Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A mobiltelefonom kijelzője szélén megjelent a LED világítás fénye (mellékletben csatolok róla fotót), ami oldalról látszik. Úgy vélem, hogy az érintőkijelző és a kijelző közti ragasztó engedett el kicsit. Neten kutakodtam és Loca ragasztóval ragasztják össze őket általában, ami UV fényre köt. Ha esetleg szétszerelem a telefonom és oldalról picit nyomnék oda ebből a ragasztóból az megoldaná, úgy hogy kijelző szélén ne legyen foltos? Vagy esetleg van más egyéb ötlet mit lehetne vele kezdeni kijelző csere nélkül? Garancia már nincs a telefonon. Típusa Huawei P9 Lite 2017. Remélem valaki jártas a témában! Köszi!
Igen, azt hiszem, hogy volt. Attól lehet a hiba?
Leginkább ne foglalkozz vele. Szétszedés, ragasztgatás, s mehetsz venni kijelzőt. Ez nem olyan hiba, amit ne lehetne elviselni, de ha nagyon zavar, akkor egy kis alkoholos fekete filc csodákra képes.
Már ez cserélt kijelző, magam cseréltem. 1 hétig bírta, utána látszik kezd elválni a ragasztó. Ezt hogy oldaná meg a fekete filc? Nézd meg a képet jobban, az semmit se segítene, mert ez oldalról látszik csak, csak rontana, plusz barbár munka nem érdekel ....
Amúgy mind1 mert cserélnem kell másikra, mert a digitizer nem működik rajta jól. Kérem olyan írjon, aki képben van a témában ... A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2018
Sziasztok!
Nokia Asha 210-es telefonon nem tudom megnézni a híváslistát. Ha megnyomom a gombot ami aktiválja ezt, akkor a telefon kijelzője elfeketedik és kb 15-20sec múlva megjelenik a két kis antenna fehér háttérrel, majd lassan helyre áll a teljes kijelző. De a listát nem tudom elérni. Szoftver frissítés vagy a gyári állapotra való visszaállítás segíthet ezen a problémán? A gári állapotra való vissza állításkor kódot kér, de én ezt nem tudom sajnos, mert anno használtan vettem kb 4 éve. Eddig kifogástalanul működött. Szóval tudnátok segíteni a probléma megoldásában?
Csak megsúgom a telefongyárakban az üzleti telefonokat így szokták "javítani" Tapasztalat. Azok pedig 200,000Ft kezdődtek annó.
Az a kód, amit kér nem hiszem, hogy az elôzô tulaj személyes kódja lenne. Több, mint valószínű a gyári nokia bíztonsági kód, ami 12345
Próbáld meg szerintem azzal.
Köszönöm a válaszod! Nem tudom, nem vagyok jártas ilyen dolgokban. Számítógép kell a gyári beállítások vissza állításához? Vagy a telefon saját maga megoldja ezt?
Köszönöm a választ!Ha jól értem akkor te telo gyárban melóztál (melózol?) Nem egészen értem amit írtál. Arra gondolsz,hogy nem érdemes a javítással foglalkozni?
Nem kell számítógép, megcsinálja a telefon. Ha nem találsz olyan menüpontot, hogy gyári beállítások visszaállítása, akkor billentyűkombinációval kell csinálni. Találsz youtube videót, vagy leírást.
Pl. ez: Bővebben: Link
A gyárakban a javításra visszaküldött mobilokat nem javítják, mert az igen drága dolog, jól képzett szakemberek, sok idő. Inkább levesznek a szalagról egy újat, és kicserélik. Az olcsóbb.
Mi is jártunk igy. Ezért filcet ragadtunk felső utasításra. Hogy mennyire volt tartós nem tudni.
Vissza lett állítva, de a hiba ugyan úgy megmaradt. Minden működik tökéletesen, csak a híváslistát amikor nézném,akkor sötétedik el a kijelző. Telefon csere lesz a vége.
Értem... az szoftverhiba szerintem, sajnos csak újraszoftolással oldódna meg, és azt lehet házilag nem tudod megcsinálni.
Sziasztok! Találkozott már valaki iphone 6s esetében olyan problémával, hogy úgy gondolja, hogy be van dugva a headset, pedig nincs és nem szól a telefonáló hangszóró?! Újraindítás, két gomb nyomós újraindítás headset ki-bedugása nem segít. ios 11.4.1 Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
Szia. Próbáld meg kitisztítani a csatlakozót. Sok kosz összegyűl benne és az okozhat ilyesmit. Vékony fogpiszkálóval kiszedegeted a koszt, majd alkoholos fogkefével dörzsölöd.
Ha a pucolás nem segít, C4600 -at ellenőrizd az alaplapon.
Magától megoldódott a zsebemben. Köszönöm a tippeket mindenkinek!
Sziasztok!
A következő probléma megoldásában szeretnék segítséget kérni: S7 edge-nél a tárcsázás 15mp után valósul meg, hacsak el nem dobja. Néha elérhető, néha nem, a hívó kicsörgést hall, aztán megszakad. Mindez az "LTE/3G/2G(automatikus kapcsolódás)" hálózati mód beállítás mellett, LTE, jelerősség: -101 dBm 42 asu. "3G/2G(automatikus kapcsolódás)" és "csak 2G" esetén tökéles, EDGE, jelerősség: -73 dBm 20 asu. Ilyenkor azonnal hív és rögtön elérhető. "csak 3G"-re állítva nem csatlakozik, jelerősség: -113 dBm 0 asu, UMTS. Telenor a szolgáltató. Jó tíz évvel ezelőtt is találkoztam hasonló jelenséggel, azt sim kártya csere oldotta meg. Itt viszont S6/S7 edge kontroll készülékekben jól működik a kártya. Az említett készülékekből átrakott kártyákkal fennáll a jelenség. Előre is köszönöm, ha valaki elgondolkodik rajta.
Sziasztok,
Yezz Andy 4.5 Lte telefon az 1 év gar. lejárta után krónikus akku gyengeségben szenved. Eddig 2-3 napot elment vidáman, mostanában viszont azonos használat mellett alig bír 1 napot. Mint a képen látszik, 3.8 Voltnál már épp csak 3%-ot mutat. Az akksit külön mérve még egész jó állapotban van csak a telefon találja gyengének. Lehet ezzel valamit kezdeni? (esetleg valami szoftverrel) Gyári frissítés nem létezik hozzá (legalábbis én nem találtam). Tudom, ez egy olcsó telefon, de azért nem szép, hogy 1 év után akkucserére *kötelez* a gyártó.
Nincs "beragadva" valamilyen program, ami a háttérben futva lelkesen zabálja az akksit?
Átnéztem mindent ezzel kapcsolatban, semmit se találtam.
Amint a képen is látszik, (terhelve= bekapcsolt GPS, zseblámpa) 3,8 Voltnál 3%-ot jelez csak, tehát a telefon akarja elhitetni azt valamiért, hogy gyenge az akku.
Cserélj akksit. Ha biztosra akarod tudni, hogy az akksid gyenge-e, rakj rá 1A-nyi terhelést, és mérd a cellafeszültséget, hogy mikor éri el a 3.5V-ot. Az idő megadja a kapacitást. A 3% 3.8V között nincs összefüggés számomra. Egy gyenge akksi 3.8V-ot mutat, majd kicsit nagyobb terhelésre 3.3V-ra zuhan a feszültség. A telefon nem csak a feszültségből számítja az akkumulátor kapacitást. Csináld meg a tesztet, utána kiértékeljük! Mondjuk 3.8-4 Ohm ellenállást csatlakoztass az akksi kivezetéseire. Vigyázz, nehogy túlmerítsd!
Az sem tetszik nekem, hogy hiszel a kijelzőn látott értéknek. Rakjál multimétert az akksi kapcsaira! Ez így csak találgatás, meg misztikum. Jó műszerész mér is! A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
Igazad van a leírtakban, én is így gondolkoztam:
Idézet: „Az akksit külön mérve még egész jó állapotban van csak a telefon találja gyengének.” Idézet: „(terhelve= bekapcsolt GPS, zseblámpa)” De estére feltöltöm megint és akkor lesz külön 4 Ohmos terheléses vizsgálat is.
Közben csináltam egy mérést most 51%-os állapot mellett:
Ellenállás: 4,1 Ω (mért érték) 5 perc terhelés mellett 3,611 Volt, nem nagyon változott közben (Fluke 787 műszerrel) Ez 0,88 A terhelésnek felel meg. Szerintem ez nem lehet olyan rossz még. Este 100%-nál megint mérek.
A telefont közbe kapcsold ki, ne fogyasszon pluszban, 10 percenként jó lenne egy feszültség értéket feljegyezni, a terhelő ellenállás lehetne kicsit kisebb is, hogy 1-1.2A folyjon 3.8V-nál is (3.2-3.8Ohm). Jegyezd fel a terheletlen kapocsfeszültséget, és akkor is, mikor ráraktad a terhelést! Ebből tudunk belső ellenállást számolni. A cella kapcsain mérj közvetlenül!
Feltöltöttem.
Kikapcsolt készülék: 4,12 üresjárati Terhelve 4,1Ω (ez van): 3 perc után 3,725V Bekapcsolás után a képen láthatót írja. Eddig itt 2-3 napot is jelzett a hívások számától függően. Nagyon ritkán nézek 3-4 perces videót, játék nincs a telefonon, zenét nem ezen szoktam hallgatni, internetezésre van rendes gépem, nem ez az egérmozi.
Szerintem csinálj egy full hard resetet. Utána pedig az összes létező frissítést tiltsd le. Nézd meg hogy azóta nem e változott a szoftver verzió mióta ez a hiba áll fent.
Az akksid haldoklik. A telefon jól saccolja 3.8V-nál a 3% akkukapacitást.
Egyébként erre lettem volna kíváncsi: multiméter a cella kivezetésein, terhelés nélkül 4.12, rárakod a terhelés, és 1mp múlva leolvasod az értéket. Ebből tudunk számolni belső ellenállást, ami szinte mindent elmond az akkudról. De ha 3 perc alatt 3.7V-ra esett a fesz., akkor ott gondok vannak. Hogy a telód 2napot saccol, az nem jelent semmit, hibás saccolás. Ezt a mérést megcsinálhatod most is, kikapcsolt telefonnal, nem sokat zavar, ha az akksi félig le van merülve. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
Nagy átlagban az akkumulátort a készülék 4,2-3,7 V-ig méri 100-1%-os felosztásban. Azonban a Li-Ion akkumulátorok sajnos szintén rendelkeznek az ólom akkumulátorok hibájával, csak sokkal kisebb mértékben; egyik pillanatról a másikra megzuhan. Ez azt jelenti, hogy az akksi tényleg haldoklik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |