Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A vizet mindig el kell vezetni az épülettől. A többi már az okozat.
Vízelvezető járda, kifelé lejtéssel.
A vályog és a beton nem barátok! A beton nedvszívó a vályognak az nem tesz jót. Csak elszigetelve.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2018
Hogy az alap szélesebb mint a fal az normális. Ha nedvesedik is (ami a képről nem látszik) akkor a víz elvezetése sokat segíthet. A saját házamnál ezt úgy oldottam meg, hogy először is megjavítottam az esőcsatornát, a fal mellett 1m szélesen beton járdát csináltam. A mellett a járda szélénél egy méter mélyen fél méter szélességben ástam egy árkot, amiben dréncső és felette nagy szemű kavics van. Ez elvezet minden vizet a fal mellől.
Én is azon agyalok hogy a fal mellett valameddig kicserélem a földet kavicsra.
Szépen alakul a paradicsom projektem idén is!
Sőt idén eddig a leg jobban, korán ültettem így lassan a 2 középső tő eléri az 160-180cm magasságot, ami fölé már nem nagyon akarom engedni, meg ott nem is érné nap! Eddig a honaljhajtásokat csipkedtem kifelé és a 2 tőről csak két két fő hajtást hagytam meg tövenként, tehát 4 "szál" fut fel. Mit javasoltok? Ha eléri az 180-at akkor lecsípem a tetejét hogy felfelé tovább ne kusszon, De hogy termés is legyen rajta később ahhoz mit csináljak? Hagyjak megy 30-40 centin egy hónajhajtást és vezessem felfelé? Mert mire felér addigra a "főhajtás" már "kihal"? Vagy fentebb hagyjam meg elbokrosodni? Mert eddig soha nem volt ilyen hogy kb júni közepére elérje a max magasságot!
Mint már írták, először gondoskodj a vízelvezetésről.
Esőcsatorna, ami legyen kivezetve pvc csővel a vízelvezető árokba. A fal melletti 50cm széles részt 20-30cm mélyen kiásni, drain cső ki a vízelvezető árokba, rá meg drain (32-es) kavics. 5-6 éve reparáltunk így egy pincét, teljesen jó lett , nedvesedés teljesen megszűnt. A levált vályog vakolatot "kikaparni, és újra vályogozni kell. Semmilyen kevert, vagy gyári vakolatot ne használj. Csak vályogot. Agyagtéglát kapsz minden Tüzép telepen, vagy kérsz kályhástól. Vele egyúttal a kályhádat is átbeszélheted.
Sziasztok,
Budapesten keresek olyan órást, aki egy régi mechanikus órába életet tudna lehelni. Tudtok valakit javasolni? Kösz, Tamás
Wesselényi u.-ban (hétker.) a Klauzál u. sarkánál.
Király u., Hidvéghy órás. Valahol a Vörösmarty-Izabella táján.
Szerettem volna hozzászólni az itt kialakult beszélgetéshez, de az addigra "elfeketedett".
Edit: Hmm, annyira itt bambultam az oldalt, hogy nem is frissítettem, és amikor megtettem eltűntek a hozzászólások, egy oldallal későbbre. No ezt rendesen benéztem, de legalább becsatlakozhatok A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2018
Közben végigolvastam újra az eddigi hozzászólásokat (ez az átka ha az ember megnyitva hagyja a böngészőt 1-2 napig). hammer14 hozzászólására akartam alapból reagálni. Belepörgettem az apróhirdetésekbe, és az első pár között találtam routert, mobiltelefont (többfélét is), hallássegítőt és még sok mást, ami az én szemembe pont olyan mint egy keringetőszivattyú. Néha kicsit úgy érzem (és tudom hogy paranoiás vagyok, megmondták már), hogy tényleg csak az kerül levételre ami valakinek szemet szúr, ha valaki bal-lábbal kel fel, rossz napja volt s a többi és bejelöli. Hobbielektronika címszó alatt én lehet pont egy keringetőszivattyúval akarok építeni magamnak egy kerti locsolórendszert, ugyanúgy lehet hogy a hallássegítőt akarom átalakítani amatőr rádióvá. Megértem hogy terheltek a modik, de tényleg csak az dönt, hogy valaki bejelenti e vagy sem?
Illetve miért tűnnek el (és ezzel reflektálnék a fals hozzászólásomra), a már kissé vitás beszélgetések. Azt megértem ha már anyázásba torkollik, azt le kell állítani, de sok más is el szokott tűnni. (És itt várom a modik becsatlakozását is, világító lángocska nélkül).
Szerintem ha nem vágod vissza és nem fogja érni a nap, nem fog tovább nyurgulni. Szőlőnél szokás a magasság miatt visszavágdosni, a paradicsom nem tudom mennyire viseli jól.
Ez nem leterheltség kérdése.
Változik a világ. A teljesítményhajhászás miatt néha a szoftveresek elég hülye megoldásokat választanak. Az operációs rendszerek tervezői azt hiszik, hogy az ő megeoldásuk legjobb, a felhasználó meg buta. Bocsánatos bűn a programhiba, már a processzorokban sem lehet megbízni. Mindenki túlvállal, az olcsóság, a költségek mindenáron való csökkentése egyre silányabb, egyre felületesebb megoldásokat eredményez.
Igazat adok, manapság tipikus a "működjön" megoldás. Aki jó munkát akar végezni, az vagy lassan vagy drágán dolgozik, esetleg mindkettő. Csak sokszor elgondolkozok, a saját családom példáján is, hogy van e igény a minőségre? Itthon van 3 fúrógép, ha az egyik tönkremegy, ott van 2 másik. Mondanom sem kell, nem minőségi cucc, akkor meg miért nem érte volna megvenni a 3 árából 1 minőségit? Nem állítom, hogy soha nem menne az se tönkre, de akkoris...
Sajnos az van, hogy ezt a témát nem illik feszegetni, mert indulatokat szül, az pedig baj.
Véleményem szerint az oldal gazdájának nyűg az apróhirdetés. Igény volt rá, hát lett, de nincs gazdája. Jött hát a jó magyar szokás, amit úgy neveznek, a közösség önszabályozása. Ami valójában nem más, mint a "ha valami nem tetszik, jelents fel (be)". Fura, de persze nem lehet mindent tételt felsorolni, a hirdetési szabályzatban az a kitétel, hogy ami a hobbielektronikába belefér, csak az mehet. Keringtetőszivattyú: van gázkazános, medencefűtéses, stb., sőt keringtetőszivattyús topik. Legyél okos, hogy akkor ez most belefér vagy sem. Ha nem jól döntesz, még ott a bünti is, hogy x ideig nem hirdethetsz. Miközben Vincsenzónak fel lehet tenni a nagymama elektromos kerekesszékét. Tehát van egy "jóakaród" az egyik topikból, vagy egy olyan valaki, akinek kiszedték a hirdetését, vagy csak egy simán unatkozó. Megvan a jelzés, jön a moderátor. Ő is ember, neki is vannak nyűgjei, és esetleg egyéb befolyásoltságai (emberi). Hirdetés kuka. És kész a baj. Megértem teljesen, hogy innentöl nyűg az egész, és el is fogadom. Ne legyen itt Jézuskától géppuskáig mindent hirdetve. De például volt már itt lineáris sín cnc-hez. Azért abban kevesebb drót van, mint egy keringtetőszivattyúban. Másrészt lehet, hogy a nagypapa páncéltőkés zongoráját szívesebben adnám el ennek a közösségnek a tagjainak, mint egy "vadidegennek". De való igaz, vannak erre más oldalak, azok is ingyenesek.
Nem kell túlspilázni , egyértelmű a dolog.
Itt le van írva: Mit is SZABAD hirdetni. Szerintem egyértelmű.Persze mindig lesz pár szellemi fogyatékkal élő, aki úgy gondolja , ez rá nem vonatkozik. Csak másra.És ha szólsz hogy ez nem oké, akkor még Te leszel kö..ög, mert szólni mertél. Teljesen mindegy hogy van medencés meg locsolós, meg egyéb topic, de ez nem jelenti automatikusan hogy akkor mehetne az a nyomoronc keringető a hirdetésbe. 25-ös KPE csövet sem láttam soha a hirdetésben, pedig elvileg az is "kapcsolódik" nemigaz? Sőt hegesztős topic is van, mégsem láttam hogy kettőésfeles rozsdamentes pálcát hirdetne valaki. A modik leterheltek, így a közösségre bízzák az "önszabályzást", ami úgy működik ,-ahogy. De legalább működik. És hidd el, csak példaként: -Ha te hirdetsz egy forrasztópákát (példa!) és én azt jelentem, mert múltkor beszóltál itt nekem, és most jól megkapod hehe...(példa!) nem fogják törölni, mert nem valós a bejelentésem, a pákád illik az apróba.Nekem meg szólnak hogy nyugodjak le. De ha mosógépet, meg kilós kalapácsot, meg atommentes holmálytizedelőt hirdetsz, azt törlik.Jogosan. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2018
Tehát, aki másként értelmezi az elektronikai termék fogalmát, mint Te, az szellemi fogyatékos? Ez véletlenül nem személyeskedés?
A szabályokat - gondolom - jogászok írják, írták. Az valahogy kimaradt, hogy mit értenek ők az elekronikai terméken. Annyi biztos, hogy mást, mint az, aki ( mint az oldal legtöbb regisztrált felhasználója, ) nap mint nap foglalkozik vele. Idézet: „Tehát, aki másként értelmezi az elektronikai termék fogalmát, mint Te, az szellemi fogyatékos? Ez véletlenül nem személyeskedés?” Nem arról van szó hogy Én hogy értelmezek valamit. Nem is arról hogy Ők mit értenek alatta. A hirdetési szabályok EGYÉRTELMŰEK,az az irányadó. Az személyeskedés hogy Te "másképp értelmezed" a mondanivalóm,és csúsztatsz,és mellébeszélsz, csak hogy nyomhass egy lefelé mancsot? De úgy látom számodra nem járható az az út hogy legyenek korrektek a hirdetések, és csak az legyen ami okés. Tehát a "szabályszegés " megengedett, főleg havernak, ismerősnek. Kettős mérce a hirdetésekben, hasonlít valami nagyobbhoz, Magyarország piciben.
Emlékszem egy konkrét esetre mikor valaki egy akkus mozgássérülteknek való kocsit hirdetett.
Egyből ugrottál a torkának, holott valóban elég drága motorok vannak benne, nem tudni ki mit szeretne építeni. Mikor megkérték az illetőt hogy csináljon részletfotókat, mondta hogy sajna mozgássérült és ez időbe fog telleni, na én ott helyetted is szégyelltem magam!!
Én viszont vállalom a véleményem, ugyanúgy mint akkor:
-Nem volt ide való. Teljesen mindegy hogy rokkant a tulaj vagy sem. Ha azt mondta volna hogy eladó pár darab szervomotor, az okés lett volna. De rokkantkocsi, szerintem nem. Az más dolog, hogy a modik jóindulatból meghagyták. Most pedig lehet támadni, meg nyomogatni a lefele mancsokat mint netuddki, meg pumped gabó.... Én legalább nem sumákolok, mint jópáran...
Skacok! Ne essetek egymás torkának. A XXI. században gyakorlatilag már a betonban is elektronika van, de ettől függetlenül meg kell tartani a határt.
Amiben elektronika van megközelítés azért sem jó, mert egy fényképezőgépben is az van, mégsem elsődlegesen a HE profilja. A számítógépes cuccokban is van elektronika, mégsem elsődlegesen a HE profilja. Szóval a fényképezőgép és a számítógép is olyan a példákban, hogy ha nagyon nem rugaszkodik el, akkor nem kerül törlésre az apróból, de ahogy a szabályzatban is van, nem szívesen látott. Ha úgy tetszik megtűrt. Ezzel szemben azért egy kalapács, vagy egy kompresszor légtartály már nagyon kifelé kacsintgat. És azért ne lehessen már bojlert árusítani a HE-n csak azért, mert elektromos fűtőpatron van benne. Nem kell ehhez semmi komoly szabályzat, vagy írásos megfogalmazás, egyszerűen a józan ész kívánja azt, hogy ilyenek ne legyenek. Fontos, és ezt tartsátok szem előtt! Az apróhirdetés részlegben azért kell rendet tartani, mert minden rendes apró felhasználónak egyszerűen szúrja a szemét a bojler. Nem kellene szabályban definiálni, hogy bojlert nem szabad. Nem kellenének írásos szabályok ebben, mert egyszerűen a józan ész az, aki azt mondja, hogy ez a mi kis fórumunkra, apró részlegünkre egyszerűen nem illik. És attól még, hogy valakinek a bojler is HE apróba való, attól még a 99%-nak szúrja a szemét és ez így is helyes.
Ezt írtad:
Idézet: „Szerintem egyértelmű.Persze mindig lesz pár szellemi fogyatékkal élő, aki úgy gondolja ,” A negatív értékelés, és egy hozzászólásra írt válasz semmilyen irányból nem függvénye a másiknak. Azért írtam a hozzászólást, mert vállalom a véeményemet, és nem "sumákolok". Politikát meg kár idehozni, az nem idevaló. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2018
Határozottan nem egyértelmű, ezt tanúsítja az általam lentebb felsorolt példák. CNC-sínhez is van köze az elektronikához, én példa gyanánt most tervezek egyet, aminek az egyik célja a NYÁK készítés (és nem ritka az ilyen célra szánt CNC, na most akkor az belefér vagy sem)?
Idézet: Tessék, máris simán mehet a CNC alkatrész. „Engedélyezett hirdetési kategóriák,... elektronikai szerelés- és gyártástechnológiai anyagok (... mechanikai elemek ...)” Most személyeskedek egy kicsit, ha a moderátorok normálisak benthagyják, lényeges ezt is megbeszélni, hogy a vita ne jöjjön fel újra és újra. Tubeamp, pont arról van szó, hogy valaki hogyan értelmez valamit, adott esetben te. Mivel nem 50 oldal csak az apróhirdetés szabályzata ezért rendkívül tág a fogalom, és az átjárás a tiltott és az engedélyezett elemek között, így tényleg sokszor az fog dönteni, hogy valaki bejelenti e vagy sem, a szabályzat is szól erről. A mai politikára meg nem kell kitérni, most ennek semmi köze ehhez. Nem kell kiforgatni amit más ír, még egyszer mondom, nem egyértelműek. (És most Topi-tól kérek elnézést, ezzel nem nektek akarok rosszat, csak szeretném tisztázni itt többekkel a dolgot). Mondhatjuk, hogy amiért másképp értelmezem, azért szellemi fogyatékos vagyok, akkor egy büszke szellemi fogyatékos mérnök leszek. Ha megkérdezlek és őszintén válaszolsz, hány apróhirdetést jelentesz be, a többiek mennyit? És ezt miért teszed? Biztos vagy magadban? Én nem szoktam az lenni, de nem azért mert alapból bizonytalan lennék, hanem mert nem tudom más mit gondolt mögé, minek szánta (és akkor csak az apróhirdetésekről beszéljünk). Soha nem értettem és nem is fogom megérteni, hogy valaki miért leli örömét abban, hogy valakinek gondot okoz direkt. És most nem a szabályellenes hirdetésekről beszélek, azok kerüljenek csak le, hanem ami kérdéses, mert igenis van kérdéses.
Így van, sok kérdéses apróhirdetés van. Ezért van a jelentés opció, hogy annak eldöntését, hogy ez most jó/nem jó, rábízza arra, akinek jogosultsága is van a hirdetéssel valamit kezdeni.
Sok egyszeri, vagy új "hibázót" például csak felszólítjuk privátban, hogy OFF a hirdetése, és ha nem szeretné hogy bejelentések miatt a hirdetése szabálysértőnek legyen jelölve, akkor inkább mihamarabb szedje le, mert nem nagyon való a HE-re. De hangsúlyozom megint, szerencsére 1-2 notórius kivételével csak olyan apróhirdetés bejelentések érkeznek, ami valóban beavatkozást igényel, de legalábbis fejvakarást okoz a modiknak, hogy helyesen döntsenek. Ha van egy olyan apróhirdetés amit a felhasználók jelentenek, mert OFF és a moderátor is úgy dönt, hogy valóban kilóg a sorból nagyon például jellegénél fogva, akkor a lehetőség megvan, hogy törölve lesz az apró. Ha valaki a HE jellegétől már nagyon távoli hirdetést ad fel, azzal minden esetben vállalja annak a kockázatát is, hogy a közösségnek nem tetszik. Ekkor a moderátor feladata az, hogy a közösségnek tetsző állapotban tartsa az aprót. Idézet: „Nekem is törölték már"nem idevaló" hirdetésem” Idézet: „Szerintem egyértelmű.Persze mindig lesz pár szellemi fogyatékkal élő, aki úgy gondolja , ez rá nem vonatkozik.” Akkor most, hogy is van ez? Idézet: „meg kilós kalapácsot, meg atommentes holmálytizedelőt hirdetsz, azt törlik” Véletlenül nem te hirdettél kalapácsot, ajándék mérőszalaggal? Replikaként egy másik hirdetésre? |
Bejelentkezés
Hirdetés |