Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ok. Soha nem mennek tönkre, ha bírják a 7500-as fordulatot.
a lap ? mert abból több méretű is van nekem itthon mind más paraméterrel ezért van illesztett megközelítő áttétel
nem 1 és nem 1:1 ben
@gumibaba: Kis- és nagybetűket, írásjeleket kérjük, hogy használj a hozzászólásaidban!
Azt nem tudom, megmondtam a csapágyboltban mi kel,l minden paraméterrel és 35 db ezresér adtak 2 db-ot ráadásul önbeállót.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2018
Akkor is sokallom a 7500-as fordulatszámot. Az 330-as tárcsánál 129 és fél m/sec kerületi sebesség. Csak picit kopjon az él, füstölni fog. Fele fordulat is sok.
Igen értelek, de minden gyártó mást ír elő. Ezt meg onnan tudom mert van amely lapra, pl 500-as átmérőnél (500mm), csak 3500 maximum fordulat lehet. 707mm lap 1440 most néztem meg.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2018
A vágóél sebessége a lényeg. Ez kb 40m/s legyen.
Idézet: „pl 500-as átmérőnél (5000mm)” A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2018
Oks körülbelül, de inkább több, legyen mint kevesebb.
!!!!Igen oké bocsánat itt tényleg elírtam a nullákat!!!!!
Mikor lesz üzembe helyezve a géped?
Kíváncsi vagyok, hogyan teljesít? Amit kinéztem, annál a motor tengelyén van a tárcsa és azt hajtja 2,2kW. 350-es tárcsa 2800 fordulattal.
nem tudom mikorra leszek meg vele de nem fogjuk tudni sose összehasonlítani szerintem főleg hogy most keztdem csak el szétszedni
Nekem is csak a zártszelvény van meg hozzá.
Ott a fotó elsősorban mechanikai megoldás érdekel.
Mivel vetettem fel módosítást, ha érdekel egy videót küldök ahogy a kurblival kinlódok A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2018
Nekem is van egy talpfám, de szerintem azt valami olajjal edzették. Nincs szaga, faszinű, de alig lehet fűrészelni. Lehet, hogy többféle tartósítási módszert használtak.
Talpfát csak bitumennel itattak be, lehet olajos is. A gőzmozdonyokból sok olaj folyik ki, attól olajos, ha olyan helyen volt a talpfa ahol gyakrabban állt a mozdony.
Nagyon régen dolgoztam egy évet a vasútnál, ott látottak és ottani infók szerint csak bitumen telítésű talpfa van, ezek szerint mégsem.
A Szeghalom -i vasútállomás környékén több száz köbméter talpfa van felhalmozva.
Nem tudom mire várnak vele. Gyufára? Villámcsapásra? Nem ennyi! Százszor ennyi. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2018
Mondjuk kályhába, de ott "nagyon környezetszennyező". Vagy kordon-szőlő oszlopnak, pallizádnak. Ezeket már nem építik be sehová, hosszú évek óta látom a nagy rakás talpfákat ugyanott, ugyanúgy rohadni (más állomásokon is).
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2018
Régen a vasutasok megkapták tüzifának, ma környezetszennyezése miatt ezt nem lehet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |