Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sziréna

Témaindító: vanzerr, idő: Jan 5, 2006
Lapozás: OK   30 / 51
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Simán leordítják...
(#) még1MbR hozzászólása Ápr 24, 2008 /

Mindenki jól van, szépen hízogatnak.
Tudnak szirénázni természetesen

Már vagy 5x nekiálltam befejezni a szirénát, de mindig akad valami intéznivaló... estére meg már elfogy az energiám.
De meg lesz egyszer, nem adom fel.

(#) bzolee601 hozzászólása Ápr 25, 2008 /

Sziasztok!

Ha tudtok valakit, akit érdekelne:

http://www.vatera.hu/code3_rendorsegi_szirena_100_watt_65805362.html

üdv, Z
(#) tomi675 hozzászólása Ápr 26, 2008 /

Meg akarom próbálni lelassítani a Wail hangot a szirénámon. Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora ellenállással kísérletezzek? A másik kérdésem az, hogy hova kössem az ellenállást?(kezdő vagyok)
Előre is köszönöm!
(#) még1MbR válasza tomi675 hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Szia Tomi!

Nem figyeltél!
A 202281-es hozzászólásban csatoltam egy rajzot, EZTETET
Ott szépen szerepel, hogy R2-->470kohm és frekvencia beállítására szolgál.
Tehát beteszel "lógóban" egy ekkora potit és addig tekergeted, míg tuti nem lesz. Utána kivesz, lemér, sima ellenállattal helyettesít.
(#) tomi675 válasza még1MbR hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Én figyeltem
Csak nem ezt a kapcsolást építettem meg. Tonsiltól kaptam egy panelt, mert neki felesleges volt, és elküldte nekem. Én ez a
kapcsolás
szerint építettem meg. Egyébként mindegy, csak telhetetlen vagyok
(#) tomi675 válasza tomi675 hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Roszul linkeltem...
itt vannak a képek

Akkor én nem figyeltem!
De ez ugyanaz szinte , csak a végfok gyengusabb, mint az én linkem szerintin.
R2 itt 220k, szerintem 470k-val potival próbálkozz és jó lesz.

Köszönöm!
Félre értettük egymást, de meglett. Tehát 220k helyett 470k lesz. Ha kész lesz, akkor írok.

A potit tekergetve a többi hang is elmászik, arra készülj!
Én a wail és a yelp hangokat figyelném, a másik kettő úgysem sokat ér.
(#) tomi675 hozzászólása Ápr 26, 2008 /

Ennél rosszabbak aligha lehetnek a hangok... Egyébként 3 hangú. Wail, Yelp és valamilyen Nííí-Nóóó hang. Ebből az első kettő használható. Köszönöm a segítséget!
(Egy egyszerű 470k-s ellenállással csinálhatom?)

Potméterrel kell kikisérletezni a pontos ellenállás értéket, egy sima 470k-s ellenállás nem biztos, hogy jó.

A 4.hang a géppisztolysortűz, az ic 1-es lábára 3V-ot adva lehet kicsiholni

Értem. És bármilyen potméter jó?(kezdő vagyok)

Persze... ami akad épp otthon
Itt egy példa...
(#) Tonsil válasza tomi675 hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Szia!

Köszi hogy maileztél,de már hamarabb láttam a szirénádat működés közben.jó lett!
(#) tomi675 válasza Tonsil hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Köszi ! De nélküled és még1MbR nélkül nem jött volna össze!
(#) tomi675 hozzászólása Máj 7, 2008 /

Sziasztok! Egy másik sziréna topicban (lezárt) láttam egy kapcsolást, és azt szeretném kérdezni, hogy milyen hangot produkál a kapcsolás? Előre is köszönöm!

sziréna2.jpg

(#) még1MbR válasza tomi675 hozzászólására (») Máj 7, 2008 /

Hát ezt sajnos nem tudom, még nem építettem meg. Lógasd össze esetleg drótozva, ha nagy a kíváncsiság
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Máj 8, 2008 /

Leginkább semmilyet. Összedobtam próbapanelon, de a táp rákapcsolásakor jelentkező halk reccsenésen kívül semmilyen hang nem jött a hangszóróból. Arra meg még nem volt idő, erőm, energiám, hogy kinyomozzam, mi ennek az oka.
(#) Frankye válasza Frankye hozzászólására (») Máj 8, 2008 /

Ja, egyébként a hangzásnak olyannak kellene lennie, mint a régi mentőautók légréses szirénájának, vagyis amíg a kapcsoló zárt állapotban van, addig a hangmagasság emelkedik, nyitott kapcsoló mellett pedig csökken.
(Régi, Nisa mentőkön volt a hajtáshoz kapcsolható, mechanikus sziréna, ami egy forgó, lyukacsos tárcsából, és egy "ventilátorból" állt. Minél nagyobb sebességgel fújta a ventilátor a levegőt a tárcsára, annál magasabb hangon visított. Hasonlított a régi, háborús filmekben is látható, kézzel hajtott légvédelmi szirénák hangjára.)
(#) még1MbR hozzászólása Máj 8, 2008 /

Én már nem építek meg más szirénakapcsolást, Watt mester féle a legtutibb, azzal mindent lehet
Ráadásul gondol egyet az ember és átírja
(#) tomi675 válasza Frankye hozzászólására (») Máj 8, 2008 /

Köszönöm a válaszokat! Még jó hogy előre mgkérdeztem...
(#) tomi675 válasza még1MbR hozzászólására (») Máj 13, 2008 /

Nézegettem a Watt-féle kapcsolást. Nagyon tetszik, csak nagyon kezdő vagyok, és nem értek a PIC-es dolgohoz. Ismerősömnek nincs, így nem nagyon tudok vele megismerkdeni... Pedig jó lenne.
(#) Frankye válasza tomi675 hozzászólására (») Máj 14, 2008 /

Közben újra előszedtem a kapcsolást, mert nem hagyott nyugodni a dolog. Akkora amatőr hibát követtem el, hogy ilyet még a vén Föld sem látott: A tranzisztorok emitterét és collectorát simán felcseréltem a próbapanelon!
Amikro rendesen összeraktam, akkor más működött jól!
Valóban hasonlít a hangja az általam korábban leírtakhoz, csak nagyon halk, úgyhogy egy rendesebb erősítő kell a végére, hogyha használni akarja az ember.
Tehát nyugodtan megépítheted, én voltam a :lama: !
(#) még1MbR válasza tomi675 hozzászólására (») Máj 14, 2008 /

Esetleg kérdezd meg Tonsil mestert, mintha lett volna neki egy eladó panelje... komplett meg volt építve, egy hagyományos riasztó tölcsérre trafó nélkül rá tudod kötni, a fetek egyik felét használva.
(#) tomi675 válasza még1MbR hozzászólására (») Máj 14, 2008 /

Ha a szirénapanelére gondolsz UM3561-el, akkor az nálam van.(nem kellett neki és elküldte nekem) Azzal építettem meg. Jól szól.

A Watt-féle szirénapanelre gondoltam.

Ja... Nem tudom, nyáron valakitől megszeretném tanulni alaposan a PIC programozást. Úgy néz ki, hogy az egyik rokonnak lesz egy, és ért hozzá. Magam szeretném összerakni, de szerintem erre nincs valami nagy esély.

Ha anyagárban odaadja, nem éri meg vacakolni az építgetéssel szerintem

Már beszéltünk róla... Még nem mondok semmit előre, de úgy néz ki, hogy megveszem. Annyi kérdésem lenne, hogy a mellékelt képen a sorkapcsokhoz miket kell kötni? Ha nem túl nagy kérés, egyszerű paintes rajzzal tudnád szemléltetni? gondolok itt a hangokra, tápra, hangszóróra... (15W-os kürttel lesz megépítve, nem lesz trafó) Előre is köszönöm!

panel+001.jpg

Következő: »»   30 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem