Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az IP45 biztosan kamu. Sehol egy tömszelence.... Tele van nyílásokkal.
Nálam speciel Magyar tejföl, Gyermelyi cérnácska van a jobboldali hasábban. (jellemző, ki mit keres)
IP45: Apró méretű szilárd tárgy ellen védett (>1 mm), kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból (nem károsító jellegű szivárgás megengedett) Ha befolyik, ki is folyik.
Üdv. Van egy ilyen problémám, hogy van az udvar feljáró, és van mellette egy magasabb rész. Az autó feljárót apró kaviccsal szórnám le, a magasabb részt pedig dísznek folyami kaviccsal. A probléma ott van, hogy hogy oldjam meg, hogy a magasabb rész, esős idő után ne omoljon le?
Termeszetesen ötletesnek, szépen is kell kinéznie. Ti hogy oldanátok meg?
Én zsalukővel csinálnám meg. Olcsó, jó, lehet belevinni némi fantáziát is.
Nem jó!
A zsalukő csak akkor lenne jó, ha elég mélyen leássa a földbe és a likakat teleönti betonnal. Ja és vas is kell a likakba. Ebből kell oda támfalat húzni. Persze beton alap kell neki szükség szerint. Építész megmondja milyen széles, mély legyen, hogy ne boruljon ki.
Ha nem szeretnél betonalapot ásni neki, akkor terméskővel felpakolhatod, némi csemperagasztót teszel közé és nem fog szétesni.Bővebben: Link
Nem voltam egyértelmű. Eltolva, nem függőleges falat képezve bőven jó, ettől magasabb partfalakat láttam kirakva ilyennel, csupán földdel feltöltve.
Szerintem az apró kavicsos felszórást felejtsd el. Néhány eső és mászkálás után ki fogod taposni és sárban fogsz tapicskolni. Olyan szépen kiástad, gyephézagost neki, legalább a keréknyomban. Van betonból, vagy műanyagból is.
Van is egy cikk róla. Hátránya, hogy magas sarkúban nem annyi jó rajta járni (bár a kavicson sem). Ami a támfalat illeti, ott én "ferdét" csinálnék. A rézsü azért mégiscsak stabilabb mint a fal (és nem kell annyira erősre csinálni, hogy ne dőljön le... Mellesleg cikk erről is van. Hasonló helyzetben én biztosan növénytartó támfal elemekből legóznám össze. Ha már úgyis ásol: Csőveket/kábelt tegyél le a kapunyitónak, kerti világításnak, konnektornak fűnyíráshoz... Egyszer kell jól megcsinálni, utána "örök élet, meg egy nap" ![]()
Zsalukővel simán kivitelezhető. Nálam így van megoldva, semmi extra nincs benne. Egyszerűen a lesímított, vízszintes földre le lett rakva az első sor (az szerintem nem látszódik, talàn a jobb sarokban kicsit), rá a második (ez már csak harmadig van töltve betonnal, harmad homok, majd beton, rá a harmadik sor ugyanígy). Szöval nincs alap, nincs vas, nincs telibe öntve betonnal az egész, nincs a végeken rögzítve, mégis áll már vagy 10 éve. Volt sok nagy eső, a gyerekek ugràlnak rajta/róla, semmi elmozdulàs.
Esztétikailag bevonható bármivel, csak ötlet kérdése. (Bevonod lapos burkolókővel, műgyantás làbazati vakokat, csemperagasztóba kavicsszórás, stb.)
Ami még mostanában divat: gabion támfal.
Szerintem ez a zsaluköves, téglás megoldás mindenképpen felejtős- alap, talajnedvesség szigetelés nélkül. A vakolatot ledobná magáról egy év után. Ide valami háztáji megoldás nekem tetszetősebb lenne.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2018
Aprókavics, murva felejtős, benövi a gaz, és borzasztó nehéz gyomirtani. Fű, plusz gyeprács szép is, jó is, lehet füvetnyírni.
Igazad van. vakoldmârbemersz***ulnèzki
Ejnye! A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2018
Moderátor által szerkesztve
Teljesen egyetértek veled. Vakolni tök felesleges, mink a kerítésünk alját műgyantás nemesvakolattal vontuk be, jó drága volt, viszont vízszigetelés nem került alá, pár év után már látszott a mállás, 6-7 év után nagy darabokban lepotyogott. És nem a műgyantás bevonat, hanem az alatta a betonra felvitt vakolat.
Amit mutatsz a képeken az szép, feltéve ha valakinek tetszik. Amit visszább mutattak szélkő is jó, csak annak alap kell (legalább száraz-beton). De ha már kavics akkor ez is egy opció: kavics támfal. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2018
Szépek ezek, de ezért megnézném ezeket a fás megoldàsokat 10 év napsütés, esőverés után, a földdel érintkező részekről nem beszélve. (Tudom, lehet kenegetni mindenfélével.)
A Leier-nek vannak nagyon szép, minőségi rézsükövei.
Én ezt ajánlom. Rézsükövek Az oldalukon találsz leírást a kivitelezésről is.
Otthon, hátha lehet mèg barátok között keriteni vasuti talpfát.
A fa szegèly èrdekes lehet mert mire elkorhad, a növènyzet benöheti -ha èrtenek hozzâ-. Nemkell lebetonozni egyböl a a gyerekeink vèlemènyèt. ![]()
A vasúti talpfa tele van bitumennel, eléggé környezetszennyező.
Azért én nem félnék tőle. A bitumen kőolaj származék, amit természetes forrásokból bányásznak.
Nem környezetszennyezőbb mint a gyomirtók és a növényvédő szerek.
![]()
Mexikói öböl, olajkatasztrófa, mond valamit? Hihetetlen mennyiségű természetes származasú kőölaj ömlött a tengerbe, de biztos tökre örült neki a környék élővilága. Attól még hogy valami természetes származású, nem biztos hogy a természetes helyéről kikerülve, feldolgozva az is marad.
Rákkeltő. Nyári melegben nagyon büdös tud lenni, bitumenszag. Én elvágtam láncfűrésszel bitumenes fát, csak egy vágás volt, a szétszóródó forgács szagát hetekig éreztük, pedig összeszedtem ahogy tudtam.
Nem kell nyalogatni, csak legyen a föld alatt. Nekem például akác oszlopok vannak kátrányozva a kert végében több mint ötven éve és most korhadt ki egy közülük. Szerintem mondhatjuk tartósnak. Eddig még nem lettem rákos és ha leszek akkor sem gondolnám, hogy attól.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2018
Utánaolvastam, szilárd állapotban nem ártalmas környezetnek sem, de szervezetbe bejutva rákkeltő. Egy hosszú támfal tele bitumennel engem zavarna. Oszlop a földben ezek szerint semminek nem árt.
Nekem 15 éve be van építve régi talpfa - abban már nincs egy csepp kátrány sem. De dekoratív és nem büdös. Már beépítéskor sem volt új.
Ha már nincs benne kátrány, az baj, kiment a környezetbe.
Az szerintem "talpfa korban" kiment...
Nálam még 25 év után is büdösek voltak (szőlőben, kordon-oszlop), mikor felvágtam tüzelőnek. Összekente a fűrészt, kesztyűt, füstölt vágás közben, és kéményt kellett pucolni. De úgy égett, hogy a kályha majd' szétment.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |