Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Oké látom már köszi azok csak a régi módosításához kellettek!
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2018
Előre is elnézést kérek az amatőr kérdésért,
megfelelő trafót honnan lehetne beszerezni? Esetleg megoldható külön trafókkal is?
Az átkapcsolás a nullátmenetnél van, ezért ennél a kapcsolásnál lényeges, hogy a tekercsek egy trafón legyenek (van egy másik változat is, ahol ez nem elvárás de az nem ez). Valójában 1 trafó az talán olcsóbb mint kettő.
Én is tervezek ilyet építeni, ezért már meg is rendeltem a hozzá való trafót, amin a töltő 2 tekercsén kívül a mérés tekercse is rajta lesz. A rajzon ott vannak a javasolt trafó adatai. Jelent némi többletköltséget, de én javaslom a trafó teljes impregnálását is kérni. Ez a vas, a primer és a szekunder impregnálását jelenti. Egy ilyen trafót bármelyik ezzel foglalkozó cég el tud készíteni. Én most is náluk vásárolok. Ha nincs a közeledben más alternatíva, akkor beszélj velük. Egyébként nem előírás a toroid trafó használata. Tökéletes eredményt lehet elérni lemezelt vasmaggal is, aminek a tekercselése akár önerőből is megoldható.
Szia Alkotó!
Remélem lesz még "szabad" NYÁK (Accu-Mat-1 mod3.1 verzió). 1 készletet kérnék én is. Üdv rotomat
Ez az 1, vagy 2 trafós dolog nekem nem tiszta. Miért kell 1 vasmagon lenni a 2 tekercsnek. Van egy töltőtrafóm, amit kiszeretnék egészíteni ezzel az elektronikával. Plus rakok mellé egy meglévő másik kis trafót a segédtápnak. Mind a kettő közös fázison van, a vasmagnak nincsen " sleep-je", tehát mindkettőn azonos lesz a szinusz jel szerintem, de azért rákötöttem a szkóp 2 bemenetére őket. Mit nem értek?
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2018
A térben való elhelyezkedést is lerajzoltam. Fontos részlet, hogy ezt nem valamilyen automatizmussal hoztam létre -biztosan van erre is mód-, hanem lerajzolgattam mindent amit látni kívántam, illetve amit érdemesnek gondoltam a bemutatásra. Ez a körülmény azért fontos, mert nálam a részletesség önkényes, kizárólag attól függ mennyire vagyok alapos, na meg hány ezer objektumot tud kezelni a gépem egyszerre, mert itt már könnyedén megroggyannak komoly processzorok is.
A megjelenítés leképezése viszont nem túl jó. Ezt részben azért így csináltam mert valójában nincs a felbontásnak túlzott jelentősége, illetve úgyis agyonverné a fórummotor, hiába lenne a mérete a korláton belül. Azért az 5-ös nézeten belenagyítottam kicsit, hogy érzékelhető legyen a valósság is.
Üdv,Alkotó ha maradna még,akkor egy készletet én is rendelnék.Szia mekmester 67.
Ha nincs különösebb fázistolás a két trafó között, akkor használható a külön kettő trafó is.
Mitől lenne, ha mindkettő primerje ugyanazon fázisra, ezáltal ugyanazon fázishelyzetben lévő hálózatra csatlakozik?
Szia!
Az Accu-Mat-1 mod3.1 terveire gondoltam. Köszönöm!
Sziasztok. Adott lenne egy Auto Xs aldis akkutöltő aminek az a gondja hogy a primer oldali 2A-es bizosítékot ellőtte. Csere után a szitu ugyan ez. Esetleg ötlete valakinek?
Az említett panelt én gyártatom, és aki kér annak szívesen adok el belőle. Ezt a fajta gyártatást más részéről nem támogatom.
Ha valaki otthoni amatőr módszerekkel kívánna ilyen panelt készíteni, akkor az ehhez szükséges képeket meg tudom osztani. Csak annyi ellenérvem van, hogy a panel annyira racionális áron érhető el, hogy azzal még otthon is nehéz rivalizálni.
Valami zárlatos. Szedd szét és fotózd be a nyákot mindkét oldalát jó minőségben. Azt hiszem ez már nem csak egy trafó meg egyenirányító, hanem valami kapcsolóüzemű masina.
Szia Alkotó! Aki már jelezte igényét panelra, hogy fogja megkapni? Egyébb részletek, itt a fórúmon, vagy privátban? Köszönöm előre is .
Üdv csoport társak! Mostanság javítgatok egy 36 voltos kerékpár töltőt. A primer oldal kapott túlfeszt valószínűleg vagy zárlat keletkezett. Ki cseréltem a termisztort, fetet, pvm kontrollert az összes diódát elenállásokat. El indult de a led villog és a töltő áram is lüktet. Mit kéne még megnéznem? Mi okozhatja ezt a lüktetést? Minden segítséget előre is köszönök!
Vizsgáld meg a trafó visszacsatoló tekercsét. Többször előfordult már szakadás. Olyankor beindul a meghajtó IC, majd elfogy a tápja, mert a trafó oda nem termel vissza.
Milyen IC van rajta? Az IC táp 320 V-ról 1-1,5 MOhm előtétellenállás, ~10 µF-os elkón 12-14 V-nak kellene lennie. Ha ez lüktet, a trafóról egy diódán keresztül nem kap fenntartó energiát.
Üdvözletem ! Keresgélek a polcon, és nem találok BD139-est. Esetleg TIP120-as jó helyette? Abból van egy rakat. Persze 180°-al elforgatva. (a 7805-tel egyfelé néz a hűtőzászló)
A TIP120 darliongton. Nem jó a BD139 helyett.
Van ott egy opto csatoló is a feedback körben.
A kért képek.
Az elsőkét képen látható sárga kondenzátor oldalán és mellett lévő szétfröcskölt ón és égésnyomok mitől származnak? Te voltál, vagy már így találtad?
Igy találtam. Már én is felfigyeltem rá csak nem tudom honnan jöhetett.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2018
Meg kéne nézni mi okozta. Életlen a kép, nem tudom eldönteni, hogy csak taknyoltak ott valamit, vagy a zárlat fröcskölte szét.
Nem volt még a töltő javítva. Talán ezek a képek jobbak. Nekem gyanús a tekercs.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2018
A nyomok inkább szétrobbant kondenzátorra utalnak, de ott nem volt kondenzátor. A zavarszűrő tekercsek általában túl szokták élni a tápot. Bár cseréltem már szétégett zavarszűrőt, de megvolt az oka.
Írtam módosítást, de meghalt az Edge.
A nyomok inkább szétrobbant kondenzátorra utalnak, de ott nem volt kondenzátor. A zavarszűrő tekercsek általában túl szokták élni a tápot. Bár cseréltem már szétégett zavarszűrőt, de megvolt az oka. Ott valaki már barkácsolhatott, mert az egyik dióda mellett a zavarszűrő műanyag váza széle be van olvasztva.
Az IC tipus-száma jól volna, mert nem kivehető, az hajtja meg a FET-et. Zárlatot kellene keresni első sorban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |