Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem baromira nem kérdeztelek, hogy miből mit kellene visszavennem . Olvasd el figyelmesen a kérdésemre adott "választ " (ha ezt annak lehet nevezni, szerintem nagy jóindulattal talán bökésnek) és utána azt oktasd ki akit ez ügyben oktatni kell...ne engem jó?? kössssz
Hello! Ezek szerint ha a két szélső érpárra kötöm át a vonalat, szerinted működhet a telefon??
Szerintem a kapcsolási rajz és tömbvázlat mindent megmagyaráz...
Szerintem is. Nincs is jobb válasz (vagy megoldás) ez esetben mint egy tömbvázlat , vagy egy jó kis kapcsolási rajz ,ami mindent megmagyaráz . Epekedve várom a megmagyarázásokat a kapcsolási rajz és a tömbvázlat alapján . (ismét gratulálok a remek megfejtéshez)
Fájlmelléklet a fent linkről
Én meg nem válaszoltam, hanem felhívtam a figyelmedet valamire.
Köszönöm, így kezdem kapisgálni... Nekünk nem 7030 a rendszerkészülék, sajnos nincs előttem, hogy megnézzem a típusát, de a doksi nagyon jó. Majd kísérletezgetek bent a központon, ha lesz egy kis szusszanatnyi időm, mert vannak érdekes kábelezési megoldások, amikhez az elődeim nem mertek hozzányúlni. Elvileg a volt kolléga hagyatékából kapok valami doksit is a központról, abból is sok minden kiderül majd.
Tisztelettel kérdezem: téged nem borzaszt el a gondolata is annak, hogy bárhol, bármikor, bármiben ha segítséget kérsz (esetleg eltévedtél az erdőben, nyomodban a farkasok, éhesek és vérengzők) olyanok adnak útbaigazítást (jótanácsot) akik híján minden tényleges ismeretnek, feltételezésekre , valaki már látott ilyenre, úgy emlékszem álmodtam már ilyenre hagyatkozva kényszeres szereplési vágytól fűtve mutatják a kivezető utat ? Ezt te segítségnek neveznéd?? Azonnal indulnál az általa megadott irányba? Aligha hiszem, ennyire te sem vagy naiv. Egyébiránt az igazán szép hozzászólások így kezdődnek: "nem értek hozzá, de "," sose találkoztam még hasonló jelenséggel, de " ilyet még nem láttam, de " és ezekből van itt sajna jó néhány... tiszteletem .
Elektrotanyán találtam fórum hozzászólást, ott egy telefon alközpont szerelő ad egyértelmű útbaigazítást, megoldást erre a kérdésemre, úgyhogy itt tisztelettel befejezném a további kérdezést ez ügyben , megoldódott a 7030 -as átalakítása, mindenkinek jó nyaralást, szép csobbanást
Némileg megértem a dohogásodat, de nem ilyen stílusban hurrognám le a segíteni szándékozókat - akik vették a fáradságot és billentyűzetet ragadtak.
Egyik hozzászólóról tudom, hogy hosszú évei voltak a telefonos világban, tehát nem ezen múlt, hogy a tippje nem vált be. Magam is láttam már hozzá olyan készülék javításához amilyet még nem láttam, de 40 év tapasztalata átsegített a dolgon. Örülök, hogy megoldódott a gondod! Üdv: Sebi
Emlékeim szerint a Pana központ tud fogadni két középső éren minden DTMF-es analóg készüléket, csak a "Flash" idővel szokott baj lenni, mert nehéz rávenni a 600 ms helyett (magyar hálózaton ez már bontás) a 125 ms-ra (magyar hálózaton ez "akármi").
Ezzel egybecseng, hogy a beszéd itt is a két középső éren megy, viszont a készülék nem onnan "táplálkozik". Két külső éren megy a táp és a digitális kommunikáció. Nem értek hozzá, de gyaníthatóan külső tápot rátéve csengetést leszámítva akár működhet is valamilyen szinten.
Mint minden hasonló esetben, link az ugye nincsen, nehogy más is megtudja
Alig néhány órája írtam, mennyire elkeserítő, mondhatni kétségbeejtő, hogy a "segíteni szándékozó" úgy kezdi mondandóját----nem értek hozzá, de !! Íme itt van, nem kellett túl sokáig várni erre a mondatra. Hozzászólás 18.05 -kor , utólsó mondat !! Gratulálok , más dicsérő szócska most nem jut eszembe
Igen. Ránéztem az itthoni egyik rendszertelefonra, erre eszembe ötlött: egyszer kipróbáltam, valóban csak "valamilyen szinten" működött: nem szakadt meg a vonal beszélgetés után, de néha foglaltat is jelzett letett kézibeszélőnél is, akkor még egyáltalán nem foglalkoztam a digitális telefonok világával.
A Pana központ valóban tudja kezelni az analóg készülékeket is (melóhelyen egy komolyabb, itthon egy kis 3/8-as), de a flash tényleg problémás néha a benti nagy központon, de nem minden analóg készüléknél. (Ma jártam a volt Belvárosi Telefonközpont felé. Bontják, vagy csak átalakítják az épületet? Ott dolgozott a nagypapám régen...) Szép estét!
Nagyon megkeseredett ember lehetsz, ha így értékeled a dolgokat.
Az általad emlegetett "nem értek hozzá" azt is jelentheti, hogy valaki esetleg tudja azt, hogy mit nem tud. Azt azért elárulom, hogy a segítség nem jár. Azt jó szívvel adják, de ha ilyen fejmosás várható érte, akkor bizony csöndbe maradok - különös tekintettel arra, hogy öt perc guglizás sem kell a megoldás felleléséhez. Még egy oktalan állat sem harap a segítő kézbe.
Sziasztok. Vezetékes telefon aminek egy KS5805A a lelke , 2 vezetékkel van bekötve. Tudom ezt mai hálózathoz használni vagy bontásra vele?
Addig nem barmold szét, ameddig nem szakértettük meg Zsákán.
Mellesleg működik (hülye kérdés, tudom :jump vagy miért akarod szétszedni, vagy mihez használnád?
Használni simán vezetékes telefonként szeretném , 1 vonalunk van (4 szálas) és ez most a nappaliban van. Ezt a kis kékséget ami csak 2 vezetékes akarom ki az előszobába a műhely részhez , ha csörög akkor legalább odakint is fel tudjam venni. Az nem gond ha két telefon lóg egy vonalon?
Az IC csak impulzus tárcsázást tud. Ha működik jó, ha nem, felvenni a hívást még mindíg lehet vele. A négy vezetékből általában csak a két belső ér használatos, a két külső akkor kerül képbe ha két telefont úgy szeretnél összekötni, hogy ha az egyiket felveszed, a másik le legyen kapcsolva. Nem nagyon szoktak ilyen megoldást alkalmazni.
Arra teljesen jó, és kötheted őket párhuzamosan. Ha nem tud DTMF-et, akkor legfeljebb hívni nem tudsz, ha olyan a vezetékes vonalad...
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2018
Ez pech: Ma voltam Györökön, van "Kill"-em, de már Zsákáig nem megyek le.
Értem, tehát akkor elég a két belső eret párhuzamolni azzal ami nekem van. Holnap teszek is vele egy próbát.
Nyugodtan párhuzamosíthatod a két telefont műszakilag nem lesz hiba. Nagyszüleimnél évtizedekig így működött a két telefon (egy a lakásban, egy az üvegházban). Annyi, hogy ha mind a két telefont felveszik akkor egyikkel le lehet hallgatni a másikat és viszont illetve bele is lehet szólni a beszélgetésbe a másik telefonról. Szóval fapados konferenciahívást lehet vele csinálni.
Sőt, hívhatsz is vele... Fogod az okostelefonod és letöltesz egy DTMF generáló tárcsázó programot. Felveszed a kagylót és a mobil hangszóróját a mikrofonhoz tartva bepötyögöd a számokat és örülsz!
Nekem olyan app van fent a telómon, ami a névjegyzéket használja...
Akár azt is...ahogy a felhasználó óhajtja, a lényeg a megoldáson volt, amivel az impulzusos tárcsázós telefonon keresztül kezdeményezhet hívást. Neked is van régi telefonod?
Van, persze. Még központ is. De alapjában véve azért tettem fel, mert ha bent vagyok cégnél, akkor az ottani vezetékesen sem kell billentyűzni...
Sziasztok!
Egy utcai telefonkészüléket ( TMM 80, Mechanikai Művek) szeretnék használni VOIP vonalon. Vettem hozzá egy átalakító elektronikát ( DIALGIZMO márka?nevűt), ami a Pulse tárcsázási mód jeleit alakítja át DTMF Tone-ra ( idézem: Pulse to Tone Converter for VOIP lines). A kérdésem a következő: Van egy kikötés a használati utasításban, miszerint: PSTN vonalakhoz nem használható. Mi a különbség a VOIP és a PSTN között? Digi vonalán szeretném használni. Köszönettel
PSTN - Public Switched Telephone Network - azaz nyilvános (kapcsolóközpontos) telefon hálózat.
A VOIP (Voice over internet protokoll) az internet hálózaton történő hangátvitel. Ennek a végpontja (az előfizetőnél) szabványos RJ14 csatlakozó is lehet, amihez - némi megkötéssel - bármilyen készülék csatlakoztatható. A megkötés pl. a régi készülékekben használt elektromechanikus csengő kizárása lehet - ezt nem biztos hogy meghajtja (megszólaltatja), bár a Speedport modem megteszi ezt a CB55-tel... Még egy dolog amire kényes lehet: a tárcsa szaggató érintkezőit ki kell venni a vonalról és csak a konvertert hajtani vele. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |