Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Van valakinek whirlpool domino "keresztbetett hűtőbordás" panelhez , mentett , memória tartalma ? Köszönöm . Varga János elektrokucko@gmail.com
Megtaláltam a jeladót, de sajnos nem tudom, mit, milyen értéket és hol kellene mérnem? Magyarul, hogyan tudom ellenőrizni, hogy jó, vagy kukába való? Elég húzós az ára, nem szívesen venném meg feleslegesen a másikat, ha nem szükséges. Kérlek, segíts, ha tudsz! Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
Én nem szoktam méregetni ha néha szorulva rángat olyankor 100% hogy az a baja(feltéve ha nincsenek elrepedve a mágnesek).Húzós az ára? Miért? emlékeim szerint 3-4 ezer plusz áfa....
A mágnesek nem repedtek. Sajnos, én sehol nem találtam 9000 forint alatt. Viszont, mivel már 40-45 ezer forintom benne van (dobtengely, csapágyak, csillapítók), ezért ezt is rá fogom költeni és veszek egyet. Csak pusztán az a gondom, ha esetleg mégsem az a baj, akkor kidobtam az ablakon a gépre fordított összeget, vagy annyiba (ha nem többe) fog kerülni, amennyiért már új gépet adnak!
Sziasztok. Adott egy Whirlpool AWE-50210 felültöltős mosógép. Tacho hibája van, konkrétaan szakadt a tekercs, lenne is hozzá másik tekercs, de tudnom kéne hány ohmos kellene.
Egy másik márkájú gépből származó bontott motoron találtam itthon egy méretre, külalakra ugyanolyan példányt. Multiméterrel kb 43-43.5 ohm-nak mértem a donornak szánt tacho tekercs sarus kapcsain. Az AWE-50210-ben elvileg egy ilyen motor van, egy másik típusú AWE motorjával ment is tökéletesen, de az csak a próba idejére volt kölcsönkérve. Sajnos ez a motordonor és a javítandó gép is jópár km-re van, ezért nincs lehetőségem a próbaképp rátett AWE motoron a tacho tekercs megmérésére. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2018
Kérd meg , a próba motor tulajdonosát...szomszédját...rokonát...barátját...hogy mérje meg atg ellenállását ! Telefonon felhívhatod (?) ,hogy hány Ohm (?)
A próba motor tulajdonosa a faterom, a szervizelt gép meg neki egy ismerőséé. Műszer meg nincs ott kéznél. Nekem kellett volna megmérnem, elmaradt. Nem akartam kétszer arra menni, ha nem muszáj, sok a km.
A tacho generátoroknak nem az ohmikus ellenállása a lényeg! Tehát nem is az általa gerjesztett feszültség, hanem a frekvencia!
Tehát, ha a meglévő tekercs méretileg elfér, és a pólusszáma is megfelel, akkor hajrá!
Nyugodtan tedd rá a másikat. Ha minden más megegyezik az ellenállásán kívül. Nem az ellenállása számít.
Köszi mindkettőtöknek, ma beépítésre került, megy szépen. Ez is egy C.E.SET. motorból lett bontva,csak nem Whirlpoolé volt. Közben volt mégegy hiba, 0-ra forgatva a tárcsát,a Start gomb feletti Led villogva marad. Ez mi lehet? Régen is csinálta,jóval a tacho döglés előtt. Vagy csak hibakódot kéne törölni? Sajna nem volt több időm,jött az utolso vonat. A tacho tekercsellenállásra több gyártói adatlap szerint is 10% alatti tolerancia van megadva, sok topikot megnéztem a neten, sok helyen lehet olvasni,hogy be kellene tartani a pontos értéket, de szerintem ez csak gyártási tolerancia. Nézegettem kapcs rajzokat,sorba vannak ezzel még kötve tizen Kohm értékek,nem nagyon oszt-szoroz mellette a generátortekercs belső ellenállása.
Sziasztok! Adott egy AWOE 7560 Whirlpool 6.érzékes mosógép aminek a tegnapi mosás után azt vettük észre hogy leszakadt az egyik dobbordája.Visszarakni nem lehet mert a rögzítő fülek eltűntek.Bontásból nincs valakinek elfekvőbe természetesen nem ingyen gondolom.Ha esetleg méret kellene a beazonosításhoz azt tudok adni.
Köszi előre is.
Sziasztok,adott egy 2 eves Beko mosogep ami nem forgatja a dobot,vagyis nem inditja a motort el,nemtudom miert,vizet betolti,le is engedi meg minden de a motor nem.akar elindulni,a szenkefek jok,mi lehet a baja megis ?
Némely motorba van hővédelem. Hány vezetékes a motor csatlakozója? Továbbá a vezérlőn a motorhoz tartozó reléket ellenőrizd. Kiégett láb, rossz forrasztás.
Üdv, Palkó.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy zanussi ZWQ 5100 as gépem, a jelenség a következő, elindul a program rendesen egyszer csak megáll és pirosan villog a start gomb, ha kikapcsolom és megmozgatom benne a ruhákat majd újra elindítóm akkor végig viszi a programot. Ezt kb. 4 alkalomból 1 szer csinálja. Előre is köszönöm!
Nekem hasonló tünetei voltak az LG Direct drive -nak. Elöl töltős, és az ajtó zár hibája volt a gond.
Netes fórumon találtam rá a megoldásra.
Köszönöm!
Sziasztok! Egy simens mosógép E21hibakód törlésében kérnék segítséget.Ha jól tudom a hibakódnak villognia kellene de itt mereven áll. Motort kijavítottam,de az általam ismert törlési módszer nem vált be. Előre is köszönök minden segítséget.
Szia! Talán ez a leírás segít ha még így nem próbáltad.
Köszönöm de már ezt is próbáltam.
És ezt a módszert? -
Idézet: „valakinek ugyan ez a problémája volt egy Siemens E14-44-essel ..... a helyes kódtörlés a következő:OFF,ajtó bezár,programgomb hat órára,centrigomb nyom legalább tíz másodpercig,azután program tovább egyet hét óra irányába,majd centrigomb elenged és kikapcs.”
... vagy ezt:
Idézet: ... ha érintőgombos akkor az ujjat meg kell nedvesíteni! „ 1. progi kapcsoló 0 2. új megnyál, indítógomb érintés, ott tartás 3. progi kapcsoló 1 re fordít és OK”
Sziasztok!
Van egy iszonyatos régi, sokat megélt BOSCH WMV 1600 mosógépem, 96-ban vettem, tökéletes volt mostanáig. A következő a gond. Valamiért magától megtelik vízzel. Természetesen áramtalanítottam. Levettem a fedelét. Van a cső, amin keresztül a vizet kapja. Onnan egy kis belső cső bemegy valami dobozba, lásd a képen. A kis belső cső nem vizes, nem ott szivárog. A kérdésem: van -e bármi esélyem? Most rányomtam egy leengedő programot, szépen leengedte a vizet. Ez a doboz viszont már nekem mágia. Ezen a dobozon van valami állítható izé, én nem értek hozz. Mi lehet a probléma, lehet -e orvosolni, vagy dobjam ki az egészet, vagy mindig engedjem le, tegyek be egy mosást, aztán egyszer csak megadja magát? Előre is köszönöm a segítséget, építő jellegű hozzászólásokat.
Komplett mágnesszelep csere!
Rendben, értem, köszönöm. Ez ahogyan nézem 5 - 25e forintig tart. Az egész gép nem ér már ennyit.
A kérdésem. Mivel kb. 1 hónap múlva én elköltözöm magyarországról, működőképes megoldás -e az, hogy mosok egyet, leengedő program. Ezt kb. 2-3 alkalommal szereteném megcsinálni, vagy veszélyes, és inkább ne? Jelenleg nincs pénzem sem erre, újat meg már nekem nem érdemes vennem.
Akkor egyszerűbb mindig elzárni a vizet.
Sziasztok.
Ariston inverteres vezérlőt sikerült már valakinek javítani ???
szia.
Gép tipusa? És hogy törölted?
Melyiket?
Az utódjához már volt szerencsém.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |