha a 2030 ic forrasztási pontjai kissé megvolna égve. Lehet hogy annak vége.
Az a problémám,hogy kapcsolási rajzot nem tudok olvasni
Sziasztok kicsit át rajzolgattam a Régi megszokott FET- es kapcsolásom pár hibát kijavítva és 4-8R re optimalizálva. Megosztom veletek a teljes Rajzot ha találtok hibát kérlek jelezzétek köszönöm.
Sziasztok!
Ennek az erősítőnek a rajzát keresem, a képen láthatónál jobb minőségben. Köszönöm!
Kedves Krisz,
én áramkörileg nem vagyok mérvadó, ebben mindig másra támaszkodom, ha hagyja, de konstrukcióban kikupálódtam. A következő észrevételem lenne a gyári minőségű paneledről: nem tudom milyen célra szántad, de ha zenehallgatásra is, akkor figyelembe kellene venni egy-két dolgot. Ilyen egy jobb minőségű becsatoló kondit. Egy jantzen mérete a Te esetedben 26x45mm, ha ennek a panelen helyet hagynál, akkor, ha úgy gondoltad, felrakható lenne. De ennél is fontosabbnak tartom a csillagpont, pontok kialakításának hiányát. Pont erről meditáltunk a quad405-ös fórumon. Nem vesztesz vele, ha belenézel. Elek A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |