Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
iIde olyannal is lehet fordulni hogy mit hogyan lehetne megcsinálni ? Szerkezeti építésre gondolok, vagy ez nem az a blog?
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2018
Moderátor által szerkesztve
A (ház, jármű, gép, etc.) szerkezeti építés nem elektronika, nem politika. Ha beleolvasol a régebbi h.sz.-okba, láthatsz ilyeneket. Javallt a H.E. F.Sz. olvasása is.
Alapvetőleg nem ezekről szólt a téma, hanem a támfal megoldásokról. A földbe ásott oszlopoknál ez megfelelő megoldás. Azonban szerintem az ezt a megoldást javasló 2. képén található támfalat olajos, szurkos vasúti talpfákból kivitelezni, minden, csak nem esztétikus és természetes hatást keltő. Persze izlések és pofonok. Vasutasok, vasút fanatikusok előnyben.
![]()
bBocsi ezt a sok rövidítést! H.E.F.Sz: elnézést, ez mi ? Természetesen elolvasom az előzőleges hozzászólásokat is, és igyekszem visszafele olvasni is, de 2936 oldalt elég gáz és nincs annyi időm, kérdezni meg szerintem nem szégyen., aAmúgy gép építéséről lenne szó, igen, méghozzá körfűrészről, egy bizonyos dolog átalakításáról, amit villany működtet, de nem az elektromos részről van szó, hanem ennek a fizikai kivitelezéséről. Dde ha a fórum nem felel meg a témámnak, bele se merülök részletezni.
Szerintem ugorj át a műhelyünk felszerelése, szerszámai témába. Ott gyakran van ilyenről szó. Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Köszönöm nagyon a felvilágosítást, és a segítséget!
Ha oda beírod a kérdésedet akkor talán másban is fogok tudni segíteni, én is építettem már körfűrészt házilag.
![]()
mMár írom!
Az a hosszú rövidítés, az, amit nem olvastál el, különben nem kezdenél kisbetűvel hozzászólást, használnál írásjeleket, valamint nem használnál szlenget.
Nem azt írtam, hogy olvasd végig, hanem, hogy itt-ott belenézve, láthatod, hogy itt már minden előfordult. Tehát jöhet a kérdés. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2018
oOké, elnézést! Ccsak kissé öregnek érzem magam és maradinak, de igyekszem lépést tartani mindennel.
Tud nekem valaki tanácsot adni,? Oolyanban, miként lehetne egy körfűrész lapmagasság állítását egy trapézemelő kiváltásával megoldani,. Vvettem itt egy ilyent hozzá.:
Bővebben: Link eEzzel szeretném elektronikusan mozgatni. A gép többi részéről holnap tudok feényképet csinálni. Nem az elektromos rész érdekel, hanem a mechanikus kivitelezés_egy forgáspont körül!. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2018
Én ezt tudom, de nagym6 kolléga arról írt, hogy rákkeltő és borzalom. Erre reagáltam.
Én vagy harminc éve terméskőből raktam támfalat. Apró sóderrel kevert betonnal ragasztottam össze. Ha van rá idő megcsinálni, meglehetősen tartós, és olcsón kivitlezhető.
Körbe fényképeznéd? Az én gépem tegnap romlott el véglegesen. 2m vágástól elfogyott a szénkefe. Mekkora teljesítményű a motor? Mekkora átmérőjű a tárcsa?
3000W 3F a tárcsa 3300 105 holker fogas vidiás, szerintem asztalos célra elég számításaim szerint a motor 1440F/min áttételezve a fűrészlap kerületi sebessége 7500f/min körül van.
Komoly változáson esett át mivel a 25 ös tengely kikerült ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2018
Mivel nincs 3 fázisom meg kell elégedjek egy 2,2kW 2800 1/p fordulatú motorral 250-300mm-es tárcsával. Ki is néztem egy motort, de 50 ezer + Áfa.
![]()
annyi kell a lapnak az adattáblája szerint amúgy meg adaptálható. le illetve fel. a 105 fog meg rengeteg ám, nem tüzifa vágásra akarom én használni,
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2018
Tényleg rengeteg a 105 fog. Mit akarsz vágni vele? Max rétegelt lemezhez, esetleg keresztben vágáshoz való. Nagyon lefogja a motort. A motor fordulatszámát 5x -ösre áttételezed. A 3kW teljesítmény a lapon már csak 600W lesz és még nem számoltunk az ékszíj borzalmas nagy veszteségével.
60-as tengely? A tárcsán a furat is 60-as? A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2018
pontosan rétegelt lemezt, illetve forgácslapot, hogy ne szabja ki.
nem 30 as csak le lett esztergáltatva
A laminált szabásához spéci fogazás kell -5 °ra köszörülve.
Akkor minek a 60? Az enyémnek 16mm-es a tengelye 30-ra illesztve. Bírja.
igen de nekem a csapágyak amik 60-asok
Bővebben: Link ezzel lehet szépen forgácslapot vágni, és asztalosként dolgozva több mint 15 és szakmai tapasztalattal mondom ezt
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2018
Igen Az alfa szög mínuszos. Itt -6 fokos
|
Bejelentkezés
Hirdetés |