Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2906 / 3601
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

Érdekes a hozzáállásod.
Szoval a lopott dologgal te vigan szorakozhatsz, másolhatod, árulhatod stb. (mert ugye más lopta...). Ha jol emlékszem a BTK idevágo paragrafusára, abban az van, hogy köteles vagy az ilyen esetet jelenteni, és nem letöltögetni....
(#) kameleon2 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

Pedig olyan egyszerű a megoldás mint egy pofon. Ha annyit keresek, hogy megengedhessem magamnak - ne kelljen Warez és egyéb oldalakról letöltöltenem, amire igényem van - akkor kifizetem az árát és kész. Szerintem ez a jó megoldás. Nem a törvényalkotónak kell megoldania a kérdést - pontosabban nem az általa alkalmazott (rossz) hátulról jövő eszközökkel. Nem kell az állampolgárt eleve "lebűnözőzni", hanem egészen egyszerűen hagyni kell élni. Hagyni kell megélni és ez a probléma már nem is létezne. Kicsit olyan ez, mint az utólopás. Dubaiban lopják az autókat? Nem. Minek tennék, ha mindenkinek olyan van amilyet akar? Akkor mindegy, hogy fizikai adathordozón kerül eladásra egy "termék", vagy letöltik, hiszen a rendszer a tisztességre alapoz. De ebben az esetben a rendszer is tisztességes, etikus.
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

A lopás teljesen más kategória, már írtam is, de ha nem hiszed el akkor nézz utána a BTK-ban. Amíg az alapfogalmakkal (lopás, elkövető, ilyenek) sem vagy tisztában, addig fölösleges erről beszélgetni.
(#) tbarath válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

Egy netflix előfizetés kb. 1500-2000 Ft, egy havi zeneszolgáltatás (google, apple, spotify, stb.) szintén ebben a kategóriában mozog. Persze ezzel nem kapsz meg mindent, nem kapod meg a legújabb blockbuster-eket, és biztos lesz 1-2 kedvenc zenekarod ami nem lesz a katalógusban, de azért na.
Az viszont más kérdés, hogy bizonyos (illegális) site-okon _minden_ megvan, olyanok is amit egyébként megvenni se tudsz mert nincs kereskedelmi forgalomban.
(#) jani1987 hozzászólása Jún 26, 2018 /

(#) kameleon2 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

Nem illett a szocreál ideológiához. Csoda, hogy a parlament nem volt beburkolva. Urbánus legendák szerint a Népligeti metró megállót is kétszer építették meg. Egyszer a moszkvai mintájára, gyönyörű faragásokkal, márvánnyal és aranyozott díszekkel. Majd lezárták, mert nem tetszett a pártvezetésnek a kivagyiság és a puritán változat maradt meg. Nem volt alkalmam ellenőrízni, de volt metrós tanártól, kollégától hallottam.
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

Sajnos ez azonban igy van szinte az egész EUban. Ezen most kár rágodni. A baj az, hogy van néhány hely a világon, ahol hasonloan egy két itteni bajtárshoz fogalmuk sincs a szellemi tulajdonról (amit éppenugy lehet lopni, mint pénzt).és ott bármit szabad prédává tesznek, amit azután az internet jovoltábol a fél világ kihasznál. Ezért kellett valamit kitalálni, hogy legalább morzsa jusson az elprédált tulajdonbol.
(#) kameleon2 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

Szerintem rágódni sosem kár. Felejteni kár. Az internet pedig pont olyan, mint mi magunk. Akinek van gyereke - érti. Mi felnőttek aggódunk , sokan gyerekvédelmi szoftvereket telepítenek, de amikor leülök velük a gép elé és megmutatják mi mindent találtak, megdöbbenek - jó értelemben. Hiszen ők a jót látják, míg mi felnőttek a rosszat. Míg én aggódom, hogy miféle tartalmakhoz férnek hozzá - a lányom kötés és horgolásmintákat keres - és talál. A fiam mindent, ami a robbanómotorokkal kapcsolatos. Különleges gépeket. Különleges megoldásokat. Aki hamisított, vagy lopott tartalmakat keres - azt fog találni. Aki a hobbijához keres tartalmakat - az is meg fogja találni. Én lehet, hogy régimódi vagyok, de az online zeneletöltés nem az én műfajom. Lehet ez persze a minőség miatt is, mert az MP3 számomra inkább zaj, mint zene. De azt az érzést nem pótolja, amikor az ember előveszi a borítóból, vagy szépen megnyomott tokjából a kedvenc LP, vagy CD lemezét. Elolvassa a nyomdai anyagot és megszólal a zene. Főleg, ha saját erősítőn, hangfalakon. Ezt az érzést nekem egy online megoldás sem tudta visszaadni. Arról nem is beszélek, ha mindezt tisztességtelenül szereztem be - akkor már nem is tetszik annyira, hiszen csak egy a sok ezer közül. Mai napig őrzök egy Bach orgonaversenyt CD-n . Annyira egyedi a felvétel - pedig mondhatni "tucatáru" ez is. De van benne egy sóhaj a felvétel elején. Ettől olyan emberi.
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

Sajnos nem mindenki ilyen, és nem mindenki tudja a gyerekeit ilyen utakra nevelni. Ugy látszik azok vannak többségben s emiatt kell a jogdij cirkusz az üres hordozokra. Van egy jo barátom sokáig azzal szekirozott, hogy kölcsön adogatta vinyoit csurig letöltött filmekkel. Hát nem tudom, talán 2 filmet néztem meg azután a vinyokat, hogy ne sértsem meg, 1-2 hét mulva nézetlenül visszaadtam. Nem igen firtattam honnan van a gyüjteménye....
(#) mek-elek válasza tbarath hozzászólására (») Jún 26, 2018 / 1

Ha veszel egy "gyári" CD-t, és lemásolod, mert nem akarod az eredetit koptatni, és megfelel a másolat minősége, hát mért ne tehetnéd.
Egyébként az egész digitális piac csúnya üzlet szerintem, a zene alázása. Hiszen sokkal jobb minőségű zene rögzítésére van lehetőség ahhoz képest, amit gátlástalanul árulnak, nem beszélve, hogy mennyiért.
(#) Bakman válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

A nagy többségnek megfelel, a pénz nagy részét pedig ők biztosítják.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Jún 26, 2018 / 2

Ne haragudj hogy megkérdezem, de szándékosan kevered el a szálakat?
Idézet:
„Ezért kellett valamit kitalálni, hogy legalább morzsa jusson az elprédált tulajdonbol.”
A digitális világ és a letöltés beköszöntével pl. a zenészek egyszerűen nem voltak hajlandók évekig tudomásul venni, hogy a lemezeladásokból már nem lehet megélni úgy, ahogy ők gondolták eddig, hanem fel kell kerekedni, haknizni.

Mindezek mellett külön érdekesség, hogy egy alapvetően HW gyártó cég, az Apple mutatta meg a nagyvilágnak, hogyan kell zenéket eladni digitális formában. Annó az iTunes kb. ennyit tudott, azóta persze sokrétű lett a dolog, de a kezdeti sikeres lépéseket ők tették meg.
(#) zolika60 hozzászólása Jún 26, 2018 /

De jól pihenünk már megint.
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Jún 26, 2018 1 /

Az a baj, hogy neked nincs fogalmad arról amiről beszélsz, de legalább a tudatlanságod magabiztossággal párosul és fújod tovább a valótlanságot.

Szellemi tulajdont ugyanis _nem_ lehet lopni, tessen fellapozni a BTK-t és/vagy a szerzői jogi törvényt, fent van a neten. Ettől még lehet jogsértést elkövetni, de a magáncélú másolás nem az - még ha a könnyen befolyásolható és tudatlan emberek megtévesztésére az ún. szerzői jogi maffia szívesen fogalmaz is így. (Lásd: Mickey Mouse Act.)
(#) tbarath válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

Ha ez lenne a jogalkotó célja, akkor ez szerepelne a szerzői jogi törvényben. Nem véletlenül nem szerepel benne az, hogy csak a saját, megvett CD-idről készíthetsz magadnak biztonsági másolatot.

Szerintem a digitális piac az igényekre reagál, ha tényleg lenne komoly piaci igény a jobb minőségre, akkor lenne komoly kínálat is. De a legtöbb embernek elég az mp3...
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Jún 26, 2018 1 / 1

Hat veled már többször kerültem én is meg mások is vitába igy kerüljük inkább egymást. A félremagyárázok meg a személyeskedések bajnoka lettél.

Nem tudom szerinted miért vannak millios perek meg tiltások, ha nem pontosan a szerzöi meg szabadalmi jogokért. És nem véletlenül tiltanak, le a nyilvános megosztok olyan anyagot ami jogtalanul került oda.

Én egy szoval sem irtam, hogy a magáncélu másolás már jogsértö lenne...azaz nem érted amit irok, s ez te bajod.
(#) nagym6 válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

Idézet:
„sokkal jobb minőségű zene rögzítésére van lehetőség ahhoz képest, amit gátlástalanul árulnak”
Évtizedekkel ezelőtt az akkori analóg technikával sokkal jobb minőségben hallgattunk zenét, mint a mostani digitális technikával, illetve ennek elterjedt színvonalával. Lehetne ez sokkal jobb is, de mégsem az kell, hanem a csörgő-zörgő visítozó gyufásdobozok 1 centis hangszórójukkal..
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Jún 26, 2018 3 / 1

Félremagyarázások? Tükörbe néztél?

Az egész onnan indult, hogy szabad felhasználás/magáncélú másolat, aztán jöttél csőstől a hülyeséggekkel, ahogy szoktál, a teljesség igénye nélkül:
- "a törvény igy szol, de ott van benne az elözmény is"
- "mert amikor a törvény született, nem igen lehetett kétes forrásokbol letölteni jogvédett anyagot"
- "LOPÁS!!!"
- aztán már a terjesztésről beszéltél
- most pedig legutóbb a btk-től és az szjt-től is jobban tudod, hogy a szellemi tulajdont el lehet lopni
- és persze tolod a terjesztést xD

Szóval én jót szórakozok ezeken a légből kapott hülyeségeken, bár a szőrmentén előadott személyeskedéseden kevésbé, szóval tényleg jobb lenne ha elkerülnénk egymást...
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2018
(#) Sam Seed válasza tbarath hozzászólására (») Jún 26, 2018 1 /

Hát, ez kurv@jø.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

Szerintem éppen az Apple gyártotta a legtöbb szemetet. Mármint minőségben. Komercializálta a minőséget. Nyilván csinált sok mindent jól is. De engem nem nyűgöztek le, mert jóval megelőztem őket. 1986-ban lerajzoltam egy eszközt, ami pont ugyanazt tudta, mint az ipod. Csak DJMatic névre hallgatott és tömörítetlen hanganyagot lehetett volna letölteni rá. Igaz, asztali kivitel és műholdról töltött volna le parabola antennán. Steve Jobs csak ezüstérmes - bár neki volt pénze is megvalósítani. Vagy legalábbis tudott rá tőkét szerezni.
(#) Sam Seed válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 26, 2018 /

Nem termèk a fogalom.
(#) nedudgi hozzászólása Jún 26, 2018 / 3

Könyörgöm, ez a pákások topikja! Jogászok kíméljenek.
(#) mek-elek hozzászólása Jún 27, 2018 /

A nekünk ez kelről, hát nekem nem, de ha a pék rossz kenyeret süt, és kénytelen vagyunk azt venni, akkor tényleg arra lenne igényünk?
A többi szerintem, meg egyszerűen szocializáció, szomorúan mondva, mint a viselkedési problémák.
Kihajtott az elvetett mag.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 27, 2018 /

Idézet:
„1986-ban lerajzoltam egy eszközt, ami pont ugyanazt tudta, mint az ipod.”
Ezek szerint a SciFi írók érdemelnek mindenért aranyérmet?
(#) Moderátor hozzászólása Jún 27, 2018

Na de most már aztán tényleg elég legyen a jogvitákból! Épp elég szájtépés, nemiszerv-hossz méricskélés, és személyeskedő sértés került a témába!
A legközelebbi, ilyen hozzászólást szó nélkül töröljük, az íróját figyelmeztetés nélkül kitiltjuk! Egyesek ide járnak trollkodni, mások pedig ezt a ferde jellemű szokást még táplálják is.
(#) Triger válasza Bakman hozzászólására (») Jún 27, 2018 /

Bővebben: Link
A gyerekrajzok sokszor nagyon valóságosak tudnak lenni.
(#) Gabó hozzászólása Jún 27, 2018 /

Valaki tudja mi lett szamócával? Rég láttam hszt tőle itt a forumon
(#) sany válasza Gabó hozzászólására (») Jún 27, 2018 /

Sajnos adatlapja szerint már 10 hónapja nem lépett be.
(#) tbarath válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 27, 2018 /

Jobs akkor csinálta meg az ipod-ot, amikor már tudták gyártani.
Mert 86-ban ez még nagyon scifi volt. Akkoriban a csúcs PC-k olyan 20 megás HDD-vel voltak szerelve, azon lossless zene nem nagyon fért volna el. Tömörítettből is csak 1 zene talán, de annak a dekódolásához pedig a számítási kapacitás nem volt meg, csak olyan 10 évvel később, még akkor is csak PC méretben.
(#) palj válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 27, 2018 /

Ez csacskaság. Ott voltam, amikor építették. lehet, hogy tervek voltak több változatban, de az építés már csak egyféle "stílusban" ha ez annak nevezhető? történt!
Eleve nincs hely oszlopnak stb. Nem a Népstadion megállóra gondoltál? Bár sok hely ott sincs...
Következő: »»   2906 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem