Fórum témák
» Több friss téma |
Nem azért kérdezek ilyeneket, hogy kötekedjek, remélem ez érződik is. Azért kérdezősködök így, mert viszonylag hosszú kutakodás után nekem ezeket a gondolatokat sikerült összeszednem, főleg egy fórumról. Ami fotókat meg készítettek, nem láttam külső meghajtást a lámpához, és az annál azért nagyobb minthogy beleférjen egy újabb fajta projektorba. Itt van pl két link azok közül amit néztem:
LINK 1 LINK 2 Vajon mit "bűvészkedhetnek" még akkor azon kívül, amit a lámpa ellen elkövettek?
Nyugodtan kérdezzél, azé' vagyunk!
Sztem abba a döglött eredeti projilámpába bebarkácsoltak egy mezei fémhalogént, így az optikai meghajtás nem változott, csak a lámpa típusa! Ha volna egy gyári, lámpa-döglődő projim, biztos hogy nem vennék bele gyári égőt, súlyos többtízezrekért...
Igen ez lenne a célom ... Úgy gondolod akkor, hogy ez működik, ha csak ennyit csinálnak vele, hogy egy fémhalogént beleapplikálnak az eredeti lámpa helyére?
Igen.
Két dolgot tartok fontosnak: 1. Vhogy át kell verni a proji elektronikáját, hogy ne pofázzon a nemlétező eredeti lámpa miatt. Ez konstrukciófüggő, és nincs hozzá 5letem. 2. Beügyeskedni egy ARC vagy CMH 150W-os mezei fémhalogént az eredeti lámpa reflektorrészébe, hozzávezetékelni egy fojtót-gyújtót, és némi kényelmetlenség árán mexabadultál egy többtízezer forintos kiadástól!
Az elektronika átverésre van ötletem, de ez nem működik minden projektornál. Hasznos az az oldal amit amúgy feljebb mutogatok,csak kár,h francia . De amit ott találtam képen azt feltehetem ide, hogy akit érdekel ne kelljen keresni, csak az már offolás lenne...
No igen, én sem tudok egy kukkot se a vérbajos franciákok nyelvezetén, pedig bizonyára van sok hasznos tudnivaló azon az oldalon..így marad a képnézegetés, jobbhíján!
Egyébként amennyit szívok egy normálisan átvilágítható LCD összeszedésén, lehet hogy inkább vennem kéne egy komplett DLP képalkotórendszert, és azt összehozni az írásvetítővel, meg a fémhalogén-hegyekkel?
Hát elvégre minden sarki kisboltba lehet kapni DLP képalkotórenszert. A Tecsóban most még akciós is .
Elég sokat lehet érteni a francia fórumból kellő elszántsággal. Ha megnyitod az Altavista-s Babelfish-sel(azóta mondjuk rájöttem,h a Guglis jobb), ha tudod mit keresel több esély van megtalálni. Csak nézni kell közben még a francia szöveget is, hogy tudd, hogy amit angolra 'x-ray'-nek fordított az igazából a fókusz lenne. Persze emellett még ott vannak a nemzetközi rövidítések: AC vagy DC/CD---> innen gondoltam, hogy van egyenáramú UHP. Amúgy énis ilyen írásvetítő+lcd témát akartam megvalósítani, csak minél többet olvastam róla, annál jobban elment a kedvem tőle. Persze nincs még elásva az az ötlet sem a fafejségem miatt ...
Jaa, menek is a Tuskóba, és veszek DLP-t, de nem egyet, kettőt, hogy a sógornak is jusson!
(viccen kívül: Tudomásom szerint beszerezhető) Írásvetítő+LCD-vel csak annyi a bajom, hogy nagyon sok fényt visszafog az LCD. De lehet, hogy szutyok, alkalmatlan LCD az, amit szereztem... Lámpa az van doszt, fémhalogének 20 és 3500 Watt között amit csak akarsz, de nem akarok vmi rettenetet belerakni..
Kapható DLP ? Nem is tudtam. De egy olyan szerkezet vajon hogy néz ki? Meg hát annak az optikáját elég pontosan kell beállítani,meg a színtárcsájához a tükrök időzítését. Mondjuk amit most leírtam az már szinte egy lámpa nélküli dlp proji.
Az alacsonyabb kontrasztú lcd-ket azt hiszem könnyebb átvilágítani, csak ha erős fénnyel világítod meg őket akkor összemosódnak a színek...bár ebbe nem vagyok biztos, ha ez alapján döntenél,valaki okosabbat még kérdezz meg .
Mi történik akkor, ha egy nagyobb teljesítményű fémhalogénre tervezett fojtó+gyújtó(+fázisjavító kondenzátor) kombinációval egy kisebb teljesítményű izzót használok, és mi történik ha fordítva? Gondolom ha az izzó a kisebb teljesítményű akkor lehetek boldog, nem?
Volt már erről szó a topikban, ezt, és Ödön ez utáni hozzászólsait olvasd el, és megvan a kérdésedre a válasz.
Üdv!
Igazad van, tényleg. Köszönöm szépen a gyors választ!
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem. AH125 higany és AN70 nátriumfojtókat láttam újonnan bruttó 1800Ft körül. (DVL üzletház, Százhalombatta) Ez jó ár?
Hello! Ez jó ár, én az AN 70-et 2300Ft-ért vettem, úgyhogy jó ár.
Újonnan tényleg elég olcsó, de ha érdekel tőlem kaphatsz használt AH125-öt óccsóbban. (Gödöllő) Most sikerült belőle betárazni, kicsit túl sokat is
Üdv!
Hello! Erről beszámoltál, csak az a baj, hogy az AH125 nem jó a 70-es nátriumhoz, ahhoz az AN70-es való. Agázkisülőlámpáknál ez sajnos így van, mindegyik lámpához csak a saját fojtója jó, mert ha túlhajtod, meg akkor is, ha alulhajtod csökken az élettartama. Meg aztán ha nem szakszerűen használod, akkor azzal tönkre is vághatod :yes:.
Ezt mind tudom, erre válaszoltam: "AH125 higany és AN70 nátriumfojtókat láttam újonnan bruttó 1800Ft körül. Ez jó ár?" Nem csak az AN-70 volt a kérdés.
Üdv!
helló! lehet h. nem ide tartozik,de azért megkérdem! van egy 12V/50W-os Üveg előlapos halogén izzóm. És hát ezt egy autóakkumlátorra rákötve szépen erősen világit. De én szeretnék egy olyan szerkezetet épiteni amennyi kiad anyi ampert, hogy ezt az izzót szépen kivilágitsa. Van ilyen?Talán ugyanez az izzó.
Ehhez nem kell működtető egység, kivéve ha a 230-ról trafóval akarod használni.
Egyetlen trafó bőven elég neked ha hálózati feszről akarod járatni. Legyen 12V-os, és leglább olyan terhelhetőségű, mint az izzód (min. 50W), de inkább kicsit nagyobb. Például ez, ha nincs ilyened otthon.
Üdv!
neke van egy régi gépem, abban van egy 80W-os táp. de az a táp még megy a 0,9W-os ventlátorra ami hűti a procit,azon kivül még megy a hdd-be és egy floppyba. és ha ez az összes megy, akor még rá szabad kötni a lámpát?
Hát a PC táp sajnos nem az igazi erre, maximum ha kicsit átalakítod, de a 80W-os táp még úgy se lenne jó... Igaz a teljesítmény megvan, de ennek kb a fele az 5V teljesítménye, így 12V-ra már csak 40W marad. Amúgy azért nem jó, mert a visszacsatolás az 5V-on van, ezért ha csak a 12V-ot terheled, azon leesik a fesz, ekkora terhelésnén olyan 6-7 voltra - halványul az égő. Át kell rakni a visszacsatolást a 12V-ra (TL494 1-es lábán lévő ellenállás kivesz, helyette egy poti betesz, aminek az egyik oldala a 12V-ra, közepe és másik oldala az 1-es lábra, ezekután újra be kell 12V-ot állítani a potival, amit már stabilabban tart)... Ilyen sima 200W-os AT-s PC tápot már minden bontóban párszáz pénzért utánadvágnak, amit fel lehetne ide használni, ha szeretnél az átalakítgatással foglalkozni..
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem: xenon autólámpák felépítéséről, jellemzőiről kell egy kis dolgozatot írjak, azonban végigjárva a BME könyvtárat sem leltem (valószínüleg rosszul kerestem) forrásirodalmat erre vonatkozólag. Tud valaki esetleg konkrét irodalmat, címet, stb? Köszönöm
Google a te barátod, amcsi oldalakon találsz infókat, sehol máshol!
Nagyon új dolog ez még, pláne mifelénk, nincs semmi irodalma! Egyébként az autós xenonizzó egy "öszvér", váltóáramú, adalékolt xenontöltésű fényforrás, D2-es azonnali újragyújtási lehetőséggel, rokona a fémhalogénlámpáknak, de a vetítős xenonoknak is! ha köll még vmi részlet, írj privit, amint tudok válaszolok!
Hali!
Sajna a gúgli "csak" felebarátom...tele van a szetteket reklámozó oldalakkal, ahol semmi érdemelgeset nem találtam. Össz-vissz 1 relatív használható leírást találtam, de ez is elég általános. A fényforrásokkal kapcsolatos irodalomban valóban megtaláltam a kisüléses izzókat, de ez ugye inkább a szélesebb körben elterjedt utca, vizuáltechnikai, stb alkalmazásokról szólnak. Nekem pont vmi rövid összefoglaló hiányzik az elektronikáról, ballaszt, gyújtás, stb. Nem vagyok rest, csak lehet rossz kifejezésekre keresek a Gúgli és Tsa.-ban. Egyébként a dolim ~ fele már összeállt, cdak az autóspecifikus része hibádzik. Ha meggondolod magad privi mailom: gubikr@hotmail.com Köhönöm a gyors reakciót. Üdv
Hello érdeklődnék az autókba motorokba való 35 wattos Bi-xeon izzókról egy kicsit.
Szóval H4 es izzó helyére akarom rakni de elég kicsi a hely és a neten nem találtam meg hogy a tányértól hátra fele mennyit lóg ki a "csatlakozója" egy ilyen izzónak. Ha valaki tudja vagy le tudja mérni azt megköszönném. A másik inkább ide vágó kérdés az az szett meghajtása azt tudom hogy kell hozzá elektronika de az menyire érzékeny? Mert a motoromban nincsne stabilizált feszültség hanem a tekercsről menne közvetlenül, azt tudom greatz- el egyenirányitani de annyi, akksiról nem tudom hajtani. Ez azt jelenti hogy alapjáraton nincs meg a 12 volt csak kb 8-9 de ahogy emelem a fordulatot emelkedik a fesz is. Ez menyire öli meg az elektronikát illetve elmegy evvel az izzó vagy csak villogni fog esetleg nem gyujt be. Remélem értitek és jó topicba írok. :miaz:
Hello! Sajna nem tudom mekkora a kilógó rész, mert nekem nincs ilyen izzóm. Az elektronika nem szereti szerintem az ilyen feszingadozást, szerintem stabilizált áramkör kell is neki. Hogyha 8-9V a fesz, akkor az elektronika is, meg az izzó is hamar tönkre fog menni, amellett, hogy villogni fog.
Hello
Az egyik ismerősöm így ölte meg a vadi új Xenon meghajtó elektronikáját, kb fél órát bírt, pedig nem volt valami bóvli holmi!!! Én azt mondanám hogy akksi nélkül semmiféleképpen se használd
Sziasztok! kaptam femhalogén lámpatesteket, fojtóval, gyújtóval, mindennel. Rá az van írva kívül a matricára, hogy max. 150W. az egyikben jó a lámpa, 150W Osram van benne.. a többiben fel van robbanva, tiszta korom az egész.. az osram lámpa az új, én tettem bele.. Működik rendesen a 150W lámával mind, de csak 1db 150W lámpám van, de 70W meg egy dobozzal.. bele lehet tenni 150W helyett? ráírva max 150W van, én ezt úgy értelmezem, hogy igen.. de a logika meg azt mondja, hogy a fojtó 150W lámpához van méretezve, vagyis nagyobb áramra.. tehetem vagy nem tehetem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |